Geçen haftaki ilk detailing uygulamamdan sonra bu pazar hem yeni ekipmanlarınızın(jant fırçası,lastik fırçası, wax bezi, valet pro black to future) gelmesi hem de gideceğimiz kahvaltıdan önce aracımızı hızlı bir yıkama ile güzelleştireyim istedim.
Bu seferki yıkamam için sabah aydınlanmadan in cin top oynarken 6:30 gibi kalktım ve ekipmanları hazırlamaya başladım. Genelde zaten haftasonu sabah erken saatte yıkarım aracımı hem meraklı gözlerden izole bir ortam oluyor hemde güneşin dik ışığını pek sevmiyorum
Tabi detailing yorucu bir faaliyet olduğundan aperatif bir mini kahvaltı yapmadan çıkmıyorum detailinge bu da kahvaltımız
Aracın 1 haftalık kirli görününü bu şekildeydi:
Bu sefer jant lastik teçhizatımız tamamlandığından işe jant ve lastiklerden başladık gerçekten jant lastik temizliği aslında zevkli bir şeymiş onu anladım
Tekerlere ve davlumbaza 1/5 oranda ceviz prewash sıktım.
Aliexpressten yeni aldığım lastik fırçası(çok beğendim) ile lastik yanaklarını güzelce kirlerden arındırmaya çalıştım arada su ile fırçayı temizledim tabiki.
Lastiğin ardından jantlara da yeni mjjc fırça ile giriştim. Bu fırça da çok hoşuma gitti kullanımı güzel ancak dikkatli kullanmak lazım hem diske değmemesi hem de kirleri sıçratmaması için.
Aracı ceviz secho ikilisi ile ön yıkama yaptım. Cevizi gerçekten çok beğeniyorum uygulaması da zevkli. Zymöl şampuanın değeri ne ise cevizin değeri de benim için aynıdır.
Ceviz ile ön yıkama yaptıktan sonra zymöl şampuanı(bu sefer 3 kapak) secho ile tüm yüzeye sıktım. Yine ahım şahım bir köpük olmadı ama yapacak bir şey yok. Eldivenle üzerinden geçtim.
Ve kurtarıcım en değerli bezim kıymetlimisss efendimiss
Wizard gloss marlin havlu ile tüm aracı 5 dakikada kuruladım. Üstelik havluyu geçen haftaki temizlikten sonra yıkamaya bile atmamıştım önceki yıkamada kirlenmediğinden yıkama gereği duymadım bu yıkamadan sonra ilk kez perwoll sirke yüzü görecek inş. Tabi biraz da nazar değdi silecek koluna takıldı bir kaç ipliği ama yapacak bir şey yok.
Aracı şampuanlayıp kuruladıktan sonra son hali bu şekildeydi. Panelin üstünde duran mor bez ise Aliexpressten aldığım süleyman abinin tavsiye ettiği mjjc wax bezi. Bu bezi de çok beğendim.
Şimdi sıra yüzeye bitirici darbeyi indirmeye...
Belki beğenmeyeni çoktur ancak ilk göz ağrım olan Meguiars Ultimate Quick Wax hızlı cilayı ben çok beğeniyorum. Eskiden de keyifle kullanıyordum şimdi de keyifle kullanıyorum. Klasik sık-sil şeklinde bir cila uygulaması kolay, verdiği hissiyat mükemmel.
Yalnız şunu farkettim anti-statik özelliği söylenenin aksine bence fena değil. Çünkü geçen hafta araca hızlı cila yapmadan direkt zymöl şampuan ile bitirmiştim. O zaman araç aynı gün içinde baya toz çekmişti ancak meguiars ile bu sorun şuan için yaşanmadı bu da bana ürün ile ilgili olumlu bir görüntü verdi.
Cila sonrası aracımızın durumu bitmiş hali bu şekilde:
Aracın tüm yıkaması, cilalanması bittikten sonra sıra geldi lastikleri parlatmaya.
Ben bu iş için forumlarda da okuduğum kadarıyla dayanım süresi uzun olan ve mat parlaklığı da bir o kadar hoş olan Meguiars Endurance jel kullanıyorum. Uygulamasını aliexpressten aldığım ucuz sarı pedler ile kullan at şeklinde yapıyorum.(Devamlı kullanacağım sünger tarzı bir tavsiyeniz varsa alabilirim)
Uygulamada maksimum performans almak için bir kat attıktan 10 dakika sonra 1 kat daha atıp son vuruşu yapıp maksimum parlaklığa ulaşıyorum.
Endurance uygulamadan önce lastik durumu(7 gün önce uyguladığım endurancenin etkisi sanki hala devam ediyor gibi geldi)
Endurance uygulandıktan sonraki lastik durumu
Lastiklerden sonra yeni gelen dış plastik koruyucu ürünüm olan Valet Pro Black to the Future kremi kullanıyorum. Ön tampon, ızgaralar, silecek kolları, ayna plastikleri ve cam dış tirimleri için kullandım. Etkisini, verdiği hissiyatı ve kokusunu çok beğendim. Sarı çinli ped ile uyguladım.
Şimdi artık kahvaltıya gidebilirim dedim ve aracımın motorunu çalıştırdım ve ayrılmadan önce son pozumuzu verdik...
Siyah İnci Polo detailforum ailesine iyi günler diler
Bir öncesi ve sonrası fotoğrafımızda bu post altında bulunsun: