Stokları Serelim

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,221
Hayırlı olsun, Arabayı zımpara ile yıkamışlar heralde. Cillop gibi yaparsınız siz bunu
Teşekkür ederim:) Bu arabaları bu kadar kısa sürede nasıl bu hale getiriyorlar gerçekten anlamıyorum:( Elimden geldiği kadar kendisiyle ilgilenmeyi düşünüyorum:sırıtan1:
Pederde yaklaşık 13 yıl önce Hyundai Grandeur XG30 vardı. Güzel otomobildi ama rengi siyahtı. Boyası da yumuşak tabir edilenler sınıfındaydı. Birkaç kere o yıllarda kolay uygulanan SRP ve türevi ürünleri uygulamıştım. En sonunda pes etmiştim. Çünkü temiz kalması 30dk sürüyordu. Çiziksiz kalması imkansız gibiydi.
Sonra sanki beni yıldırmak istercesine gitti E60 kasa 5 serisi aldı. Tahmin et ne renk :D:D Ona da SRP hatta Chemical Guys serisini uygulamıştım. En çok da cherry wet wax ve collinite 845'i sevmiştim. Siyah renk göz alıcı parlak hale geliyordu ama yine birkaç saat sonra her yeri toz oluyordu. Bir ara Turtle wax'ın siyah renk için ürettiği seti alıp kullanmıştım. O inanılmaz yoruyordu. Karşısına geçip ulan ne parladı be diyorsun ertesi gün yağmur bulutları tepeme çöküyordu.
E60'ı satıp başka otomobil alma aşamasında lütfen siyah renk alma demiştim. Neyseki bir daha siyah renkli otomobil almadı, acıdı bana :D:D
:sırıtan1::sırıtan1: Ben çiziksiz siyahı sadece rüyalarımda görebiliyorum. Toz dediğin vazgeçilmez bir parçası oluyor zaten. Bizim gibi takıntılı insanların kullanabileceği yada zevkle binebileceği bir renk olduğunu düşünmüyorum :)
Hayırlı olsun Adem abi. Öncekine ne oldu satıldı mı :D
Teşekkürler Arda. Öncekini satmıştım yokluğuna dayanamadım tekrar aldım :sırıtan1:

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben de malzemeleri koyacağım rahatça ataşıyabileceğim bagajda düzgün durmalarını sağlayacak bir çanta bakıyordum n11 den aldım tüm ürünlerimi aldı. üstten fermuarlı olması çok iyi tavisye ederim altında cırt cırtları da var düşünen olursa. aracınızın markasına göre önünde baskısı da oluyor hatta bakarsanız n11 de meguiars çanta olarakda satıyorlar benim aracım opel olduğu için bunu seçtim.

ürünün linki: Opel Uyumlu Bagaj Toparlayıcı Organizer Çanta Fiyatları ve Özellikleri

hacim olarak fikir vermesi adına microfiber şampuanı ve maskelleme bantları hariç tüm bu ürünleri + vp prewash 1lt- 500ml ipa fısfıs şişemi hepsini aldı içine..

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Bu ürünü daha yeni internet üzerinden aldım uzun zamandır merak içerisindeydim. Fakat kutuların ağız ve taban kısmında paslanmalar vardı. Oralara ufak zımpara yapıp temizledikten sonra bant çektim üzerine. Bu ürünü kullanan varsa daha önce , son kullanma tarihi vs yoktur değil mi ?

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Bu ürünü daha yeni internet üzerinden aldım uzun zamandır merak içerisindeydim. Fakat kutuların ağız ve taban kısmında paslanmalar vardı. Oralara ufak zımpara yapıp temizledikten sonra bant çektim üzerine. Bu ürünü kullanan varsa daha önce , son kullanma tarihi vs yoktur değil mi ?
Hocam bu ürün eski ambalaj olması lazım, sanırım ondan dolayı paslanmış olabilir. Aslında Auto Glym Türkiye yetkilisi Burak bey vardı onunla görüşseniz daha iyi bilgilendirebilir.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hocam bu ürün eski ambalaj olması lazım, sanırım ondan dolayı paslanmış olabilir. Aslında Auto Glym Türkiye yetkilisi Burak bey vardı onunla görüşseniz daha iyi bilgilendirebilir.
Tamamdır hocam bugün gün içerisinde görüşeceğim. Gelen cevabı burada da paylaşır, forum üyelerimize bilgi sağlamış olurum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Auto Glym Alloy Wheel Seal

Tarih konusunda bi fikrim yok ama önceden kullanıp beğendiğim bir üründü :)

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Auto Glym Alloy Wheel Seal

Tarih konusunda bi fikrim yok ama önceden kullanıp beğendiğim bir üründü :)
Bende ilk defa deneyeceğim uzun zamandır istiyordum. :) Az önce Autoglym Türkiye ile görüştüm ve diğer Autoglym ürünleri gibi bu ürünün de çok uzun raf ömrüne sahip olduğunu belirttiler. Kullanmadan önce iyi bir şekilde çalkalayarak sorunsuz kullanabileceğimi belirttiler. Hayırlı haftasonları dilerim.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@can26 hocam peki siz nasıl uyguladınız ? Kaliper ve fren disklerine gelmemesi gerektiğini ve eğer uygulama yaparken getirmeyeceğinizden emin değilseniz beze sıkarak uygulayın ibaresi var. Beze sıkıp jant yüzeyine uygulamak herhangi bir şekilde etkisini düşürür mü ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@can26 hocam peki siz nasıl uyguladınız ? Kaliper ve fren disklerine gelmemesi gerektiğini ve eğer uygulama yaparken getirmeyeceğinizden emin değilseniz beze sıkarak uygulayın ibaresi var. Beze sıkıp jant yüzeyine uygulamak herhangi bir şekilde etkisini düşürür mü ?
İki yöntemlede sorun yaşamadım hocam siz yinede beze sıkıp bir tarafla yaymayı diğer tarafla parlatmayı yapabilirsiniz :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Ürün eski ürün ama endişe edecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Bendekinde daha aldığımda üzerinde çizikler vardı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Tamamdır hocam teşekkür ederim bilgilendirme için:)
Sprey tipi ürünlere kolay kolay birşey olmuyor. Pas izleri aldatmasın. Nemden olmuştur. O noktalar bazı şişelerde çok hassas. Würth'ün şişelerinde, arexons'un şişelerinde hatta sonax'ın bazı şişelerinde de oluyor ama üründe sıkıntı olmuyor. Motip markası 10 yıl raf ömrü vermiş. Ama görsen bazı şişeler dipten birleşme noktalarında ince ince pas yapmış. Ama ürün çalışıyor.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Sprey tipi ürünlere kolay kolay birşey olmuyor. Pas izleri aldatmasın. Nemden olmuştur. O noktalar bazı şişelerde çok hassas. Würth'ün şişelerinde, arexons'un şişelerinde hatta sonax'ın bazı şişelerinde de oluyor ama üründe sıkıntı olmuyor. Motip markası 10 yıl raf ömrü vermiş. Ama görsen bazı şişeler dipten birleşme noktalarında ince ince pas yapmış. Ama ürün çalışıyor.
Pasları da elimden geldiğince temizledim. Malum detayı sevdiğimiz kadar ürünleri ambalajları ile doğru bir şekilde saklamayı da seviyoruz :) 2 haftaya kadar jantlara uygulama yapacağım. Hatta şöyle birşey deneyeceğim; önce CG Jetseal üstüne Autoglym wheel Seal uygulayacağım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Pasları da elimden geldiğince temizledim. Malum detayı sevdiğimiz kadar ürünleri ambalajları ile doğru bir şekilde saklamayı da seviyoruz :) 2 haftaya kadar jantlara uygulama yapacağım. Hatta şöyle birşey deneyeceğim; önce CG Jetseal üstüne Autoglym wheel Seal uygulayacağım.
Bence hiç denemeyin çünkü jetseal ile uyumlu olmayabilir. Sürün gitsin en kötü olacak şey doğru düzgün boncuklanma olmaz.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

güzel günlerde kullanın.
ürünü kullanmadım ama @SubaruOutback hakanımın dedigi gibi aerosol gazlı tipte ürünlerde uzun süre kullanımda herhangi bir bozulma olmuyor.
bu zamana kadar kullandıgım ki çok fazla fabrikasyon dışı sonradan basım boya grubu ürünlerde bunlara dahil ,uzun süre beklemelererine ragmen bir sorunla karşılaşmadım.
hatta en son 6 yıllık sonax protect and shine siyah sert plastik tamponlara uyguladım ilk günkü gibi performans sundu.
birde 4 yıllık bi boya gurubu kullandım geçenlerde yine ondada çift aşamalı olmasına ragmen renkte bir fark gözlemlemedim. üstüne özellikle aynısının yenilerini almıştım onuda başka bir alanda uygulayıp karşılaştırdım bir fark yoktu.

iyi detaylar.