Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #22,681
Bu sıvı waxlarda yüzeye eşit sıkamıyor muyum bilmiyorum da bölgesel olarak su itişi olmuyor bazen :D bezle yayarım diyordum ama bezle tam yayılmıyor gibi. Bez sıvı waxla ıslanıyor ama yüzeye yayılmıyor gibi
Hocam ben aracın panelleri büyük olduğu için kaputa 4-5 fıs, kapılara 3 er fıs sıkıyorum. Sonrasında superclean veya nasiol un cila beziyle dağıtıp tekrar aynı bezin kuru tarafıyla siliyorum. Kuru tarafla silerken bezin kaportadaki kayma hissiyatını panelin tüm bölgesinde alıyorum, o zaman diyorumki tamam eşit yayılmış :) Birçok arkadaşın kullandığı gibi bende buffing bez alacağım yakın zamanda, cila beziyle dağıttıktan sonra silmek için
Bu arada beyaz araçda cilanın yüzeye eşit dağılıp dağılmadığını gözle görmekde zor, yüzeydeki ıslaklık siyah araba gibi belli olmuyor sıkıp dağıtınca, en iyisi benim yaptığım gibi 2. Silme aşamasında bezin her noktada kayıp kaymadığıyla anlaşılıyor :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bu sıvı waxlarda yüzeye eşit sıkamıyor muyum bilmiyorum da bölgesel olarak su itişi olmuyor bazen :D bezle yayarım diyordum ama bezle tam yayılmıyor gibi. Bez sıvı waxla ıslanıyor ama yüzeye yayılmıyor gibi
Bende fazla sıkarak bu açığı gidermeye çalışıyorum:) . Demek ki bu konuda yalnız değilmişim. Hatta süperclean wax bezi ile yayıp, mikrofiber bez ile tekrar geçiyorum.

suptep3

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
ik pro'nun 2lt'lik pompasını kullanıyorum şarjlı pompa ile. toplamda 1.5 litre civarı su 50-60ml civarı da köpük şampuanı kullanıyorum ama pek randıman alamadım gibi. foam canonlar bütün aracı kaplamak için 6-7 litre harcıyor totalde. sizce nasıl bir yol izlenmeli prewash için manuel pompa için.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ben aracın panelleri büyük olduğu için kaputa 4-5 fıs, kapılara 3 er fıs sıkıyorum. Sonrasında superclean veya nasiol un cila beziyle dağıtıp tekrar aynı bezin kuru tarafıyla siliyorum. Kuru tarafla silerken bezin kaportadaki kayma hissiyatını panelin tüm bölgesinde alıyorum, o zaman diyorumki tamam eşit yayılmış :) Birçok arkadaşın kullandığı gibi bende buffing bez alacağım yakın zamanda, cila beziyle dağıttıktan sonra silmek için
Bu arada beyaz araçda cilanın yüzeye eşit dağılıp dağılmadığını gözle görmekde zor, yüzeydeki ıslaklık siyah araba gibi belli olmuyor sıkıp dağıtınca, en iyisi benim yaptığım gibi 2. Silme aşamasında bezin her noktada kayıp kaymadığıyla anlaşılıyor :)
Ben de uzaktan sıkarak yayılmasını sağlamaya çalışıyorum ama yeterli olmuyor hocam. Bol bol sıkınca da bez ıslanıyor ama yine cila değmeyen yer kalabiliyor. Bezin ıslaklığıyla sürdükçe yayılır diyordum ama olmadı. Adams Garage baldwipe ile siliyorum ben de. Wax sürerken mumsu halini görüp anlıyorduk da sıvı cilada hiç ses soluk yok o anlamda. Kuru tarafını hiç kullanmıyorum açıkçası ama bir deneyeyim. Mesela Elixir, shineewax ciddi kayganlık veriyor ama bazısı da hiç kayganlık vermiyor , oradan da anlaşılmıyor bazen.
Bende fazla sıkarak bu açığı gidermeye çalışıyorum:) . Demek ki bu konuda yalnız değilmişim. Hatta süperclean wax bezi ile yayıp, mikrofiber bez ile tekrar geçiyorum.
Valla hocam ben de aynı düşüncedeyim. Katı ürün sonrası sıvı ürünleri beceremedim heralde diyordum. Mikrofiber pedle mi sürsem diyorum ama cilayla nemlenen-ıslanan bez cilayı köşelere yayamıyorsa mikrofiber ped de yayamaz gibi geliyor. Seramik sürer gibi pedi ıslatıp yüzeye sıra sıra sürüp baldwipe ile silmeyi deneyeceğim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben de uzaktan sıkarak yayılmasını sağlamaya çalışıyorum ama yeterli olmuyor hocam. Bol bol sıkınca da bez ıslanıyor ama yine cila değmeyen yer kalabiliyor. Bezin ıslaklığıyla sürdükçe yayılır diyordum ama olmadı. Adams Garage baldwipe ile siliyorum ben de. Wax sürerken mumsu halini görüp anlıyorduk da sıvı cilada hiç ses soluk yok o anlamda. Kuru tarafını hiç kullanmıyorum açıkçası ama bir deneyeyim. Mesela Elixir, shineewax ciddi kayganlık veriyor ama bazısı da hiç kayganlık vermiyor , oradan da anlaşılmıyor bazen.

Valla hocam ben de aynı düşüncedeyim. Katı ürün sonrası sıvı ürünleri beceremedim heralde diyordum. Mikrofiber pedle mi sürsem diyorum ama cilayla nemlenen-ıslanan bez cilayı köşelere yayamıyorsa mikrofiber ped de yayamaz gibi geliyor. Seramik sürer gibi pedi ıslatıp yüzeye sıra sıra sürüp baldwipe ile silmeyi deneyeceğim
Birkaç videoda görmüştüm mikrofiber dikdörtgen şeklindeki pede seramik gibi 3-4 fıs sıkıp uygulama yapıyorlardı denenilebilir aslında

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Doğru diyorsunuz bazı waxlarda kayganlık olmayınca belli olmuyor. Ben sırf o yüzden sonax bsd yi kullanmayı bırakmıştım, wax ı nerelere sürdüğümü beyaz araçda anlamıyordum

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar bana nasiol seramiklerde %25 foruma özel indirim mesajı gelmiş ama nasıl yapılacak yazmıyor . Kod mu var

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ik pro'nun 2lt'lik pompasını kullanıyorum şarjlı pompa ile. toplamda 1.5 litre civarı su 50-60ml civarı da köpük şampuanı kullanıyorum ama pek randıman alamadım gibi. foam canonlar bütün aracı kaplamak için 6-7 litre harcıyor totalde. sizce nasıl bir yol izlenmeli prewash için manuel pompa için.
Şampuan oranınız biraz fazla gözüküyor, normalde 25-35 ml arası çok yeterli oluyor. Çok şampuan olması demek pompanın atarken zorlanması ve daha çok havaya ihtiyaç duyması demek. Birde şampuan ne kullanıyorsunuz onu da paylaşırsanız yorum yapabiliriz. Magifoam. Adbl yeti, CG Mr pink, koch chemie gsf, Sonax turuncu şampuanlarını Marolex pompa ve xiaomi şarj ile kullanıyorum köpük kıvamında veya atışında hiç sorun yaşamadım açıkçası.

Teyfiktr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba arkadaşlar Citroen Berlingo aracıma polisaj uygulaması yapmak istiyorum. İlk kez yapacağım. Sıfırdan başlayacağım. Amacım çizikleri gidermek.
Çok yüksek maliyetli olmayacak şekilde
Makine, keçe, sünger, ped, pasta cila ürünleri, demir tozu sökücü ve kil hamuru lazım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar Citroen Berlingo aracıma polisaj uygulaması yapmak istiyorum. İlk kez yapacağım. Sıfırdan başlayacağım. Amacım çizikleri gidermek.
Çok yüksek maliyetli olmayacak şekilde
Makine, keçe, sünger, ped, pasta cila ürünleri, demir tozu sökücü ve kil hamuru lazım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Polisaj Makinasi orbitalmi Rotary mi ariyorsunuz.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Seramikli araba için ön yıkama ve kova şampuanı önerir misiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
k2 bela hem ön yıkamada hemde kova şampuanı olarak işinizi görecektir gayet güzel üründür. Fireball pearl de kova şampuanı olarak beğendiğim bir şampuandır ayrıca :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Celal abi selamlar :)

Katı waxta pedle süre süre yayıyorduk, yüzeyden anlaşılıyordu. Sıvı üründe sonraki yıkamada anlıyorum anca :) pratiklik sebebiyle artık sıvı ürünlerle devam ediyorum. Bahsettiğin turuncu eldiven ile yaymayı deneyeceğim. Teşekkür ederim önerin için abi.
Rica ederim.dediğin gibi katı waxı sürerken anlıyorduk ama artık zor geliyor katı wax uygulamak,sıvı olanlar çok pratik oluyor.bende aynı sorunu yaşayınca eldivenle sürmeye başladım ,güzelde oldu.bence sende seveceksin bu şekilde uygulamayı.görüşmek üzere

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Far montajı yapıyorum ancak arabadaki gelen kablolarda artı eksi kutbu yazmiyir biri gri renkli biri beyaz renkli hangisi + hangisi - kutup acaba

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bugün tavanın iç döşemesinin arka koltuk hizasında ufak bir iki leke fark ettim, çocuk birşey yerken eliyle dokunmuş sanırsam.

Bu ürün nasıldır arkadaşlar, kullanan var mı acaba? Sıkıp üzerinden bez ile geçiyorsunuz sanırım. Veya tavan temizliğinde soft alternatif ürün öneriniz var mıdır, iç tavan döşemesi açık bej renk.

K2 Velor Pro Tavan ve Döşeme Temizleyici 1 Litre

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün tavanın iç döşemesinin arka koltuk hizasında ufak bir iki leke fark ettim, çocuk birşey yerken eliyle dokunmuş sanırsam.

Bu ürün nasıldır arkadaşlar, kullanan var mı acaba? Sıkıp üzerinden bez ile geçiyorsunuz sanırım. Veya tavan temizliğinde soft alternatif ürün öneriniz var mıdır, iç tavan döşemesi açık bej renk.

K2 Velor Pro Tavan ve Döşeme Temizleyici 1 Litre
İdeal bir üründür alternatif arama direk alabilirsin hocam.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
İdeal bir üründür alternatif arama direk alabilirsin hocam.
Hazır yeri gelmişken sorayım, K2 Velor direk tavana sıkıp mı siliyoruz yoksa mikrofiber beze sıkıp silmek mi daha doğru sefa abi? Daha önce Whürt köpükleri kullandık direkt tavana sıkıp çalışmasını bekliyorduk. Bunda şimdi spray şeklinde olunca merak ediyorum sonra fazla ürün sıkıp ıslatma oluyor mu? tecrübelerine başvuralım hangisi daha iyidir :)