Hızlı Soru - Cevap

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #25,661
Hocam gündüz mü yıkadınız akşam mı. Gündüz olduysa o yüzden kurumuş olabilir. Dört kapak az geldi bana, 50Ml civarı kullanmanızı öneririm. Kuru yerlerden geçerken temizlenir ama çizilmesi biraz daha olur tabi.
Evet gündüz yıkadım bu şampuanda 50 ml mi kullan dersiniz?Pompayla yıkamada fazla olur mu?Sizin dediğiniz gibi yaparsam belki kurumaz ilk kısımlar.Ya da yarısını yıkayacağım sonra peluşla sileceğim sonra diğer yarısına aynısını yapacağım.

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Evet gündüz yıkadım bu şampuanda 50 ml mi kullan dersiniz?Pompayla yıkamada fazla olur mu?Sizin dediğiniz gibi yaparsam belki kurumaz ilk kısımlar.Ya da yarısını yıkayacağım sonra peluşla sileceğim sonra diğer yarısına aynısını yapacağım.
Gündüz biraz da güneş var ise hızlı kurur şampuan. Özellikle yazın güneşi altında sakın araç yıkamayın. Pompada 30-50 ml arası kullanım yapabilirsiniz ben bu şekilde kullanıyorum uzun sürelerdir

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Peki şampuanım nasıl sizce başarılı bir marka model mi?
Auto britein superfoam ve magifoam ürünlerini kullanıyorum gayet iyidir kalitelidir. Şampuanda bir sorun olabileceğini düşünmüyorum doğru hava şartları ve doğru sulandırmayla sorun yaşamazsınız bence. Güneşli havada kurumaması imkansız hangi şampuan olursa olsun. Şampuanınız daha çok yazlık bir şampuan, ultra bir temizlik beklemeyin. Ben bu şampuana benzer şampuanlar kullanırken bir defa köpük yapıyordum sonra su vuruyorum sonra tekrar köpük yapıp eldivenle geçip su vuruyordum. Bu method biraz uğraştırır ama daha güvenlidir. En güvenilir yöntem ise ön yıkama sonra temaslı yıkamada grid vs korumalı kovalarla birlikte çoklu eldiven yıkamasıdır

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bende marolex pompa var yeni aldım haliyle onu kullanıyorum.sizin dediğiniz gibi az önce 50 ml yaptım daha yoğun oldu gibi.Bu şekilde sorunumu çözebilirAma birde valetpro alayım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
neden herkesin düşüncesinde bi autobrite var? ,en iyisi midir?
tercih sebebini belirtir misiniz.
Degil eskiden bu forumda ilk zamanlar Autoglym in foam lanceleri satilirdi ucuza getirirlerdi satarlardi.Sonra o kalitede Autobrite getirildi oda uygundu satildi hep daha sonra Autobrite TR ye Distributor olarak gelince X2 oldu fiyat bunlardan sonrada MJJJ ler ortaya cikti ilk zamanlar 300₺ felan satiliyordu adamlar yikama videosu ceken herkeze bedava yolladi gereginden fazla abartildi fiyatlar uctu versiyon degistikce aslinda mantik su icerisinde bir tane metal nozul var kivami ayarliyir baska bir espirisi yok amazondan aldigim 750₺ foam lance ilede ayni performansi aldim.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
dogru mantık aynı. nozzle sabunu köpürtüp püskürtüyor.
ürünün malzeme kalitesine ödeniyor geri kalanı

18 dolar x2.95 : 53tl ye almışım zamanında.

300 olduğunda ben detailingi bırakmıştım :)

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
dogru mantık aynı. nozzle sabunu köpürtüp püskürtüyor.
ürünün malzeme kalitesine ödeniyor geri kalanı

18 dolar x2.95 : 53tl ye almışım zamanında.

300 olduğunda ben detailingi bırakmıştım :)
En iyisi nedir peki?
Ya da tam olarak doğrusunu sormak gerekirse fiyatının karşılığı performans sunan F/P ürünler hangileridir?

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Degil eskiden bu forumda ilk zamanlar Autoglym in foam lanceleri satilirdi ucuza getirirlerdi satarlardi.Sonra o kalitede Autobrite getirildi oda uygundu satildi hep daha sonra Autobrite TR ye Distributor olarak gelince X2 oldu fiyat bunlardan sonrada MJJJ ler ortaya cikti ilk zamanlar 300₺ felan satiliyordu adamlar yikama videosu ceken herkeze bedava yolladi gereginden fazla abartildi fiyatlar uctu versiyon degistikce aslinda mantik su icerisinde bir tane metal nozul var kivami ayarliyir baska bir espirisi yok amazondan aldigim 750₺ foam lance ilede ayni performansi aldim.
@Sefa46 kardeşimden aldığım dancing boar dı sanırım dükkanda onu kullanacağım inşaallah. Bozulursa köpük yapan 2 lt lik pompalarla devam.

Dip not ekleyeyim başka bir konuda: ufak tefek bez temizliği oluyor evde yıkama sonrası microfibre gibi 5 litresi 1000 küsür fiyatlı deterjana açıkçası para vermedim. Onun yerine bingo çamaşır şampuanı kullanıyorum turuncu ve mor olanı.(2X4 litrelik 315 tl ye satın aldım hem çamaşır hem de bez temizliğinde ortak kullanılıyor) Gayet de iyi iş çıkarıyor. Bezler pahalı biliyorum. Ama bu kadar da lüks olmamalı şampuan falan. İsraf yani. Calgon da makineyi koruyor ama makine ömrü dolduğunda onunda yapacak bir şeyi yok. Makine ömrü boyunca da emin olun ki bir makine parası da Calgon a veriliyor. Bence bu detayları herkesin düşünmesi lazım. Şahsi fikrim tabi. Calgon da microfibre de kullanıp kullanmamak kararı herkesin özel seçimi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 kardeşimden aldığım dancing boar dı sanırım dükkanda onu kullanacağım inşaallah. Bozulursa köpük yapan 2 lt lik pompalarla devam.

Dip not ekleyeyim başka bir konuda: ufak tefek bez temizliği oluyor evde yıkama sonrası microfibre gibi 5 litresi 1000 küsür fiyatlı deterjana açıkçası para vermedim. Onun yerine bingo çamaşır şampuanı kullanıyorum turuncu ve mor olanı.(2X4 litrelik 315 tl ye satın aldım hem çamaşır hem de bez temizliğinde ortak kullanılıyor) Gayet de iyi iş çıkarıyor. Bezler pahalı biliyorum. Ama bu kadar da lüks olmamalı şampuan falan. İsraf yani. Calgon da makineyi koruyor ama makine ömrü dolduğunda onunda yapacak bir şeyi yok. Makine ömrü boyunca da emin olun ki bir makine parası da Calgon a veriliyor. Bence bu detayları herkesin düşünmesi lazım. Şahsi fikrim tabi. Calgon da microfibre de kullanıp kullanmamak kararı herkesin özel seçimi.
Abi zaten Mikrofiber sampuanini bireysel kullanicilar kullaniyor ki surekli yikama yapmiyorlar bireysel kullancilarin cogu pahali markali bezler kullaniyor Klin purestar adbl superclean adams garage liquid elements gibi hal boyle olunca ister istemez tercih meselesine dönüyor.

Zehir41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
2013 te ilk aldığım foam lance atas marka tam emin olamamakla italya üretimi pirinçten üretilmiş üründü. şuan hala çalışıyor. 110-120 bar arasında gayet güzel köpük yapıyor. Ama elimdeki yıkama makinası 160 bar orifisi değiştirsemde istediğin köpüğü elde edemedim. Ya cihazı kesiyor yada sulu atıyor vs. Bende youtube tan gördüğüm dancingboar marka ürünü aldım. Ne köpük performansı nede ekonomikliği eski ürüne yaklaşamıyor. Uygun fiyatlı ürün kullandıkça bence kaliteli ürünlerden daha pahalıya gelecek. Tabi aracı yıkama sıklığına göre değişir. Herkesin bütçesi farklı.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
En iyisi nedir peki?
Ya da tam olarak doğrusunu sormak gerekirse fiyatının karşılığı performans sunan F/P ürünler hangileridir?
bnim temel beklentim şu. sulu köpük yapmasın. nerdeyse tüm aftermarker ürünler yoğun köpük atabiliyor. genelde makinelerin yanında gelen ürünler fazla sulu köpük yapıyor.
daha sonrasında hacmine bakarım. 1ltreden az hacmi olmasın.
dolum agzı genıslıgı bence onemlı. sampuanı zaman zaman şişesinden döktüğümüz için geniş agız kullanım kolaylığı sağlıyor.
prinç yada paslanmaz fiyatına göre tercih edilir. prinç paslanmaza göre daha yumuşak malzeme. aynı fiyatsa paslanmaz tercih ederim.
daha sonrasında vana ve nozzle in çalışma kalitesine bakarım.
bana göre hem fiyatı hem kalitesi iyi olmalı.
1000 liralık bir üründe çok iyi olabilir 5000 liralıkta.

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
bnim temel beklentim şu. sulu köpük yapmasın. nerdeyse tüm aftermarker ürünler yoğun köpük atabiliyor. genelde makinelerin yanında gelen ürünler fazla sulu köpük yapıyor.
daha sonrasında hacmine bakarım. 1ltreden az hacmi olmasın.
dolum agzı genıslıgı bence onemlı. sampuanı zaman zaman şişesinden döktüğümüz için geniş agız kullanım kolaylığı sağlıyor.
prinç yada paslanmaz fiyatına göre tercih edilir. prinç paslanmaza göre daha yumuşak malzeme. aynı fiyatsa paslanmaz tercih ederim.
daha sonrasında vana ve nozzle in çalışma kalitesine bakarım.
bana göre hem fiyatı hem kalitesi iyi olmalı.
1000 liralık bir üründe çok iyi olabilir 5000 liralıkta.
Teşekkürler bilgilendirme için. Bende araştırdığımda bu kriterleri gözetmeye çalışıyorum. Malesef belli sınırlamalar yüzünden ya uygun fiyatlı ama bu kriterleri sağlamayan ürünler ya da kaliteli olup 60-70 dolar bandının üstüne çıkan ürünlerle karşılaşıyoruz. Anladığım kadarıyla da şu an piyasada 2500+ gibi rakamları verip kaliteli birşey alayım dediğinizde de biri diğerinden çok farklı değil gibi.

Hesaplı alınabilecek ürünler kategorisinde ya amazononun sattığı birkaç opsiyon var ya da temu üzerinden hype edilen bearforce var gibi.
Pahalı ürünler kategorisinde de Autobrite, Autoglym, Maxshine, Mjjc, Sam’s gibi opsiyonlar çıkıyor.
Ulaşması zor ve Tr’ye gelişi çok daha pahalı olan Adam’s, Mtm, active vs gibi ürünlerde var ki bunlar zaten vergileriyle beraber çok daha yüksek fiyatlı oluyor.
Hal böyle olunca eminim benim gibi kullanıcılar foam cannon satın almak istediğinde malesef çok büyük karmaşa içinde kalıyor.
Belki bu konuda tecrübeli insanlar objektif olarak ürünlerin + ve - yönlerini ortaya koyarak bir foam cannon rehberi oluşturabilir ki bence çok faydalı olabilir.
Sonuç olarak ben yaptığım araştırmalar sonucu yukarıda da yazılan kriterler doğrultusunda ya Mjjc ya da Autobrite foam cannonun şu an fiyatı yüksek ama alınabilir kaliteli ürünler olduğunu düşünüyorum.

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Sık durula şeklinde kullanacaksanız polytop maximus daha az toz çeker, daha parlaktır yazdığınız markalardan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haydaa :) herkes vonix önernmişti tam hedefe kitlenmiştim en iyisi gibi diyorlardı şimdi başka marka çıktı çok kararsızım.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Teşekkürler bilgilendirme için. Bende araştırdığımda bu kriterleri gözetmeye çalışıyorum. Malesef belli sınırlamalar yüzünden ya uygun fiyatlı ama bu kriterleri sağlamayan ürünler ya da kaliteli olup 60-70 dolar bandının üstüne çıkan ürünlerle karşılaşıyoruz. Anladığım kadarıyla da şu an piyasada 2500+ gibi rakamları verip kaliteli birşey alayım dediğinizde de biri diğerinden çok farklı değil gibi.

Hesaplı alınabilecek ürünler kategorisinde ya amazononun sattığı birkaç opsiyon var ya da temu üzerinden hype edilen bearforce var gibi.
Pahalı ürünler kategorisinde de Autobrite, Autoglym, Maxshine, Mjjc, Sam’s gibi opsiyonlar çıkıyor.
Ulaşması zor ve Tr’ye gelişi çok daha pahalı olan Adam’s, Mtm, active vs gibi ürünlerde var ki bunlar zaten vergileriyle beraber çok daha yüksek fiyatlı oluyor.
Hal böyle olunca eminim benim gibi kullanıcılar foam cannon satın almak istediğinde malesef çok büyük karmaşa içinde kalıyor.
Belki bu konuda tecrübeli insanlar objektif olarak ürünlerin + ve - yönlerini ortaya koyarak bir foam cannon rehberi oluşturabilir ki bence çok faydalı olabilir.
Sonuç olarak ben yaptığım araştırmalar sonucu yukarıda da yazılan kriterler doğrultusunda ya Mjjc ya da Autobrite foam cannonun şu an fiyatı yüksek ama alınabilir kaliteli ürünler olduğunu düşünüyorum.
Adams ile auto brite ın son versiyonu aynı foam lance avantajı şişelerinin şeffaf pet olması ağzı geniş . Sams auto glym ve angelwax da birbiri ile aynı ve avantajı şişelerinin hdpe olması yani kimyasala dayanıklı pet değil ve ağzı geniş. Diğerleri bulunmuyor zaten birşey yazmama gerek yok zaten fiyatları en az az 2 katı