Merhabalar detail forum ailesi.
En son ki terapi üzerinden kaç gün geçti hatırlamıyorum

, mevsim gereği havalar yağmurlu ve karlı idi. Arada şehir dışı kullanım da oldu. Araç baya kirli idi. Gerçi arada kısa bir dış yıkama yaptım fakat terapi değil idi.
İlk olarak içi süpürüp , sonra adbl qd ile iç plastik aksam, torpido, ekranlar temizlendi. Koltuklar ve kapı üstündeki kumaş döşemeleri lotar ile geçtim. Havalandırma ızgaralarında ulaşabildiğim yerleri temizledim.
Paspaslari ve motor bölümünü koch chemi gs ile temizledim. Lastikleri, davlumbazlari ve jantların temizliğinde ilk olarak polham şarjlıya 40 ml magifoam ekleyip köpükledim, sonra su tutup kiri aldım. Ondan sonra koch chemi gs, meguiars wheelbrighter, flowey R1 ile detay temizlik yaptım. Cartenier lastik fırçası, detay fırçası, mikrofiber bez, sgcb jant fırçası kullandım.
Ön yıkama da modifiyeli alta foama 40 ml magifoam ekleyip köpükledim. Ön yıkamayı yaptım. Çift kova yıkamada fra-ber neve kullandım. Kovaya 50 ml ekledim. Prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini, diğer eldiven ile dış plastik aksamı marşbiyel altlarını yıkadım. Virtues twisted duble plus ile kurulamayı yaptım. Diğer bez ile kapı aralarını, bagaj arasını, kaput altında kalan suları aldım. Bayadir katı wax uygulamadim, bu sefer gyeon q2 katı wax uyguladım. Benim en sevdiğim aşama detayda, wax uygulaması

. Dış plastik aksamı ve davlumbazları, paspaslari, motor bölümü meguiars 40 ile korumaya aldım. Jantlara adbl rimtector uyguladım , ben beze sıkıp uyguladim. Sitesinde sıkıp su tutun diyor. Aslında araç dışında olan tüm siyah plastik aksama kullanıyorum meg 40'ı.
Camları K2 nuta ile içten ve dıştan sildim.
Lastik parlatıcı olarak sonax jel kullandım.
Dün kahve almıştım 50 liralık, koku için , iki üç gün gider koku olarak . Fotoğraflarda detay olan yerlere önem vermeye çalıştım. Herkese keyifli detaylar dilerim.