Stokları Serelim

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #9,521

Aliexpressten aldığım MJJC jant fırçalarım biraz önce gelebildi. 15 temmuzda vermiştim siparişi. 33 gün olmuş. Ürünü 31.5 dolara aldım, uygun fiyata aldığımı düşünmüştüm ancak PTT kargo kapıda 48.5tl istedi :D Hem geç geldi ürün hem de tahminim ötesinde pahalıya geldi. Ama işe yarayacağını düşünüyorum. Gyeon fırçama kıyamadığım zamanlarda ya da başına bir iş gelirse yedek olsun diye almıştım. Malzeme olarak güzel düşündürdü ilk etapta. Yanında ek olarak; yakında babamın ve abimin araçlarına sanırım detaylı temizlik ve polisaj uygulayacağım, o yüzden eksikleri tamamlıyorum
Mevzuata göre gümrük sunum ücreti 8 TL, damga vergisi de 0.8 TL. Yani, 8.8 TL lik ücret her yurt dışı alışverişi için artık sabit oldu. Her malzeme artık gümrüğe de giriyor mevzuata göre. Geriye, gümrük vergisi olan 39.7 TL lik bir ücret kalıyor. Avrupa Birliğinden gelen mallarda %18 diğer ülkelerden gelen mallarda ürün tutarının %20 gümrük vergisi olarak alınıyor. 26.6 doların %20 si aşağı yukarı 39.7 TL yaptığı için aslında toplam ödediğiniz 48.5 TL normal, olması gereken bir ücret, fazla değil. PTT' nin mobil uygulaması üzerinden paketinizi takip ederseniz gümrükten çıktıktan sonra ödemeniz gereken ücretler uygulamada kalem kalem gözükeceği için PTT görevlisi gelmeden birkaç gün önceden ücreti hazırlayabilirsiniz :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07 kardeşime teşekkürler, bakalım carbon cam bezi nasıl, mikrotek cam bezi küçük ince ve beni çok tatmin etmemişti. Hediye fısfıs için ayrıca teşekkürler. Jaywax show aldığım ilk wax, uygulama tavsiyesi olan yazarsa sevinirim.

Hayırlı olsun güle güle kullan hocam yıkama olarak sirke artı perwoll yaparsın bir de aşırı orta ve aşırı kirli bezlerle birlikte yıkamamaya özen gösterirsin :)