Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #8,441
Bugün yıkadım, geçen yağan çamur nasıl bir illetse 2 kere ön yıkama + kova yıkama yaptım ona rağmen silerken hala ufak izleri vardı.
Adams Deep Wheel Cleaner'i ilk defa denedim, ön yıkama mahiyetinde gayet güzel çalıştı. Yüzeyde FK olduğundan mı bilmem temassız temizliği de muadilleri gibi ama tatmin etti.

Daha çıkarken ezan okunduğundan doğru dürüst yetiştiremedim final fotoğrafı da bu kadar. :utandımx:

Dün direksiyonu boyattım, diş kalmadığı için özellikle üst kısımlarda fotoğrafta görünen delikler geçmedi. Öncesini de çekmek lazımdı tabi de sürekli kullanılan kısımlar diş yoktu diyeyim.
Orbital zımpara ile komple geçip arkasından sünger ile kalın bir astar sürüp arkasından mat siyah selülozik boya atıyorlar. Kusursuz ve profesyonel bir işçilik kesinlikle değil ancak işlem ücreti 100 lira ve 45-60 dakika arası işlem süresini varsayarsak F/P olarak makul diyebilirim. Sürülen astar da altın rengine yakın bir renk, üstteki boya ne zaman gider nasıl olur bende bilmiyorum ancak agresif davranırsanız hemen sökülür diye tahmin ediyorum.

Boyanın tonu parlaklığı çok güzel. Acaba kolonya görünce çıkar mı? Boya üstüne sabitleyici falan sürmediler sanırım. O delikleri deri macunu ile doldurup boyama işlemine geçmeliydiler. Deri dolgu macunu olarak satılıyor trendyolda. Siyah rengide var.

Ekim 2021 ayında motorun üzerine KC Motorplast koruması yapmıştım o zamandan beridir koruyor. 6 ay geçtikten sonra az kirleri ve tozları toplamıştır, artık temizlik vakti gelmiştir.

Kullandığım ürünleri ve yaptığım işlemleri.

-Einhell hava üfleme makinesi
-3D orange degraser 1:4
-KC motorplast

1) Motorun kirli halidir, ön hariç kapak plastikleri halen koruma etkisi devam ediyor :)

2) Temizlenmiş hali;

3) KC motorplast sıktıktan sonra koruma kürleşmesi için yarına kadar bıraktım.

Motorplast 6 ay koruyorsa müthiş bir ürün. Bu ürünü dış platikte de kullanabiliriz o zaman. Pss 6 ay korumuyor bildiğim kadarıyla.

Geçen motoru GS ile temizleyip Motorplast uyguladım. Kış a kadar götürür.

Hocam dış plastikte kullanıyormusunuz bunu?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Boyanın tonu parlaklığı çok güzel. Acaba kolonya görünce çıkar mı? Boya üstüne sabitleyici falan sürmediler sanırım. O delikleri deri macunu ile doldurup boyama işlemine geçmeliydiler. Deri dolgu macunu olarak satılıyor trendyolda. Siyah rengide var.

Motorplast 6 ay koruyorsa müthiş bir ürün. Bu ürünü dış platikte de kullanabiliriz o zaman. Pss 6 ay korumuyor bildiğim kadarıyla.

Deri macunundan çok çelik macunuyla dolduracak bir işletmeye daha çok benziyor. Boyanın çok ufak bir parlaklığını saymazsak gayet iyi. Bir kaç kez hafif elim dezenfektanlıyken dokundum gelmedi ancak çok takip edemedim ne yaptıklarını. Tesviye de de daha çok astar tutunsun diye yapılıyor. Yoksa komple sıfıra inip dolgu yapılıp tekrar diş yapılması gerekli zaten. Fiyatına göre şimdilik normal, ele geçmiyor, ton makul, dişler normal derecede. Bir yerde zımpara geçilip dişin tekrar olmadığı yer de var. Bitik direksiyondan deri kaplama harici ucuz ne yapılır dersek bu kadar oluyor. Eğer boyada soyulmalar vs. olursa kolonya ve ıslak mendil aklımda var kesin denerim. :smilex:

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ

Hiç denemedim.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sökmeden temizlik olmazda bugün. Epeydir aklımdaydı. Sıcak havalarda mekanizma hareket ederken baya bir ötüyordu. Sökmeden ulaşılabilecek yer çok kısıtlı malesef.

Polish yapıp koruma yenilemeden el atayım dedim. Mekanizmayı temizlenip tekrar Würth HHS gres ile yağlanacak.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Yarın parçaları taktıracağım. Öncesinde bugün motorplast geçeyim dedim. Arkadaştan aldığım frontpipe ve downpipe kirliydi zaten bir tek diğerleri sıfır olduğu için nemli bezle geçip motorplast sürdüm ardından.
frontpipe da 3-4 yerde koli bandından yapışkan kalmıştı onları koch gs ile denedim ama cıkmadı. Auto finesse oblitarate kullanıp cıkardım sonra koch gs ile temizledim.

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Sökmeden temizlik olmazda bugün. Epeydir aklımdaydı. Sıcak havalarda mekanizma hareket ederken baya bir ötüyordu. Sökmeden ulaşılabilecek yer çok kısıtlı malesef.

Polish yapıp koruma yenilemeden el atayım dedim. Mekanizmayı temizlenip tekrar Würth HHS gres ile yağlanacak.

hocam vw araçlarında genel sorun bu olay benim passat aracımdada olmuştu ses ve çalışmasından sorun bende würth gres sıktım hepten ağırlaşmıştı bilgin olsun en güzeli wd40 ve silikon sprey

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dün 5-6 aydır topladığım parçaları takma fırsatı buldum. Ülkemizde hiç bir parça bulunmadığın için (artık bir çok şeyin milletimiz için lüx olması ve bir çok şeyden mahrum bırakılmamız sebebiyle), bazı parçalar bulunsa bile 10 katı fiyata satıldığı için ancak toplayabildim. Yurt dışından gelmesiydi, gümrügüydü vs uğraştık biraz. Dün sabah 9 da başladık gece 12 gibi bitti hepsi. Bir kaç ay önce fren hidroligi değiştirmiştim fakat çelik fren hortumu takınca hava girdigi icin tekrar değiştirmek zorunda kaldık.

Takılan parçalar

PLM Downpipe V2

PLM Frontpipe V2

Forge intercooler

Forge Boost Hoses

Forge Dump Valve

Radium Engineering Catch Can

Goodridge Çelik Fren Hortumu Seti

Bloxsport 25 mm spacerlar

Hybrid Racing Heavy-Duty Vites yayı

Brembo fren balatası

Honda Oem Dot 4 fren hidroliği

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayram temizliği yaptım.
Jantlara dragons(bitirdim şişeyi :( )
Ön yıkama alta foam ile vp ansf
Çift kova gyeon bathe+ ile yaptım parlaklığını beğendiğim bir şampuan düz bathe ile bathe+ favori şampuanlarımdan:melekx:
Lastiklere meg endurance
İç mekana vp enzym odour fısladım
İçeride koruma olarak 1 ay kadar önce yaptığım gyeon preserve vardı asla toz çekmiyor mükemmel:sevilenx:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bayram temizliği için benzinliğe gittim dün. Alta foam u ilk defa kullanırken bir anda basınç gitti ve üst hava pompalama çubuğu da boşa çıktı hava basmadı hazneye. Fotoğrafın en solundaki beyaz kapak kontrol amaçlı sökülmüş sanırım ve gevşek takılmış. Yeni alanlar kontrol ederse bu kapağı benim gibi yerlerde yaydı contaydı aramak zorunda kalmaz :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bugun değil de bayramdan sonra başladığım hafta sonunun sonuyla bitirdiğim uygulamaları paylaşayım. Araba çok pis olduğundan komple detaylı iç - dış hatta elimden geldiği kadar alt yıkama yapıp , davlumbaz-jant fırçalayıp , trimlere de detay fırçası ile girip ön pisliği attık.

Zamanım kısıtlı olduğundan demirtozu yapıp kili atlamak durumunda kaldım.
Ertesi gün kapalıda olmasına rağmen komple nemli cila parlatma bezi ile geçtikten ilkten kapı kollarının içlerini F6 ve makyaj pamuğu ile lokal uygulama yaptım. İlk defa f6 ve makyaj pamuğu kullandım fakat yine de sonuç güzel oldu.

Artık kolların içleri de yansıma yok demeyiz.

4 kapıyı geçtikten sonra ilk motor temizliği yapıp iç dış bütün plastiklere koruma uyguladım.

Daha sonra dışına yine vazgeçilmezim sio2 waxı yapıştırdık.

Daha sonra lastiklere sarp , davlumbazlara aeresol Selsil sıktım ve jantları 3d ft ile geçtim

2 güne yaydığım için pek yorulmadım diyordum , ta ki yakın bi abime verdiğim sözü bana hatırlatana kadar. Kendisi kasımda araba almıştı , bende ona yaza girmeden uygulama sözü vermiştim. Çeşitli nedenlerden dolayı anca şimdiye vakit bulabildik.

Onunki de 2016 model 94 binde. Bizimki 18 model 55 binde olmasına rağmen arada sanki 5 yıl boya farkı var gibi. Kaputta 2-3 yerde kuş yanığı , tamponların durumu bi hayli kötü , boyada da genel olarak her türlü çizik var.

Önce benzinlik şampuanı sonra kendi yaptığım karışımlar ile iç dış detaylı yıkadım. Ertesi gün motor ve koruma için sözleştik. Yine onda da kapalı garaj avantajından dolayı ilk geldiğinde yine aynı şekil nemli yumuşak bezle geçip ilk motor ile başladım. Motoru çok pis olduğundan beze apc sıkıp ilk o bezle , daha sonra bakım seti aldığımda gelen temizlik köpüğünü sıkıp sildim. Kendisi daha hiç kaputu açmamış olmasına rağmen temizlik sonrası bi hayli şaşırdı temiz görünüme. Daha sonra iç trimleri koruma altına alıp dışa geçtik.

Daha sonra arabası kötü durumda olduğu için ilk olarak elle TW hare giderici silikonsuz cila atıp üstüne tamamlayıcı olarak yine TW den ice wax kullandım . Malesef burda biraz yorulduğum için pek fotoğraf çekemedim.

foto jpg yapma

Akşamına mangala gideceğimden dolayı burayı biraz hızlı geçmişim fakat iki tw adımı birbirini çok iyi tamamladı. Kaporta bebek poposu kıvamına döndü diyebilirim. Hem parlaklık hem kayganlık açısından ikimizde biraz şaşırdık.

Mangala karavanlarlara gidip orda kaldığımızdan araba biraz toz olmuş. ertesi akşam gelince hem olan tozu atmak için hemde boncuk ve su itişi görmek için hızlıca bi yıkama yaptım.

photo image of

Tam çekemediğim 2 tane de video paylaşıyorum. Tek elde telefon tek elde tabanca , biraz da bar yüksek olunca istediğim gibi olmamış.

https://www.youtube.com/shorts/YIonfoFAgs4

https://www.youtube.com/shorts/7ZXLj3INWT8

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bugun değil de bayramdan sonra başladığım hafta sonunun sonuyla bitirdiğim uygulamaları paylaşayım. Araba çok pis olduğundan komple detaylı iç - dış hatta elimden geldiği kadar alt yıkama yapıp , davlumbaz-jant fırçalayıp , trimlere de detay fırçası ile girip ön pisliği attık.

Zamanım kısıtlı olduğundan demirtozu yapıp kili atlamak durumunda kaldım.
Ertesi gün kapalıda olmasına rağmen komple nemli cila parlatma bezi ile geçtikten ilkten kapı kollarının içlerini F6 ve makyaj pamuğu ile lokal uygulama yaptım. İlk defa f6 ve makyaj pamuğu kullandım fakat yine de sonuç güzel oldu.

Artık kolların içleri de yansıma yok demeyiz.

4 kapıyı geçtikten sonra ilk motor temizliği yapıp iç dış bütün plastiklere koruma uyguladım.

Daha sonra dışına yine vazgeçilmezim sio2 waxı yapıştırdık.

Daha sonra lastiklere sarp , davlumbazlara aeresol Selsil sıktım ve jantları 3d ft ile geçtim

2 güne yaydığım için pek yorulmadım diyordum , ta ki yakın bi abime verdiğim sözü bana hatırlatana kadar. Kendisi kasımda araba almıştı , bende ona yaza girmeden uygulama sözü vermiştim. Çeşitli nedenlerden dolayı anca şimdiye vakit bulabildik.

Onunki de 2016 model 94 binde. Bizimki 18 model 55 binde olmasına rağmen arada sanki 5 yıl boya farkı var gibi. Kaputta 2-3 yerde kuş yanığı , tamponların durumu bi hayli kötü , boyada da genel olarak her türlü çizik var.

Önce benzinlik şampuanı sonra kendi yaptığım karışımlar ile iç dış detaylı yıkadım. Ertesi gün motor ve koruma için sözleştik. Yine onda da kapalı garaj avantajından dolayı ilk geldiğinde yine aynı şekil nemli yumuşak bezle geçip ilk motor ile başladım. Motoru çok pis olduğundan beze apc sıkıp ilk o bezle , daha sonra bakım seti aldığımda gelen temizlik köpüğünü sıkıp sildim. Kendisi daha hiç kaputu açmamış olmasına rağmen temizlik sonrası bi hayli şaşırdı temiz görünüme. Daha sonra iç trimleri koruma altına alıp dışa geçtik.

Daha sonra arabası kötü durumda olduğu için ilk olarak elle TW hare giderici silikonsuz cila atıp üstüne tamamlayıcı olarak yine TW den ice wax kullandım . Malesef burda biraz yorulduğum için pek fotoğraf çekemedim.

foto jpg yapma

Akşamına mangala gideceğimden dolayı burayı biraz hızlı geçmişim fakat iki tw adımı birbirini çok iyi tamamladı. Kaporta bebek poposu kıvamına döndü diyebilirim. Hem parlaklık hem kayganlık açısından ikimizde biraz şaşırdık.

Mangala karavanlarlara gidip orda kaldığımızdan araba biraz toz olmuş. ertesi akşam gelince hem olan tozu atmak için hemde boncuk ve su itişi görmek için hızlıca bi yıkama yaptım.

photo image of

Tam çekemediğim 2 tane de video paylaşıyorum. Tek elde telefon tek elde tabanca , biraz da bar yüksek olunca istediğim gibi olmamış.

https://www.youtube.com/shorts/YIonfoFAgs4

https://www.youtube.com/shorts/7ZXLj3INWT8
Bayramı bayramdan sonra yaşamışsınız:mutlu:
Boncuklar heyecanla sheeting bekliyor maşallah:nazar: