Mustafa bey cevabınız için teşekkür ederim.
Fırçalar az önce geldi, Türkçeye çevirdiğimde metal ve kimyasal içermez, çizilmeye karşı ultra incedir ve arabalarınıza hasar vermez, Polipropilen plastik malzemeden yapılmış gibi açıklamalar yazıyor, Daha önce detay fırçası kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama elimle kontrollerde orta sertlikte diye düşünüyorum, yani çok baskı uygulamadığım sürece sanki çizecek değil gibi. Motor, jant, logolar, panjur gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum. İç trimler için emin olamadım daha doğrusu çizmeyecek gibi geliyor bana ama siz sert yazınca tereddütte kaldım. Yumuşak olarak tavsiye edebileceğiniz ürün var mı?
Öte yandan Koch GS'yi alacağım gibi motor için lakin aklımda şu var, Daha önce motoru ve iç trimleri hep nemli bez ile sildim. Bu ürünü kullandığımda ileriki sürelerde plastik renklerde solma, kendi rengini yitirme gibi bir durum oluşabilir mi? Bazı ürünler mesela kullanırsın evet güzel temiz olur ama 1 ay sonra aynı ürünü kullanmazsan rengi soluk kalır veya lekeli gibi durur. Öyle bir sorun oluşur mu acaba? Benim amacım 6 ayda bir bu ürünü kullanıp temizlemek ama bu 6 ay içerisinde ayda 1 araba yıkadığım zamanlarda da motoru nemli bez ile genel silip mümkün olduğunca kimyasalı en az kullanacak şekilde temiz kalmasını sürdürmek.
İç trimler için herhangi bir malzeme kullanmayı pek düşünmüyordum geçmişten beri hep su ile nemli bez ile silerim ama şu kalorifer petek araları gibi yerler iyi olmuyor, bilmiyorum bu genel temizleyici olarak geçiyor en azından oralara kullanılır mı.