Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #9,201
Yine bir motor temizliği yine ben :D ancak bu sefer bir ekstramız var :) @Sefa46 ağabey sağolsun meguiars hyper dressing tavsiye etmişti gereğini yaptık.

K2 Akra + Meguiars Hyper Dressing (1/3)

Normalde lastikte, araç içi plastiklerde vs. Parlak görünüm hiç sevmem hep mat tercih ederim ancak motorda bence şart :) Bu sefer ortaya çıkan görüntü gerçekten tatmin etti. Bakalım dayanımı nasıl olacak :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yine bir motor temizliği yine ben :D ancak bu sefer bir ekstramız var :) @Sefa46 ağabey sağolsun meguiars hyper dressing tavsiye etmişti gereğini yaptık.

K2 Akra + Meguiars Hyper Dressing (1/3)

Normalde lastikte, araç içi plastiklerde vs. Parlak görünüm hiç sevmem hep mat tercih ederim ancak motorda bence şart :) Bu sefer ortaya çıkan görüntü gerçekten tatmin etti. Bakalım dayanımı nasıl olacak :)

Harika bir iş olmuş. Elinize sağlık. Bir amatör için nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Dayanımı ben de merak ettim, sonrası paylaşımı ihmal etmeyin. @Sefa46 olmazsa olmaz, sağolsun her derdimize koşuyor.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Harika bir iş olmuş. Elinize sağlık. Bir amatör için nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Dayanımı ben de merak ettim, sonrası paylaşımı ihmal etmeyin. @Sefa46 olmazsa olmaz, sağolsun her derdimize koşuyor.
Teşekkür ediyorum. Öncelikle sağlıklı bir uygulama için motorun soğuk olmasına dikkat ediniz. Ben bir kere sıcak motorda yaptım leke bıraktı maalesef akra. Bir sonraki temizlemede geçecek mi göreceğim. Onun dışında ilk olarak hava tutuyorum motorun her yerine. Motor inanılmaz kirliyse ilk önce hafif nemli bir bezle geçiyorum. Sonrasında kalın detay fırçasıyla Akra ile elim girdiği kadar temizliyorum Daha sonra hyper dressing’i de sünger yardımıyla sürdüm. Yine uygulamadan hemen sonra motoru çalıştırmamaya dikkat etmekte fayda var bence :) dayanımı elbette güncelleyeceğim inşallah.

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Geçen gün soru-cevap kısmında paylaşmıştım arabanın her yerinde yıkayıp kurulayamadığım için kireç lekeleri olmuştu. Daha sonrasında düzgünce yıkamama rağmen kireç lekelerinde en ufak gelişme olmadı :) elixir sürdüm ipa sürdüm bana mısın demedi :) ben de hemen koştum @Sefa46 abime. :) Meguiars WaterSpot ve 3in1 wax önerdi. Sağolsun ürünler çok iyi iş gördü. Bunlar yıkama sonrası uygulama öncesi hali;

Önce 3in1 wax’ı küçük bir alanda denedim. Çözünce WaterSpot’u karıştırmadım artık. Buyrun finaller;

Sadece ppf’li kaputta 3in1 yetersiz geldi. Orada önce WaterSpot’la tüm kaputu elden geçirdim. Sonrasında ipa ve 3in1’i uyguladım. Çok temiz oldu. Bu arada waterspot’la beraber ppf’den baya kir çıktı :|

Dün çok yorulunca (gece 2’de bitmişti kaporta kısmı) detayları atlamışım. Bugün de kalan ince detayları hallettim. Piano black detaylarda 3in1 göz kamaştırıyor :)

3in1’i değerlendirecek olursam ilk wax uygulamamdı. Diğerlerine göre uygulaması nasıldır bilemeyeceğim ama beni çok zorlamadı; silmesi falan oldukça kolaydı. Kayganlığı elixirden sonra beni çok etkilemedi ancak parlaklık muazzam. Çizikleri kusurları (Özellikle kireç lekelerini :D) vs. Baya kapattı o yönden de çok memnun kaldım. İlerleyen zamanlarda dayanımını da görmüş olacağız :)
Ellerinize saglik. Gecmesine sevindim. Benim basima da gelmisti bende 3D eraser var urunu surup 20saniye sonra spreyle su sıkıp bezle siliyorum hicbirsey kalmiyor aklinizda bulunsun isterim

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Ellerinize saglik. Gecmesine sevindim. Benim basima da gelmisti bende 3D eraser var urunu surup 20saniye sonra spreyle su sıkıp bezle siliyorum hicbirsey kalmiyor aklinizda bulunsun isterim
Teşekkür ederim, 3D eraser da almıştım zaten :) eğer çözülmeseydi en son onu uygulayacaktım. Tekrardan teşekkürler tavsiyeniz için :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ediyorum. Öncelikle sağlıklı bir uygulama için motorun soğuk olmasına dikkat ediniz. Ben bir kere sıcak motorda yaptım leke bıraktı maalesef akra. Bir sonraki temizlemede geçecek mi göreceğim. Onun dışında ilk olarak hava tutuyorum motorun her yerine. Motor inanılmaz kirliyse ilk önce hafif nemli bir bezle geçiyorum. Sonrasında kalın detay fırçasıyla Akra ile elim girdiği kadar temizliyorum Daha sonra hyper dressing’i de sünger yardımıyla sürdüm. Yine uygulamadan hemen sonra motoru çalıştırmamaya dikkat etmekte fayda var bence :) dayanımı elbette güncelleyeceğim inşallah.
Ayrıntılı Cevap için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla hiç su tutmadan halledebiliyoruz, Ben de araca zarar veririm diye su hiç kullanmak istemiyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ayrıntılı Cevap için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla hiç su tutmadan halledebiliyoruz, Ben de araca zarar veririm diye su hiç kullanmak istemiyorum.
illa suyla temizlik yapmak istiyorum derseniz bizim modifiye ettiğimiz ilaçlama pompasıyla motor temizleyebilirsiniz. eğer motor pis ise hep bu şekilde temizliyorum , basınç olmadığından kullanmak oldukça kolay

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
illa suyla temizlik yapmak istiyorum derseniz bizim modifiye ettiğimiz ilaçlama pompasıyla motor temizleyebilirsiniz. eğer motor pis ise hep bu şekilde temizliyorum , basınç olmadığından kullanmak oldukça kolay
Hocam bir motor temizleyici ya da apc ile detay yaptıktan sonra pompayla su mu atıyorsunuz yani? Ben de öyle yapmayı düşünüyordum da, doğru anladıysam tabi :)

mert_34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardesim eline saglik guzel olmus temizlik uygulamasi

Meguiars Hyper Dressing Candir.

Sahler ve Rizzline Paspaslarda kullaniyoruz sorun olmuyor ancak fiyat politikasindan dolayi alternatif olarak Atas Plak 2 Plastik Parlaticiyi kullanmaya başladik 1/3 Sulandirip kullaniyoruz suan ondan da memnunuz.

Vonixx in Black olan versiyonunu mu kullandin anlayamadim
Sefa hocam, paspaslarda alternatif olarak Atas Plak 2'yi ben de almayı düşünüyorum. Malum meguairs çok pahalandı :) Atas, motor temizlik sonrası için parlatıcı/koruyucu olarak kullanılabilir mi? Sizin f/p öneriniz nedir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam, paspaslarda alternatif olarak Atas Plak 2'yi ben de almayı düşünüyorum. Malum meguairs çok pahalandı :) Atas, motor temizlik sonrası için parlatıcı/koruyucu olarak kullanılabilir mi? Sizin f/p öneriniz nedir?
Atas Plak 2 iyi hocam bende aldim gayet guzel yani kullanilir.1/3 e kadar sulandirilabilir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam bir motor temizleyici ya da apc ile detay yaptıktan sonra pompayla su mu atıyorsunuz yani? Ben de öyle yapmayı düşünüyordum da, doğru anladıysam tabi :)
Evet , öncesine hava tutup tozları attıktan sonra soğuk motoru hafif nemlendirip apçyle fırçalayıp fısfıs yada sprey şeklinde motoru suluyorum. Genelde 1 pompa fazlasıyla yetiyor durulamak için. Bu şekilde sprey suyun motor kısmına soğukken zarar vereceğini sanmıyorum. Zaten aynı bu şekilde suya şiddetli yağmurlarda maruz kalıyor

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet , öncesine hava tutup tozları attıktan sonra soğuk motoru hafif nemlendirip apçyle fırçalayıp fısfıs yada sprey şeklinde motoru suluyorum. Genelde 1 pompa fazlasıyla yetiyor durulamak için. Bu şekilde sprey suyun motor kısmına soğukken zarar vereceğini sanmıyorum. Zaten aynı bu şekilde suya şiddetli yağmurlarda maruz kalıyor
Teşekkür ederim cevabınız için.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detaylı temizlik macerasına ilk adımı motor temizliği yap(maya çalış)arak gerçekleştirdim. Bu adımda meguiars motor temizleyici ürünü 1:4 sulandırarak ve K2 fırçayla uygulayarak susuz temizlik yapmaya çalıştım.

Önce kaputun üst kısmından başlayarak aşağıya doğru ilerledim. Devamında motor bölmesini temizlemeye çalıştım. Bu sırada yağmur yağmaya başladığı için temizliği tam istediğim gibi bitiremedim. Ama ilk amatör temizlik olarak en azından ilk çirkin kirli görüntü ortadan kalkmış oldu :)

Sırasıyla bir iki fotoğraf bırakıyorum:

Motor temizliği yaptıktan tam 3 ay sonraki durum şu şekilde:

Az bir tozlanma oluşmuş, eski kirli haliyle alakası yok.
(Not: Yukarıdaki paylaşımı yaptıktan sonra @Sefa46 hocamın tavsiyesi ile meguiars m40 ile plastik aksamı korumaya almıştım. Sanırım onun da bu sürece katkısı büyük oldu.)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Motor temizliği yaptıktan tam 3 ay sonraki durum şu şekilde:

Az bir tozlanma oluşmuş, eski kirli haliyle alakası yok.
(Not: Yukarıdaki paylaşımı yaptıktan sonra @Sefa46 hocamın tavsiyesi ile meguiars m40 ile plastik aksamı korumaya almıştım. Sanırım onun da bu sürece katkısı büyük oldu.)
Meguiars 40 Vinly&Rubber Dressing 3 Ay Sonraki durumu bu sekildeyse Gayet iyi hocam ürün bu konuda gercekten basarili ve kaliteli.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Meguiars 40 Vinly&Rubber Dressing 3 Ay Sonraki durumu bu sekildeyse Gayet iyi hocam ürün bu konuda gercekten basarili ve kaliteli.
Ben şahsen çok memnun kaldım hocam, teşekkürler. Hocam bu arada davlumbazlara m40 mı hyper dressing mi kullanmamı tavsiye edersiniz? Ya da bu ikisi yerine evde duran dandik bir torpido parlatıcı var, ekonomik açıdan onu mu kullansam? Geçen hyper dressing'in güncel fiyatını yazmıştınız, onu her yere harcamamak lazım sanki :)