Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,801
45-50 gundur yikanmayan aracimi, gecen haftaici petrol de yikadim. Arac yogun tuz, solusyon ve camur icindeydi :(

Kirleri tek on yikamada sokmek icin koch chemie gsf + citrus pre wash karisimi
Kullandim.

ik ya kendi tasarimim bir tutucu da yapmistim? Onu da yikamada deneme sansi buldum, gayet pratik ve isimi kolaylastirdi

sonrasinda da tadimlik bir video hazirladim, izlemek isterseniz link asagida ;

Kisin Arac Nasil Yikanir ?

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Selamlar, yakın dostumun yeni aldığı hatasız boyasız aracında Opel grubunda kronik olan kaputta ve tavanda güneş yanıkları mevcuttu. Araç kaporta olarak temiz olduğu için boyatmak ve değerini düşürmek istemedik. Verniği söktürüp, ppf kaplatmayı tercih ettik. Ppf hakkında pek bir tecrübemiz yok, içerde kalan su balonlarına mudahele için 20 gün sonra kontrole çağırdılar. Ne kadar tereddüt etsekte sonuç gayet tatmin etti. Öncesi ve sonrası fotoğrafları bırakıyorum.

ppf çok masum birşey değil ne yazık ki... 2023 model tiguan alacaktım ppf vardı söktürülmesüni istedim. Ne yazık ki kaputtaki verniği söktü aldı geldi. Ticaretimiz olmadı ama birdaha ppf li araçlara yaklaşmam,sadece plastik parçalarda ki ppf tercih sebebim olur

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hava ve iş durumu yıkamaya müsade etmediğinden aşağı yukarı her gün cam siliyorum. Geçen gün camlara yağmur kaydırıcı ve buğu önleyici sürdüm. Silecek suyunu tamamladım. Sanırım bu mevsimde en çok ihtiyaç olunan ve kullanılan ürünler, cam ile ilgili ürünler :)
Tabi otomobilin aşırı kirlenmesinin tek sebebi hava durumu değil. Geçen hafta 16-17 derece sıcaklıkta belediye her ne hikmetse yolları tuzlamıştı. Otomobil bir de tuz yüzünden aşırı kirlendi.
İlk fırsatta yıkayacağım, zira paçalar kirlenmesin diye bale yapar gibi binip, inmekten de ayrı gına eldi. :D

guleryuzlukobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
.
Kar, buz ve soğuk demeden yine yerimde duramadım. Şampuan, K2 Bora ön yıkama, arkasına kova Vonixx V-FLOC, Meg. jant ve demirtozu, Meg. cam temizleme, karbon fiber cam bezi, lastikler meguiars endurance jel, purestar eldiven ve duplex havlu kullandım.

Yıkadığım sular donunca da içimden "ne yapıyorum" dedim.
Detaycılıkta tam da burada başlıyor. :) Keyifler dilerim.

Son düzenleme:

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Temizliğini geciktirdiğim K&N hava filtremi temizledim. 15.000kmde O kadar kirlenmiştiki 2 kez temizleme spreyi sıkıp bekletip yıkadım ona rağmen hala peçete ile test ettiğimde kirler duruyordu, son çare spreyi sıkıp ılık su dolu kap içinde yumuşak detay fırçası ile araları çok dikkat ederek temizledim. K&N in iddiası olan temizlemeden 50.000kmler falan kesinlikle Gebze-İstanbul şartları için uygun değil, en fazla 10.000de temizlenmesi gerek bence.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi, bu ara havalar mevsim gereği karlı ve yağmurlu olunca araca cam suyu eklemekle ve araç içinde ne yapılabilir ile geçiyor. Sahler kauçuk paspasin şoför tarafında topukluk kısmı baya yıpranmaya başladı, üç yıldır kullanıyorum sahler paspasi. Topluluk olur mu, olmaz mı derken denedim oldu bence :), görünüm olarak şık durdu. Topukluğun altına toz ve parçacıklar kaçar ise etrafını dışardan belli olmayacak şekilde siyah silikon ile geçerim sonradan. Şimdilik vidalar ile biraz kullanayım. Düşünenlere örnek olmuş olur. Ürünü araştırma içinde iken, o anda nette en ucuz satan yerden aldım, kargo dahil 270 lira civarı idi.

Son düzenleme:

onr02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adıyaman
Merhabalar detail forum ailesi, bu ara havalar mevsim gereği karlı ve yağmurlu olunca araca cam suyu eklemekle ve araç içinde ne yapılabilir ile geçiyor. Sahler kauçuk paspasin şoför tarafında topukluk kısmı baya yıpranmaya başladı, üç yıldır kullanıyorum sahler paspasi. Topluluk olur mu, olmaz mı derken denedim oldu bence :), görünüm olarak şık durdu. Topukluğun altına toz ve parçacıklar kaçar ise etrafını dışardan belli olmayacak şekilde siyah silikon ile geçerim sonradan. Şimdilik vidalar ile biraz kullanayım. Düşünenlere örnek olmuş olur. Ürünü araştırma içinde iken, o anda nette en ucuz satan yerden aldım, kargo dahil 270 lira civarı idi.

Merhaba. Aynı araca sahibiz. Ben de sahler paspas kullanıyorum. Özellikle arka paspaslar kayıyor, yerinden oynuyor. Siz bunları sabitlemek için paspas seti içinden çıkan klipsleri araç tabanına uyguladınız mı? Halıyı delmek istemediğim için uygulamak istemedim. Sizde durum nasıl?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün Armorall'un seramik içerdiğini belirttiği mendil tipi deri temizlik ve koruma/bakım ürününü denedim. İçeriğine bakmadım, pH değerini de ölçmedim. Fakat, mendil tipi olmasına rağmen mendilde çok ürün vardı. Hatta, ilk temasta yüzeyde köpük oluştu ama sonra kurudu. Uygulama yaptığım kısım mat ve temiz hale geldi. Ama kürleşmesi vardır diye hemen koltuğa oturmadım, dolayısıyla hissiyat nasıl şimdilik bilmiyorum. Deriyi kaygan ve yumuşak hale getiriyorsa tadından yenmez.
Reklam değildir.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Can Coat testimize devam ediyoruz. Uygulama üzerinden 5 hafta geçti. Bu sürede 3 kez yıkandı. İlk 2 yıkama biraz soft oldu, onları paylaşmadım. Bu seferki baya kirli ve tuzluydu. Köpük olarak Fraber Neve, kova şampuanı olarak Carpro Reset kullandım. Neve’nin kir çözücülüğünden inanılmaz memnun kaldım. Kış ayları için yeni favorim oldu.

Can coat, ilk günkü gibi korumaya devam ediyor. En ufak bir zayıflama belirtisi yok. Bakalım ne kadar dayanacak.
Not: Can coat üzerine herhangi bir topper/koruma/destek atmıyorum.

Can coat testine devam ediyoruz. 10. Haftayı geride bıraktık. Bu 5. yıkama oldu.
Ön yıkama Fraber Neve, temaslı yıkama Carpro Reset ile yapıldı. Performans ilk günkü gibi.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Camlara buğu önleyici sürdüm. Arka camı içten ve dıştan temizledim. Türbülans nedeniyle arka cama çok kir yapışıyor, bu nedenle de uzun süre sonra arka cama kil ile temizlik yaptım ama beklediğim kadar kir çıkmadı; şaşırmadım desem yalan olur.
Kuş pisliklerini temizledim. Tüm camlara yeniden yağmur kaydırıcı sürdüm. Halen dışını temizlemek için yağışsız bir hafta hatta gün bekliyorum. Neredeyse 2 aydır temizleyemedim. Su tuttum sadece ama o da beş para etmedi. Dışı pis otomobile binmenin de ayrı bir rahatlığı varmış. Her yer inşaat, her yer çamur, neredeyse her gün yağış var. Temiz otomobilde çamurlardan kaçmak için resmen bale yapıyorken, bu sefer nerede çamur varsa (tabi etrafta yaya yoksa) gözüne gözüne giriyorum :D :D

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
En son ki terapi üzerinden kaç gün geçti hatırlamıyorum :) , mevsim gereği havalar yağmurlu ve karlı idi. Arada şehir dışı kullanım da oldu. Araç baya kirli idi. Gerçi arada kısa bir dış yıkama yaptım fakat terapi değil idi. :)
İlk olarak içi süpürüp , sonra adbl qd ile iç plastik aksam, torpido, ekranlar temizlendi. Koltuklar ve kapı üstündeki kumaş döşemeleri lotar ile geçtim. Havalandırma ızgaralarında ulaşabildiğim yerleri temizledim.
Paspaslari ve motor bölümünü koch chemi gs ile temizledim. Lastikleri, davlumbazlari ve jantların temizliğinde ilk olarak polham şarjlıya 40 ml magifoam ekleyip köpükledim, sonra su tutup kiri aldım. Ondan sonra koch chemi gs, meguiars wheelbrighter, flowey R1 ile detay temizlik yaptım. Cartenier lastik fırçası, detay fırçası, mikrofiber bez, sgcb jant fırçası kullandım.
Ön yıkama da modifiyeli alta foama 40 ml magifoam ekleyip köpükledim. Ön yıkamayı yaptım. Çift kova yıkamada fra-ber neve kullandım. Kovaya 50 ml ekledim. Prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini, diğer eldiven ile dış plastik aksamı marşbiyel altlarını yıkadım. Virtues twisted duble plus ile kurulamayı yaptım. Diğer bez ile kapı aralarını, bagaj arasını, kaput altında kalan suları aldım. Bayadir katı wax uygulamadim, bu sefer gyeon q2 katı wax uyguladım. Benim en sevdiğim aşama detayda, wax uygulaması :) . Dış plastik aksamı ve davlumbazları, paspaslari, motor bölümü meguiars 40 ile korumaya aldım. Jantlara adbl rimtector uyguladım , ben beze sıkıp uyguladim. Sitesinde sıkıp su tutun diyor. Aslında araç dışında olan tüm siyah plastik aksama kullanıyorum meg 40'ı.
Camları K2 nuta ile içten ve dıştan sildim.
Lastik parlatıcı olarak sonax jel kullandım.
Dün kahve almıştım 50 liralık, koku için , iki üç gün gider koku olarak . Fotoğraflarda detay olan yerlere önem vermeye çalıştım. Herkese keyifli detaylar dilerim. :)