Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #10,641
Bgn araçları yıkayım diye malzemeleri hazırlarken bir baktım ki neorim şişeyi delmiş ve detay çantasının içine yarım litre akmış, çantanın altında da dışarı sızmış, dolap rafını filan baya açmış. Atmak zorunda kaldım. Çanta içindeki adbl syntetic wax şişesini, deri temizleyici köpük pompasını da alttan temas ederek delmiş ve ürünün içine karışmış. Tabi onlar da çöp oldu. Wax padleri vardı onları da ince ince parçalamış. Çantayı baya bir yıkadım ama tam anlamıyla tüm neorimi durulayamadım. Siz siz olun bu jant ve apc leri kullanacak kadar şişeye alıp geri kalanını kendi şişelerinde saklayın. Araba yıkamadan yoruldum resmen
en korktuğum konulardan birisi bu yüzdende apc, jant temizleyici vs saf halde dahil hdpe şişelerde saklıyorum seyreltip spreydede hdpe şişe kullanıyorum delinme yaşamadım umarımda yaşamam size çok geçmiş olsun.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bgn araçları yıkayım diye malzemeleri hazırlarken bir baktım ki neorim şişeyi delmiş ve detay çantasının içine yarım litre akmış, çantanın altında da dışarı sızmış, dolap rafını filan baya açmış. Atmak zorunda kaldım. Çanta içindeki adbl syntetic wax şişesini, deri temizleyici köpük pompasını da alttan temas ederek delmiş ve ürünün içine karışmış. Tabi onlar da çöp oldu. Wax padleri vardı onları da ince ince parçalamış. Çantayı baya bir yıkadım ama tam anlamıyla tüm neorimi durulayamadım. Siz siz olun bu jant ve apc leri kullanacak kadar şişeye alıp geri kalanını kendi şişelerinde saklayın. Araba yıkamadan yoruldum resmen
Hocam geçmiş olsun. Hdpe şişe detailing ürünlerde şart maalesef. Sprey şişelerde de hdpe olanları tercih etmekte fayda var. Zamanında şampuanlar evdeyken delmişti bende de. Arkadaşa verdiğim magifoam pet şişeyi delmiş 1 hafta geçmeden :)
Çeyizin olmazsa olmazı hdpe litrelik şişeler ve hdpe sprey şişeler.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şehir dışı görevine çıkan dostumun 3 aydır yatan aracına detaylı yıkama yaptık.

Sonax Xtreme ile jantları, Koch GS ile davlumbazları fırçaladık. Aracın üzeri toz birikintisi kaplı olduğu için ADBL Yeti ile 2 kere ön yıkama ve durulamanın ardından ADBL Shampoo ile temaslı kova yıkamasına geçtik. Detayları ince ince fırçaladıktan sonra Polytop hızlı cilayı ıslak şekilde uyguladık. Lastiklerde ise Sonax Xtreme parlaklığından baya memnun kaldık.
(Benzinlikte haftasonu kalabalığı olduğundan öncesi fotoğrafları çekemedim :))

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Yine bir pazar terapisi ile buradayız. :)
Her zaman ki gibi önce iç temizlik ile başladım. Araç içini çakmaklıktan çalışan simbo süpürge ile süpürdüm. Sonra içerdeki tüm plastik aksamı ve vitesin oradaki konsolu adbl qd ve mikrofiber bez ile temizledim. Koltukların minder kısımları ve sırt kısımlarını, kapı kol dayama yerindeki kumaş kısımları K2 lotar ile yüzeysel geçtim. Torpidonun tozunu nemli bez ile aldım. Sonra paspaslari detay fırçası yardımıyla ve mikrofiber bez ve de koch chemi gs ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Bagaj havuzuna ve motor kısmına da aynı işlemi uyguladım.
Lastikleri, davlumbazlari ve jantları sırayla flowey R1, koch chemi gs, flowey R1 ve polham şarjlı pompaya 20 ml fraber neve ekleyip köpükledim. Lastik yanaklarını cartenier lastik fırçası ile, jantları detay fırçası ile, davlumbazlari ve jant kolları arkasını mikrofiber bez ile jant içlerini mikrofiber olan jant fırçası ile temizledim.
Ön yıkamada fraber neve kullandım. Alta foama 30 ml ekleyip şarjlı pompa ile hava verip tüm aracı köpükledim. Polham şarjlı da kalan köpük ve detay fırçası ile cam kenarları, stop çevresi, ön panjur, silecek etrafı, yan ayna çevresi, ön cam üstü, spoiler çevresi, ... gibi olan yerleri detaylandirdim.
Çift kova yıkamada meguiars deep crystal şampuanı kullandım. Kovaya 50 ml ekledim. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini diğer eldiven ile dış plastik aksamı yıkadım. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer bez ilede kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını ve kaput altındaki silecek çevresini kuruladim. Camları K2 nuta ile geçtim. Dış plastik aksamı, tamponları ve davlumbazlari meguiars 40 ile korumaya aldım. Üzerinden kuru bez ile geçtim ki fazla sürülen meg 40'ı da almak için, hatta daha mat bir görünüm kazanıyor kuru bez ile geçince. Kaporta yüzeyine katı wax uyguladım. Bu sefer wax olarak gyeon q2 wax kullandım. Oval bir ped ile sürüp, nasiol cila bezi ile üzerinden geçtim. Ben beğendim, gayet başarılı bir wax. Lakin fiyat olarak da baya başarılı :) , daha uygun olan wax ile de aynı görüntü yakalanabilir diye düşünüyorum. Hidrofobisi hakkında bilgim yok, sonraki yıkamada bu konuda ki performansıni yorumlarım. Wax için Sefa beye teşekkür ederim. Sefa bey ne önerdi ise başarılı.
Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım, lef lef sünger ile. Yaklaşık son 6-7 yıkamada lastik parlatıcı olarak sonax tercih ettim. Uzun yolculuklar ve tozlu yollar sonrasında bile kendini belli ediyordu. Fırsat olursa önümüzdeki yaz başından bugünlere kadar meguiars endurance kullanıp seneye bugünlerde ikisini karşılaştırma yapabilirim, diye düşünüyorum. Kısmetse diyelim. Bu yıkamaya ekstra olarak direksiyon ve kolçak temizliğini de ekledim. Uzun süredir direksiyon temizliği yapmamıştım. Yaz boyunca terli eller ve deniz sonrası eller ile temas olunca direksiyonun kirlendiğini düşünüp temizlik yaptım. Bu yaz şöyle bir durumda oldu. Ben aracı alalı iki yıl oldu. İki yılda 5-6 kez floweyler ile direksiyon temizliği yaptım sayılır. Bu yaz direksiyonu garantiden yeni değişen C4 ile direksiyon karşılaştırma yaptığımda ürünlerin işe yaradığını gördüm. Aslında foto ve video bile çektim. Fotolarda aynı ışık ile çekme fırsatım olmayınca yinede işe yaramış görünüyor. Videoyu ise yükleme yapamadım. Bu ürünler bitince başka ürünleri deneyeceğim. Flowey deri temizleyici ve koruyucudan memnunum fakat başka ürünlere de şans vermek gerektiğini düşünüyorum. Hatta deri konusunda uzman olan ürünler tercih edilebilir. Ben zamanında çok uygun diye almıştım. :)
Terapinin sonunda koku olarak 50 liralık kahve çektirmiştim(dün), onu araca bırakıp terapiyi sonlandırdim. Saat 14.30 gibi başlayıp, 19.30 gibi bitirdim.
Son dört foto, yeni değişen direksiyon fotosu.

Son düzenleme:

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Yaklaşık 5 gün önce memlekete gideceğiz diye iç dış bi güzel temizledim. Giresunda sürekli yağış olduğu için birdaha kirleneceğini bildigim halde güzelce temizledim korumaya aldım. Araç temizken uzun yola cıkmak huzur veriyor bana :)

Yaklaşık 5 gün önce memlekete gideceğiz diye iç dış bi güzel temizledim. Giresunda sürekli yağış olduğu için birdaha kirleneceğini bildigim halde güzelce temizledim korumaya aldım. Araç temizken uzun yola cıkmak huzur veriyor bana :)
kesinlikle size katılıyorum ani yolculular dışında arabamı temizler öyle yola çıkarım. Temiz arabayla yolculuğuia çıktığımda sanki arabanın motor yağını yenilediğimdeki o pürüzsüz yolculuktaki hissi yaşarım

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
HDPE şişe olarak ne alabilirim siz ne kullanıyorsunuz
özellikle aldığım bir ürün yok google yazdığınızda çeşit çeşit çıkıyor forumda @Sefa46 sattığı kimyasala dayanıklı sprey şişeler var onlar fiyat olarakta epey uygun tavsiye ederim 500ml ve 1L olarak mevcut elinde iletişime geçin isterseniz yardımcı olur.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Uzun süredir aklımda polisaj uygulaması vardı kısmetse yarın sabah yapacağız bu akşamda hazırlığını yaptım aracımda yıkarken ne kadar dikkat etsemde zamanla oluşan harelenmeler var kılcal çizikler var kurtarabilirsek 3in1 tarzı pastayla denemeler yapacağız bakalım finalleride yarın paylaşacağım
ön yıkamada 2L şarjlı köpük pompasıyla k2 bora prewash şekilde uyguladım üzerine Auto Brite Super Foam Parma Violet ve duruladım, k2 demir tozu ve yine durulma sonrasında altafoam2000 ile nanolex pure attım aracın üzerine ve kil bezimle kil uygulamasına geçtim kil kaydırıcı olarakta carpro ech2o kullandım işlem bittiğinde durulayıp jant lastiğe giriştim nanolex pro wheel cleaner ve 3d orange degreaser ile temizledim ve artık son olarak kova yıkamasına geçtim şampuan olarak nanolex pure kullandım durulayıp aracı nasiol 60x90 ile kuruladım aracın içinde Valet Pro Advanced Interior Cleaner yardımıyla jomoyner büyük detay fırçasıyla köpürtüp nemli temiz bezle sildim üzerine koruma sürmedim sonraki yıkamaya bıraktım, final fotoğrafları yok polisaj uygulamasından sonra ekleyeceğim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun süredir aklımda polisaj uygulaması vardı kısmetse yarın sabah yapacağız bu akşamda hazırlığını yaptım aracımda yıkarken ne kadar dikkat etsemde zamanla oluşan harelenmeler var kılcal çizikler var kurtarabilirsek 3in1 tarzı pastayla denemeler yapacağız bakalım finalleride yarın paylaşacağım
ön yıkamada 2L şarjlı köpük pompasıyla k2 bora prewash şekilde uyguladım üzerine Auto Brite Super Foam Parma Violet ve duruladım, k2 demir tozu ve yine durulma sonrasında altafoam2000 ile nanolex pure attım aracın üzerine ve kil bezimle kil uygulamasına geçtim kil kaydırıcı olarakta carpro ech2o kullandım işlem bittiğinde durulayıp jant lastiğe giriştim nanolex pro wheel cleaner ve 3d orange degreaser ile temizledim ve artık son olarak kova yıkamasına geçtim şampuan olarak nanolex pure kullandım durulayıp aracı nasiol 60x90 ile kuruladım aracın içinde Valet Pro Advanced Interior Cleaner yardımıyla jomoyner büyük detay fırçasıyla köpürtüp nemli temiz bezle sildim üzerine koruma sürmedim sonraki yıkamaya bıraktım, final fotoğrafları yok polisaj uygulamasından sonra ekleyeceğim.

Berke selam,

Eline sağlık. Kil bezi olarak ne kullanıyorsun bilmediğim içinde biraz bilgi sahibi olmak için soruyorum mevcut hamur killerden ne gibi farkları var.

Bugün havada yağmurlu inşallah aracın kapalı yerdedir yoksa biraz emeğin boşa gitmiş olacak.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Berke selam,

Eline sağlık. Kil bezi olarak ne kullanıyorsun bilmediğim içinde biraz bilgi sahibi olmak için soruyorum mevcut hamur killerden ne gibi farkları var.

Bugün havada yağmurlu inşallah aracın kapalı yerdedir yoksa biraz emeğin boşa gitmiş olacak.
abi selamlar, kil bezi hollanda’dan collinite marka almıştım onu kullanıyorum, türkiye’de en ulaşılırı mtskimya da mg marka kil eldiveni, bezi ve takozu satıyorlar onlara bakabilirsin. hamur killere göre kapladığı yüzey alanında dolayı uygulaması çok daha pratik oluyor bunlarında belirli bir ömrü var ortalam 20 araç sonra ömrü doluyor diye biliyorum ama henüz tecrübe etmedim :) şunuda söyleyeyim benim gözlemlediğim yumuşak hamur kile göre çizik ve harelenme yapıyor gibi geldi polisaj öncesi olduğu için dert etmedim. araç uygulama yapacağımız kapalı garajda şükür :D
resim upload sitesi

Son düzenleme:

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
abi selamlar, kil bezi hollanda’dan collinite marka almıştım onu kullanıyorum, türkiye’de en ulaşılırı mtskimya da mg marka kil eldiveni, bezi ve takozu satıyorlar onlara bakabilirsin. hamur killere göre kapladığı yüzey alanında dolayı uygulaması çok daha pratik oluyor bunlarında belirli bir ömrü var ortalam 20 araç sonra ömrü doluyor diye biliyorum ama henüz tecrübe etmedim :) şunuda söyleyeyim benim gözlemlediğim yumuşak hamur kile göre çizik ve harelenme yapıyor gibi geldi polisaj öncesi olduğu için dert etmedim. araç uygulama yapacağımız kapalı garajda şükür :D
resim upload sitesi

Anladım teşekkür ederim. Çizik ve harelenme var ise ben hamurdan devam edeyim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
resim upload sitesi
Anladım teşekkür ederim. Çizik ve harelenme var ise ben hamurdan devam edeyim.
Kil bezleri, Kil eldivenleri vs biraz soft kalıyor agır kirli araçlarda kil hamuru kullanmak daha faydalı bence benim görüşüm bu şekilde

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
meg quick detailer ile tüm aracı gezip Turtle Wax Seramik Boya Yenileyici Cila ile polish yaptık beklentim tüm çizikleri yok etmek değildi boyadan ve mikrondan almadan inceltmeden hare, hologram ve minik kılcal çizikleri almaktı gayette başarılı olduğunu söyleyebilirim aracın boya kondisyonuna göre işlem yapılması gerektiğini daha net şekildede görmüş oldum her araca 3 adım polisaja gerek yok diye düşünüyorum beklentiylede alakalı fotoğrafları aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
meg quick detailer ile tüm aracı gezip Turtle Wax Seramik Boya Yenileyici Cila ile polish yaptık beklentim tüm çizikleri yok etmek değildi boyadan ve mikrondan almadan inceltmeden hare, hologram ve minik kılcal çizikleri almaktı gayette başarılı olduğunu söyleyebilirim aracın boya kondisyonuna göre işlem yapılması gerektiğini daha net şekildede görmüş oldum her araca 3 adım polisaja gerek yok diye düşünüyorum beklentiylede alakalı fotoğrafları aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
Berke kardesim eline saglik 3 Asama pasta genelde.yogun cizikli ve hologramli araclarda kullaniliyor ve Boya Mikron degeri ölçülmeden zaten Kalin Pasta uygulamasi yapilmiyor.
Görseldeki ürünler de Meguiars101 Pasta Piyasadaki En Kalin pastadan biridir Hologram birakma ihtimali fazladir.
Koch Chemie Grubu hafif dolgulu oldugu icin tozuma ve hologram birakmiyor geride ancak ciziklerin geri geldigini duyduk.
Bircok uygulamaci arkadas zaten seramik kaplama yapacaksa 2 Asamada bitiriyor isini.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Berke kardesim eline saglik 3 Asama pasta genelde.yogun cizikli ve hologramli araclarda kullaniliyor ve Boya Mikron degeri ölçülmeden zaten Kalin Pasta uygulamasi yapilmiyor.
Görseldeki ürünler de Meguiars101 Pasta Piyasadaki En Kalin pastadan biridir Hologram birakma ihtimali fazladir.
Koch Chemie Grubu hafif dolgulu oldugu icin tozuma ve hologram birakmiyor geride ancak ciziklerin geri geldigini duyduk.
Bircok uygulamaci arkadas zaten seramik kaplama yapacaksa 2 Asamada bitiriyor isini.
ağzına sağlık abi, ben pasta konusunda çok tecrübeli değilim biz sadece turtlewax ile başlayıp bitirdik ve ben sonuçtan oldukça memnun kaldım kendimde denemeler ve makineyle çalışmalar yaptım orbital kullanması baya keyifli ve kolaymış :D

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Berke sonuç cok iyi olmuş eline sağlık. Bizim araçlarda genelde az çizik varmış gibi gözüküyor sebebi ise kullandığımız waxlar hızlı cilalar çizikleri kapatıyor. Demirtozu kil ipa sonrası yüzeyden waxlar gidince gerçek yüzey gözüküyor.