Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #1,081
Selamlar
Can sikintisina evde duramadim.:D

Onceki b6 uygulamasinda on cama uygulamamam gerektigini sonradan duydugum cinli seramigi uygulamistim. 1 ay gibi kisa surede leke gibi, cizgi seklinde, boyle sacma sacma izler ortaya cikmaya basladi sanki iyi silinmemis gibiydi ve o izlerde toz bariz birikiyordu neyse cikarayim ben bunu dedim ve aldim elime 2500 ve 3000 zimparayi :eek:biraz prili indim asagiya ugrasa ugrasa soktum seramigi hic bisi kalmadi o_O

AMA!:utandim:

Bir baktim sabah cam ciklerle dolu bariz belli ayrica :alkis: ama sukur ki hepsi kilcal. Cizilen on cama polisaj yapayim dedim. Seryum, ceriglas ve rayon ped bakinirken dedim ki eldeki malzemeleri bir deneyelim olmazsa aliriz diyerekten yukledim valize malzemeleri, merak ettigim bir yikamaci vardi oraya gidip soyleyimm belki ellerinde seryum falan vardir, yoksa ben malzemelerle yaparim dedim.

Yikamaciya vardim dedimki
- on cama polisaj yapilacak sizde rayon ped seryum falan var mi?
-error, error, cama polisaj olmaz ki abey
-olur olur yapiliyor siz normal polisaj yapmiyor musunuz?
-yapiyoruz
-hangi markalari kullaniyorsunuz?
-error, megrusu abey
:halay:

Gerisi tam tahmin ettigim ve ettiginiz gibi. Kesin bunun turevi olaylari yasamissinizdir.:cool:
Derken isi bagladim cektim kabloyu basladim operasyona

Onceki hali

ufs orbital kece ustune h8

Befar sert ustune 2500

(Bunu cekmeyi unutmustumyikadiktan sonra pwden onceki ipali hali, bezin izleri)

Ikisinide tek kat gectim aralarda fairy ile yikadim sonuc beni cook mutlu etti.:hava:

Ipayla silip sulandirmadan makyaj pamugu ile koch pw

Sonuc.

Bu malzemelerle hic beklemezken baya baya beni mutlu etti sonuc, camin icinin pisligi ortaya cikti. :deli:

Toplamda 40dk calistim polisajla makina baya ter atti b6 yi yaparken bu kadar isinmamisti. Disarisi 43° tu artik icerisi kac bilmiyorm. Baskininda etkisi var tabi. Koseleri isirmayalim diye sert tabla kullanmiyordum ama artik kullanmam gerektigi sonucuna vardim

Selametle
Güzel iş çıkarmışsın, eline sağlık.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar
Can sikintisina evde duramadim.:D

Onceki b6 uygulamasinda on cama uygulamamam gerektigini sonradan duydugum cinli seramigi uygulamistim. 1 ay gibi kisa surede leke gibi, cizgi seklinde, boyle sacma sacma izler ortaya cikmaya basladi sanki iyi silinmemis gibiydi ve o izlerde toz bariz birikiyordu neyse cikarayim ben bunu dedim ve aldim elime 2500 ve 3000 zimparayi :eek:biraz prili indim asagiya ugrasa ugrasa soktum seramigi hic bisi kalmadi o_O

AMA!:utandim:

Bir baktim sabah cam ciklerle dolu bariz belli ayrica :alkis: ama sukur ki hepsi kilcal. Cizilen on cama polisaj yapayim dedim. Seryum, ceriglas ve rayon ped bakinirken dedim ki eldeki malzemeleri bir deneyelim olmazsa aliriz diyerekten yukledim valize malzemeleri, merak ettigim bir yikamaci vardi oraya gidip soyleyimm belki ellerinde seryum falan vardir, yoksa ben malzemelerle yaparim dedim.

Yikamaciya vardim dedimki
- on cama polisaj yapilacak sizde rayon ped seryum falan var mi?
-error, error, cama polisaj olmaz ki abey
-olur olur yapiliyor siz normal polisaj yapmiyor musunuz?
-yapiyoruz
-hangi markalari kullaniyorsunuz?
-error, megrusu abey
:halay:

Gerisi tam tahmin ettigim ve ettiginiz gibi. Kesin bunun turevi olaylari yasamissinizdir.:cool:
Derken isi bagladim cektim kabloyu basladim operasyona

Onceki hali

ufs orbital kece ustune h8

Befar sert ustune 2500

(Bunu cekmeyi unutmustumyikadiktan sonra pwden onceki ipali hali, bezin izleri)

Ikisinide tek kat gectim aralarda fairy ile yikadim sonuc beni cook mutlu etti.:hava:

Ipayla silip sulandirmadan makyaj pamugu ile koch pw

Sonuc.

Bu malzemelerle hic beklemezken baya baya beni mutlu etti sonuc, camin icinin pisligi ortaya cikti. :deli:

Toplamda 40dk calistim polisajla makina baya ter atti b6 yi yaparken bu kadar isinmamisti. Disarisi 43° tu artik icerisi kac bilmiyorm. Baskininda etkisi var tabi. Koseleri isirmayalim diye sert tabla kullanmiyordum ama artik kullanmam gerektigi sonucuna vardim

Selametle
Sonuç tatmin edici olmuş gerçekten.

Ellerinize sağlık.

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
polisaj a zaman ve mekan sıkıntısı yüzünden erteledim birde sıcak giden havalar...
-daha önce aracı yıkamıştım..
-sünger kil + bebe şampuanı
-petrol köpüğü
-glaze ve sonax ile sonlandırdım..(her ne kadar da düzgün görünsede polish istiyor, boya kalınlığının 80 migron civarında olması başkasına güvenemiyorum..orbital makinem ile zaman ve mekan ayarlarsam yapacam inş..)
-her aracımda olduğu gb kendime göre temizlik ve bakım yapmasam, başkasının aracı gb geliyor..o yüzden baştan aşağı temizlik; bütün sıvı bakımlarını yapıyorum..
IMG_20180807_085258.jpg IMG_20180807_093559.jpg IMG_20180807_100407.jpg IMG_20180807_100430.jpg IMG_20180807_104745.jpg IMG_20180807_104732.jpg

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Kirli tozluyduk başlamadan aklıma gelmedi fotoğraf çekmek fakat sonra gün batımında hoşuma gitti final pozları bırakayım dedim ;

Takım arkadaşlarımız

VP Bilberry
Zymöl Autowash
Koch Chemie PW
İpa-Beyaz sirke cam temizleyici
Sarp Bey

:sicak:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Kirli tozluyduk başlamadan aklıma gelmedi fotoğraf çekmek fakat sonra gün batımında hoşuma gitti final pozları bırakayım dedim ;

Takım arkadaşlarımız

VP Bilberry
Zymöl Autowash
Koch Chemie PW
İpa-Beyaz sirke cam temizleyici
Sarp Bey

:sicak:
tütütü maşallah:) vur vur tahtaya vur.;)

jiiiiiilllleeetttt gibi derler ya hah işte tam da o..!!:super:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle herkese merhaba,
Detay uygulamalarını sık aralıklarla yapsam da foto hiç paylaşmamıştım. Bu paylaşımla siftah yapmış olmak istedim.
-Öncelikle VP Snow Neutral Foam+Autobrite Direct All Purpose Cleaner ikilisi ile ön yıkamayı yaptım. 2 lt. secho ya 2oo ml. VP ile 20 ml. AD dolduruyorum. Tüm aracı dolanabiliyorum. @Pro hocam 1:10 ceviz ile ön yıkama uygulaması sonuçlarını bu ürünler bitince paylaşacağım.
-Ardından da pasta uygulaması yapacağım için benzinlikteki köpük ile aracı yıkadım.
-3D Final Touch+Kil eldiveni ikilisi ile kil işlemini tamamladım.
-AF Oblitarate ile börtü, böcek ve zift temizliği yapıldı.
-Gtechniq Mf2 bez ile aracı kuruladım.
-İşyerinin otoparkına gelince 3D Speed ile pasta uygulamasını gerçekleştirdim.
-Wax olarak da 3D Poxy uyguladım.
-Camları 3D 50:1 Glass Cleaner ile temizledim.
-Trim parçalara geçen hafta Meguiars Ultimate Protectant uygulamıştım. Bugün oralara girişmedim.
-Lastiklere sarp uyguladım. Açıkçası parlaklık olarak beni çok mutlu etmiyor. Bitmesini bekliyorum.
-Dasboard a da KC Refresh Cocpit Care uyguluyorum. Üründen gayet memnunum :)
-Deri olan direksiyonun temizliği için de 3D Liquid Leather kullanıyorum. Mat bir görüntü bırakıyor ve temizliği de gayet iyi.
Tüm bunları anlattıktan sonra bolca foto beklediğinizi biliyorum ancak işi tamamladıktan sonra forumda paylaşım yapmak aklıma gelince bir kare çektim :)

Golf.jpg