Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Öne çıkan konu #10,281
Herkese merhaba hayırlı günler. Gecen sene Ağustos ayında motorla kaza yapmıştım o zamandan beri yatıyordu yavaştan sezonu açayım dedim. Öncelikle motora akü ve lastik söyledim onlari taktirdim eski lastikler baya baya kötüydü lastikçi bunlarla kaza yapmama ihtimalin yok zaten dedi. Sonra sol ayna kırılmıştı alüminyum kaynak yaptırdım ama tekrar kırıldı tekrar kaynak yaptırdım ama çok içime sinmedi aynalar.
Bugunde yıkamasini yaptım. Motor çok kirliydi resimleri çekmeyi unuttum.
Liquid elements one4 apc yi 1/40 sulandırıp motorun bütün plastik yerlerini firlacayip scrup ped ile temizledim. Sonra pompaya deturner foam koyup onunla heryerini temizleyip duruladim. Kuruladim hava tuttum eve geldim. Gecen senelerden kalma k2 gravon seramik vardı onu motorun heryerine bol bol sürdüm arap misali:terlisırıtan: seleye de meguiars deri koruyucu uyguladım yaklaşık 2 saatimi aldi bunlar. Evet tehlikeli ama bir o kadarda keyifli:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İki gün önce sevdigim bi abimin aracını seramik kapladım. Yüzey hazırlıkları bittikten sonra polisajını yapıp ipa ile güzelce silip Wetproof Seramik kapladım. Parlaklık cok güzel dayanımı ve hidrofibi ve dayanım için şuanlık bişey diyemiyorum ileride tekrar güncellerim :)

Fotoğrafların arasında camda yagmur kaydırıcı varken fotoğraf aldım Adbl glass polish uyguladıktan sonra tekrar fotoğraf aldım performansı daha iyi olabilirdi.

aykutclyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese iyi bayramlar,

Bugün fırsat bulunca aracımı yıkadım. Ön yıkama bora + GSF sonrasında vfloc. Jant ve lastiklerde ön yıkama sonrasında neorim ve GS kullandım. Lastik parlatıcı sürmedim en son 1 ay önce endurance uygulanmıştı. Otoparkta cama yukarıdan bir şey akmış kireç lekesi bırakmış, camlarda kullanılması önerilmesede elimde sadece IGL delete olduğu için onunla sildim ve bol suyla duruladım, hafif leke kalmış gibi görünüyor güneş ışığında kontrol edip tekrar silebilirim.

hızlı resim nasıl silinir

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kendi rekorumu kırdım. Pazartesi günü otomobili yıkadım. Akşam yağmura yakalandım. Bitti mi bitmedi. Ertesi gün mecburen alışverişe çıktık. Yine yağmura yakalandım. Bitti mi bitmedi. Bugün ofise geldim, yolda yağmura yakalandım.
Ne zaman park ettim o zaman yağmur durdu :D :D Zeus peşimden ayrılmıyor. Şimşek atmadı ama boyuna yağmur gönderdi :D
Bunca yağışlı havaya rağmen tek tesellim ise otomobilin kirlenmemiş olması. (belli belirsiz çok az kirlendi, özellikle davlumbazlarda kir var ama o bile belli belirsiz)
Eve dönerken de kesin yağmura denk gelirim.
Otomobil yıkayacaklar hava durumu yerine beni takip etsin. Ben ne zaman otomobili temizlersem o zaman bilin ki yağmur kapıda :D :D

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Merhabalar, Eşimin aracını bayram sonrası iç dış temizliğini yaptım. Yoruldum ancak keyifliydi, bayram sonrası iyi hissettiriyor. İç temizliği, PO,MZR, valet pro Classic protectant, dış temizliği v floc, velvet, fireball easy coat , darkside, muhtelif fırça ve bezler kullanıldı.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
araç amcamın detaydan anlayan tek aile üyesi olduğum için bu işler bana kalıyor genelde
sıfırdan beri kendisinde fakat pek yıkanan ve cilalanan bir araç değil. bayramdan bayrama fırsat buldukça ben detaylı yıkıyorum
bu sene boyasından ölü katmanı aldık

small loading gif

boya malesef matlaşmış. yıkama köpükleri güneş vs derken resmen boyada ölü bir tortu oluşmuş.
kil ardından pasta ve hare giderici olarak 2 günde toparladım

kurbana kadar bu şekilde kalsın kurbanda bi cila takviyesi yapıcam.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir tanıdığımın aracına polisaj+seramik uygulaması yaptım. Detaylı Jant lastik davlumbaz temizliğinden sonra jantlara Adbl rimtector sıkıp jantları birkaç yıkama korumaya aldım. Ön kaputtaki ppfi söktükten sonra agresif ön yıkamasını yapıp demirtozu kil temizliğinin ardından ıslak camlara Adbl glass polish yapıp tekrar yıkadıktan sonra kurulayıp garaja aldıktan sonra maskelemesini yapıp ipa ile yüzeyi temizleyip kalın pastasını yaptım. Kalın pastada Meg 105 kullandım cok güzeldi ama tozu biraz fazla. Yüzey cok kötü değildi tek kat kalın pasta ile sonuç aldım direk hare gidericiye geçtim. 3D 520 hare giderici ile hologramları alıp aracı tekrar yıkadım. Yıkamanın ardından kurulayıp suların akmasını bekledikten sonra yüzeyi tekrar ipayla silip Wetproof ile seramik kapladım. Camlara Adbl hybrid glass uyguladım. Lastiklere Deturner tire creamy dressing sürüp aracı bitirdim. Pek fazla fotoğraf çekemedim aracın hızlı bitmesi lazımdı bu seferlik böyle oldu :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
sileceklerim ömrünü doldurunca forumda yakın zamanda konusu geçen silbak sileceklerden edindim hybrid olanını tercih ettim muz tipinden daha uzun ömürlü olduğu ve daha performanslı söyleniyor o yüzden hybrid tercih ettim eksi silecekleriminde lastiklerini değiştirdim şuanda aracın üzerinde lastiğini değiştirdiğim silecekler takılı silbaklarda bagajın altında duruyor izmir’in yazında silecekler sıcaktan mahvoluyor o yüzden yaz bitiminde takmayı düşünüyorum.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana

Yine bir pazar klasiği tam kendi aracımı yıkama niyetindeyken hanım benim aracımı yıka dedi ve sonuç.

k2 bora ön yıkama ve kovada vonix vloc ve nasiol cleanion pro karıştırdım. Bir önceki yıkamada Adbl sentetik wax attığım için cila atmadım. Maşallah performansı iyiydi. Lastikler pneubell aeresol ile partıldı.

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sessizliğimi yeni bir macera ile bozayım :) Yeni almış olduğum aracıma ppf kaplatmayı düşünürken neden kendim kaplamayayım diye çıktığım yolda aracımın 3 kapısını ve kaputunu kapladım. Zaman buldukça tamamını yapma planım var tabi tampon vs zor olabilir ama denemekten zarar gelmez :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Sessizliğimi yeni bir macera ile bozayım :) Yeni almış olduğum aracıma ppf kaplatmayı düşünürken neden kendim kaplamayayım diye çıktığım yolda aracımın 3 kapısını ve kaputunu kapladım. Zaman buldukça tamamını yapma planım var tabi tampon vs zor olabilir ama denemekten zarar gelmez :)

Hayırlı olsun, kullandığın ürün hakkında bilgi verebilir misin? Linki var mı?

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun, kullandığın ürün hakkında bilgi verebilir misin? Linki var mı?
Ürünü dby detailingden temin ettim. Markası Revocare Evo. Uygulama planınız varsa mutlaka güvenilir bir yerden almanızı tavsiye ederim çünkü deneme yapmak için evimin yakınlarında bir uygulamacıdan satın aldım tpu yerine tph ürün verdi ve şuan o kapıda sarımtırak bir görüntü var onuda revocare ppf ile değiştireceğim.