Hızlı Soru - Cevap

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #17,321
Renkli folyo araca dimi hocam?
Benim araçta şeffaf folyo var ama renklide de fayda sağlar pek bir fark olacağını sanmıyorum. Çeşitli waxlar, hızlı cilalar, seramik ve seramik üstüne uygulanan ürünler -gyeon cure, carpro reload gibi- uyguladım, hepsinin de faydasını gördüm parlaklık, su itiş ve kolay temizlenme açısından

Mrtcpt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
Ben 6 litrelik olanını kullandım. En az 5-6 kez pompalama ihtiyacı oluyordu. Basınç düştükçe köpük perdesi de azalıyor bu yüzden sık sık pompalamak gerekiyor. Aşağıdaki linkte benim kwazar ile ilgili bir videom var isterseniz bakabilirsiniz.

Kwazar Orion Pro+ Foamer İlk İzlenim, Secho İle Ceviz Uyumu, Fusso Coat'ın Kış İle İmtihanı, Aslan'ın Yıkama Günü

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba bende ford mondeo aracımında kullanmak üzere marolex axel 7000 almayı ve ph nötr şampuan ile kullanmayı düşünüyorum. Marolex 3000 muhtemelen yetersiz kalacak araç biraz uzun olduğu için. Mini kompresör ile modifiye yapmak istemiyorum. Düşünceniz ve öneriniz nedir?

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese merhaba. Bilindiği üzere detailing ile yeni tanışmış veya aracı sıfır kondisyona sahip olan yahut uygulama yeri/ekipmanı olmayan detailing meraklılarının çoğunluğu wax-sealant-qd gibi last stage product (Lsp) yani son aşama ürünü kategorisindeki ürünleri ağırlıklı olarak kullanmaktadır. Oysa malumunuz olduğu gibi, düzgün hazırlanmamış bir yüzeyde söz gelimi en pahalı waxı da kullansanız internette gördüğünüz uygulamalardaki kusursuz yansımalara, derin çizgilere sahip olmak mümkün olmayacaktır. Zira özünde bir koruma ürünü olan waxın altında korumaya aldığınız yüzeyde çizik, hologram vb. yüzey kusurları olabileceği gibi oxidayson gibi vernik tabakasını matlaştıran durumlar da söz konusu olabilecektir. İşte bu sebeple yüzeyin hazırlanması için ihtiyaca göre cutting, polish, glaze/cleaner kategorisindeki ürünler ile evvelinden bir uygulamalar zinciri yapılması gerekmektedir. Ancak detailingin bu kanadında işler yüzeye wax sür 10 dakika sonra sil kadar basit değil. Çünkü burada uygulanan aracın vernik yapısı, kullanılan makina türü, kullanılan pad ve kullanılan ürün grubu gibi birçok değişken mevcut.

Tüm bu sebeplerle en azından bu değişkenlerden bir kısmını daha kolay anlaşılabilir kılabilmek için bir süredir ülkemizde bulunabilen çeşitli markaların compound/polish/glaze-cleaner ürünlerini araştırıp aşındırıcılık derecelerini bir tablo halinde toplamaya çalışıyordum. Bu süreçte @onurçiko ya müteaddit defalar danıştım sağolsun bıkmadan usanmadan yardımcı oldu. Nihayetinde gerek doğrudan üreticinin verdiği bilgilendirmelerden elde edilen verilerle gerekse de son kullanıcıların geri bildirimlerinden elde edilen verilerle aşağıdaki tabloyu hazırladık.

Tabloda bulunan (P: )şeklindeki parlaklık değerleri firmanın kendi ürünleri arasında 0-10 arası yaptığı puanlamaya dayanıyor. Farklı markaların parlaklık değerlerini kıyaslamak şu aşamada mümkün değil. .

İfade etmek isterim ki yukarıda da bahsi geçtiği üzere aracın vernik yapısı, uygulayıcının tecrübesi vb. sübjektif unsurlar kullanıcıların görüşlerini değişken yapabiliyor. Bu tablodaki ürünlerin hepsini kullanmış da değilim. Bu sebeple başta forumumuzun uygulama uzmanları olmak üzere ürünleri kullanmış forumdaşların “şu bence şöyle olmalıydı” şeklinde geri dönüşleri olduğu takdirde tabloyu elimden geldiği ölçüde güncellemeye çalışacağım. Markaların eksik ürünlerini buldukça ekleyeceğim. Yine yeni markalar da ekleyeceğim. Ayrıca zamanla toz durumu ve çalışma süresi konusunda da eklemeler yapacağım.

Yine padlerle ilgili de yakın tarihte bir konu açacağım.

Şimdilik bu kadar. Saygılarımla...

Not: Aslında konuyu ürün karşılaştırmaları bölümüne açacaktım ancak buraya daha uygun gibi geldi. Şayet yanlış yere açtıysam lütfen uyarınız.

Ekli dosyayı görüntüle 4958
Ekli dosyayı görüntüle 4959
Ekli dosyayı görüntüle 4960

**Kaynak Belirtilmeden ,Konu Sahibi ve Yönetimden İzinsiz Paylaşılması Yasaktır.
Şu çalışmadaki resımler bende neden açılmıyor acaba zaman aşımına mı girdi bendemı sorun bilemedim?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Anladım hocam teşekkür ederim :) 5-6 senedir kullanmaktayım çok ince parçalar halinde kullanırım hep o yüzden problem yaşamadım herhalde
Hocam Kil Acaip Agresiftir Belki beyaz aracta farketmeyebilirsiniz ama renkli veya siyah aracta cok belli olur :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
merhaba arkadaşlar,
30 yaşında eski beyaz bir taunusum var. buna pasta cila atmak istiyorum. kimileri sakın pasta atma sadece cila yap, kimisi waks ile koru kimi seramik yap falan diyor.
öncelikle bilmek istediğim pasta işlemi doğru yapılsa bile aracın boyasını inceltir ve zarar verir mi?
ayrıca pasta yapılmadan cila olur mu?
cila üzerine de koruma amaçlı waks uygulanır mı?
son olarak da uygun hesaplı cila ve waks öneriniz var mı? internette fiyatlar 50 liradan başlayıp bin liralara doğru çıkıyor gidiyor. ben cila ve waks için toplam en fazla 300-400 lira civarında bir bütçe düşünüyorum bu mümkün mü?
para konusunda garip yorum yapabilecekler için: kaliteli ürünün bir bedeli olduğunu biliyorum ama durum bu. benim de hayalim mercedes ama gerçekler taunus. saygılar.
Sorulariniz icin Hizli Cevap Kismini kullanirsaniz daha cok yardim alirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
sağolun hocam. bunu genel amaçlı kullanabilir miyim yani her soru için. normalde forumlarda soruya uygun bir bölüm aranır orada sorulur. burada hızlı cevap şeklinde mi çalışıyor bu sistem? iyi günler.
Tabi burdan tüm sorularinizi sorabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@zapotaryus kısaca cevaplamaya çalışayım.

Pasta yüzeyi düzleyeceği için kullanabileceğiniz herhangi bir korumanın boyaya daha iyi tutunup uzun süreli dayanmasını sağlayacaktır. Aslında pasta cila dedikleri mevzudaki cila da bizim için pasta :) fakat aşındırma oranı düşük parlatma oranı yüksek.

Pasta olmadan da herhangi bir boya koruma uygulayabilirsiniz ama demir tozu sökücü ve/veya kil uygulamanız tutunma için daha güzel olur.

Boya korumada dediğiniz gibi ne kadar köfte o kadar ekmek. Eğer düzenli yıkıyorsanız wax güzel olur fakat kir kalıyorsa arabanın üzerinde (çamur ve kir korumanın düşmanıdır) hızlı cila da tercih edebilirsiniz.

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
@zapotaryus kısaca cevaplamaya çalışayım.

Pasta yüzeyi düzleyeceği için kullanabileceğiniz herhangi bir korumanın boyaya daha iyi tutunup uzun süreli dayanmasını sağlayacaktır. Aslında pasta cila dedikleri mevzudaki cila da bizim için pasta :) fakat aşındırma oranı düşük parlatma oranı yüksek.

Pasta olmadan da herhangi bir boya koruma uygulayabilirsiniz ama demir tozu sökücü ve/veya kil uygulamanız tutunma için daha güzel olur.

Boya korumada dediğiniz gibi ne kadar köfte o kadar ekmek. Eğer düzenli yıkıyorsanız wax güzel olur fakat kir kalıyorsa arabanın üzerinde (çamur ve kir korumanın düşmanıdır) hızlı cila da tercih edebilirsiniz.
hocam çok teşekkürler. dediklerinizi dikkate alarak ilk önce kil ve cila ile bir başlamak istiyorum. güzel olur olmaz sıkıntı yok arabam eski sonra duruma göre diğer adımları uygularım.
bu arada önemli olan polisaj makinası. burada bir tavsiye üzerine stanley sp137 almaya karar vermişken ve internette tam bu makinayı alırken bunun nerdeyse yarı fiyatına attlas att1300 modeli karşıma çıktı. bunu da amatör işler için başka bir arkadaş önermişti. böylelikle kararsız kaldım ne onu ne ötekini alamadım. sizin tavsiyeniz ne olurdu acaba?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
hocam çok teşekkürler. dediklerinizi dikkate alarak ilk önce kil ve cila ile bir başlamak istiyorum. güzel olur olmaz sıkıntı yok arabam eski sonra duruma göre diğer adımları uygularım.
bu arada önemli olan polisaj makinası. burada bir tavsiye üzerine stanley sp137 almaya karar vermişken ve internette tam bu makinayı alırken bunun nerdeyse yarı fiyatına attlas att1300 modeli karşıma çıktı. bunu da amatör işler için başka bir arkadaş önermişti. böylelikle kararsız kaldım ne onu ne ötekini alamadım. sizin tavsiyeniz ne olurdu acaba?
Hocam bence başlangıç için polisaj makinesinden ziyade önceliğinizi diğer temizlik ve bakım ürünlerine vermenizde fayda var. Bir de kil için kil eldiveni almanız giriş seviyesi için daha ideal. Hem kil temizliği yapmış olursunuz hem de uzun süreli kullanım elde edersiniz.

Şahsen iki ürünü de kullanmadım o yüzden yorumda bulunmak yanlış olur.

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Hocam bence başlangıç için polisaj makinesinden ziyade önceliğinizi diğer temizlik ve bakım ürünlerine vermenizde fayda var. Bir de kil için kil eldiveni almanız giriş seviyesi için daha ideal. Hem kil temizliği yapmış olursunuz hem de uzun süreli kullanım elde edersiniz.

Şahsen iki ürünü de kullanmadım o yüzden yorumda bulunmak yanlış olur.
sağolun varolun tavsiyeler için. kil eldiveni ilk kez duydum baktım. piyasada nadir bulunan pahalı bir ürün. neredeyse uygun bir polisaj makinası fiyatına. bu yüzden pek mümkün görünmüyor malesef.
genel temizlik ve bakım ürünleri olarak bana çok gerekli değil hocam. benim torpido jant detaylı iç mekan seramik koruma falan onlarla pek işim olmaz en azından şimdilik. ben sadece 30 yaşında artık boyası eskimiş yıpranmış aracımın dıştan bakınca biraz daha bakımlı temiz durmasını ve boyasının bir nebze korunmasını istiyorum.
bu arada genç değilim yaşım biraz ileri. aslında bir arkadaşın dediği gibi ne uğraşıyorsun bir sürü para harcıyorsun al bir üstübü bir mikrofiber bez, sür cilayı kaportanın üstüne mikrofiber bezle ovala bitti tarzında eski kafa düşüncemden de kurtulmak biraz teknolojiye ayak uydurmak istiyorum :))
iyi günler iyi bir hafta dilerim.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
sağolun varolun tavsiyeler için. kil eldiveni ilk kez duydum baktım. piyasada nadir bulunan pahalı bir ürün. neredeyse uygun bir polisaj makinası fiyatına. bu yüzden pek mümkün görünmüyor malesef.
genel temizlik ve bakım ürünleri olarak bana çok gerekli değil hocam. benim torpido jant detaylı iç mekan seramik koruma falan onlarla pek işim olmaz en azından şimdilik. ben sadece 30 yaşında artık boyası eskimiş yıpranmış aracımın dıştan bakınca biraz daha bakımlı temiz durmasını ve boyasının bir nebze korunmasını istiyorum.
bu arada genç değilim yaşım biraz ileri. aslında bir arkadaşın dediği gibi ne uğraşıyorsun bir sürü para harcıyorsun al bir üstübü bir mikrofiber bez, sür cilayı kaportanın üstüne mikrofiber bezle ovala bitti tarzında eski kafa düşüncemden de kurtulmak biraz teknolojiye ayak uydurmak istiyorum :))
iyi günler iyi bir hafta dilerim.
Arabanın fotoğraflarını atar mısınız bir ara? Ona göre yorumlara devam edelim.

Bir de yarına bakayım benim depoda kil eldiveni varsa size vereyim uygun fiyata.

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Arabanın fotoğraflarını atar mısınız bir ara? Ona göre yorumlara devam edelim.

Bir de yarına bakayım benim depoda kil eldiveni varsa size vereyim uygun fiyata.
teşekkürler hiç zahmet etmeyin sıkintı değil. ben zaten en başta uygun fiyata güzel bir makina alabilsem gerisi kolay. zaten dört dörtlük profesyonel işler çıkaramam. halen üç polisaj makinası arasında kaldım. herkes başka bişey söylüyor. birinin bu en iyisi düşünmeden al dediğine bir diğeri çöp diyor falan. fiyat aralıkları da dikkate değer. bilemedim halen uğraşıyorum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
teşekkürler hiç zahmet etmeyin sıkintı değil. ben zaten en başta uygun fiyata güzel bir makina alabilsem gerisi kolay. zaten dört dörtlük profesyonel işler çıkaramam. halen üç polisaj makinası arasında kaldım. herkes başka bişey söylüyor. birinin bu en iyisi düşünmeden al dediğine bir diğeri çöp diyor falan. fiyat aralıkları da dikkate değer. bilemedim halen uğraşıyorum.
Alacağınız makine için şunu söyleyebilirim, devri ayarlanabilen ama gerçekten ayarlanabilen, düşük devirde bastırdığınızda durmasın sizin için yeterli. Bu özelliklere sahip hangi makineyi bulursanız alın. Geçenlerde sanayide bir makine gördüm devir ayarlıyorsun kafasına göre yükselip azalıyor, yüzeye koyuyorsun baskı gördü mü hemen duruyor. Bunun acemilikle profesyonellikle alakası yok yani makine çalışmaya izin vermez bilginiz olsun.

zapotaryus

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Alacağınız makine için şunu söyleyebilirim, devri ayarlanabilen ama gerçekten ayarlanabilen, düşük devirde bastırdığınızda durmasın sizin için yeterli. Bu özelliklere sahip hangi makineyi bulursanız alın. Geçenlerde sanayide bir makine gördüm devir ayarlıyorsun kafasına göre yükselip azalıyor, yüzeye koyuyorsun baskı gördü mü hemen duruyor. Bunun acemilikle profesyonellikle alakası yok yani makine çalışmaya izin vermez bilginiz olsun.
ustam muhtemel makinayı internetten alacağım için test etme şansım yok. zaten denesem bile çok da anlayacağımı sanmıyorum. işte onun için bilindik tavsiye edilen makina almaya çalışıyorum. stanley iyi deniyor 1300 lira ama ben bu marka ile hiç barışamadım. attlas var 750 lira ama ucuz ürün diye güvenemiyorum. bir de vonroc var 1450 liraya adı şanı yok ama güzel deniyor.
tam birine karar veriyorum bir arkadaş çıkıyor sakın alma çöp diyor. ötekini alayım diyorum bir başkası sakın bulaşma diyor. ama attlas markayı alıp denicem artık bakalım diyorum..

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
ustam muhtemel makinayı internetten alacağım için test etme şansım yok. zaten denesem bile çok da anlayacağımı sanmıyorum. işte onun için bilindik tavsiye edilen makina almaya çalışıyorum. stanley iyi deniyor 1300 lira ama ben bu marka ile hiç barışamadım. attlas var 750 lira ama ucuz ürün diye güvenemiyorum. bir de vonroc var 1450 liraya adı şanı yok ama güzel deniyor.
tam birine karar veriyorum bir arkadaş çıkıyor sakın alma çöp diyor. ötekini alayım diyorum bir başkası sakın bulaşma diyor. ama attlas markayı alıp denicem artık bakalım diyorum..
Bende sizin gibi ilk makinemi alırken aynı problemleri yaşadığım için çok iyi anlayabiliyorum. Elinizden geldiği kadar makinelerin yerli/yabancı videolarını bulmaya çalışın. Özellikle makinenin bayılma probleminin olup olmadığını videolardan anlayabilirsiniz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Vonroc hepsiburada'da 1014 TL'ye geliyor. @Sefa46 Vonroc için ne diyordun? :)