Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
IGL Dash, ilk defa kullandım kıvamı AF Spritz'e göre yoğun. Ancak spray ile atılabiliyor bir sorun yok. Kıvamını BSD'ye benzetebilirim.
Temizleme kabiliyeti zayıf ancak iş görür. Matlığı güzel, aşırı mat olmasa da iş görür. Fotoğraflarda bile biraz parlak görünüyor normal görünümü daha iyi. Yağlı bir hissiyatı yok.
Fotoğraflarda toz taneleri görünüyor, gözle çoğu belli olmuyor. Sildiğim havlu biraz eski idi onu değiştirip denediğimde tekrar yazarım.

Bu ürünün işi olmamasına rağmen ekranda da denedim. Bir sorun olmadı açıkçası. Yağlı kalıntı veya pus yok, tabi ki özellikle ekranda önce nemli tarafıyla geçip sonra bezin kuru tarafı ile bir kaç kez geçtim.

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Zaman zaman buğulanan sol farım çalışmayı bırakınca iş başa düştü garajda farı söküp il dışına gönderdim.

Öncesinden tamirli olan far camında çatlak varmış, buğu da zaman içinde xenon balastını bozmuş. Temizlik cam ve balast değişimi ardından far sıfır gibi elime ulaştı.

Montaj ardından son halleri

Ony

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı akşamlar
Tası tarağı toplayıp terapiyi gerçekleştirdik rahatladık :)
Ön yıkamada Ab Magifoam temaslı yıkamada adbl shampoo kullandım
Kurulama Purestar dublex
Camlar Meguairs cam temizleyici
Jantlar Sonax xtreme jant temizleyici
Lastik parlatıcı sonax xtreme jel
Hızlı cila Sonax BSD

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Yağışlar ve farın tamirde oluşundan sebep epeydir yıkayamadığım aracımı bugün yıkayabildim nihayet.

Karşılaştırma amaçlı aldığım İgl iron ve Slopes smart iron ürünleri de bugün denedim buyrun görseller;

Demir tozu ürünlerini ön sağ ve ön sol jantta olmak üzere denedim

Ön sağ taraf İGL İron
Jantın ilk hali

İlk püskürtme anı

Püskürtme işlemini tamamladıktan 1 dakika sonrası

2 dakika sonrası

Ön sol taraf Slopes Smart İron
Jantın ilk hali

İlk püskürtme anı

Püskürtme işlemini tamaladıktan 1 dakika sonrası

2 dakika sonrası

İki ürün arasında benim gözlemime göre kıvam ya da koku olarak tercih etkileyecek bir durum yok ikisi de gayet pülverize püskürtülüyor.
Performans olarak İGL nin etkileşimi görsellerden de anlaşılacağı üzere zayıf ve yavaş. Slopes neredeyse sıkar sıkmaz kızarmaya başlıyor ve yine gözlemime göre İGL yüzeyde daha erken kuruma eğiliminde.

Testin ardından yıkama işlemi ve final

Böcek ölüleri için K2 Nuta
Kağıt bant izleri için İGL gluoff (çok memnun kalmadım)
Lastikler Sonax extreme lastik parlatıcı
Kaporta Sonax extreme Bsd

Teşekkürler:tesekkurr:

Son düzenleme:

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Merhabalar arkadaşlar, vonixx v floc ön yıkama ve temaslı yıkama(7 eldiven ile), 1100 gsm mf kurulama, k2 allucrom ile kromaj bakımı, dodo juice tarrmagedon( etkili ve tavsiye ederim) ile zift temizliği, Slopes w10 demirtozu temizliği yapılmış, çeşitli ebatlarda kurulama bezleri ve detay fırçaları kullanılmıştır. İyi detaylar selamlar.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Yine bir terapi ile başbaşayız.
Evdekilerin günü olunca, banada yaklaşık 6 hafta önce ki terapiyi tekrarlamak düştü :) .
İlk olarak aracın içini süpürdüm. Sonra iç plastik aksamı ve torpidoyu flowey i2 (1/20) ile bez ve fırça kullanarak temizledim. Koltukların minderlerini K2 lotar (1/10) ve bez ile geçtim. Torpidoyu koch chemi TS ile diğer plastik aksamı meguiars supreme ile koruma altına aldım. Paspaslari detay fırçası ve bez ve koch chemi gs (1/15) ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım.
Lastiklere, jantlara ve davlumbazlara koch chemi gs, flowey R1 (1/10) , polham şarjlı pompaya 30 ml magifoam koyup , cartenier lastik fırçası, detay fırçası, kumaş jant fırçası ve bez ile lastik-jant-davlumbaz temizliği yaptim.
Ön yıkamada modifiyeli alta foama 30 ml magifoam ekledim. Biraz bekleyip su tuttuktan sonra polham şarjlıda kalan şampuanli su ve detay fırçası yardımıyla yan ayna çevreleri, cam çevreleri, stop lamba çevreleri, silecek lastikleri, far çevreleri, ön ve arka tamponda detay gerektiren yerleri fırçaladım.
Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak meguiars deep crystal'ı kullandım (50 ml) , bol köpüklü olsun diye. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite, diğer eldiven ilede tamponları geçtim. Kaportada kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus, kapı aralarını, dış plastik aksamda başka bez( en ucuzundan) :) kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. Sonra nasiol glass shield yağmur kaydırıcı uyguladım( ön cam hariç) silecekte atlama yaptığını okudum bir yerde. Riske girmeye gerek duymadım :) .
Kaputa fusso coat soft99 uyguladım, nasiol cila bezi ile geçtim üzerinden. Dış plastik aksama ve davlumbazlara meguiars 40 kullanıp üstünden bez ile geçtim. Lastiklerde lef lef sünger ile sonax ekstrem jel kullandım. En son koku olarak hafta içi aldığım kahveyi bıraktım. Herkese iyi detaylar dilerim.
En sonki yıkamada kullandığım gyeon q2 wax'ın parlaklığı ve hidrofobisi iyi bence fakat toz tutuyor, o da carnabua içerikli olmasından diye düşünüyorum.

FreeCaptiv3

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün öğleden sonra boş olunca yeni aldığım KC PW yi denemek istedim. Hızlı bir yıkama sonrası sonuç beni tatmin etti.

Prewash sayılır mı bilmiyorum ama, 1:20 sulandırdığım VP APC yi kullandım. Pek memnun etmedi ama yine de tecrübe etmiş oldum. Ekipman eksikliği olduğu için bir süre böyle devam edeceğim sanırım

Daha sonrasında kireçten arındırılmış su ile birlikte çift kova yöntemiyle ABD Purple Velvet eşliğinde temaslı yıkamamı gerçekleştirdim.

İşte geldik asıl konuya araç ıslakken PW uyguladım, daha sonra hafif nemli bir bez ile kurulamasını gerçekleştirdim. Sonuç benim için şimdilik mükemmel

Boncuklaması ve dokusu hoşuma gitti. Herkese iyi forumlar dilerim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
29 Ekim tatilini fırsat bilip, 20 gündür biriken pisliği nihayet temizledim.

Önceki durum:

Kullandığım ekipmanların bir kısmı:

İlk olarak jant ve lastiklerin kaba kirini K2 Neorim ile aldım.

Ardından jant, lastik ve davlumbazları IK Foam ile ADBL Yeti kullanarak detaylı şekilde temizledim.

Sonrasında Bear Force köpük tabancasıyla Magifoam uyguladım; bir süre beklettikten sonra kaportadaki toz ve çamuru tamamen indirdim.

Temaslı yıkamada Koch Chemie NMS kullandım.

Ardından CarPro turuncu kil işlemi yaptım ve tekrar duruladım.

Kurulamayı Purestar Duplex havluyla yaptım.

Kapı kolları, ayna altları, panjur araları gibi bölgelerde birikmiş suyu şarjlı hava ile uzaklaştırdım.

Sonrasında koruma için kaportaya Vonixx Blend Ceramic Spray Wax, jantlara adbl sentetik wax uyguladım.

Lastikleri Sonax Xtreme Jel ile parlattım.

Camları k2 nuta pro ile sildim.

Son olarak paspasları da yıkayıp işlemi tamamladım.

Tüm süreç yaklaşık 5 saat sürdü. Aralarda kahvemi yudumlayıp keyif yapmayı da ihmal etmedim :)

Eve çıkınca ekipmanları temizleyip, bezleri yıkadım… Araba tertemiz oldu ama ben de tükendim! :gulumsemex:

Final kareleri:

Şimdi 2.80 uzanıyorum :)

Son düzenleme:

enesbkds

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

1.5 aydır yıkanmayan aracın üzerindeki kaplamış kirleri yumuşatmak için suyla ön durulama yaptım.

Jantlarda ADBL Vampire (demirtozu giderici) kullandım.

Lastikleri K2 Neorim ile detaylı şekilde temizledim.

Aynı şekilde ADBL Vampire’ı kaportaya da uyguladım
Morarmalar başladıktan sonra bir süre bekleyip ardından duruladım.

ADBL Yeti ile aracı tamamen köpükledim, temas etmeden yıkayıp duruladım.

Tekrar ADBL Yeti uygulayarak bu sefer temaslı yıkama yaptım.
Ardından son durulamayı gerçekleştirdim.

Daha önce E&E Custom Car WSR kullanmıştım.
Ürünü yanlış uyguladığım için kireç lekelerinden kaynaklı izler oluşmuştu.

Önce tüm camları IPA (İzopropil Alkol) ile detaylı temizledim.

Ardından WSR’yi cam tavana uyguladım, biraz bastırarak silince izlerin kaybolduğunu gördüm. İçim rahatladı:D

WSR sonrası kalan kimyasalları tekrar IPA ile temizledim.

Son olarak tüm camları (ön cam dahil) Meguiar’s D120 ile temizleyip tamamladım.

ADBL Sentetik Wax’ın daha iyi sonuç vermesi için kaportayı komple IPA ile sildim.

Ardından 800 GSM SuperClean ile wax’ı uygulayıp parlatma işlemini bitirdim.

Lastiklerde CarPro Darkside kullandım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yagmur Kaydirici Ürünler bazen iyi bazen kötü aslinda bekledigimiz sonucu %100 alamiyoruz.

Bu ürünler ortalama en dusuk 50/80 Km hizlarda calisiyor.
Yagmur Damlasinin düşmesiyle Arac Trafiginin kilit ve durma noktasina geldigini düsünürsek İstanbul,Ankara,İzmir gibi bu ürünlerden faydalanamiyoruz.
Sehirler arasi uzun yolda yagmura denk gelirsek gercekten faydasini görebiliyoruz.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yagmur Kaydirici Ürünler bazen iyi bazen kötü aslinda bekledigimiz sonucu %100 alamiyoruz.

Bu ürünler ortalama en dusuk 50/80 Km hizlarda calisiyor.
Yagmur Damlasinin düşmesiyle Arac Trafiginin kilit ve durma noktasina geldigini düsünürsek İstanbul,Ankara,İzmir gibi bu ürünlerden faydalanamiyoruz.
Sehirler arasi uzun yolda yagmura denk gelirsek gercekten faydasini görebiliyoruz.
Hocam dediğin doğru. Şehir içinde bir faydasını göremiyoruz aksine zararı var silgeçler atlama yapıyor :)

Evimin konumu gereği gittiğim yerler hep otoban güzergahında olduğu için ben memnunum mesela. Yolculuğumun %80 i otobanda geçince faydasını görüyorum.

Ama en büyük faydası ise bana göre arabayı yıkadığında hangi bez olursa olsun camları sildikten sonra leke kalmaması ile kolay temizliği oluyor.

İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Artık buralarda havalar sabahları 5-6 dereceye düşmeye başladı. Zorunlu kışlık lastik uygulaması tarihi 15 gün öne çekilince, lastikçi de boşluk bulmakta zorlaşacaktır. Önümüzde ki hafta okulda yazılı haftası olunca zaman sorunu oluşacağı için dün bir ara bulup kışlık lastiklere geçiş yaptım. Bartın'da ki fiyat listesini de ekliyorum fotoğraflara . Herkese keyifli detaylar :)

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı teslim aldığımdan beri iç camların yağ ve toz kiri gözüme çarpıyordu. Abartılacak derecede yağ kiri çok fazlaydı. Sıfır alsam bile kireç ve camdaki kuş pisliği lekesi de vardı.

Dün fırsat bulup giriştim.

Önce @Sefa46 abiden aldığım kireç çözücü sıvı ve cam keçesiyle kireç ve kuş pisliği lekelerini giderdim. Keçeye bastırarak bütün camlara uyguladım sonuç; mükemmel, hiç leke kalmadı.
Öncesi - Sonrası. (2. fotoğrafta gözükenler bez tozu)

Ardından hızlı bir ön yıkama - temaslı yıkama (Magifoam - Vonixx V Floc) sonrası aracı kurulayıp camı içten temizlemeye geçtim. Akşam olduğu için fotoğraflar çok detaylı olmayabilir elimden geldiğince çekmeye çalıştım. Ön cam fotoğrafı; Beyaz çizginin sağ tarafı temizlenmiş, sol tarafı kirli hali.

Önce apc sonrası ipa ile temizleyecektim ama vazgeçip bebe şampuanı sonrası ipa uyguladım. Önce ADBL Tickler'ı bebe şampuanı + suyla yaptığım karışıma batırıp bütün camları köpürterek temizledim, sonrasında mikrofiberle camın köpüğünü aldım. Ardından carbon cam bez + ipa ile temizledim, son kat olarak sıfır ve kuru bir carbon cam bezle son katını attım.
Son katı kuru bir bezle atmak önemli çünkü ben hafif nemli bir cam beziyle üstünden geçer geçmez leke bıraktı.

İç camın son finali bu şekilde

Final pozuyla kapanışı yapayım

Keyifli detaylar

Son düzenleme:

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşımın aracını satacağız satmadan önce biraz elini yüzünü düzelttim. iç detay ve motor temizliğini yaptım.

İşlem öncesi fotolar

İşlem sonrası fotolar

İşim o kadar çoktuki hava kararmadan bir an önce bitirmek adına fotoğraflamayı düzgün yapamadım. Kullandığım ürünlerin bir kısmı elimde az miktarda kalan bitse diye gözüne baktığım ürünler ile yapmaya çalıştım.

Yapılan işlemler

Dyson ile taban halılarını, koltukları ve bagaj kısmını süpürdüm. Dysonun ulaşamadığı yerleri hava tabancası ile kaba pislikleri uzaklaştırıp tekrar süpürdüm.

Plastikleri newmix genel temizleyici ile kabasını aldım sonra badboys plastik temizleyici ile 2. Katı geçtim.

Plastik kısımları koch chemie ts ile koruma altına aldım.

Koltuklardaki ağır kirleri yine newmix genel temizleyici ve koch chemie po ile aldım.

Camları içten K2 nuta pro ile sildim.

Son olarak motor kısmını vakitten dolayı çok özenmeden 3d orange degraser ve newmix genel temizleyici ile temizledim.

Cumartesi günüde dış detayını yapacağım inşallah. Sonra ilanda.

keyifli detaylar..

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Aracı teslim aldığımdan beri iç camların yağ ve toz kiri gözüme çarpıyordu. Abartılacak derecede yağ kiri çok fazlaydı. Sıfır alsam bile kireç ve camdaki kuş pisliği lekesi de vardı.

Dün fırsat bulup giriştim.

Önce @Sefa46 abiden aldığım kireç çözücü sıvı ve cam keçesiyle kireç ve kuş pisliği lekelerini giderdim. Keçeye bastırarak bütün camlara uyguladım sonuç; mükemmel, hiç leke kalmadı.
Öncesi - Sonrası. (2. fotoğrafta gözükenler bez tozu)

Ardından hızlı bir ön yıkama - temaslı yıkama (Magifoam - Vonixx V Floc) sonrası aracı kurulayıp camı içten temizlemeye geçtim. Akşam olduğu için fotoğraflar çok detaylı olmayabilir elimden geldiğince çekmeye çalıştım. Ön cam fotoğrafı; Beyaz çizginin sağ tarafı temizlenmiş, sol tarafı kirli hali.

Önce apc sonrası ipa ile temizleyecektim ama vazgeçip bebe şampuanı sonrası ipa uyguladım. Önce ADBL Tickler'ı bebe şampuanı + suyla yaptığım karışıma batırıp bütün camları köpürterek temizledim, sonrasında mikrofiberle camın köpüğünü aldım. Ardından carbon cam bez + ipa ile temizledim, son kat olarak sıfır ve kuru bir carbon cam bezle son katını attım.
Son katı kuru bir bezle atmak önemli çünkü ben hafif nemli bir cam beziyle üstünden geçer geçmez leke bıraktı.

İç camın son finali bu şekilde

Final pozuyla kapanışı yapayım

Keyifli detaylar
Kireç çözücü sıvı nedir hocam.