Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Uzun zamandır temizleyemiyordun iş okul derken pek vaktim olmuyordu müsait oldugum zamandada genelde yagıslı oluyordu sonunda fırsat bulup güzelce temizleyebildim.

Paspasları evde matkap ucu fırça ve ön yıkama şampuanıyla yıkıyorum apc ye pek gerek kalmıyor matkap ucu fırçayla çok güzel temizleniyor.
Paspas Temizliğinde Flowey Ev17
Alt Üst Plastik Temizliğinde K2 Oscar
Koruyucu Meguiars Ultimate Protectant
Cam Temizliği Cartainer Carbon + K2 Nuta
Ekran ve Piano Black Temizliği K2 Lcd
Yumuşak Detay Fırçası ve Cartainer Scrup Ped

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bugün 2017 ocak ayında aldığım aracıma ilk polisajına başladım. Tavan, kaput, bagaj, çamurluklar, ve yan kapı kolları hizasına kadar çizik giderme yaptım. Önce yerine göre yün ped yerine göre polish ped kullandım. Aynı pastayla finish ped le de kapanış. Yarın hava müsait olursa kapıları da yapmayı düşünüyorum. Sonrasında da wax atıp tamamlarım inşaallah.
Eski eldeki malzemelerle başladım işe. Makina Maxx extra rotary, atas yün ped, atas polish ped, atas finish ped, pasta virtus 433., kil noname mavi kil. Wax da elimde yarım kutu collinite 915 var onunla tamamlayacağım inşaallah. Başlangıç foto çekmeyi unuttum. İnşaallah yarın biterse final fotolarını yüklerim.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bugün 2017 ocak ayında aldığım aracıma ilk polisajına başladım. Tavan, kaput, bagaj, çamurluklar, ve yan kapı kolları hizasına kadar çizik giderme yaptım. Önce yerine göre yün ped yerine göre polish ped kullandım. Aynı pastayla finish ped le de kapanış. Yarın hava müsait olursa kapıları da yapmayı düşünüyorum. Sonrasında da wax atıp tamamlarım inşaallah.
Eski eldeki malzemelerle başladım işe. Makina Maxx extra rotary, atas yün ped, atas polish ped, atas finish ped, pasta virtus 433., kil noname mavi kil. Wax da elimde yarım kutu collinite 915 var onunla tamamlayacağım inşaallah. Başlangıç foto çekmeyi unuttum. İnşaallah yarın biterse final fotolarını yüklerim.
Collinite 915, 7-8 sene önce kullanırdım, zamanında erdem boyadan alırdık, artık Türkiye de yok. bence fusso dan daha iyi bir wax. Kolay gelsin, sonuçları bekliyoruz hocam

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Collinite 915, 7-8 sene önce kullanırdım, zamanında erdem boyadan alırdık, artık Türkiye de yok. bence fusso dan daha iyi bir wax. Kolay gelsin, sonuçları bekliyoruz hocam

Ürünü 12-13 yıl önce almıştım. Her yıl en az bir defa kış öncesi kil sonrası 915 kullandım. 2011 model sıfır aldığım aracımı(Honda City metalik siyah) 2017 da sattığımda bir defa polisaj yapmıştım. Her kış girişi colli 915 her yaz başı da fk1000p kullanırdım. Araç eksperde fabrika boyasıyla satılmıştı 2017 de şuan ki aracımı aldım.(Skoda Superb Corrida Kırmızı). İlk defa bugün polisaj yapmaya başladım. Araç büyük olunca bitmedi. Wax lar her yıl kışlık ve yazlık diye geçtiği için birer defa kullanıldı. 2012-2013 te 5-6 araca da uygulama yaptığımda kullanmıştım. Fusso yu hep merak ediyordum ama colli 915 in verdiği derinlik beni mest ediyor. Fk1000p de yazın aracı elma şekeri gibi parlatıyor. Çanakkale Ayvacık ta yaşıyorum. Bu tarafa yolu düşen ve merak eden varsa wax larimdan denemelik verebilirim.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ürünü 12-13 yıl önce almıştım. Her yıl en az bir defa kış öncesi kil sonrası 915 kullandım. 2011 model sıfır aldığım aracımı(Honda City metalik siyah) 2017 da sattığımda bir defa polisaj yapmıştım. Her kış girişi colli 915 her yaz başı da fk1000p kullanırdım. Araç eksperde fabrika boyasıyla satılmıştı 2017 de şuan ki aracımı aldım.(Skoda Superb Corrida Kırmızı). İlk defa bugün polisaj yapmaya başladım. Araç büyük olunca bitmedi. Wax lar her yıl kışlık ve yazlık diye geçtiği için birer defa kullanıldı. 2012-2013 te 5-6 araca da uygulama yaptığımda kullanmıştım. Fusso yu hep merak ediyordum ama colli 915 in verdiği derinlik beni mest ediyor. Fk1000p de yazın aracı elma şekeri gibi parlatıyor. Çanakkale Ayvacık ta yaşıyorum. Bu tarafa yolu düşen ve merak eden varsa wax larimdan denemelik verebilirim.
915 diğer versiyonu 476 ya göre hem dayanım açısından hem de derinlik ve parlak bakımından daha iyidir. Ben yaz kış sadece onu kullanırdım. Mesajınızı görünce nostalji oldu bana bir de poorboys black hole glaze.. Olsa da kullansam

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
915 diğer versiyonu 476 ya göre hem dayanım açısından hem de derinlik ve parlak bakımından daha iyidir. Ben yaz kış sadece onu kullanırdım. Mesajınızı görünce nostalji oldu bana bir de poorboys black hole glaze.. Olsa da kullansam

Poorboys çok istemiştim o yıllarda ama ekonomik olarak uygun değildim. Şimdi olsa başka tabi. Pasta, glaze üstüne de 915 oldu mu araba alev alev olur.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhaba detaysever arkadaşlar. Bugün hava biraz güzel olunca aracın iç temizliğini aradan çıkartıyım dedim.
İç temizlikte carpro inside 1:1 sulandırarak temizledim. Ardından koch chemie ts ile koruma altına aldım. Camları carpro clarify ile parlattım :) paspasları koch chemie gs ile fırlaçayıp auto finesse sptirz ile mat görünüş halini aldırdım. En son olarak ADBL parfümünden sıkarak temizliğin sonuna geldim :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar forumdaşlar,

Aracımızın çok kirli olmasından dolayı hafta sonu bütün tuşlara basmış bulunuyorum :) arkadaşımın aracıyla birlikte yaklaşık 2:30 saatte güzel bir temizlik yapabildik.

Temizlik öncesi durumumuz şu şekilde;

Jantlara flowey R1 kullandım, lastiklere sulandırılmış 3D orange degreaser kullanıp cartainer fırçamla fırçaladım. Jantların üzerine de tekrar magifoam ve orange degreaser apc sıkıp çok az beklettim.

Önce 50ml magifoamı ikfoam ve xiaomiyle birlikte üzerine atıp 2 dk üzerinde bekletip hızlıca duruladım. Sonra tekrar 50ml magifoam atıp temaslı yıkamaya başladım.

Duruladıktan sonra klin Evo ve twisted pile havlularım ile kuruladım.

Camları adbl hybrid glass cleaner ile temizleyip koruma altına aldım. Jantları final touch ile temizledim kuruladım, kaportada akan kısımları da final touch ile temizledim. Kapı aralarını kuruladıktan sonra final touch ile temizleyip parlattım.

Lastikler biraz kuruduktan sonra meguiars endurance uyguladım

En son syntetic wax ve gyeon baldwipe ile koruma altına alıp purestar buff bezim ile parlattım.

Aynı işlemleri arkadaşımın hatchback aracına uyguladık. Sonuçtan memnunuz :)

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elektrikli araç için kendimi çok hazır hissetmediğimden dolayı hybrid ile bir başlangıç yapmak istedim :gulumsemex: Şehir içi 60-82 km elektrikli menzil şuan için bana yeterli geldi :gulumsemex:

Allah kaza bela vermesin. Araban hayırlı mübarek olsun. Sağlık ve huzur içerisinde kullan inşallah.

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Elektrikli araç için kendimi çok hazır hissetmediğimden dolayı hybrid ile bir başlangıç yapmak istedim :gulumsemex: Şehir içi 60-82 km elektrikli menzil şuan için bana yeterli geldi :gulumsemex:

Hayırlı olsun Adem abi. Sana full elektriklide çok yakışırdı. Garaj velinimet elektrikli için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Hayırlı olsun Adem hocam, Kazasız Belasız Kullanın :nazar: Araç Tonale değil mi ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sabah işten çıkar çıkmaz havanında güzel olmasını fırsat bilip doğru petrole gittim yine malesef kapıda yıkamak için yer yoktu :confused:
Jantlara rutin temizlik yaptım Flowey R1 1:5 ve K2 Apc Strong 1:10 ile.
Araç aşırı pisti hem waxı söksün hemde iyi temizlesin diye direk petrol köpüğü kullandım. Ön yıkama sonrası demirtozu temizleyici K2 roton 1:1 sıkıp 3-5 dk bekledim. Demirtozu sonrası Bilthammer soft kil ile kil temizliğini yaptım. Aşırı zorlandım soguktan taş gibi olmuştu ve aracın kaportadında hatlarda kil izi kaldı ilk defa basıma geldi neden öyle oldu anlamadım. Sonrasında temaslı yıkama yapıp duruladım.

Kurulama sonrası İlk olarak sams detailing hybrid sealant sürüp sonrasında odk concours wax sürdüm. Plastik bakımı olarak Koch Pss, lastik parlatıcı olarak 3d magic dressing ve yagmur kaydırıcı adbl hybrid glass sürüp bitirdim. Elimden geldigince kışa hazırlamaya çalıştım bunlarda finalleri