Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #10,741
45 günlük pisliği çok şükür attık.

Öncesi

Sonrası

Jantlar ve lastikler Ön yıkama K2 Neorim
Kaporta Ön yıkama : K2 Bora sonrası Magifoam
Temaslı Yıkama : Koch Chemie RS
Lastik Parlatıcı : Sonax Xtereme
Hızlı Cila : Polytop Maximus

Bu sefer biraz alkali ürünler kullandım birazda boyadaki su lekelerini gidermek amacı ile asidik bir ürün olan Koch Chemie Rs kullandım.

20 gün sonra Gyeon Can Coat Evo uygulamayı planlıyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
güzel hızlı pratik bir ürün yoğun kıvamlı temizliğide güzel.
K2 tapis kullandım bir kaç defa güzeldi bir dahakine bunu deneyeceğim ben de. Evde denemek icin Rossman in köpük ürününü aldım fakat içeriğinde ağartıcı var anladığım kadarıyla. Araç için tavsiye etmem.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yağmurlu havada uzun süre aracı kullanınca yan kısımlarda inanılmaz bir kir vardı. Önden tanzikli su tutup ardından adbl yeti sonrada temaslı yıkama ile kirler anca cıktı. Adbl yeti seramikli araçta kir çözmeye yetmiyor sanırım prewash tarzı agresif ürün alacağım.
Detaylı jant lastik davlumbaz temizliğinide yaptıktan sonra temaslı yıkamayı yapıp kuruladım. Seramiği canlandırması adına Vonix Blend uyguladım. İnanılmaz bir parlaklık ve kayganlık var araçta :) Ön cama Adbl Hybrid Glass Uygulayıp yan camları normal K2 nuta ile temizledim. Jantları en son bezle silip lastikleri Meguiars All season Dressing ile parlattım. Finaller bu şekilde :nazar:

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Bugün aracımın sunroof bakımını yaptım.
Kullandığım ürünler:
• Ön temizlik: 3D Orange APC
• Fitiller: Tunap 107
• Kızaklar: Tunap 101 sıvı gres

Bakımı tamamladıktan sonra sunroof, tam kapanma noktasına geldiğinde kapanmayıp geri açılmaya başladı.

Bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve VAG grubu araçlarda sunroof kızaklarının kuru çalışmak üzere tasarlandığını öğrendim.
Kullandığım sıvı gres kızaklarda direnç oluşturduğu için, sunroof motoru bunu sıkışma olarak algılıyor ve güvenlik gereği geri açıyormuş.

Sıvı gres yerine kuru ptfe az miktarda kullanmak gerekiyormuş.

Çözüm olarak:
• Kızakları tekrar APC ile detaylı şekilde temizledim
• Yüzeydeki yağı tamamen arındırdım

Bu işlemden sonra sunroof sorunsuz ve düzgün şekilde çalışmaya başladı.

Benim için güzel bir tecrübe ve ders (küpe) oldu
Benzer bakım yapacak arkadaşlara yol gösterici olması adına paylaşmak istedim.

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün otomobili yıkadım. Bugün yağmur yağdı. Fıkra bu kadar. Kelimeler kifayetsiz. Hava durumuna da baktım, bütün hafta yağış yok demişti. O hava durumunu güncelleyen,, oraya yağış yok yazanı bir bulursam...Neyse, sakin, sakin. Yok bir şey, az kirlendi, su tutarsam geçer.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun bir süredir üşenmekten yapamadığım mevsimlik detay temizliğini sonunda yapabildim

Toz toprak ve bazı ağaç dallarıyla dolan kapı menteşeleri, kapı ve cam fitillerini K2 Pro Neutral Apc ve sentetik detay fırçası ile temizledim

K2 Neutral Apc yi genelde kapı eşiklerinde fitil ve kapı menteşelerinde kullanıyorum İlk kez kullandığım için 1:20 Olarak sulandırmıştım ama eşiklerdeki ayakkabı izlerinde zayıf kaldı şişe bittiğinde 1:15 sulandırma yapacağım kir çözücülüğünün daha tatmin edici olacağını düşünüyorum.

Kapılarda Ön Göğüste direksiyon göbeğinde ve konsolda Adbl İnterior QD Unlimited (Kokusu Müthiş :D) ile temizliğini yapıp Detruner İnterior Matt ı ADBL Tickler uygulama pedine sıkıp plastik aksamların matt bir şekilde görünmesini sağlayıp korumasını tamamladım.

Temizliği yaparken de Muhtemelen bir önceki temizliğimde Detruner İnterior Matt uygulamadan sonra bir iki yerde böyle ürün birikmiş apc ile fırçaladım ama faydası olmadı nasıl geçirebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Motor Bölümünde K2 Akra ile temizliğini yapıp Meguiars Hyper Dressing İle parlaklık kattım

Bunlarda Finish Görüntüleri :D

yalin

Acemi Detaycı
Üye

Bugün aracımın sunroof bakımını yaptım.
Kullandığım ürünler:
• Ön temizlik: 3D Orange APC
• Fitiller: Tunap 107
• Kızaklar: Tunap 101 sıvı gres

Bakımı tamamladıktan sonra sunroof, tam kapanma noktasına geldiğinde kapanmayıp geri açılmaya başladı.

Bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve VAG grubu araçlarda sunroof kızaklarının kuru çalışmak üzere tasarlandığını öğrendim.
Kullandığım sıvı gres kızaklarda direnç oluşturduğu için, sunroof motoru bunu sıkışma olarak algılıyor ve güvenlik gereği geri açıyormuş.

Sıvı gres yerine kuru ptfe az miktarda kullanmak gerekiyormuş.

Çözüm olarak:
• Kızakları tekrar APC ile detaylı şekilde temizledim
• Yüzeydeki yağı tamamen arındırdım

Bu işlemden sonra sunroof sorunsuz ve düzgün şekilde çalışmaya başladı.

Benim için güzel bir tecrübe ve ders (küpe) oldu
Benzer bakım yapacak arkadaşlara yol gösterici olması adına paylaşmak istedim.
Kuru ptfe olarak ne kullandınız yada sadece temizleyip bıraktınız mı?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün kışlık setlere geçmiş oldum, jantlar da yeniden boyandı fena olmadı hiç. Umarım bu sefer dayanımı iyi olur ilk boyama biraz hüsran olmuştu.

daha sonra asıl macera eve gelince başladı, yazlıkları balkona aldım; anneden bi tur azar ve laf işittikten sonra işe koyuldum :)
2 yıl önce alıp hiç kullanmadığım adams garage jant eldivenini de çıkarıp 5 derece soğukta işe koyuldum. :)

İlk önce magifoam ile ön yıkama yaptım, daha sonra V-Floc ve lastik yanaklarına retyre ile temizliği sonlandırdım. Koruma olarak da elimde mat yüzeye uygun koruma ürünü olmadığından ıslak cila olarak Nasiol Rapidshine tercih ettim.

Sonra hava tabancası ile kurulamayı gerçekleştirdim, 4 jantı ve lastik yanaklarını %90 oranında halletti diyebilirim. Kalan ufak damlacıkları da eskiden kalma temiz bir cila beziyle hallettim.

finalde de yataklarını hazırlayıp lastiklere de @Sefa46 ağabeyden 2 yıl önce aldığım ve kullan kullan bitmeyen bereketli Meguiars Hyper Dressing’i 1/5 sulandırarak uyguladım.

yalin

Acemi Detaycı
Üye
elimde kuru ptfe olmadığı için temizleyip bıraktım.

Linkteki ürünü aldım geldiğinde onu uygulayacağım.

Wınkel Ptfe (Teflon) Kuru Yağlama Sprey 400ML
https://app.hb.biz/rgogLQ8ADozp
Eyvallah hocam bende aynı şeyleri yapmıştım markasız sıvı gres uyguladım. Sorun onda sanıyordum, tunap alayım diyordum. Çok teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracın içi kısa sürede cok fazla kirlenince iş başa düştü. Rutin iç temizliği öncesi camları iş kısımdan Scrup ped ve Liquid Elements 4OneAll ile temizledim. 2 bez ve nemli bezle temizledim. Sonrasında rutin bakımı yapıp koch ts ile korumaya aldım. Rutin temizlik sonrası scrup ped ve Koch Po ile koltukların temizliğini yapıp Deturner leather protectant ile korumaya aldım. Yumuşacık mat görüntüyü seviyorum.
Apc almayı düşünenler Le nin apcsini deneyebilir. Temizleme performansı, köpürmesi, kokusu ve çok yönlülüğüyle ben çok sevdim.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok övülen vonixx blend in performansını sonunda deneyebildim parlaklık farklarını çok hissedemeyen biri olarak waxı uyguladıktan sonraki değişimi anlayabildim :)
Blend i deneyimlememi sağlayan @Erkan KOCAKAYA abime de tekrar teşekkür ediyorum :)
Deneyimden sonra da stoğa ekledim birtane

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok övülen vonixx blend in performansını sonunda deneyebildim parlaklık farklarını çok hissedemeyen biri olarak waxı uyguladıktan sonraki değişimi anlayabildim :)
Blend i deneyimlememi sağlayan @Erkan KOCAKAYA abime de tekrar teşekkür ediyorum :)
Deneyimden sonra da stoğa ekledim birtane
Aynı renk bende de var, ADBL Sentetik wax, ADBL Speed QD uyguladım ama parlaklık veriyor mu vermiyor mu hiç anlamadım. Renkten dolayı galiba

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aynı renk bende de var, ADBL Sentetik wax, ADBL Speed QD uyguladım ama parlaklık veriyor mu vermiyor mu hiç anlamadım. Renkten dolayı galiba
Bahsettiğiniz modellerin koruyuculukları yüksek olduğu için final parlaklığı iddialı olmasada koyu renk araçlarda iyi parlaklık veriyor.

Son düzenleme:

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende dediğim gibi parlaklığı çok ayırt edemem ama bunda bariz bi fark var pc başına geçince size iki tane fotoğraf atayım birde siz bakın

sahan1704

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
45 günlük pisliği çok şükür attık.

Öncesi

Sonrası

Jantlar ve lastikler Ön yıkama K2 Neorim
Kaporta Ön yıkama : K2 Bora sonrası Magifoam
Temaslı Yıkama : Koch Chemie RS
Lastik Parlatıcı : Sonax Xtereme
Hızlı Cila : Polytop Maximus

Bu sefer biraz alkali ürünler kullandım birazda boyadaki su lekelerini gidermek amacı ile asidik bir ürün olan Koch Chemie Rs kullandım.

20 gün sonra Gyeon Can Coat Evo uygulamayı planlıyorum.

Hızlı ciladan memnun musunuz ? Özellikle toz tutması nasıl hocam

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hızlı ciladan memnun musunuz ? Özellikle toz tutması nasıl hocam
Koch Chemie PW' ye göre çok daha az toz tutuyor. Geçmişte çok kullandım ama son 1 senedir boyada çok kullanmıyorum daha çok jantlara sıkıyorum.

Asidik yıkama sonrası aracı silmek zor oluyor diye uygulamıştım.