Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Öne çıkan konu #10,721
Selamlar herkese

Yağışlı havalarda silecek geçişi sonrası oluşan film gibi buğulu görüntüden, resimlerdeki yıllar içinde oluşan silecek izlerinden ve kireç lekelerinden kurtulmak için

Carpro ceriglass+tonyin cam keçesi

Tavan iç kısımda bulunan aydınlatma etrafındaki bakalit grubundan gelen trim sesini kesmek için

Plastik trim sökücü
Coroplast tüylü bez bant

ile işlemleri gerçekleştirdim.

Ceriglass gerçekten güzel iş yapıyor ancak keçeye dökülecek miktarı iyi ayarlamak gerekiyor ya da etrafı iyi maskelemek lazım.

Buyrun görseller

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yaklaşık 2-2.5 ay sonra aracın içini temizleme fırsatı buldum. Ciddi manada çok pisti paspaslarda köyden gelen çamurlar taban halısının aralarında denizden kalan kumlar derken durum baya kötüydü. Rutin temizliği adbl interior clenaer ile yapıp koch ts ile korumaya aldık :) Deri koltuklarda ciddi manada kötü durumda yetiştirebilirsem bugun onada el atacağım

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Önümüzdeki günlerde havalar iyi gözüküyordu arabada cok pisken yıkayayım dedim. Jantların hepsine önden jant temizleyici sıkıp kaba kirini attıktan sonra rutin temizliği yaptım. Tüm jantları temizledikten sonra AutoBrite ın demirtozu temizleyicisini sıktım şişenin dibinde kalmıştı bitsin diye. Şu Jant fırçasının sıçratma olayına çözüm yok sanırım kollarım simsiyah oldu duşta sıcak su ile zor cıkarttım :)
Ön yıkama öncesi aracın cam altı hizasına komple apc sıkıp duruladım. sonrasında Adbl yeti ile temassız yıkamasını yaptım. Vonix v floc ilede temaslı yıkamayı yaptım. Mikrofiber havlularımı Adbl Mikrofiber Wash ile yıkayınca kendilerine gelmişler. Çok sevindim havlularımın eski kondisyonuna gelmesine :) Hızlı cila geçicektim evde unutmuşum onu sonraki yıkamaya sakladık :) Camlara Adbl Hybrid Glass ile temizleyip Lastikleri Deturner Tire Creamy ile parlattım. Hakikaten finishine bayılıyorum bu parlatıcının. Birkaç Görsel Bıraktım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün havanın da güzel olması ve mabadı gezdirmeyecek olmanın da getirisiyle, self servis yıkama yerinde 1m48cm'lik asistanımla otomobili yıkadık. Önce bir ön yıkama, ardından ıslak yüzeye soft99 kiwami şampuanı (reklam değil) yanındaki süngerle uyguladık. Sonrasında durulayıp ıslak yüzeye soft99 bazooka (reklam değil) sıkıp sildik. Jantlar ve lastikler hariç, otomobilin dışındaki tüm parçalara ürünü sıktık. Güzel ürün, az miktarda kokusu var, uygulaması kolay, ıslak yüzeye sıkıp silmeniz yeterli.
Ve bu sabah ne oldu dersiniz, şu saate kadar yağmur yağdı. Trafikte 1 saat geçirdim, bir ara otoyolda yasal hız sınırına kadar çıkabildim ama o sırada halen yağış vardı. Ofise geldim, otomobilden inmeden önce dedim ki, gitti bütün emekler. Bir baktım sadece jantlarda çok az kir var, silsem yeterli. Geri kalan hiçbir parçada kir yok. Üstelik ofisin olduğu mahallenin sınırlarında hem zemin kuru hem de yağış yoktu. Yani park ettiğimde otomobilde ıslak bir parça yoktu. Yani,
yüzey ıslak olsa kuruduktan sonra kirler meydana çıkardı ama açıkçası şok oldum ve sevindim. Emekler boşa gitmedi.
Maalesef fotoğraf çekmedim. Zira, vakit kaybetmemek adına asistanımla birlikte uğraşıyorduk. Başka bir zaman belki birkaç fotoğraf ile durumu belgelerim. Umarım eve dönerken yağmur yağmaz, hayır yağarsa da formül belli, yasal hız sınırına kadar çıkmam lazım :D :D

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Selam herkese

Hafta sonu bagaj havuzunu kaldırayım bagaj halısını falan süpüreyim diye başladığım işte arabanın bana yaptığı sürprizle olaylar bambaşka bir noktaya geldi..

Bagaj havuzu stepne vs hepsi ıslanmış ve hiç farketmemişim koku vs de yoktu.Kısa bir araştırma sonrası tampon içi havalandırma flapları ya da stop lambası tapalarından olabileceğini anladım.

Fotoğraf çok net olmamış ama benim stop lambasının tapası garip bir şekilde çürümüş..
Neyse deyip kolları sıvadım başladım sökmeye,buyrun devamı görsellerde.

Bagaj halısı vs balkona atıp kurumaya bıraktım.Akabinde başladım temizliğe..

[=MG-2378 hosted at ImgBB]
[/url]

Bagaj havuzunda oluşan kireç için Tonyin water spot remover,sadece köpük yeterli olmadı
Plastik bakalit için k2 oskar
Jantın üstündeki pas tozu gibi lekeler için bitsin diye iglron out
Tüylenmiş halı yüzeyi için traş makinası
Scrup pad
Detay fırçası ve bezler.
:tesekkurr:

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
1 Haftada 3.000 km yaptıktan sonra bugünü arabaya ayırdık.

sabahtan sanayideydik. yağ (Liqui Moly), yağ filtresi ve polen filtremiz değişti.
sonrasında eve geçerken dış yıkama yaptım, uzun zaman sonra magifoam'a geri dönmüş oldum özlemişim. kova yıkamasını v-floc ile yapıp hızlıca kurulamamızı yaptık. kışlıklara geçeceğim için jant lastiklere çok uğraşmadım.

eve geçip k&n filtre temizliğini yaptım.

daha sonrasında arabanın içini güzelce süpürüp Nanolex int cleaned ile temizleyip k2 satına ile korumaya aldım.

Koltuklara bu ara jant lastik yüklendiğii için ayrıyetten bir temizlik uygulamadım. filtreyi de taktıktan sonra motor temizliğini de K2 akra ile yapıp motor plastiklerine ve difüzöre 1/5 sulandırılmış meguiars hyperdressing uyguladım.

Son olarak da ön camı İpa ile temizleyip yeni aldığım glaco'yu uyguladım. Glaco'yu az mı uyguladım tam mı çok mu onu anlayamadım sanırım zamanla öğrenmiş olacağım:)

Finaller

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün dostumun aracının detaylı yıkamasını yaptık. Demirtozu ve soft kil uygulamasının ardından K2 Proton Wax uyguladık. Kendimizce Showroom görüntüsü yakalamaya çalıştık
Petrol çok kalabalık olduğu için önceki fotoğraflarını çekemedim. 160bin km de geleceğimden daha parlak olan direksiyonun tahminimce ilk defa temizliği yapıldı :)

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon Can Coat Evo uyguladım geçen gün. Forumda 2 ay dayanıyor diye muhabbeti dönünce sırf merakımdan aldım. :)
Uygulama bezlerini atmadım incelemek için. Ertesi gün bezlerin durumu bu şekildeydi. 5-7 yıllık seramikler gibi kaskatı kesilmese de yeterince sertleşip bezin şekil almasını sağladı. Bu da dayanıklılığı hakkında biraz ön fikir oldu. Dayanıklılığı kış boyunca gözlemleyip, güncelleme atarım.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gyeon Can Coat Evo uyguladım geçen gün. Forumda 2 ay dayanıyor diye muhabbeti dönünce sırf merakımdan aldım. :)
Uygulama bezlerini atmadım incelemek için. Ertesi gün bezlerin durumu bu şekildeydi. 5-7 yıllık seramikler gibi kaskatı kesilmese de yeterince sertleşip bezin şekil almasını sağladı. Bu da dayanıklılığı hakkında biraz ön fikir oldu. Dayanıklılığı kış boyunca gözlemleyip, güncelleme atarım.

Benimde dayanımını merak ederek aldığım bir ürün oldu kendisi. Henüz uygulama fırsatı bulamadım. Nasipse önümüzdeki günlerde uygulama yapacağım.

Dayanım konusunda ayda 3 - 4 kere yıkanan araç ile 1 kez yıkanan araçta aynı sonucu vermeyecektir. Sonucları paylaştığınızda yıkama rutini ile belirtitirseniz iyi olur.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracın tamponunu söküp boyattıktan sonra teslim aldığımda kaputla tampon arası çizgide normalinden fazla bi açıklık (yükseklik) kalmıştı. Ustaya üstüne basa basa sorduğumda aracın tamponu soldan darbe aldığı için kaputun kastığını ve çizginin orjinali gibi olmayacağını söylemişti. Kaportadan pek anlamasamda tabiki de aldığım cevap içime sinmedi sürekli gözüme takıldı, 3-4 kaporta ustasına daha gösterdiğimde anlar gibi bakıp alakasız sebepler sundular. Çözümü ise umutsuz bir şekilde internette gezerken buldum, tampon vidasından yükseklik ve alçaklık ayarı yapıldığını görür görmez alyanı kapıp garaja indim 5 dakkalık bir işlem sonucu kaput çizgisini düzeltmiş olduk.

Son düzenleme: