Hızlı Soru - Cevap

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Öne çıkan konu #13,461
@DropX teşekkürler.
@ege aslında annemin a101 den aldığı makine var zetinaydı ismi sanırım ama kullanımı çok karışık. yutuptan vs bakayım dedim ama yok çözemedim:) terzi yolu göründü o zaman. teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar çok önceden meguiars ın şu bezinden almıştım kurulama için. ancak detaya başlayınca twisted havlulara geçtim.

bu sarı bezi ise değerlendirip cam silme bezi olarak kullanayım dedim. ama çok büyük olduğu için 2 veya 3 e bölmeyi düşünüyorum. direk makasla kessem sökük sökük olur mu. yoksa terziye verip kenarları diktirsem mi. tavsiyeniz ne olur.

Hocam Meg olunca ilgi alanimdir bu bezlerden bende yiginla var En sevdigim kurulama bezidir cabuk kurumasi ve hafif olmasi suyu cok iyi cekmesi yeterli kriter camlar icinde superdir ikiye bolup ufaktan katlayip diktirebilirsiniz ben oyle yapiyorum dagilma vs olmuyor Terzi de yaptirdik

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam Meg olunca ilgi alanimdir bu bezlerden bende yiginla var En sevdigim kurulama bezidir cabuk kurumasi ve hafif olmasi suyu cok iyi cekmesi yeterli kriter camlar icinde superdir ikiye bolup ufaktan katlayip diktirebilirsiniz ben oyle yapiyorum dagilma vs olmuyor Terzi de yaptirdik
Cam için petek bez arıyordum bunu mu kallansam acaba. Bölüp diktirince ekonomik oluyor aslında. Kararsız kaldım :) Camlarda memnun musun hocam?
Bir ara tchibo bez vardı Onur abi camda kullanıyordu ama stokta kalmamış galiba

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Cam için petek bez arıyordum bunu mu kallansam acaba. Bölüp diktirince ekonomik oluyor aslında. Kararsız kaldım :) Camlarda memnun musun hocam?
Bir ara tchibo bez vardı Onur abi camda kullanıyordu ama stokta kalmamış galiba
Hocam super yani iki yildir Araliksiz kullandigim ve vazgecemedigim bir bez Kesinlikle camlarda guzel bir uygulama konusunda @onurçiko abininde Meg glass perfect clarity ile kombinleyip camlari silerken gordugumu unutmadim ( Wayy iyiymis dedim hatta :sırıtan1:) guzel kombin olduguna sevinmistim hatta :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam super yani iki yildir Araliksiz kullandigim ve vazgecemedigim bir bez Kesinlikle camlarda guzel bir uygulama konusunda @onurçiko abininde Meg glass perfect clarity ile kombinleyip camlari silerken gordugumu unutmadim ( Wayy iyiymis dedim hatta :sırıtan1:) guzel kombin olduguna sevinmistim hatta :)
Tamam hocam aklımda listeye yazayım böyle bir bez :) Teşekkür ederim

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba.
Oto yıkamam için 3-4 adet kurulama bezi almak istiyorum. Fiyat performans ürünü önerisi olan var mı?
en iyi kurulama performansını twisted pile bezlerden alırsınız. orda da en ucuz spark kurulama havlusu var.en son kampanya vardı foruma özel, bitmediyse 3 lü fiyatı 129 du detailfrm kodu ile alırsan %10 indirim oluyor kargo bedava.yok daha uygun fiyata superclean vb markalarından alabilirsiniz.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
twistede geçince bu sarı bezi emekliye ayrımıştım. ama artık sizin de dediğiniz gibi diktirip cam bezi olarak kullanmaya devam edecem hocam. teşekkürler yanıt için.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Carpro ech2o alanlar nerede
Stokları serelimde paylaşanlar uygulamalar yok mu?
@Dragstar sensei sen de almıştın, sıra gelmedi mi hala? :)
İyi bir şeyse litrelik alayım diyorum
Toz tutma konusunda çok iddialı yorumlar okudum ama senin yorumun referans olarak önemli :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Kendimce cevaplayayım hocam. Öncelikle aldığınız fırça yapısı gereği sert bir fırça. Bu sebeple motor temizliği için ideal olsa da iç kısım, cam kenarı fitil temizliği gibi narin yerlerde kısa sürede çizikler oluşturacaktır. Hani belki jantta kullanılabilir ama orda bile çizik yapma ihtimali var. Bu sebeple ben olsam motor temizliği, fitil temizliği, paspas temizliği, pedal temizliği gibi agresif temizlik isteyen yerlerde kullanırdım.

Susuz motor temizliği olarak da 3d orange degreaser veya Koch green star ürünü işinizi görecektir. Kendim 1.10 oranında Koch GS ile temizledim, beyazlık vs kalmadı. Bu ürünleri fırçaya fıslatıp yüzeyi fırçalayarak köpürtür sonra da bezle silebilirsiniz. Böylece geride min oranda kimyasal kalacaktır. Aracınız 2020 olduğunu dediğiniz için aşırı kalıplaşmış kirler yoktur diye düşünüyorum. Varsa da ürünü yüzeye sıkıp biraz bekleyip sonra fırçalayın. Tek seferde çıkarmak yerine 2 3 sefer ıslatıp fırçalayın ki yüzey zarar görmesin.

Daha sonrasında koruma anlamında da Koch motorplast ürününü kullanabilirsiniz. Sıktıktan sonra geri bezle kabasını silerdeniz aşırı bir parlaklık oluşmaz ki oluşan az parlaklık da bir süre sonra emilip kaybolur. Önemli olan, bu işlemi yaparak motorun geç kirlenmesini sağlamaktır. Yani tamamen mat kalsın derseniz hiç ürün sıkmayın, ama bu sefer de 1 ay geçmeden yine aynı oranda motor kirlenecektir. Böyle olunca da ayda bi motor temizleyip orayı sürekli kimyasala boğacaksınız demektir...

Keyifli forumlar dilerim, kolay gelsin.
Mustafa bey cevabınız için teşekkür ederim.

Fırçalar az önce geldi, Türkçeye çevirdiğimde metal ve kimyasal içermez, çizilmeye karşı ultra incedir ve arabalarınıza hasar vermez, Polipropilen plastik malzemeden yapılmış gibi açıklamalar yazıyor, Daha önce detay fırçası kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama elimle kontrollerde orta sertlikte diye düşünüyorum, yani çok baskı uygulamadığım sürece sanki çizecek değil gibi. Motor, jant, logolar, panjur gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum. İç trimler için emin olamadım daha doğrusu çizmeyecek gibi geliyor bana ama siz sert yazınca tereddütte kaldım. Yumuşak olarak tavsiye edebileceğiniz ürün var mı?

Öte yandan Koch GS'yi alacağım gibi motor için lakin aklımda şu var, Daha önce motoru ve iç trimleri hep nemli bez ile sildim. Bu ürünü kullandığımda ileriki sürelerde plastik renklerde solma, kendi rengini yitirme gibi bir durum oluşabilir mi? Bazı ürünler mesela kullanırsın evet güzel temiz olur ama 1 ay sonra aynı ürünü kullanmazsan rengi soluk kalır veya lekeli gibi durur. Öyle bir sorun oluşur mu acaba? Benim amacım 6 ayda bir bu ürünü kullanıp temizlemek ama bu 6 ay içerisinde ayda 1 araba yıkadığım zamanlarda da motoru nemli bez ile genel silip mümkün olduğunca kimyasalı en az kullanacak şekilde temiz kalmasını sürdürmek.

İç trimler için herhangi bir malzeme kullanmayı pek düşünmüyordum geçmişten beri hep su ile nemli bez ile silerim ama şu kalorifer petek araları gibi yerler iyi olmuyor, bilmiyorum bu genel temizleyici olarak geçiyor en azından oralara kullanılır mı.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Fırçalar az önce geldi, Türkçeye çevirdiğimde metal ve kimyasal içermez, çizilmeye karşı ultra incedir ve arabalarınıza hasar vermez, Polipropilen plastik malzemeden yapılmış gibi açıklamalar yazıyor, Daha önce detay fırçası kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama elimle kontrollerde orta sertlikte diye düşünüyorum, yani çok baskı uygulamadığım sürece sanki çizecek değil gibi. Motor, jant, logolar, panjur gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum. İç trimler için emin olamadım daha doğrusu çizmeyecek gibi geliyor bana ama siz sert yazınca tereddütte kaldım. Yumuşak olarak tavsiye edebileceğiniz ürün var mı?

Öte yandan Koch GS'yi alacağım gibi motor için lakin aklımda şu var, Daha önce motoru ve iç trimleri hep nemli bez ile sildim. Bu ürünü kullandığımda ileriki sürelerde plastik renklerde solma, kendi rengini yitirme gibi bir durum oluşabilir mi? Bazı ürünler mesela kullanırsın evet güzel temiz olur ama 1 ay sonra aynı ürünü kullanmazsan rengi soluk kalır veya lekeli gibi durur. Öyle bir sorun oluşur mu acaba? Benim amacım 6 ayda bir bu ürünü kullanıp temizlemek ama bu 6 ay içerisinde ayda 1 araba yıkadığım zamanlarda da motoru nemli bez ile genel silip mümkün olduğunca kimyasalı en az kullanacak şekilde temiz kalmasını sürdürmek.

İç trimler için herhangi bir malzeme kullanmayı pek düşünmüyordum geçmişten beri hep su ile nemli bez ile silerim ama şu kalorifer petek araları gibi yerler iyi olmuyor, bilmiyorum bu genel temizleyici olarak geçiyor en azından oralara kullanılır mı.
Rica ederim hocam. Açıklamalar malesef yanıltıcı bilgiler içeriyor. Mesela benim aracımda panjur ve logolar krom,piano black yerler içeriyor. Bu sebeple bebim aracımda kullanırsam elinizdeki tipte fırçanın çizme riski yüksek,sizin aracınızda da bu şekilde ise tavsiye etmem. Orta yumuşaklıkta fırça olarak valet pro, work stuff gibi fırçalar olabilir, yumuşak fırça olarak da ekonomik çözüm olarak makyaj fırçası veya divortex'in yumuşak fırçası olabilir. Detay fırçaları konusunda inceleme konuları da var diye hatırlıyorum.

Bahsettiğiniz solma, beyazlatma durumu aşırı agresif ürün kullanımında daha sık görülüyor. Bu sebeple motor aksamı da olsa Koch GS yi 1:10 dan daha yoğun kullanmamak daha iyi olacaktır. Motor için koruma meselesi de tamamen tercih meselesi. Motorplast uygulayınca kirin tutunması da zorlaşıyor ve böylece temizlemek de kolaylaşıyor bence.

İç temizlik için de apc düzenli kullanımda pek tavsiye edilmez, agresif kalır. Bu sebeple interior cleaner rutin temizlikte en makul en güvenli yöntemdir. Kendim 2 3 temizlikte bir interior cleaner uyguluyorum, rutin uygulamalarda spritz kullanıyorum.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Koch GS iç trimlerde kullanmanız riskli olur., orta-uzun vadede plastik aksamlara zarar verecektir..! iç aksamda interior cleaner tarzı ürünler kullanmanız daha doğru olur..

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Hocam 3d apc ile yapıyorum motor silme işini.1/2 kere fısfıslayıp sildim daha sonraki temizliklerde ise önce beze sıkıp nemli bezle siliyorum.Sürekli olarak zaten motoru temizlemeye ihtiyaç olmuyor. Uygun şekilde sulandırarak da kimyasal oranını daha aza indirgenmiş olunca çok sıkıntı olmayacağını düşünüyorum

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Hocam 3d apc ile yapıyorum motor silme işini.1/2 kere fısfıslayıp sildim daha sonraki temizliklerde ise önce beze sıkıp nemli bezle siliyorum.Sürekli olarak zaten motoru temizlemeye ihtiyaç olmuyor. Uygun şekilde sulandırarak da kimyasal oranını daha aza indirgenmiş olunca çok sıkıntı olmayacağını düşünüyorum
Bende sizin gibi sulandırarak seyreltip kullanmayı düşünüyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bende sizin gibi sulandırarak seyreltip kullanmayı düşünüyorum.
Tavsiye ederim . 473 ml lik almıştım ,sürekli sulandırıldığı için hala yarıda. Lastik-jant içinde kullanıyorum , motor ve kaput altı içinde , yan etekler için de . Zaten motor bi kere temiz oldu muydu daha sonra beze 2 fıs apc fıslayıp öyle üstten geçiyorum 2/3 ayda bir.Pek kirlenmiyor

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Makita polisaj makinalarının sahteler mi mevcut acaba? İkinci el sitelerinde üçyüz küsür TL'lere bir çok sıfır ayarında makina mevcut?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Makita polisaj makinalarının sahteler mi mevcut acaba? İkinci el sitelerinde üçyüz küsür TL'lere bir çok sıfır ayarında makina mevcut?
Sahtedir Replika Urun sadece Makita degil Dewalt ta ayni sekilde Orjinal Makinayi Bayiliklerden temin edebilirsiniz suan guncel fiyatlari 1900-2400 tl arasidir.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba öncelikle hepinize saygılar sevgiler sunuyorum sorum=Nevmix cilalı şampuan kullanan var mı yorumlarda ve kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar var muazzam parlaklık söz konusu fırçasız olanı alıp marolex 3000 pompada kullanmak istiyorum firmanın bahsi pompa yada kovalı yıkamalarda kullanılır ve köpük yogunlugu tatmin edici diyor + 2 lt yarım çaybardagı kadar kullanın dedi ph değeri 11 ve seyreltince 7 lere kadar düştügünü söyledi