Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #9,381
Geçenlerde bende mecburen bir akaryakıt istasyonunda gtechniq W4 ile ön yıkama yaptım. Aldığımdan beri ne zaman kullandıysam hiç yüzümü güldürmedi. Denemediğim dozaj kalmadı. 2 defa otomobil üzerine (ve hatta biraz da sıcak su kullanarak) sıktım. Önce araç kuru ve kirliyken sıktım biraz bekledim ve basınçlı su tuttum. Ne olur ne olmaz diyerek bir tur da ıslak yüzeye ürünü sıktım ve yine basınçlı su tuttum. Arkama döndüğümde 5 otomobil ve sabırsız sürücüleri bana bakıyordu. Bende olay çıkmasın diye sakince elimdekileri bıraktım ve paşa paşa otomobile binip olay yerini terk ettim. Ofise geldiğimde bir baktım ki, bütün trafik filmi otomobil üzerinde bana göz kırpıyordu. Gardaş o şampuan bizim canımızı yakmaz demeye getirdiler. Hay senin gibi şampuana ve dandik basınçlı suya dedim. 8 yaşındaki otomobilde dairesel çizik olmaz mı olur tabi. Bende başlarım böyle işe diyerek soft99 fukupika spray advance ve bol miktarda bez ile otomobili sildim. Evet yaptım. Dairesel çiziklere belki biraz daha çizikler katılmıştır. Eski çizikler yeni gelen çiziklere ortamı anlatır artık :D
Niye böyle bir şey yaptım, çünkü uzun süredir ayağımda ödem var, bu sebepten ötürü de eğilip bükülmem ve saatlerce otomobil ile mücadele etmem mümkün olmuyor. (pek yakında ortopedi doktoru ile ayağımı ve ödemi tanıştıracağım, zira sıkıldım bu durumdan)
Neyse ki soft99 satın almışım. Bu zamana kadar zaman zaman susuz temizleyiciler kullandım. Açık ara soft99 diğerlerine ellerini öptürür o kadar diyeyim. Ürün hem leke yapmıyor, hem naz yapmıyor, hem yüzey seçmiyor hem de bir güzel yüzeyi cilalıyor. Aynısını arexonsda yapıyor ama bu abiler bence birkaç gömlek ilerideler.
İşin özeti, W4 ile ilgili bir video hazırlamadım ama soft99 ve başka ürünlerle ilgili epey video birikti. Pek yakında burayı bombalarsam şaşırmayın. Ama önce şu doktora bir gözükeyim. :(
Abi çok geçmiş olsun. Bende trafik kazası geçirdim diz kapağım kaval kemiğim ve ayak bileğim kırıldı. 1 ay oldu hala ayağa kalkamıyorum ve önümüzdeki 1 ay da kalkamayacağım muhtemelen. Bizim araçta temizlenmiyor artık yanları kahverengileşmiş, jantlar siyahlaşmış temizlenmemekten. Keşke susuz temizleme yapmasaydın arabayı çok çiziyor. Bizim araba bekliyor bakalım kaç ay daha beklemeye devam edicek :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi çok geçmiş olsun. Bende trafik kazası geçirdim diz kapağım kaval kemiğim ve ayak bileğim kırıldı. 1 ay oldu hala ayağa kalkamıyorum ve önümüzdeki 1 ay da kalkamayacağım muhtemelen. Bizim araçta temizlenmiyor artık yanları kahverengileşmiş, jantlar siyahlaşmış temizlenmemekten. Keşke susuz temizleme yapmasaydın arabayı çok çiziyor. Bizim araba bekliyor bakalım kaç ay daha beklemeye devam edicek :)
Emirhan geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardeşim geçmiş olsun, allah şifa versin.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardeşim çok geçmiş olsun, Allah'tan acil şifalar dilerim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Haydaaa nasıl ya, çok geçmiş olsun :(

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Geçmiş olsun hocam. Rabbim acil şifalar versin .

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bu haftasonu aracın akü voltajını ve antifrizin derecesini kontrol ettim. Bunun için basit bir voltmetre ve en ucuzundan antifriz ölçer daha önce almıştım(3 yıl önce:)). Aracı genellikle şehir içi kullandığım için akünün kendini şarj etme imkanı yok.

Bende ilk aracımı aldığımda sizin aldığınız antifriz ölçer aletin aynısını almıştım ama hiç kullanmadım :) kış için güzel hazırlık yapmışsınız, bir de ben her kış öncesi ön camdaki sileceklerin altındaki ızgara da bulunan su giderlerini kontrol ederim, yazın oralarda yaprak, çam iğnesi vs derken toz bile zamanla balçık gibi olur ve su gideri tıkanınca ya motorun içine yada aracın içine su sızdırır.. Bir de silecek motoru da orada bulunuyorsa o da yanar.. Malum artık yağmurlar başladı, yakında kar da gelir.. Bakmak fayda var..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardeşim çok geçmiş olsun

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bende ilk aracımı aldığımda sizin aldığınız antifriz ölçer aletin aynısını almıştım ama hiç kullanmadım :) kış için güzel hazırlık yapmışsınız, bir de ben her kış öncesi ön camdaki sileceklerin altındaki ızgara da bulunan su giderlerini kontrol ederim, yazın oralarda yaprak, çam iğnesi vs derken toz bile zamanla balçık gibi olur ve su gideri tıkanınca ya motorun içine yada aracın içine su sızdırır.. Bir de silecek motoru da orada bulunuyorsa o da yanar.. Malum artık yağmurlar başladı, yakında kar da gelir.. Bakmak fayda var..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim, uyarılar için. Önceki aracım cam tavan idi. Bu konuyu yaşayarak öğrenenlerdenim:) sonra artık dikkat etmeye çalışıyorum. Sizin dediğiniz yerlerinde ara ara kontrol ediyorum. " Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş" atasözü gerçek oldu bende:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu haftasonu aracın akü voltajını ve antifrizin derecesini kontrol ettim. Bunun için basit bir voltmetre ve en ucuzundan antifriz ölçer daha önce almıştım(3 yıl önce:)). Aracı genellikle şehir içi kullandığım için akünün kendini şarj etme imkanı yok.

Hocam merhaba,

Antifirizi sadece ölçüm cihazı veya sizin gibi farklı bir yoldan kontrol etmek tek başına kriter olmamalı. Antifirizin tek görevi donmaya karşı koruma sağlaması değildir, en önemli diğer görevi motoru paslanmaya korozyona karşı korumasıdır. Ölçüm cihazı veya sizin gibi ölçmek antifirizin özelliğini kaybetmiş mi kaybetmemiş mi maalesef ki gösteremez ve ölçemez. Bu sebeple servisin tavsiye ettiği sürelerde antifirizi değiştirmek gerekir. Ben kendi aracimi (golf) 52.000km de 4,5 yılda değiştirdim. Önerilen 5 yıl veya 60.000km. Siz de aracınızın önerilen değişim sürelerine bakarak karar verebilirsiniz..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam merhaba,

Antifirizi sadece ölçüm cihazı veya sizin gibi farklı bir yoldan kontrol etmek tek başına kriter olmamalı. Antifirizin tek görevi donmaya karşı koruma sağlaması değildir, en önemli diğer görevi motoru paslanmaya korozyona karşı korumasıdır. Ölçüm cihazı veya sizin gibi ölçmek antifirizin özelliğini kaybetmiş mi kaybetmemiş mi maalesef ki gösteremez ve ölçemez. Bu sebeple servisin tavsiye ettiği sürelerde antifirizi değiştirmek gerekir. Ben kendi aracimi (golf) 52.000km de 4,5 yılda değiştirdim. Önerilen 5 yıl veya 60.000km. Siz de aracınızın önerilen değişim sürelerine bakarak karar verebilirsiniz..
Kardeşim merhaba, değerli yorumun için teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Hocam merhaba,

Üstad o kadar önemli bir konu ki ve ustalarımız da dahil o kadar ihmal edilen bir konu ki malesef . İnsan üzülüyor araçların hallerine. Motor yağı kadar belki de daha önemli ,hayati bir konu motor suyu mevzusu. Dikkat çektiğiniz için kendi adıma teşekkür ediyorum :)

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam merhaba,

Kesinlikle katılıyorum.Şahsen ben 2 yılda bir tüm sıvıları değiştiriyorum.Ustamın bir lafı var kapalı kutuda rafta bekleyen antifrizin,şanzıman yağının vs skt 3-4 yıl ama nedense bu sıvılar araca nakledilince ömürlük oluyor bizim sanayi esnafında;) Biz skt fetişi bir milletiz 2023 yılında iken 2022 üretimli ürün istemeyiz asla , ama kullanınca ömürlüktür o ürün daha ;) Raf ömrü bile 4-5 yıl olan bir ürünü 2-3 senede bir değişmek en iyisi bencede.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Kesinlikle katılıyorum.Şahsen ben 2 yılda bir tüm sıvıları değiştiriyorum.Ustamın bir lafı var kapalı kutuda rafta bekleyen antifrizin,şanzıman yağının vs skt 3-4 yıl ama nedense bu sıvılar araca nakledilince ömürlük oluyor bizim sanayi esnafında;) Biz skt fetişi bir milletiz 2023 yılında iken 2022 üretimli ürün istemeyiz asla , ama kullanınca ömürlüktür o ürün daha ;) Raf ömrü bile 4-5 yıl olan bir ürünü 2-3 senede bir değişmek en iyisi bencede.
Eski aracımda fren sistemi problemi vardı ustaya fren hidroliğini aracı aldığımdan beri 4 yıldır orijinal yağı kullandığımı söyledim ömürlük o dedi başka bir problem var bi ara gel bakalım dedi başka ustaya gidip baktırdım fren hidroliği değiştirilcek dedi değiştirdi ben bişey demeden sorun çözüldü yani yağ ve sıvılara ömürlük diyen ustadan kaçın hepsinin bir ömrü var :)