Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

sahan1704

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
Öne çıkan konu #10,761
Koch Chemie PW' ye göre çok daha az toz tutuyor. Geçmişte çok kullandım ama son 1 senedir boyada çok kullanmıyorum daha çok jantlara sıkıyorum.

Asidik yıkama sonrası aracı silmek zor oluyor diye uygulamıştım.
Teşekkür ederim bilgi için. ADBL stoklarda olmadğı için sanırım polytop alacağım. Deneyip görecez bakalım

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim bilgi için. ADBL stoklarda olmadğı için sanırım polytop alacağım. Deneyip görecez bakalım
ADBL, Sefa ustada var. Maximus toz tutma yapıyor az biraz tavsiye etmem. Veya meguiars Xpress sprey wax alın. Adbl sentetik ve meg.xpress ikisi kafa kafaya gider.

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün boş zamanım olunca arabaya girişeyim dedim. Yaklaşık üç haftadır yıkamıyordum. Yol pisliği vs bayağı birikmişti.

Ön yıkamada K2 Active foam kullandım.
Çamurluk içleri, paspaslsr ve marşpiyelde 1:50 oranında sulandırdığım ABD Citrus Wash kullandım.
Çift kova yöntemiyle yıkadım ve elbette ADB purple Velvet ile yıkamamı gerçekleştirdim.
Daha sonrasında aracı kurulamadan KC PW uyguladım.
En son olarak da camlara Glaco yağmur kaydırıcıyı uyguladım.

İşte finaller;

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Hava 5-6 derece ve yarı kapalı olunca öğle saat 12.00 gibi terapiye başladım.
İç mekanı, el faraşı ile bölge bölge bir yere süpürüp sinbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm. Kapılardaki plastik aksamı, kapı eşiklerini, koltuk kenarında olan , koltuk altında olan ve torpido hariç ön taraftaki plastik aksamı adbl qd ile beze sıkıp kapı eşiklerinde fırça ile kullandım. Ardından kuru bir bez ile buraların üstünden geçtim. Torpidonun tozunu hafif nemli bez ile aldım. Kotuk minder kısımlarını ve kapılardaki kumaş yerleri K2 lotar ile geçtim. Ön camı içerden K2 nuta ile geçtim. Bagajda aynı şekilde temizlendi.
Paspaslari ve motor bölümünü koch chemi gs ve detay fırçası ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Lastik, davlumbazlari ve jantları koch chemi gs, flowey R1, meguiars wheelbrighter, polham şarjlıda 30 ml magifoam, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, sgcb jant fırçası ve jant kolları arası ve davlumbazları mikrofiber bez ile temizledim.
Ön yıkama da polham şarjlıda kalan kısmı ve alta foama hazırladığım (30 ml) magifoamı kullandım. Aracı tıraş köpüğü kıvamında köpükledim :) . Detay fırçası ile detay gerektiren yerleri geçtim.
Temaslı yıkamayı çift kova ile tamamladım. Kova şampuanı olarak fra-ber neve kullandım. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini ve camları, diğer eldiven ile dış plastik aksamı, tampon altlarını temizledim. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus, kapı aralarını başka bir bez ile kuruladım. Camları dıştan K2 nuta ile geçtim. Kaporta yüzeyinde meguiars x pres kullandım. Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım. Öndeki kromlarda K2 alluchrom kullandım. Cumartesiden koku olarak kahve almıştım 50 liralık :) . 16.30 gibi terapi bitti.
Lastik temizlerken ve lastik parlatıcı sürerken zemine temas eden kısım istenildiği gibi olmuyor idi. YouTube da lastik matı kullanıyorlar, fiyat olarak da baya yüksek olunca ve yurtiçi satış da bulamadım ( bulsaydim o fiyata almazdım :) ) . İki adet kasis parçası bulup maket bıçağı ile ikiye ayırdım. Dört parçayı lastik altına yerleştirip aracı üzerine çıkardım. Tabiki lastik dış kısmında 3-4 cm lik boşluk bıraktım. Şimdilik bir sorun olmadı. Çözüm iyiydi. :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
nerdeyse 2 aydir yikayamadigim araci dun yikama firsati buldum ( bugun yagmur yagdi heryer camur ama yapcak birsey yok yeterki yagmur yagsin bir araclari yikariz :)

Araci yikarken yeni aldigim Ik foam pro 2+ sin performansini da ezere ve polham ile karsilastirdim. Almak isteyen olursa diye fikir vermek icin asagiya birakiyorum

Üç Köpük Pompa Karşılaştırması

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün amcamın arabaya el attık, kirli olmadığını iddia ediyordu farkı görünce baya şok oldu :) arkaya kimse oturmadığı için (55.000 km’de araba hala arka koltuk poşetleri duruyor:) ) ön koltuk kapı döşemeleri torpido ve direksiyonunda 1:10 Koch Chemie PO ile temizlik yapıp K2 İle de korumaya aldım. Amcam sürekli kot giydiğinden şoför koltuğunda renk geçişi olmuş onu halledemedim maalesef. Ama harici fena olmadı

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün araç iç ve motor temizliği ve koruma işlemlerini ve yeni temizlediğim sunroof kızaklarını doğru ürün kullanarak gerçekleştirdim.

Kullandığım malzemeler

Sunroof Kızak Yağlama : Winkel Ptfe

Motor temizliği : K2 Akra
Motor Koruma : Koch Chemie MP

Deri Temizliği : Koch Chemie PO
Deri Koruma. : Gyeon Leather Coat
Plastik Temizlik : K2 Oskar
Plastik Koruma. : Koch Chemie TS

Motor Önce/Sonra

Araç içinin öncesini çekmedim Sonrası fotolar

Yarın hava yağmurlu olduğu için dış temizlik ve koruma işlemlerini Cuma gününe bıraktım.

Yıkama - Demir Tozu - IPA - Gyeon Can Coat uygulaması yapmayı düşünüyorum.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun zamandır elimde olan cherry glaze uyguladım her ne kadar eski olup bozulma şüphem olsada ürünle ilgili
parlaklığını çok begeniyorum bu mamülün

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam selam. Bende de chocolate olanindan var henuz kullanma firsatim olmadi. Bu urunun kapaticilik ozelligi varmi? Gozleminiz nasil.

Tutankhamun

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam selam. Bende de chocolate olanindan var henuz kullanma firsatim olmadi. Bu urunun kapaticilik ozelligi varmi? Gozleminiz nasil.
Ben renk derinliği parlak ve ıslak bir görünüm vermesini seviyorum hafif kapatıcılık özelliği var mikro çizik ,hare ve matlıkları giderebiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar detail forum ailesi,
2 gün önce iç ve motor temizlik koruma işlemi sonrası 1 gün yağmur yağdığı için ara vermek durumunda kalmıştım.
Bugün aracın dış kısmınıda korumaya aldım.

Öncelikle jant davlumbaz temizliği yapıp jantlara newmix demir tozu uyguladım. Sonrasında ön yıkama için good stuff snow foam kullandım. Temaslı yıkamayı vonixx v-floc ile yaptım.
CarPro Ironx demir tozu temizleyici ile kaportadaki demir tozlarını uzaklaştırdık. Çokta kızarmadı az biraz araçta demir tozu yok gibi birşeymiş. Kil 1-2 ay önce yeni yapıldığu için ihtiyaç olmadığı için yapmadım.
Ipa ile koruma öncesi yüzeyi hazır hale getirdim.

ve uzun zamandır denemek istediğim ürün olan gyeon can coat evo ile korumaya aldım.
Kaporta, Jantlar, Stoplar, Kaputtaki ve farlardaki Ppf üzeri her yere uyguladım.
Açıkcası uygulaması çok basit bir ürünmüş hatta vonixx blend spreyden çok daha kolay geldi bana. Dayanımını çok merak ediyorum. Şubat ayı gibi üzerine vonixx blend atmayı düşünüyorum araştırdığım kadarı ile uygun gözüküyor.

ve finalde lastikleri CarPro Dark Side ile parlatıp günü sonlandırdım. Toplam uygulama süresi 5 saat sürdü.

Final foto

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Amcamın arabadan devam ediyoruz, sevdi uygulama işini :) konumuz camlarda geçmeyen kireçler. İgl delete’nin kapağını açmış olduk. Güzel de iş yaptı. Ön camda kullanmak sıkıntılı olabilir diye düşündüğümden sadece yan camlarda yaptım. zaten ön camda yanlara nazaran çok az kireç vardı. Sonrasında da Glaco ile tüm camları korumaya aldık.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

22 Bindeki aracımın şubatta olan bakımını kış kampanyası kapsamında daha uygun fiyat bulunca fırsatı kaçırmak istemedim
İlk bakımda yağ olarak 5w40 kullanılmıştı şimdi ise 0w20 kullanılmış bu fark garip geldi
Artı olarak ön fren balatasının bitmek üzere olduğu söylenmişti serviste 6500₺ fiyat söylediler ancak dışarda daha uyguna geleceği için yaptırmadım

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

22 Bindeki aracımın şubatta olan bakımını kış kampanyası kapsamında daha uygun fiyat bulunca fırsatı kaçırmak istemedim
İlk bakımda yağ olarak 5w40 kullanılmıştı şimdi ise 0w20 kullanılmış bu fark garip geldi
Artı olarak ön fren balatasının bitmek üzere olduğu söylenmişti serviste 6500₺ fiyat söylediler ancak dışarda daha uyguna geleceği için yaptırmadım
Parça fiyatlarını acayip yüksek giriyorlar şok oldum. En kalitelisini alsan 3 te biri anca tutar.

Balatalar için iyi yapmışsınız bizim rski aracı da servis değişmek istemişti 3000 km deyken hem de.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Parça fiyatlarını acayip yüksek giriyorlar şok oldum. En kalitelisini alsan 3 te biri anca tutar.

Balatalar için iyi yapmışsınız bizim rski aracı da servis değişmek istemişti 3000 km deyken hem de.
aynen öyle birde kampanyalı fiyat istanbulda bir kaç bayi ye sorduğumda 13 14 civarı dediler bakım şubatta olduğu için yıl başında zamda gelecekti en azından 2 katı fiyat vermekten se 2 ay erken yaptırdım servisede mecburen gidiyoruz maalesef yoksa önünden geçilmez

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
aynen öyle birde kampanyalı fiyat istanbulda bir kaç bayi ye sorduğumda 13 14 civarı dediler bakım şubatta olduğu için yıl başında zamda gelecekti en azından 2 katı fiyat vermekten se 2 ay erken yaptırdım servisede mecburen gidiyoruz maalesef yoksa önünden geçilmez
Aynen öyle bundan önce egea vardı 1.4 sadece yağını değiştirip filtrelerini ve diğer bakımlarını kendim yapıyordum zaten zor da birşey değil elin alet tuttuktan sonra, ama mecbur garanti ayağına servise gidiliyor

Bir de fiyat ve işçilik olarak düzgün bir servis bulmak lazım ben de Ankara'da gidicem galiba ilk bakıma gerçi daha çok süre var ama en azından bilmek lazım

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

İlk bakımını kaç binde yapmıştın acaba

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Hocam kaputun altındaki ön panelde yazmıyormu kullanılması gereken yağ numarası. Yada aracın kataloğuna bakın yağ numarası için . Yanlış yağ uzun vadede kurum yapar motor içinde. Performansı etkiler sarsıntı titreme …

Watch this story by Bakimdayiz.com on Instagram before it disappears.

Kurum Temizlik = @formenmotors

Eleman yanlış yağ kullanımı sonucu oluşuyor diyordu bir gönderisinde. Aracınızın katoloğuna bakın yağ numarası için.