Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sürekli basınca hava yetiştiremiyormu?
Aslinda aletin prensibi ile ilgili bir karmasa var. Bilmiyorum diger pompalar da ayni midir.

Pompa ben surekli 3 barda tutacagim diye calismiyor. Ben 3 bara getirdim mi dururum diyor. Bu nedenle basinci 3.2 bar gibi bir basinca ayarlayip surekli basarsaniz en azindan arabanin bir yanini sorunsuz bir sekilde gecersiniz. Beklentiyi cok yuksek tutarsaniz uzuyor. Ama kontrollu ve bilincli yapinca cok mutlu ediyor.

Bilmiyorum anlatabildim mi?

Basinc azalsa da cok cabuk doldurdugu icin hissettirmiyor. Baska bir pompa daha olsaydi da kiyas yapabilseydim keske.

Ben tekrar alir miydim? Evet alirdim. Sonucta Türkiye'de alternatifi yok. Ama oasser tazi bir pompa da denemek isterdim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Sizin yöntem oldukça kullanışlı @omrslhmms hocam, elinize sağlık.

Bu şarjlı pompa işini biraz daha ucuz hale getirmek için ne yapılabilir diye düşünüyorum da. Acaba cep telefonları için olan power bankların 5V olan çıkışını stepup dc dc converter ile 12V yapıp sıradan bir lastik kompresörüne bağlasak nasıl olur? Bu kompresörlerin çektiği akım ne kadardır? Bu soruların yanıtlarını bulabilirsek benzinci tayfasını büyük zahmetlerden kurtarabiliriz :)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

Bu şarjlı pompa işini biraz daha ucuz hale getirmek için ne yapılabilir diye düşünüyorum da. Acaba cep telefonları için olan power bankların 5V olan çıkışını stepup dc dc converter ile 12V yapıp sıradan bir lastik kompresörüne bağlasak nasıl olur? Bu kompresörlerin çektiği akım ne kadardır? Bu soruların yanıtlarını bulabilirsek benzinci tayfasını büyük zahmetlerden kurtarabiliriz :)
Hocam ben şarjlı matkabın bataryası ile denedim benim çakmaklıktan çalışan pompa fazla akım çektiğinden midir nedir arabanın yarısını köpükledikten sonra şarjı bitti. Telefon için kullanılan powerbankların gücünün bu aletlere yeteceğini zannetmiyorum. Ama denerseniz onu da tecrübe etmiş oluruz
Herkese selamlar,

Tripodumu oğlumun kırması sebebiyle amatör bir çekim yapabildim. Fikir vermesi açısından yine de yayınlamak istedim.

Video

Aklınıza takılan soru olursa cevaplayabilirim. Ben cihazdan memnun kaldım. Son halini de fırsat bulunca paylaşacağım, kendi çapımda bir housing yaptım alete.

30 ml ansf ve 1600 ml su ile köpük performansını da görebilirsiniz.
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş. Dediğiniz gibi basıncı yüksek ayarlayıp o ayara gelmeden tetiğe basılırsa kesintisiz yapılabilir.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Hocam ben şarjlı matkabın bataryası ile denedim benim çakmaklıktan çalışan pompa fazla akım çektiğinden midir nedir arabanın yarısını köpükledikten sonra şarjı bitti. Telefon için kullanılan powerbankların gücünün bu aletlere yeteceğini zannetmiyorum. Ama denerseniz onu da tecrübe etmiş oluruz

Elinize sağlık güzel uygulama olmuş. Dediğiniz gibi basıncı yüksek ayarlayıp o ayara gelmeden tetiğe basılırsa kesintisiz yapılabilir.
Karşılaştırma yapmak için kullandığınız batarya hangi matkap modeline ait olduğunu öğrenebilir miyim?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Vallahi hic anlamam ki bu elektrik islerinden :)

Ama yapilabilir neden olmasin. Daha da kiymetli olur hem de.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Aynen oyle. Ben de evde ufak ufak denemistim videodan once bir tecrubem de yok aletle ilgili. O an ne yasadiysam yasadim. Hatta bisiklet ayarinda kalmis bu nedenle ben bassam da 3 barin uzerine cikmadi basinc dikkat ederseniz. Manuel ayarlamak lazim biraz yuksek bir basinca, o debelensin dursun basinci arttiracam diye o arada bizim isimiz biter zaten.

Dikkat ederseniz 1 dakikada neredeyse tum yanlar kopuklendi. Tahminim 5 dakikada tum arabaya on yikama yapilir bu sekilde.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Aslında 1-2 volt'un çok farkedeceğini düşünmüyorum. Burada önemli olan akım. Eğer sizdeki de 1.5ah ise power banktan çekilebilecek akımla hemen hemen aynı olacaktır. Bu durumda pek işe yaramaz gibi duruyor. Ama sırf merakımdan dc-dc converter alıp denemek istiyorum... :)

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aslında 1-2 volt'un çok farkedeceğini düşünmüyorum. Burada önemli olan akım. Eğer sizdeki de 1.5ah ise power banktan çekilebilecek akımla hemen hemen aynı olacaktır. Bu durumda pek işe yaramaz gibi duruyor. Ama sırf merakımdan dc-dc converter alıp denemek istiyorum... :)
Şimdi baktım benimki 12 volt 1500ah yani aynısı. Ama benim matkap eski olduğu için batarya da ölmüş olabilir diye düşünüyorum. Siz yine deneyin belki farklı olur

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@omrslhmms Abi eline sağlık çok faydalı bir paylaşım ve uygulama bizlerede bu iş için büyük bir heves veriyosun :alkis:
Bu aralar, bazı sebeplerden dolayı foruma pek vakit ayıramadığım için biraz geç görüyorum paylaşımları :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Aslinda aletin prensibi ile ilgili bir karmasa var. Bilmiyorum diger pompalar da ayni midir.

Pompa ben surekli 3 barda tutacagim diye calismiyor. Ben 3 bara getirdim mi dururum diyor. Bu nedenle basinci 3.2 bar gibi bir basinca ayarlayip surekli basarsaniz en azindan arabanin bir yanini sorunsuz bir sekilde gecersiniz. Beklentiyi cok yuksek tutarsaniz uzuyor. Ama kontrollu ve bilincli yapinca cok mutlu ediyor.

Bilmiyorum anlatabildim mi?

Basinc azalsa da cok cabuk doldurdugu icin hissettirmiyor. Baska bir pompa daha olsaydi da kiyas yapabilseydim keske.

Ben tekrar alir miydim? Evet alirdim. Sonucta Türkiye'de alternatifi yok. Ama oasser tazi bir pompa da denemek isterdim.

Bu problemi yabancı arkadaşlarım da yaşadı. Hepsi de Oasser’a döndüler. Köpük yoğunluğu, pompa sürekliliği vs durumlar için Oasser şimdilik bu tarz köpük makineleri için biçilmiş kaftan. Bir sonraki testinizde 1.5 litre su 35ml şampuan ile deneyin. Bir de pompanız 2.4-2.6 bar üzerine tırmanmadan tetiğe basmayın. En verimli 2.4-2.6 bar arası.

güzel testiniz için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık Ömer hocam

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu problemi yabancı arkadaşlarım da yaşadı. Hepsi de Oasser’a döndüler. Köpük yoğunluğu, pompa sürekliliği vs durumlar için Oasser şimdilik bu tarz köpük makineleri için biçilmiş kaftan. Bir sonraki testinizde 1.5 litre su 35ml şampuan ile deneyin. Bir de pompanız 2.4-2.6 bar üzerine tırmanmadan tetiğe basmayın. En verimli 2.4-2.6 bar arası.

Teşekkür ederim. Aslında bana köpük fazla geldi, bir sonrakinde oranı azaltmayı ya da orta derece köpük yapan başlığı kullanmayı düşünüyordum. Oasser'i ben de çok merak ediyordum ama şartlarımızı biliyorsun Atalay Hocam, burada ne varsa onu kullanabiliyoruz :)

Gelirken bir valiz de oasser mi gelecek yoksa? :)

Enx

Çaylak Detaycı
Üye
elinize sağlık güzelbi iş oldu bence basınc ıle ılgılı ben kucuk bı arkastırma yapmıstım bı arkadas daha farklı bı pompa ıle uygulamasını test edıyor du sabıt 32 ps basınc ıle stabıl atıyor kesıntısız sız 30 psı uzerıne cıkamadınız gıbı geldı bana sızın kullandığınız pompanın da ıncelemesıne baktığımda uc adet profılının hafızada kayıtlı olduğu bılgısını edınmıstım belkı sız motosıklet profılınden basmıs olabılırsınız havayı çunku ınceleyen arkadas epey ıyı rakamları basabıldığını soğluyordu. bende bu hafta ıcı sparıs geçeceğım bu pompayı bence iş görür ergonomık ve kullanıslı çok teşekkurler sıkıntılı bı durum olusursa yardımızı ısterı artık :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye

Oasser ile ilgili bir çalışmanız olur mu acaba ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
elinize sağlık güzelbi iş oldu bence basınc ıle ılgılı ben kucuk bı arkastırma yapmıstım bı arkadas daha farklı bı pompa ıle uygulamasını test edıyor du sabıt 32 ps basınc ıle stabıl atıyor kesıntısız sız 30 psı uzerıne cıkamadınız gıbı geldı bana sızın kullandığınız pompanın da ıncelemesıne baktığımda uc adet profılının hafızada kayıtlı olduğu bılgısını edınmıstım belkı sız motosıklet profılınden basmıs olabılırsınız havayı çunku ınceleyen arkadas epey ıyı rakamları basabıldığını soğluyordu. bende bu hafta ıcı sparıs geçeceğım bu pompayı bence iş görür ergonomık ve kullanıslı çok teşekkurler sıkıntılı bı durum olusursa yardımızı ısterı artık :)
Selam, teşekkür ederim.

Göstergedeki basınç psi değildi bardı. 3.0 barda kaldı, bunun sebebi de söylediğiniz gibi motorsiklet ayarında kalması. Hatta videoyu izlediyseniz ben 3 bardayken tekrar basıyorum ama o motorsiklet için güvenli maks bar 3 ayarladıkları için daha fazla yükselmiyor.

Ben de ilk defa video çekerken deneme yaptım açıkçası, bu nedenle de acemiliğe geldi, yoksa dediğiniz gibi istediğini basınca ayarlayabiliyorsunuz. Bence de 3 bardan fazla basınç ile çalıştırmak gerekli ama asla 3 barı geçmesine de izin verilmemeli güvenlik için.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar bende bu gün kwazara pompa bağladım ve test ettim. Metoo halt etmiş :)

Resimler boyle dursun, yarına detaylı video ile başlığını açarım.

Malzemeler belli, ben delikten hava kacması endişesi ile kumpas ile sibop ölçüsü alarak yaptım.

Son hali.

Aralıksız çalışabiliyor, hava 35 psi olunca basıyorum tetiğe. Durmaksızın kwazar bosalana kadar devam ediyor. Anlık durumu da ekranda görebiliyoruz.

Video içi yt yuklemesi yapmak lazım, mobilden simdilik bu kadar.

Bu pompayı bulup başlığı açan @omrslhmms arkadaşıma teşekkürü borç bilirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar bende bu gün kwazara pompa bağladım ve test ettim. Metoo halt etmiş :)

Malzemeler belli, ben delikten hava kacması endişesi ile kumpas ile sibop ölçüsü alarak yaptım.

Son hali.

Aralıksız çalışabiliyor, hava 35 psi olunca basıyorum tetiğe. Durmaksızın kwazar bosalana kadar devam ediyor. Anlık durumu da ekranda görebiliyoruz.

kesintisiz çalışması çok iyi birşey hocam güzel sabitlemişsiniz gibi duruyor. Hangi şampuanı hangi oranda koyduğunuzu da yazar mısınız. Videoyu en kısa sürede bekliyoruz

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Son hali.

Eline sağlık hocam, dipçik gibi duruyor maşallah. Pompayı ben de forumda birinden duydum, keşke adını hatırlasam da hakkını teslim etsem vallahi. Ben çok bakmıştım ama yoktu Türkiye'de böyle pompa.

Videoyu bekliyoruz :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
kesintisiz çalışması çok iyi birşey hocam güzel sabitlemişsiniz gibi duruyor. Hangi şampuanı hangi oranda koyduğunuzu da yazar mısınız. Videoyu en kısa sürede bekliyoruz
1 tl suya 50 ml Valet pro anfs anfs ekledim.

Performans beklediğimden iyi oldu.

Birde imza atayım :)