2 Aydır yıkayamadığım her baktığımda içimin ağladığı aracımıza sonunda fırsat ayırıp girişebildim

Hava şartları kötü olunca insanın içinden gelmiyor, hava bazen güzel olduğunda bile yerdeki su birikintilerinin hemen gitmemesi detaycının motivasyonunu etkiliyor. Havalar kötüyken otoparkda sadece içini temizliyorum virüs ve toz oluşmaması için
arabayı yıkamam için hem havanın hem yerlerim kuru olması çok mühim
Kirli halini şöyle bırakayım.
Önden en kirli tampon ve bel altına IK Multi Spray ile Autobrite Citrus Wash attım.
60ML Magifoam + Xiaomi + IK Foam ile bir güzel köpükledim.
Lastiklere Carpro ReTyre kullandım, magifoam ile birlikte fırçaladım.
Jantlara Flowey R1 kullandım.
Ön yıkama ardından Good Stuff - Aqua Soft şampuan ile temaslı yıkama yaptım. Jantlara kovanın dibindeki suyla temaslı giriştim.
Tamponları ve bel altı plastikleri fırça ile geçtim.
Adams Garage Twist havlu ile kuruladıktan sonra jantları ucuz bir havlum ile kurulayıp Final touch ile gezdim. Araba 2 aydır yıkanmayınca tek bir ön yıkama ve temaslı yıkama malesef SUV araçda tam anlamıyla temizlik sağlayamıyor. Köşesinde sağında solunda ufak çıkmayan lekelere final touch ile müdahale ettim.
Plastiklere meguiars 40 kullandım. Aplikatör ile gezip üzerine bez ile fazlalığını aldım.
Jantları otoparka geçince tekrar final touch ile sildim ardından ADBL sentetik wax ile koruma altına aldım.
Tüm kaportayı saf IPA ile temizledikten sonra Vonix Blend wax uyguladım. Ardından deluxe havlum ile buffladım. Arabada wax diye bir şey kalmamıştı en son mevsim girişinde meguiars wash and wax ile yıkamıştım.
Arka kapıda bir kuş pisliği gördüm ne zaman olmuş nasıl olmuş anlamadım ama hem koruma olduğu için heralde hemde havalar çok sıcak olmadığı için verniğe geçmemiş. Meguiars 3 in 1 ile şarjlı matkabımla biraz bastırınca alabildim çok şükür.
Camları meguiars glass cleaner ile sildikten sonra yan ve arka cama ve farlara ADBL Hybrid glass cleaner uyguladım.
Hava durumlarına göre 2 haftada bir maintenance yıkaması yapmaya çalışacağım. 2 ay kirli çalışınca bu çalışmalar yaklaşık 4 saatime mâloldu.
Sonuçtan memnunuz