Hızlı Soru - Cevap

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Öne çıkan konu #15,221
Merhabalar herkese, metalik siyah renk passat model araç için önerebileceğiniz wax nedir? 100-200 TL bandında.
forumda bilt hamber satan arkadaşlar var 200tl bandına onu tavsiye ederim birde @Murat hocam v200 getiriyordu yakın fiyata ona da bakabilirsiniz, iki üründe f/p ürünüdür

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Aliexpresten aldigim Bear force foam lance ile bugun ilk denemeyi yapacagim, elimde Good Stuff Snow Foam sampuan ve Flowey EV13 var, EV13 ile ilk denemeyi yapmayi dusunuyorum yogun kopuk icin sizce karisimi ne oranda ayarlamaliyim yada foam lance kullanimi ayarlanmasi vs icin onerileriniz varsa simdiden tesekkur ederim
EV13 ile Bearforce kullanıyorum genelde 400-450ml'e 100ml kullanıyorum. Zaten 500-550 ml arabama tam yetiyor.

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Selamlar, herkese keyifli hafta sonları dilerim...

Sonax Wash and Wax cilalı şampuan kullanıyorum. Aracımın parlak gözükmesini istiyorum ancak ne gibi işlemler yapmalıyım tam olarak bilemiyorum. Yıkama sonrası baktığımda istediğim sonucu elde edemiyorum.
  1. Kullandığım şampuan sonrası hızlı cila spreyi kullansam sorun olur mu?
  2. Lastik parlatıcı önerileriniz?
  3. Demir tozu temizleyici önerileriniz?
  4. Parlatma için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ve bu işlemler için hangi ürünler gerekli? (Aracımı benzin istasyonunda yıkıyorum dolayısıyla makineli işlemler uygulayamam maalesef)
Biraz daha uygun fiyatlı olarak belirttiğim ürünlerde tavsiyelerde bulunabilir misiniz (bölünmüş olarak bulabileceğim olursa o da olur)?

Belirttiğim konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Sonax Wash and Wax cilalı şampuan kullanıyorum. Aracımın parlak gözükmesini istiyorum ancak ne gibi işlemler yapmalıyım tam olarak bilemiyorum. Yıkama sonrası baktığımda istediğim sonucu elde edemiyorum.
  4. Ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ve bu işlemler için hangi ürünler gerekli?
Biraz daha uygun fiyatlı olarak belirttiğim ürünlerde tavsiyelerde bulunabilir misiniz (bölünmüş olarak bulabileceğim olursa o da olur)?

Herkese teşekkürler.
Merhabalar Aracinizin parlamasini ve yansimasini istiyorsaniz öncelikle yüzeyin iyi olmasi ve hazir olmasi gerekir cok kilcal ve yikama cizikleri varsa hangi Wax i kullanasaniz istediginiz sonucu elde edemezsiniz.
Arac yüzeyinin hazir oldugundan eminseniz dediginiz sampuani cok begeniyorsaniz kullanabilirsiniz sorun olmaz üzerine Sprey Cila da gecebilirsiniz problem olmaz.
Lastik Parlatici konusunda Meg Endurance ve Cok Kaliteli olan Meg All Season Dressing onerebilirim en son @Murat hocam da All Season Dressing vardi 500 Ml 100₺ ye uygun derseniz özel mesaj atabilirsiniz.
Demirtozu olarak Flowey R10,Tuga Chemie,Koch FB ve Divortex RedStorm uygun fiyatli bulabilirsiniz.Yine Baska Ürün istegini icin Murat hocam a sorun varsa elinde uygun fiyata verir size

Kullanacaginiz Sprey Cila yi da belirtiniz ürünün durumuna gore de yorum yapabiliriz

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

4. Parlatma için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ve bu işlemler için hangi ürünler gerekli? (Aracımı benzin istasyonunda yıkıyorum dolayısıyla makineli işlemler uygulayamam maalesef)

Herkese teşekkürler.
lastik parlatıcı için uygun fiyatlı olarak direk Sarp alın geçin , araç içinse yukardaki @Sefa46 üstada katılıyorum.yüzey ne kadar temiz ve az çizik varsa o kadar parlaması yüksek oluyor. Hızlı cila belki bi nebze parlatabilir , ama yine yüzey temizliği ve durumu çok önemli.

Hızlı cila olarak da tw sealant , tac shine wax aklıma ilk gelenlerden

ozer_85

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
EV13 ile Bearforce kullanıyorum genelde 400-450ml'e 100ml kullanıyorum. Zaten 500-550 ml arabama tam yetiyor.
Cevabiniz icin tesekkur ederim bugun ilk denemeyi gerceklestirdim, 100 ml EV13, 900 ml su koyarak 1 litreyi tamamladim, köpük yogunlugu iyi gibiydi, ve iki aracimiz var bu karisim iki araci yikamama tam olarak yetti.
image kod

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Merhabalar Aracinizin parlamasini ve yansimasini istiyorsaniz öncelikle yüzeyin iyi olmasi ve hazir olmasi gerekir cok kilcal ve yikama cizikleri varsa hangi Wax i kullanasaniz istediginiz sonucu elde edemezsiniz.
Arac yüzeyinin hazir oldugundan eminseniz dediginiz sampuani cok begeniyorsaniz kullanabilirsiniz sorun olmaz üzerine Sprey Cila da gecebilirsiniz problem olmaz.
Lastik Parlatici konusunda Meg Endurance ve Cok Kaliteli olan Meg All Season Dressing onerebilirim en son @Murat hocam da All Season Dressing vardi 500 Ml 100₺ ye uygun derseniz özel mesaj atabilirsiniz.
Demirtozu olarak Flowey R10,Tuga Chemie,Koch FB ve Divortex RedStorm uygun fiyatli bulabilirsiniz.Yine Baska Ürün istegini icin Murat hocam a sorun varsa elinde uygun fiyata verir size

Kullanacaginiz Sprey Cila yi da belirtiniz ürünün durumuna gore de yorum yapabiliriz
Cevabınız için teşekkürler. Araç yüzeyinin hazır olduğunu nasıl anlayabiliriz ve hazır etmek için neler yapmak gerekir? Hazır olduktan sonra manuel wax işlemi mi uygulamak gerekiyor?

lastik parlatıcı için uygun fiyatlı olarak direk Sarp alın geçin , araç içinse yukardaki @Sefa46 üstada katılıyorum.yüzey ne kadar temiz ve az çizik varsa o kadar parlaması yüksek oluyor. Hızlı cila belki bi nebze parlatabilir , ama yine yüzey temizliği ve durumu çok önemli.

Hızlı cila olarak da tw sealant , tac shine wax aklıma ilk gelenlerden
Cevabınız için teşekkürler, araştıracağım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Cevabınız için teşekkürler. Araç yüzeyinin hazır olduğunu nasıl anlayabiliriz ve hazır etmek için neler yapmak gerekir? Hazır olduktan sonra manuel wax işlemi mi uygulamak gerekiyor?

Cevabınız için teşekkürler, araştıracağım.
Arac üzerinde cok yogun kilcal cizik ve böyle örümcek agi gibi dalgalanma var ise günes altinda veya Spot lamba altinda görebilirsiniz veya yüzeye dokundugunuzda elinize pütürlenme geliyorsa yani hisirti sesi geliyorsa Hazir etmek icin Polisaj gerekebilir yüzey hazir olduktan sonra koruma icin Wax gereklidir.Konum Olarak İstanbul dasiniz Yüzyüze @Berkay kardesimden de yardim alabilirsiniz Uygulama yaparken denk gelirse daha bilgilendirici olur hocam

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Nanolex pure başarılı ama boncuk yapısını biraz bozacak kadar perdeleme yapıyor. İçindeki kaydırıcılar yüzeye çok yapışıyor. Bu sorunu yasayan başka arkadaşlar da oldu, yağmurdan sonra boncuklar canlandı diyen oldu.
@MagicofOz Flowey 2.5 car shampoo da kullanabilirsiniz. Ad velvet, adams car shampoo sevdiğim sampuanlardan
Öncelikle nanolex pure şampuanın kıvamı (diğer şampuanlara göre) su gibi çok akışkan olmasına rağmen evet içeriğinde aracı çizme riskini min. seviyede tutmak için oldukça kaygan bir yapısı var., ürün ilk geldiğinde bu ne böyle içine su mu katmışlar bunun diyee düşünürken elime 1 damla ürün alıp baktığımda öyle olmadığına oldukça kaygan bir yapısı olduğunu anlamıştım., ben perdeleme yaptığına şait olmadım ama ben en az 3-4 sene önce almıştım halaa onları kullanıyorum., belki şampuanın içeriğinde değişiklik yapmış olabilirler onu bilmiyorum ama dediğiniz gibi perdeleme yapıyor diyorsanız öyledir :)

Zamanında stok yapıp fazla almıştım., artık nanolex pek çok ürün gamını 750 ml. yapmışlar., 1 lt. üretim yapmıyorlarmış.,

Ürün gerçekten başarılı bir ürün., içeriğinde hiç bir şekilde cila vs.. bulundurmuyor., bu zamana kadar kullandığım şampuanlar arasında wax/boya korumaya zarar vermeyen en başarılı şampuan diyebilirim ama yüzey kayganlaştırıcı maddelerin perdeleme yapması enteresan daha önce bunu duymamıştım.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Araç yüzeyinin hazır olduğunu nasıl anlayabiliriz ve hazır etmek için neler yapmak gerekir? Hazır olduktan sonra manuel wax işlemi mi uygulamak gerekiyor?

Güneş altında ve telefon flaşı yada benzer ışık ile farklı farklı yerlerden bakabilirsiniz. Bu 2 ayrı ışık rengi farklı farklı gösterir. Üstten - alttan -yandan vs bakarken yuvarlak örümcek ağları , hareler , düz çizgi şeklinde çizikler vs görebilirsiniz. Aynı zamanda cilasız şampuan varsa bi kere onla yıkayıp temiz yüzeye elle kayganlık testi yapabilirsiniz. Eğer el kaymazsa zaten anlarsınız. Pütür pütür ele takılma varsa yüzeyin pek iyi olduğu söylenemez

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öncelikle nanolex pure şampuanın kıvamı (diğer şampuanlara göre) su gibi çok akışkan olmasına rağmen evet içeriğinde aracı çizme riskini min. seviyede tutmak için oldukça kaygan bir yapısı var., ürün ilk geldiğinde bu ne böyle içine su mu katmışlar bunun diyee düşünürken elime 1 damla ürün alıp baktığımda öyle olmadığına oldukça kaygan bir yapısı olduğunu anlamıştım., ben perdeleme yaptığına şait olmadım ama ben en az 3-4 sene önce almıştım halaa onları kullanıyorum., belki şampuanın içeriğinde değişiklik yapmış olabilirler onu bilmiyorum ama dediğiniz gibi perdeleme yapıyor diyorsanız öyledir :)

Zamanında stok yapıp fazla almıştım., artık nanolex pek çok ürün gamını 750 ml. yapmışlar., 1 lt. üretim yapmıyorlarmış.,

Ürün gerçekten başarılı bir ürün., içeriğinde hiç bir şekilde cila vs.. bulundurmuyor., bu zamana kadar kullandığım şampuanlar arasında wax/boya korumaya zarar vermeyen en başarılı şampuan diyebilirim ama yüzey kayganlaştırıcı maddelerin perdeleme yapması enteresan daha önce bunu duymamıştım.
Ben de bir dönem severek kullandım güzel şampuan ama dediğim sebepten dolayı kullanmayı bıraktım. Yüzeyden arındırmak zor oluyor gibi

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Güneş altında ve telefon flaşı yada benzer ışık ile farklı farklı yerlerden bakabilirsiniz. Bu 2 ayrı ışık rengi farklı farklı gösterir. Üstten - alttan -yandan vs bakarken yuvarlak örümcek ağları , hareler , düz çizgi şeklinde çizikler vs görebilirsiniz. Aynı zamanda cilasız şampuan varsa bi kere onla yıkayıp temiz yüzeye elle kayganlık testi yapabilirsiniz. Eğer el kaymazsa zaten anlarsınız. Pütür pütür ele takılma varsa yüzeyin pek iyi olduğu söylenemez
Cevabınız için teşekkürler. Yüzey zaten şuanda hiç iyi değil. Turuncu gibi renkte küçük noktalar mevcut bolca. Demir tozu diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla önce onları temizlemem gerekir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Cevabınız için teşekkürler. Yüzey zaten şuanda hiç iyi değil. Turuncu gibi renkte küçük noktalar mevcut bolca. Demir tozu diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla önce onları temizlemem gerekir.
Turuncu küçük noktalar reçine diye tahmin ediyorum. Büyük iht kil uygulaması isteyecek.
İlk demir tozu sonra da kil ile büyük iht onlar gider. Üstüne cila yada wax olsa tadından yenmez

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Turuncu küçük noktalar reçine diye tahmin ediyorum. Büyük iht kil uygulaması isteyecek.
İlk demir tozu sonra da kil ile büyük iht onlar gider. Üstüne cila yada wax olsa tadından yenmez
Kil uygulamasında hamurun önemi var mı? Önerdiğiniz hamurlar var mı? Bir de bu işlemi yaparken araç nemli/ıslak mı olmalı yoksa kil kaydırıcı sprey sıkıp mı uygulama yapmalıyız?

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kil uygulamasında hamurun önemi var mı? Önerdiğiniz hamurlar var mı? Bir de bu işlemi yaparken araç nemli/ıslak mı olmalı yoksa kil kaydırıcı sprey sıkıp mı uygulama yapmalıyız?
Elbette hamurun yapısının önemi var.!! Polisaj yapacaksanız sert hamurlu kil., polisaj yapmayacaksanız orta veya yumuşak hamurlu kil kullanmalısınız veya kil eldiven., hamur seçiminde işlemi yapacağınız mevsimin de önemi var misal polisaj yapacaksınız ama mevsim kış o zaman sert hamurlu kil yerine orta hamurlu kil kullanılması daha uygun olur..,

Araç nemli veya ıslak olucak (ve gölge bir alanda uygulama yapmalısınız) bu işlem için kil kaydırıcı bir ürün almanıza gerek yok onun yerine sprey bir şişede hazırlayacağınız “şampuanlı su karışımı” aynı işi görecektir ama şampuan “cilasız” olmalı..!!

Plaka halindeki bütün kil kalıbının küçük bir parça koparıp elinizle iyice yoğurduktan sonra avucunuzun içine alarak yüzeye çok baskı uygulamadan ileri-geri / sağa-sola hareketler yaparak (dairesel hareketler yapmayarak)

Son düzenleme:

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Elbette hamurun yapısının önemi var.!! Polisaj yapacaksanız sert hamurlu kil., polisaj yapmayacaksanız orta veya yumuşak hamurlu kil kullanmalısınız veya kil eldiven., hamur seçiminde işlemi yapacağınız mevsimin de önemi var misal polisaj yapacaksınız ama mevsim kış o zaman sert hamurlu kil yerine orta hamurlu kil kullanılması daha uygun olur..,

Araç nemli veya ıslak olucak (ve gölge bir alanda uygulama yapmalısınız) bu işlem için kil kaydırıcı bir ürün almanıza gerek yok onun yerine sprey bir şişede hazırlayacağınız şampuanlı su karışımı aynı işi görecektir ama şampuan “cilasız” olmalı..!!

Plaka halindeki bütün kil kalıbının küçük bir parça koparıp elinizle iyice yoğurduktan sonra avucunuzun içine alarak yüzeye çok baskı uygulamadan ileri-geri / sağa-sola hareketler yaparak (dairesel hareketler yapmayarak)
Değerli bilgiler için teşekkürler, direkt basınçlı su ile yıkadıktan sonra uygulama yapabilirim o zaman. Yumuşak hamurlu önerdiğiniz kil hamuru var mı?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Değerli bilgiler için teşekkürler, direkt basınçlı su ile yıkadıktan sonra uygulama yapabilirim o zaman. Yumuşak hamurlu önerdiğiniz kil hamuru var mı?
Şuan hava sıcak olduğundan “orta hamurlu kil” kullanmak daha doğru olur, çünkü sıcak havanın etkisi ile kil hamuru (gevşer / kendini bırakır) veya yumuşak hamur karar sizin.,

Kil olayında seçim yapılacak kil hamurunun yapısı ne kadar sert hamurlu olur ise boya yüzeyinden odaha fazla (kir/reçine/zift/demir-tozu) vs.. temizler., Ama aynı zamanda tercih edilen hamur ne kadar sert kıvamlı ise boyayı çizme riski de o kadar artar..!!

Sıralama şu şekilde: ön yıkama - kova ve eldiven ile ana yıkama - demirtozu temizliği - kil uygulaması - polisaj veya (polisaj yapılmayacak ise) wax/cila/seramik vs.. boya koruma uygulaması.

Araç çok kirli değil ise kova ile ana yıkama aşaması es geçilebilir.

Bilt Hamber Auto-Clay (hamur seçimini menü den medium veya soft seçiyorsunuz) normalde killer 100gr. olur bu markanın killeri 200gr. Bilt Hamber Auto Clay Bar 200g / Yüzey Temizleme Kili ... Fiyatları ve Özellikleri

Fiyat olarak uygun birşey arıyorsanız Valet Pro (turuncu / yumuşak hamur) veya (sarı / orta hamur) bu ürünün fiyatı uygun ama gramaj olarak 100gr. dır.

VP kil (sarı /orta) Valet Pro Yüzey Temizleyici Sarı Kil - Yellow Clay 100 gr

VP kil (turuncu /yumuşak) Valet Pro Orange Clay Yüzey Temizleyici Turuncu Kil 100 gr