Shiny pre wash ı biraz araştırdım waxlar ile pek dost olmadığını gördüm?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dogrudur. ürünü kullanmadım. açıkçası test videolarına hiç güvenmem. ( +/- ) hiç farketmeksizin kendim denemeden kesin bir kanaat bildirmemde.
klasik söylem firma '' Yüzeydeki korumalara zarar vermez. '' ibaresini eklemiş ürün tanıtım - açıklama yazısına, lakin bu artık dillere pelesenk olmuş bir söylem.
kaldı ki koruma yada wax adı altında yüzeyde bulunan ürünün içerigi dayanım karekteri kullanılma uygulama süresi bu süreden sonra nekadar zaman yüzeyde kaldıgı neyle nasıl yıkandıgı hangi şartlarda park zamanı geçirdigi önemli .
bunların dışında zati yag çözücü bir içerik barındıran ön yıkamanın bu başarıyı sergilemesi için korumadan götürmemesi asıl şaşılacak bir durum olur.
bunu gözle gözlemlemek ölçmek çok çok zor.
her ön yıkama ne kadar başarılıysa okadarda koruma düşmanıdır. az olur çok olur ama ömründen çalar. maskeler, eller gibi terimlerle açıkladıgım sonuç ortaya illaki çıkar.
burda bakılması gereken korumadan çok araç birleşenlerine verelebilecek zarardan kaçınmak kanımca.
plastik, vernik solması gibi etkiler gözlenmemeli.
artık ürün tanıtımlarında neredeyse redüksiyon yapacagı iddaları yer alacak.
içerik verilerine ulaşıp bu etkinin neden hangi kimyasaldan kaynaklandıgına bakmak gerek. yine bilinen ;
aslında ismi biraz ipucu veriyor. turunç ( citrus) gilerde sitrik asit içerigi yag çözümünde ve metal parlatmada kullanılır. bunun oransal degeri ve karıştırılmış kimyasal tepkimesi ne sonuçlar gösterir eminim ki firma tarafından araştırılarak piyasaya sürülmüştür.
yagı çözüyor ama bir sentetik yapıda wax içerigindeki yag oranından nekadar çalıyor bu wax birleşenlerinden içerik bilgisiyle bile anlaşılamaz.
bireysel test ve ürün çogaltmasıyla test gerekli .
demek istemem korumanın içerigide önemli .
iyi detaylar.