Hızlı Soru - Cevap

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #16,081
Amazon'dan yok parasına Stargil marka yuvarlak boya fırçalarından almıştım. Jantlar için kullanacağım için büyük beklentim de yoktu açıkçası. Fırça fiyatına göre iyi iş çıkarsa da kılları tutan metal parça sıkıntı yaratabiliyor. Bu kısmı nasıl bir bant ile sarmamı önerirsiniz? Elektrik bandının sıvıya dayanımı düşük olduğu için aklımda ducktape var. Sizce olur mu?
Yıllar önce kendi yaptığım, hala aktif olarak kullandığım bez bant ile sarmanızı öneririm. Hem güçlü hem yumuşak. Tüylü ve tüysüz çeşitleri var ben tüysüz tercih ettim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Fanboy

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Cevabınız ve hoşgörünüz için teşekkür ederim. Bende direk yapıştırmak istemediğim için antistatik filmi arıyorum ancak Amerika da ayrı satılıyor ama Türkiye de nerden alabilirim bulamadım. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda? Bu arada siz aküye bağlayarak mı kullanıyorsunuz?
Ben aslında aracımdan uzaktayken bağlanıp görüntü alabiliceğim birşeyi hayal ve arzu ettim ama o mümkün değil sanırım :)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
IPA, M700, M600 hatta selülozik bile gelse bir şey olacağını sanmam. Yama tinerini anca polisajla alabilirsiniz diye biliyorum seliloziğin bile sökeceğini sanmam. M700 başlı başına bir silikon yağ temizleyip antistatik yüzey oluşturmak için kullanılıyor. Boyalı paneller ve boyasız plastiklerde hiç sorun yaşamadım. Sadece alkol tiner (plastik teması güvenli de olsa) gibi ürünleri mümkün olduğunca özellikle kauçuk parçalara gelmemesine dikkat edin. Geldiğinde bir sorun yaşadım mı ona da hayır ama bezi kirletiyor. Bir de her aracın plastik veya kauçuk kalitesi bir değil bende beyazlama yapmaz ama başkasında yapabilir. Mümkün olduğunca boyalı yüzeylerde çalışmakta fayda var. Benim arabada boya değişen lokal boya hepsi var harita gibi görmediği kimyasal kalmadı sorun yok. :smilex:
Hocam ilğiniz ve cevabınız için çok teşekkür ederim:)

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Sonradan boyanan opak parçalarda memleketimizin müthiş boyacıları vernik ve boyayı karıştırdığı için tinerin her türlüsü boya yüzeyinde hasar bırakabilir. Metalik boyada bile vernikle karıştıranı gördüm. Seramik öncesi özellikle tiner kullanmıyorum boyalı parçalarda. -vernik olması gerektiği gibi atıldıysa o ayrı- 4 yıllık olduğu için sizde sorun olacağını sanmıyorum ama %1 ihtimal bile risktir gerek yok, bilgi olarak bulunsun. İpa sıkıntı yaratmaz
Çok teşekkür ederim:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
https://www.hepsiburada.com/attlas-...kinasi-1400-w-p-HBV00000MMJPG?magaza=bincesit
Ürün 140 bar yazıyor foam lance uyumlu mudur ayrıca ürün nasıldır alınır mı?
Foam lance uyumluluğu konusunda ülke içinde karcher ucu haricinde ürüne ulaşmak zor ancak çinden istediğiniz uç için alabilirsiniz. Zaten illaki başka bir makine ile aynıdır. Satıcıdan fotoğraf isterseniz veya internet üzerinden bulabilirseniz yardımcı olabilirim.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba Aracıma soft99 fusso coat uyguladım . Bundan sonraki her yıkamamda. Auto Glym Rapid Auqa wax hızlı cila uygularsam sorun olur mu ? Elimde Auto Glym varken Soft99 speed barrier almaya lüzum var mı? Fusso üzerine fusso uygulanır mı ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba Aracıma soft99 fusso coat uyguladım . Bundan sonraki her yıkamamda. Auto Glym Rapid Auqa wax yada Fra-Ber H 20 coat hızlı cila uygularsam sorun olur mu ? Elimde Auto Glym ve Fra-Ber var iken, Soft99 speed barrier almaya lüzum var mı? Fusso üzerine fusso uygulanır mı ?
Özel bir isteğiniz yoksa korumanın kendi zayıflayana kadar hiç bir ürün uygulamayın. Her yıkamada ürün yaptıktan sonra Fusso'ya ne gerek kalır ki ? Zayıfladıktan sonra maskeleme zaten sorun olmaz istediğiniz ürünü yaparsınız. Bir de zayıfladıktan sonra zaten gitti gidecek temizleyici içerikli ürünleri de uygulasanız waxa yazık olmamış olur zaten. Temizleyici özelliği olan ürünler haricindeki tüm ürünleri yeni waxa uygulanabilir. Ancak bu durumda da maskeleme olabilir.

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Foam lance uyumluluğu konusunda ülke içinde karcher ucu haricinde ürüne ulaşmak zor ancak çinden istediğiniz uç için alabilirsiniz. Zaten illaki başka bir makine ile aynıdır. Satıcıdan fotoğraf isterseniz veya internet üzerinden bulabilirseniz yardımcı olabilirim.
Zaten Çin'den sipariş etmeyi düşünüyorum da cihaz nasıl veri olarak iyi görünüyor ama

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
O zaman karcher veya boscha bakmaya devam :)
Bosch Aquatak 135 Bar ve Bosch GHP 5-75X ten Kullaniyorum Her ikiside 2 yil oldu Cok Memnunum Bosch Aquatak 135 ile 2 Yilda Nerden baksaniz 100 e Yakin Araç yikadim Taş gibi Makina Cikti Karcher Sevmiyorum belki daha iyidir bilmiyorum ama Bosch Kesinlikle cok güzel

Profesyonel Makina olarak

Rotowash SD 2000
Rottest ST 1800 MC

Kullaniyorum 4 Yil Oldu Sadece Kisin Pompa Ariza si verdi onun haricinde Sorunsuz kullanmaktayiz gunluk 70-100 Arac yikamasi yapiliyor.

Net Tecrübeye istinaden yaziyorum Fikir Vermesi açisindan :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
https://www.hepsiburada.com/attlas-...kinasi-1400-w-p-HBV00000MMJPG?magaza=bincesit
Ürün 140 bar yazıyor foam lance uyumlu mudur ayrıca ürün nasıldır alınır mı?
1,4 kW (1400 watt) olan bir cihazın 140 bar basınç vermesi mümkün değildir. Reel de ortalama 60-70 bar arası bir basıncı vardır.

Bir cihazın “gerçekte” 140 bar basınç vermesi öyle kolay bişey değildir., O kadar yüksek bar basınçlara çıkabilmek için en az 2,,5-2,8kW güce sahip bir cihaz olması gerekir.,

Piyasada 3.500 tl. altında satılan cihazlar ile böyle yüksek basınçlar elde etmek mümkün değildir.

Peki o zaman nasıl oluyorda nette gördüğümüz ürünlerde 140-150 bar basınç gücüne sahip olduklarını iddea ediyorlar..? Üreticiler bu konuda ufak bir hileye başvururlar ve cihazların max. çıkabileceği basınç değerini yazarlar., bunu size şöyle bir örnekle açıklayayım; bir arabanın nasıl sürekli 200km hız da kullanmak mümküm değil ise yıkama makinelerini de hiç bir zaman max. basınçta çalışması mümkün değildir., sadece kir sökücü nozul yardımıyla (çok kısa süreli) olarak o basınçlara teorik olarak çıkma potansiyelleri vardır, ancak kir sökücü nozulun amacı (bahçe taşları ve bahçe duvarlarını) temizlemekte kullanılır., aracın kir sökücü nozul ile yıkanması boyasına zarar verir.!

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
1,4 kW (1400 watt) olan bir cihazın 140 bar basınç vermesi mümkün değildir. Reel de ortalama 60-70 bar arası bir basıncı vardır.

Bir cihazın “gerçekte” 140 bar basınç vermesi öyle kolay bişey değildir., O kadar yüksek bar basınçlara çıkabilmek için en az 2,,5-2,8kW güce sahip bir cihaz olması gerekir.,

Piyasada 3.500 tl. altında satılan cihazlar ile böyle yüksek basınçlar elde etmek mümkün değildir.

Peki o zaman nasıl oluyorda nette gördüğümüz ürünlerde 140-150 bar basınç gücüne sahip olduklarını iddea ediyorlar..? Üreticiler bu konuda ufak bir hileye başvururlar ve cihazların max. çıkabileceği basınç değerini yazarlar., bunu size şöyle bir örnekle açıklayayım; bir arabanın nasıl sürekli 200km hız da kullanmak mümküm değil ise yıkama makinelerini de hiç bir zaman max. basınçta çalışması mümkün değildir., sadece kir sökücü nozul yardımıyla (çok kısa süreli) olarak o basınçlara teorik olarak çıkma potansiyelleri vardır, ancak kir sökücü nozulun amacı (bahçe taşları ve bahçe duvarlarını) temizlemekte kullanılır., aracın kir sökücü nozul ile yıkanması boyasına zarar verir.!
Bi şu araçların fabrika yakıt verilerine, bir de bu makinelerin fabrika verilerine kıl olan sadece ben miyim? :D

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Bosch Aquatak 135 Bar ve Bosch GHP 5-75X ten Kullaniyorum Her ikiside 2 yil oldu Cok Memnunum Bosch Aquatak 135 ile 2 Yilda Nerden baksaniz 100 e Yakin Araç yikadim Taş gibi Makina Cikti Karcher Sevmiyorum belki daha iyidir bilmiyorum ama Bosch Kesinlikle cok güzel

Rotowash SD 2000
Rottest ST 1800 MC

Kullaniyorum 4 Yil Oldu Sadece Kisin Pompa Ariza si verdi onun haricinde Sorunsuz kullanmaktayiz gunluk 70-100 Arac yikamasi yapiliyor.

Karcherdan ben de çekiniyorum açıkçası Bosch hem dizayn olarak hem doluluk olarak daha fazla seçenek sunuyor 110 120 bar olanları nasıl ben rutin yıkama yapcam haftalık bir üstünden geçsem yeter

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Özel bir isteğiniz yoksa korumanın kendi zayıflayana kadar hiç bir ürün uygulamayın. Her yıkamada ürün yaptıktan sonra Fusso'ya ne gerek kalır ki ? Zayıfladıktan sonra maskeleme zaten sorun olmaz istediğiniz ürünü yaparsınız. Bir de zayıfladıktan sonra zaten gitti gidecek temizleyici içerikli ürünleri de uygulasanız waxa yazık olmamış olur zaten. Temizleyici özelliği olan ürünler haricindeki tüm ürünleri yeni waxa uygulanabilir. Ancak bu durumda da maskeleme olabilir.
yani diyorsunuz ki kendi haline bırakın :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Rotowash SD 2000
Rottest ST 1800 MC

Abi Bosch Aqua ile hangi foamlance i kullanıyorsunuz