Hızlı Soru - Cevap

Hürgeneral

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,801
Bugün haberlerde sonradan takılan mercek olmayan led farlar yasaklanacak diye bir şeyler dönüyor bilgisi olan var mı yürürlüğe girdi mi acaba

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün haberlerde sonradan takılan mercek olmayan led farlar yasaklanacak diye bir şeyler dönüyor bilgisi olan var mı yürürlüğe girdi mi acaba
Ya sonradan simsek etkili zenon mu nedir onlar harbiden uzun yolda sehir icinde karsi tarafin gozunu aliyor araba arkamda ama sanki benim iceriyi aydinlatiyor gibi onlara adam akilli zaten far ayarida yapilmiyor daha düzgün olanina denk gelmedim farklarin biri kenya ya biri konyaya bakiyor helede ticariler daha da kötü,muayeneden de gecmiyor ama iste orjinalden yanayim ben her zaman.Fabrika cikisi led veya Zenon farlar gayet güzel.

Hürgeneral

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
şimdi ben sadece led taktırmıştım lumeni filan düşüktü muayneden de geçiyordum xenon led olmadığı için bende mi değiştirsem ki geri halojene

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bende benzer bir kararın eşiğindeydim. Konuştuğum birkaç kişinin hepsi karcher k5’i önerdiler. Bende aldım fakat daha deneme şansım olmadı. O gelene kadar da güzel bir foam lance alma arifesindeyim.
Şu an Marolex 3000’i modifiye ettim ve onun ile ön yıkama yapıyorum. Kolay mı hayır değil. Zaten tüm görüşler de foam lance aldıktan sonra hem kolaylık hem de keyifin artacağı yönünde.
hayırlı olsun. marolexe nasıl bir modifiye yaptınız acaba?

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar herkese selamlar. Ppf kaplı bir araç kullanıyorum birçok bilgiyi forum sayesinde araştırarak öğrendim bu sebeple çok teşekkür ederim öncelikle. Ancak bir soruma yanıt bulamadım;

Aracımda ph nötr şampuan (Advanced Posedion) ve ph nötr ön yıkama (Foamula 1) ürünleri kullanıyorum. İkisi de ValetPro. Kaplamacım bu markayı önerdiğinden ValetPro’dan henüz şaşmadım. Ancak aracım çabuk tozlanıyor ve bunun önüne geçmek için bir wax veya hızlı cila kullanmak istiyorum. Ppf için ayrı özellikte ürünler mi kullanmalıyım yoksa herhangi bir hızlı cila ya da wax işimi görür mü? Ürün önerilerinize açığım. Koch Chemi PW ürününü ppf kaplı araçta kullanan varsa yorumlarını da duymayı çok isterim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar herkese selamlar. Ppf kaplı bir araç kullanıyorum birçok bilgiyi forum sayesinde araştırarak öğrendim bu sebeple çok teşekkür ederim öncelikle. Ancak bir soruma yanıt bulamadım;

Aracımda ph nötr şampuan (Advanced Posedion) ve ph nötr ön yıkama (Foamula 1) ürünleri kullanıyorum. İkisi de ValetPro. Kaplamacım bu markayı önerdiğinden ValetPro’dan henüz şaşmadım. Ancak aracım çabuk tozlanıyor ve bunun önüne geçmek için bir wax veya hızlı cila kullanmak istiyorum. Ppf için ayrı özellikte ürünler mi kullanmalıyım yoksa herhangi bir hızlı cila ya da wax işimi görür mü? Ürün önerilerinize açığım. Koch Chemi PW ürününü ppf kaplı araçta kullanan varsa yorumlarını da duymayı çok isterim.
https://www.adbl.com.tr/urun/adbl-speed-qd-hizli-cila-1-litre

Bu ürünü kullanabilirsiniz yada Meguiars Xpress Sentetik wax ondanda kullanabilirsiniz.

Xpress toz cekmiyor kendini kanitladi guzel ürün Adblde gayet güzel ürün.

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bu ürünü kullanabilirsiniz yada Meguiars Xpress Sentetik wax ondanda kullanabilirsiniz.

Katılıyorum. ADBL Speed qd hem quick detailer , hem toz çekmiyor, hemde ilk yıkamasını yaptım boncuklaması ve dayanımı şaşırttı beni bir quick detailer a göre . Parlaklığıda hoşuma gitti. Ayrıca mango kokulu güzel bir ürün ben beğendim fiyatıda başarılı.

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Pw çok toz çekiyor sulandırma oranı vs iştah açıcı gibi görünüyor kendimde aldım beğeniyordumda baya zamanında ama mıknatıs gibi çekiyor tozu çöpe attım bu yüzden. Gyeonun seramikli cilalarıda çok toz çekiyor eğer radarınızda varsa bilginize.Valet pro advanced poseidon cilalı bir şampuan bu yüzdende toz çekiyor olabilir. Aşağıdaki önerilerimize bir göz atın bence.

Son düzenleme:

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Katılıyorum. ADBL Speed qd hem quick detailer , hem toz çekmiyor, hemde ilk yıkamasını yaptım boncuklaması ve dayanımı şaşırttı beni bir quick detailer a göre . Parlaklığıda hoşuma gitti. Ayrıca mango kokulu güzel bir ürün ben beğendim fiyatıda başarılı.
Pw çok toz çekiyor sulandırma oranı vs iştah açıcı gibi görünüyor kendimde aldım beğeniyordumda baya zamanında ama mıknatıs gibi çekiyor tozu çöpe attım bu yüzden. Gyeonun seramikli cilalarıda çok toz çekiyor eğer radarınızda varsa bilginize.Valet pro advanced poseidon cilalı bir şampuan bu yüzdende toz çekiyor olabilir. Aşağıdaki önerilerimize bir göz atın bence.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak ADBL ürünlerinin ph değerleri hakkında bir bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Sadece Ppf için uygun olarak belirtmişler. Ayrıca Abdl'nin Tar Remover ve Demirtozu temizleyicisini de önerir misiniz?

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR

hocam konuyla biraz bağlantılı fakat farklı bir sorum olacaktı. @emirhaneness sağ olsun önerilerde bulundu fakat yine de aklımda soru işaretleri var. sizin de tavsiyelerinizi almak isterim:
  • cilalı şampuan kullanmak araç boyasına zarar verir mi?
  • en iyi boya sağlığı için ph nötr şampuan mı kullanmalıyız?
  • su kaydırıcı özelliği olan; boya sağlığını ve ömrünü bozmayacak, en sağlıklı, parlaklığı maksimum verebilecek şekilde tavsiye edebileceğiniz yıkama köpüğü nedir?
  • Apc yanında dış plastik aksamlar (dodik, çamurluk vs.) için önereceğiniz ürünler neler olur?
teşekkürler...

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak ADBL ürünlerinin ph değerleri hakkında bir bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Sadece Ppf için uygun olarak belirtmişler. Ayrıca Abdl'nin Tar Remover ve Demirtozu temizleyicisini de önerir misiniz?
Rica ederim. Hızlı cila kategrosindeki ürünlerin ph değerlerinin belirtildiğini hiçbirinin açıklamasında henüz rastlamadım bilgim yok malesef. Adbl Tar remover kullanmadım ben auto brite just the tonic kullanıyorum elimde bu ürün mevcut olduğu için. Adbl wampire light demir tozu 1 lt almıstım kullanıyorum memnunum kokusuda ağır değil işini güzel yapan bir ürün.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
hocam konuyla biraz bağlantılı fakat farklı bir sorum olacaktı. @emirhaneness sağ olsun önerilerde bulundu fakat yine de aklımda soru işaretleri var. sizin de tavsiyelerinizi almak isterim:
  • cilalı şampuan kullanmak araç boyasına zarar verir mi?
  • en iyi boya sağlığı için ph nötr şampuan mı kullanmalıyız?
  • su kaydırıcı özelliği olan; boya sağlığını ve ömrünü bozmayacak, en sağlıklı, parlaklığı maksimum verebilecek şekilde tavsiye edebileceğiniz yıkama köpüğü nedir?
  • Apc yanında dış plastik aksamlar (dodik, çamurluk vs.) için önereceğiniz ürünler neler olur?
teşekkürler...
Merhabalar

:Cilali sampuanlar.araciniza zarar vermez.

:Eger Aracinizda boya koruyucu ürün kullaniyorsaniz Ph nötr Ön yikama şampuani ve Kova şampuani kullanmalisiniz.Biz Yogun Agresif yüksek Alkali ürünler önermiyoruz.

:Bu sekilde sampuan aramak yerine Boyayi koruyan Güzel bir Spray Cila wax alip maksimum parlakliga ulaşip uzun süre boyayi korumak daha mantiklidir.

:APC yi dış plaktiklerde neden kullaniyorsunuz?Plastik Aksamlar icin çok fazla.çesit ürünler mevcut.

Aracininizi marka model belirtin müsait oldukça sorularinizi ben cevaplayamasamda arkadaşlar cevaplayabilir,yorumlayabilir.

NOT:APC çılginligini birakin dostlar kime sorsam ozellikle ilk defa malzeme alacak kisiye soruyorum nelerin var 10 kisiden 8 inde Koch GS var ve genelide Deri Koltuklu araba sifir ve bu ürünün sizde ne işi var?Bireysel Kullanicisiniz daha hafif interior alip kullanin foruma ilk gelen arkadaşlar gelin buradan sorularinizi sorun forumda yüzlerce tecrübeli arkadaşlarimiz var yardim alin sormaktan hiç cekinmeyin.