Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #10,001
Nasiol 60x90 Kurulama Havlusundan memnumusunuz bide aynı markanın yağmur kaydırıcısını almayı düşünüyorum iyimidir acaba
Korumalı C segment suv aracı tek basına kuruluyor. Ama ben genelde camlara ve kapı aralarına eski bezimi kullanırım kaportada asıl bezimi. 200 liraya almıştım zamanında fiyatına göre performansı cok iyi.

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Korumalı C segment suv aracı tek basına kuruluyor. Ama ben genelde camlara ve kapı aralarına eski bezimi kullanırım kaportada asıl bezimi. 200 liraya almıştım zamanında fiyatına göre performansı cok iyi.
şunda stoklarda yok maalesef düşerse tekrar bende alayım

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Hafta içi yağmurlu havadan sonra terapi şart oldu :) . Cumartesi mesaisi bitince akşam 19.00 gibi terapiye başladım. :) .
İç mekan temizliğinde flowey İ2, koruma olarak torpido da koch chemi TS, diğer plastik aksamları meguiars suprema kullandım. Paspaslari koch chemi gs ile temizledim.
Davlumbazlari, jantları, lastikleri flowey R1, koch chemi gs, az miktarda kalmış olan flowey ev17 ile ( floweyi 2 litrelik el basınçlı ilaçlama pompası da hazırladım) cartainer lastik fırçası, sgcb 45 jant fırçası, detay fırçası ve üç harfli marketlerde satılan mikrofiber bez yardımıyla yıkadım.
Ön yıkama da flowey ev13 (40 ml) alta foam ile kol kası geliştirme de yaparak :) aracı köpükledim. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Şampuan olarak meguiars deep crystal 35 ml kadar ekledim ( kova 5 litre) . Soft bir detay fırçası ile özellikle fitilleri ,yan aynaları gibi yerleri tekrar geçtim. Yikama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile aracın kaporta yüzeyini, başka bir eldiven ile de plastik aksamı ve davlumbazlari, lastikleri, jantları yıkadım. Şampuan parasını hak ediyor. Fakat sürekli kullanmam ( bitmesin diye :) ).
Aracı wirtues twisted duble plus ile kuruladim. Ara bez( bjr ara bim in sattığı bir bez ile) ile de kapi aralarını kuruladim.
Bu hafta hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. Fotoğraflarda kova yıkama sonrası durulama aşamasından kare var, fusso coat soft99 uygulamıştim en son ( hatta son 4 yıkamada fusso kullandım) . Final fotoğraflarını sabah çektim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Cumartesi günü yani haftanın en sıcak gününü seçip, çölde susuz kalmış kertenkele gibi dilim dışarıda ve ter içinde otomobili yıkadım. :D :D
Koch Chemie PW'yi bitirdim. Güzel ve kokulu bir ürün. Birde Flowey wheel cleaner neutral'ı bitirdim. Çok çabuk tepkiye giriyor, kokusu yok denecek kadar az. Jantlar çok kirli ve uzun süredir temizlenmediyse bu ürünle fırça kullanmak şart. Bu ürünü de beğendim ama elde çok ürün var. Onlar bitsin öyle almayı planlıyorum :)

Fotoğraf çekmeye mecalim kalmadığı için fotoğraf paylaşamıyorum. :(

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abimizin sıfır aracına yerine göre kalın yerine göre arakat + hare atıp boyadaki kusurları düzelttik Onyx Graphene Pro seramik ile korumaya aldık.
Kullanılan Malzemeler:
Flowey R1
K2 Apc Strong
Jant Lastik Davlumbaz Fırçaları
Polisaj öncesi Divortex Kırmızı Şampuan
Cartainer Soft Fırça
Vonix v Floc
Work Stuff Typhoon
Purestar Wash Pad
K2 Roton
Auto Brite Just The Tonic
Bilthammer Kil
Q1 48mm Maskeleme Bandı
K2 Klinet
Wax cila bezleri
Nasiol Kurulama Havlusu
Adbl Kalın Pasta
Adbl İnce Pasta
Adbl Hare Giderici
Liquid Elements T4000 v2 mk2
Liquid Elements Sünger Grubu
Adbl Hybrid Glass
Klin Glass Shine
Meguiars 40
Meguiars Endurance
Cartainer Lastik Parlatıcı Aplikatörü
Onyx Graphene Pro 5 Yıl Dayanım Seramik Kaplama
Polisaj öncesi

Polisaj sonrası Detaylı Yıkama

İpa ile yüzey temizliği sonrası seramik kaplama

Finaller

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Abimizin sıfır aracına yerine göre kalın yerine göre arakat + hare atıp boyadaki kusurları düzelttik Onyx Graphene Pro seramik ile korumaya aldık.
Kullanılan Malzemeler:
Flowey R1
K2 Apc Strong
Jant Lastik Davlumbaz Fırçaları
Polisaj öncesi Divortex Kırmızı Şampuan
Cartainer Soft Fırça
Vonix v Floc
Work Stuff Typhoon
Purestar Wash Pad
K2 Roton
Auto Brite Just The Tonic
Bilthammer Kil
Q1 48mm Maskeleme Bandı
K2 Klinet
Wax cila bezleri
Nasiol Kurulama Havlusu
Adbl Kalın Pasta
Adbl İnce Pasta
Adbl Hare Giderici
Liquid Elements T4000 v2 mk2
Liquid Elements Sünger Grubu
Adbl Hybrid Glass
Klin Glass Shine
Meguiars 40
Meguiars Endurance
Cartainer Lastik Parlatıcı Aplikatörü
Onyx Graphene Pro 5 Yıl Dayanım Seramik Kaplama
Polisaj öncesi

Polisaj sonrası Detaylı Yıkama

İpa ile yüzey temizliği sonrası seramik kaplama

Finaller

Eline sağlık, cilakutusunun hikayesinde de görmüştüm :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haziran ayında aracımı satmıştım.Haliyle ara verdim bir süre bu işlere, yeni bir araç almak nasip oldu çok şükür. 2020 1.5 Eco Tsi Dsg Mat Plus FR paket 48.000 Km’de Tr’deki en dolu araçlardan birtanesi ile tekrardan aranızdayım.Aracın yüzeyi uygulama yapmaya müsaitti.Aracı il dışından aldığım için uzun yol yaptım böcek,sinek lekeleri vardı epey bi eve vardığımda. ADBL böcek temizleyici ürününü kullandım, güzelce yıkayıp vonixx blend katı wax ile korumaya aldım.

hizli resim yükle indir

Son düzenleme:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhabalar detail forum ailesi.
Hafta içi yağmurlu havadan sonra terapi şart oldu :) . Cumartesi mesaisi bitince akşam 19.00 gibi terapiye başladım. :) .
İç mekan temizliğinde flowey İ2, koruma olarak torpido da koch chemi TS, diğer plastik aksamları meguiars suprema kullandım. Paspaslari koch chemi gs ile temizledim.
Davlumbazlari, jantları, lastikleri flowey R1, koch chemi gs, az miktarda kalmış olan flowey ev17 ile ( floweyi 2 litrelik el basınçlı ilaçlama pompası da hazırladım) cartainer lastik fırçası, sgcb 45 jant fırçası, detay fırçası ve üç harfli marketlerde satılan mikrofiber bez yardımıyla yıkadım.
Ön yıkama da flowey ev13 (40 ml) alta foam ile kol kası geliştirme de yaparak :) aracı köpükledim. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Şampuan olarak meguiars deep crystal 35 ml kadar ekledim ( kova 5 litre) . Soft bir detay fırçası ile özellikle fitilleri ,yan aynaları gibi yerleri tekrar geçtim. Yikama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile aracın kaporta yüzeyini, başka bir eldiven ile de plastik aksamı ve davlumbazlari, lastikleri, jantları yıkadım. Şampuan parasını hak ediyor. Fakat sürekli kullanmam ( bitmesin diye :) ).
Aracı wirtues twisted duble plus ile kuruladim. Ara bez( bjr ara bim in sattığı bir bez ile) ile de kapi aralarını kuruladim.
Bu hafta hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. Fotoğraflarda kova yıkama sonrası durulama aşamasından kare var, fusso coat soft99 uygulamıştim en son ( hatta son 4 yıkamada fusso kullandım) . Final fotoğraflarını sabah çektim.

Lastik fırçası cidden fark ettiriyor mu, detay normal fırçalardan lastiklere ayırmıştım da.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Lastik fırçası cidden fark ettiriyor mu, detay normal fırçalardan lastiklere ayırmıştım da.
Kesinlikle hocam. Tavsiye ederim. Cartainer in ürünü güzel, ben fiyati bana uygun iken almıştım. Aynı zamanda paspaslar da , arada davlumbazlarda da kullanıyorum. Sapı kısa oluğu için davlumbazlarda yorabiliyor. Yapısı gereği lastiği iyi temizlediğini düşünüyorum. Benim jantlar siyah olmasına rağmen lastik ile birleşim yerini temizlerken jantlara zararı olmadı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lastik fırçası vazgeçilmezim oldu hocam, şahsen ben de tavsiye ederim. Gerçekten lastik temizliğinde epey etkili, detay fırçası o kadar sert olmadığı için yeterli temizliği yapamıyor.

Aynı fırça ile kauçuk paspasta da temizlik yapıyorum, lekesiz bir final sağlıyor, öneririm.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Lastik fırçası vazgeçilmezim oldu hocam, şahsen ben de tavsiye ederim. Gerçekten lastik temizliğinde epey etkili, detay fırçası o kadar sert olmadığı için yeterli temizliği yapamıyor.

Aynı fırça ile kauçuk paspasta da temizlik yapıyorum, lekesiz bir final sağlıyor, öneririm.
Teşekkürler hocam. Lastik parlatmada da Cartainer sünger kullanıyor musunuz? Kablı olması hoş duruyor da.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler hocam. Lastik parlatmada da Cartainer sünger kullanıyor musunuz? Kablı olması hoş duruyor da.
Hocam leflef ayakkabı fırçası var, sıvıyı emmeyen bir yapıda. Uzun süre bunu kullandım, sonra şu son dönemde çıkan fırça tipinde aplikatörü kullandım. Aplikatör ile sürmesi rahat oluyor gibiydi ama sarfiyat hem çok artıyordu hem de kaportaya sıçrama artmıştı. En son leflef süngere geri döndüm, tavsiye ederim. Ucuz bir malzeme, ürünü fazla emmez ve doğrudan lastiğe sürmenizi sağlar..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi, herkesin iyi olması dileğiyle,...

Araç bayadir kirli idi. Şehir içi kullanıldı. Bir yağmur bir güneş derken dün bir fırsat oluşunca iyice detay yapayım diye başladım ( kendimce :) ) .
İç mekan temizliğinde flowey İ2, koruma olarak torpido da koch chemi ts, diğer plastik aksamlarda meguiars suprema kullandım. Koltuk altları, koltuk kızakları, havalandırma kanalları dahil temizlemeye özen gösterdim.
Paspaslari, davlumbazlari, motor bölümünü koch chemi gs ile temizledim. Lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. Lastik fırçası cartenier , davlumbaz fırçası auto brite, jantlarda orta sertlikte detay fırçası kullandım. Paspaslari korumada hyper dressing kullandım. Davlumbaz ve motor bölümünde korumada meguiars 40 kullandım.
Ön yıkamada alta ile flowey ev13, ( 40 ml ) , kol kası yardımıyla :) aracı köpükledim. Sonra kova yıkamada Fraber Neve ( 35 ml ) kullandım. Kova yıkama eldiveni prustar polar white wash mite, diğer uygun eldiven ile dış plastik aksamı ve tamponları yıkadım. Sonra kovadaki kalan su ile lastikleri ve jantlari sgcb 45 jant fırçası ile tekrar yıkadım.
Kurulama havlusu virtues twisted duble plus kullandım. Camlari K2 nuta geçtim. Dış plastik aksamı bu sefer koch chemi pss ile koruma altına aldım. Meg 40 ile karşılaştırmak gerekirse, toz tutma( bir gün sonra yaptım paylaşımı, takip için) her ikiside aynı. Pss birazcık daha orijinal görünüm veriyor. Bunu benim araç sıfır olduğu için fark ettiğimi düşünüyorum. Yaşı olan bir araçta denemek lazım. Kokusu keskin fakat anlık keskin ya da ben alıştım :) . Cila olarak katı wax kullandım. Fusso coat soft99 'u manuel :) uyguladım. Ekstra olarak jantlara, arka cama, yan ayna camlarına uyguladım. Ayna ve camda nasıl etki gosterecek bekliyorum. :) .
Koku olarak 30 liralık kahve aldım arabaya :) .. garaja aracı bıraktıktan sonra tekrar aracın yanına gelince küçük misafir vardı ( kirpi, gece ilerleyen saatlerde de çakal geliyor :) )

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba detaycılar. Yaklaşık 2 hafta kadar önce aracıma pasta cila ve seramik uygulaması, camlara Soft99 glaco ve jantlara Soft99 fusso coat uygulaması yapmıştım. Biraz aceleye geldiği için burada paylaşımını yapamamıştım. Bugün de uygulamalardan sonra 2-3 sefer çiseleme şeklinde yağmurdan sonra aracı yıkadım. Fotoğraflarda göreceğiniz gibi araç çokta kirlenmemişti.

Her zaman ki şekilde tekerlerden başladım. Flowey R1(1/10), ADBL pompa ve fırçalarla tekerleri temizledim. Jantlara uyguladığım fusso coat'ın kurulama kolaylığı dışında çok bir etkisini görmedim.

Ön yıkamasında hem çok pis olmaması hem de seramiğin dayanımını korumak için magifoam yerine k2 bela pro (1/9) kullandım. Araç köpüklüyken kapılarla kaportanın birleşim yerlerinde pasta kalıntıları vardı, onları detay fırçasıyla bu aşama da temizledim.

Sonrasında temaslı yıkama için kovaya bol köpüklü v-floc karışımını hazırlayıp aracı temizledim. Durulama kısmında ilk defa seramik kaplama deneyimledim, k2 Gravon büyük kolaylık sağladı. Aracı hortumla su tuttuğumda kurulandı. Tamamen kurulayıp lastiklere carpro darkside sürüp aracı dış olarak bitirdim.

En sonda uzun zamandır dokunmuyodum. Kaput altına da bir el attım KC gs, sert detay fırçası ve bezle temizledim.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese selamlar,

Birkaç haftadır aracımızı otoparkda unutmuştum. En son yıkayıp ADBL syntentic ile korumaya alarak hiç kullanmadan park etmiştim ancak üzerine birkaç hafta içerisinde bayağı bir toz düşmüştü.

50 ml Foamula 1, IK foam ve xiaomi üçlüsüyle çok iyi bir köpük ile ön yıkamamı gerçekleştirdim. ADBL ile koruma almamdan sonra aradan haftalar geçmesine rağmen performansında hiçbir sorun yoktu. Benzinlikte tek suyla durulandı.

Twist havlumla aracı kolayca kuruladıktan sonra kapı aralarını diğer havlularımla kurulayıp final touch ile parlattım. Jantları da ucuz bezlerim ile kurulayıp final touch ile geçtim.

Koruma olarak Gyeon baldwipe ile ADBL sentetik waxı yeniledim. Ardından purestar buff bezim ile parlattım.

Aracın lastiğinde haftalar önce sürdüğüm meguiars endurance hala çok iyi durumdaydı, yenileme ihtiyacı duymadım.

Ne zaman sürdüğümü unutmaya başladığım PSSin performansı ise çok iyi durumdaydı. Ürünü kullanan bazı arkadaşlar PSS için doğal görünümde olmadığını söyleyebiliyorlar ancak bu ürün bir applikatör ile sürüldükten sonra bez ile fazlasının alınması gereken ürünlerden. ve kanaatimce ilk PH Nötr yıkamadan sonra beklenen doğal görüntüyü alıyor. İlk sürüldüğünde biraz yağlı bir yüzeymiş gibi göze gelebiliyor eğer fazlalığı alınmaz ise.

kapı içlerindeki plastiklerdeki meg40 da hala iyi durumdaydı, yenileme ihtiyacı duymadım.

Aracın içerisinde Gyeon interior wipe ve shiny Garage interior detailer kullandım. Camları ADBL glass cleaner ve gyeon glass wipe ile geçtim.

Uzun ama kolay bir temizlik oldu :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yağmurların ardından kiri aksın diye havayı da güzel bulunca ANSF ile in yikama sonrasında VP concentrated ile kova yıkama yaptım.
Kapı araları için ech2o, lastikleri de goodstuff apc 1:10 ile fircaladim. Sonrasında perl ile korumaya aldım. Plastik aksamlarda koruma için perl kullandım. Camlara yarım kalan nasiol uygulayacaktim ki başlık bozulmuş içindeki kalanı cama beze sürüp cama uyguladım. Kaportaya da fusso coat uygulayıp bitirdim. Evet fusso coat bitti bir çok kişi inanmayacak ama bitiyormus arkadaşlar tek başına olunca resim işi olmadı maalesef