Sohbet- Muhabbet Faslı

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Doğrudur hocam ciddi bir su sarfiyatı oluyormuş bi yıkama makinesi teknik bilgilerinde dk/15lt ibaresi görmüştüm
endüstriyel makineler dediğiniz gibi ev tipi makineler 5-8 litre civarı dk da su geçişi sağlıyor diye biliyorum. Bendeki makine akülü olduğu için yüzeyden köpüğü atmak için biraz fazla uğraştırıyor buda su sarfiyatını bir tık artırıyor sanırım.

Birde benim normal yıkamam hiç olmuyor neredeyse hep detay yapıyorum. Bazen 1 bidon arttığıda oluyor arabanın durumuna göre 40-45 litre civarıda yetebiliyor

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
endüstriyel makineler dediğiniz gibi ev tipi makineler 5-8 litre civarı dk da su geçişi sağlıyor diye biliyorum. Bendeki makine akülü olduğu için yüzeyden köpüğü atmak için biraz fazla uğraştırıyor buda su sarfiyatını bir tık artırıyor sanırım.

Birde benim normal yıkamam hiç olmuyor neredeyse hep detay yapıyorum. Bazen 1 bidon arttığıda oluyor arabanın durumuna göre 40-45 litre civarıda yetebiliyor
Zahmeti çok olsa da benzinlikten iyidir hocam rahat rahat detaya giriyorsunuz en azından. Eline sağlık

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun yola gidicem de babam sağ ön lastiğin yanağını muhtemelen biryere sürtmüş yanaktan zarar görmüş lastik bi kaç parça kopmuş bende değiştirmek istiyorum araba 1.5 senelik continental 205 50 17 ecocontact 6 var sıfır lastik alsam 1 tane değişsem diğerlerinde aşınma olduğundan dolayı aksi bir durum olur mu yoksa çıkma alsam daha mı iyi olur

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun yola gidicem de babam sağ ön lastiğin yanağını muhtemelen biryere sürtmüş yanaktan zarar görmüş lastik bi kaç parça kopmuş bende değiştirmek istiyorum araba 1.5 senelik continental 205 50 17 ecocontact 6 var sıfır lastik alsam 1 tane değişsem diğerlerinde aşınma olduğundan dolayı aksi bir durum olur mu yoksa çıkma alsam daha mı iyi olur
Lastiğin durumunu bilmiyorum bi lastikçiden görüş alsan daha iyi olur ama normalde aynı aksta farklı lastik kullanmak en ideali değildir aynı marka bile olsa biri çok yeni biri eskiyse mesela. Ön arka olur ama aynı aksta tercih edilmez tabi ben en idealini söylüyorum tercih size kalmış ben kullandım sorun olmadı diyen olacağı gibi ben o şekilde kullanmam diyen de olacaktır tercih meselesidir

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lastiğin durumunu bilmiyorum bi lastikçiden görüş alsan daha iyi olur ama normalde aynı aksta farklı lastik kullanmak en ideali değildir aynı marka bile olsa biri çok yeni biri eskiyse mesela. Ön arka olur ama aynı aksta tercih edilmez tabi ben en idealini söylüyorum tercih size kalmış ben kullandım sorun olmadı diyen olacağı gibi ben o şekilde kullanmam diyen de olacaktır tercih meselesidir
evet abi bende ondan kararsızım ama lastikler 15 bin km yaptı yarın bi continental bayine gidip sorayım sıfır almak daha mantıklı çıkma verirse bide onunda sıkıntı çıkarma ihtimalide var tabi :D

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bence sınırları zorlamayacaksanız gereği yok. Dediğim yanlış anlaşılmasın bizim opel corsanın 4 lastiğinden 2 si 2022 üretim petlas yazlık, bir lastığı 12 yıllık yedek lastiği diğer lastiği de 2 yıllık kış lastiğiydi. Hala öyle bile olabilir yani. Önermiyorum tabi de ben bir şey olacağını düşünmüyorum. Herkesin kendi risk alımı tabi.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hava kaçırmıyorsa hiçbir sıkıntı olmaz kendi aracımızdada var sıkıntı olmuyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Adbl kokularından alıp kullanan varmı memnunmusunuz ben sıkıyorum araç içinde nerdeyse hiç kokmuyor
Koku kartonları vardı adbl nin. Ona sıkınca bi tık daha fazla kokmuştu. Ama süresi az gerçekten. Little trees dışı macera aramamak lazım :D alıp deniyoruz sürekli ama sonuç değişmiyor :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Koku kartonları vardı adbl nin. Ona sıkınca bi tık daha fazla kokmuştu. Ama süresi az gerçekten. Little trees dışı macera aramamak lazım :D alıp deniyoruz sürekli ama sonuç değişmiyor :)
Little treeslerde ya ben şanssızım ya da övüldüğü kadar kalıcı gelmiyor bana. Vanilyalılar dışında çoğu en fazla 1 hafta kaldı camları neredeyse hiç açmama rağmen. Siz nasıl kullanıyorsunuz hocam ürünü önerdiğiniz çeşidi var mı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Little treeslerde ya ben şanssızım ya da övüldüğü kadar kalıcı gelmiyor bana. Vanilyalılar dışında çoğu en fazla 1 hafta kaldı camları neredeyse hiç açmama rağmen. Siz nasıl kullanıyorsunuz hocam ürünü önerdiğiniz çeşidi var mı
Hocam vanilyalı olanları en kalıcıları. Pina colada da ona yakın kalıcılığa sahip. New car alıyorum bazen ama o da pek uzun gitmiyor. Genelde bu üçlüyü tercih ediyorum.

Genelde arabayı yıkayınca akşam takıyorum. Sabaha kadar falan araca siniyor kokusu. Kendim alamasam da araca binenler farkediyor. İnsan burnu alıştığı için kokmuyor gibi geliyor. Bitti diye eve çıkardığım kokular evde banyoda falan aylarca kokmaya devam etti :D

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Selamlar herkese

Bugün arabanın eşya gözlerine internetten temin ettiğim yapışkanlı halı kaplamaların montajını yaptım. İçerdeki tıkırtıların ve zırıltıların ciddi manada önüne geçeceğini umut ediyorum.

Ürün parça parça geliyor, her göz için ortalama 4-5 parça mevcut.Montaj için youtube a rehber video da koymuşlar sağolsunlar.

Montaj aşamasında videolarda takip edilen bir sıra mevcut ancak benim tecrübe ettiğim en sona kalan parça yerleşeceği alan için her daim geniş kalıyor ve bir miktar kırpma gerektiriyor.Fabrikasyon kadar iyi olmasa da %70-80 diyebiliriz.

Eline emeğine sağlık, güzel olmuş. Bende yapmıştım, baya faydası oldu gözlere birşey konulduğunda ses yapmaması konusunda. Premium hissiyatı da katıyor :)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende var, benim aracın kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını, kaput altını, davlumbazlari, jantları kurulama da kullanıyorum. Arada iki kere suyunu sıkıp dediğim bölgeleri kuruluyorum.
Doğrudur hocam bende tam olarak bu mantıkla düşünüyorum bu bezleri

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
symbole environ

mr diy de denk geldim arkadaşlar 215₺. 1 tane stoğa ekledim başka bi tip vardı lastik parlatıcı sürerken beni baya bir yoruyordu. Birde bunu deniyelim bakalım nasıl olacak
Hocam geçen bu ürünü alıp deneyen bi arkadaşımız vardı forumda burdaysa bu geçen zamanda hala memnun mu yazar belki sağlam görünüyor diyordu @Enes Gökmen

Son düzenleme: