Merhabalar detail forum ailesi.
Yaklaşık 20 gün önce temizlik yapıldı. Bu süreçte Bartın İstanbul arası yolculuk yapıldı. Haliyle araç günlük kullanıma göre daha çok kirli idi.
İlk olarak iç mekan temizliği ile başladım. Araç içini el faraşı ile süpürdüm ve toplanan toz parçalarını nemli bir bez ile alabildiğini aldim. Çekiş gücü iyi bir minik süpürge edinme vakti gelmiş

. Plastik aksamda flowey İ2 kullandım. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış halde. İ2 nin ardından kuru bez ile geçtim. Koruma olarak meguiars suprema kullandım. Ardından kuru bez ile geçtim. Kapı kumaş döşemelerinde yarım litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış lotar kullandım. Ardından kuru bez ile geçtim. Paspaslari Koch chemi gs ile temizleyip su ile duruladim. Eski mikrofiber bez ile kurutup eski lastik parlatıcıyi sürdüm. Parlatıcı sadece sürerken parlıyor, sonra hiç sürmemiş izlenimi veriyor.

İkinci olarak Jant lastik ve davlumbazlari flowey R1 ve davlumbazlarda Koch chemi gs kullandım. R1 ' i bir litrelik şişeye 50 ml olarak ekledim. GS yi ise yarım litrelik şişeye 1:25 gibi bir oranla ekledim. İyice duruladim. Lastik fırçası cartainer den .
Üçüncü olarak ön yıkamaya geçtim. Köpük yapmadan önce K2 anti insect böcek temizleyici sıktım, araç yoldan geldiği için ön taraf sinek, böcek ile dolu idi. Sonra Alta'ya 40 ml magifoam ekledim. Kol kası geliştirme yaparak aracı on numara köpükledim.

Sonra durulama aşaması.
Dördüncü bölüm de çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuani olarak @Emre. Kardeşimden aldığım ev17 yi denedim. Bu şampuan önceki kullandığım sam's detailing ve Fraber neve ye göre daha az köpük yapıyor. Temizliği iyi. Kayganlık hissiyatı bunda yok gibi, sam's bu konuda daha iyi. Kova olarak siralama yapacak olursam Neve ve sam's birinci ev17 ikinci olur. Tabi ki deneyimlediklerim bunlar . Yıkama eldiveni purestar polar white wash mite kullandım. Sonra kovada kalan su ile lastik-jant-davlumbazlari tekrar yıkadım. İyice duruladim. Davlumbazlarda jant fırçası sgcb 45 kullandım.
Kuruluma havlusu wurties twisted duble plus kullandım. En son bir gençleştirme iksiri yapmıştım havluya.

İşe yaramış görünüyor. Kapı aralarıni ve altlarını bimden aldığım bez ile kuruladim.
Hızlı cila olarak meguiars X-press kullanıyorum. Önceki yıkamada da onu kullandım. Boncuklamasi mükemmel. Hızlı cilayi süper clean cila bezi ile sürüp, kuru mikrofiber bez ile tekrar geçtim. Kuru bez ile silerken kaputta kendimi gördüm

Dış plastik aksami korumada meguiars 40 kullandım. Camları K2 nuta ile hem içten hem dıştan sildim . Davlumbazlara eski bir lastik parlatıcım vardı onu sürdüm. Lastik parlatıcı tabiki efsaneyi kullandım. Meguiars endurance. Sünger olarak Nuri leflef süngeri kullandım. Emiş gücü az olduğu için daha az endurance kullandım. Bu arada endurance nin boncuklamasi çok iyi. Buraya kadar okuğunuz için teşekkür ederim, selamlar saygılar dilerim. İlk fotoğraflar da kirli hâli. Sonrası final.