Hızlı Soru - Cevap

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D
Abi nasiol'ün lastik parlatıcısı da fiyat performans olarak iyi diye biliyorum.Kullanmadım ancak sfworkz denemişti.Fiyatına göre gayet uzun dayanımı var diye biliyorum.Elimde şuan aşırı ucuz bir parlatıcı var, bitirdiğimde buna geçmeyi düşünüyorum.Iyi aksamlar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı yıkıyorum, güzelce kurutup açık otoparka park ediyorum ertesi gün arabanın üstünde bi ton toz oluyor bu tozları neyle silsem minimum çizerim aracı, üstünde soft99 kwami var
Kullandığınız wax çok toz çekiyor olabilir, kıwami hiç kullanmadım ama vonixx blend spray wax, meguiars xpress wax, adbl syhnetic wax da toz çekme sorunu yaşamadım.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullandığınız wax çok toz çekiyor olabilir, kıwami hiç kullanmadım ama vonixx blend spray wax, meguiars xpress wax, adbl syhnetic wax da toz çekme sorunu yaşamadım.
abi katı waxlardan en iyi parlaklık vereni vonix blend mi bide bu bi kutu katı vax ne kadar süre gidiyor

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi nasiol'ün lastik parlatıcısı da fiyat performans olarak iyi diye biliyorum.Kullanmadım ancak sfworkz denemişti.Fiyatına göre gayet uzun dayanımı var diye biliyorum.Elimde şuan aşırı ucuz bir parlatıcı var, bitirdiğimde buna geçmeyi düşünüyorum.Iyi aksamlar
bende takip ediyorum da car pro dark side sipariş ettik bakalım bide onu deneyimleyelim :D

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracı yıkıyorum, güzelce kurutup açık otoparka park ediyorum ertesi gün arabanın üstünde bi ton toz oluyor bu tozları neyle silsem minimum çizerim aracı, üstünde soft99 kwami var

Bence yıkamaktan başka çare yok Quick detailer ve kaliteli mikrofiber bez ile yapılan uygulamalar var bir zamanlar araştırmıştım ancak ben kesinlikle çizilmediğine inanmam.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
abi katı waxlardan en iyi parlaklık vereni vonix blend mi bide bu bi kutu katı vax ne kadar süre gidiyor
Katı wax bu zamana kadar sadece birkaç defa meguiars paste wax kullanmıştım, onun harici birşey kullanmadım ne desem yalan olur :)
Kaliteli spray wax dayanım olarak yeterli geliyor bana

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam iş waxta değil sanırım çünkü adbl sentetik wax da kullanıyorum, otoparkta ağaç çok ve toz fazla, evimin dibindeki benzinlikte basınçlı hava var sanırım onu bir deneyeceğim tozları ne kadar aldığına bakıcam

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Adbl İnterior Cleaner, Koch Po, 2 Scrup Ped 2 Detay fırçası ve bir mini sünger ile temizliği yapıp Koch TS ile korumaya aldım. Adbl İnterior QD ile ayak basılan yerleri bezle geçip hızlıca korumaya aldım. Ekranın üstündeki fabrikasyon jelatini çıkartıp yerine internetten aldığım ekran koruyucuyu taktım. En son camları Adbl Glass Cleaner Holo ile temizleyip pianoblackleri K2 Lcd ve Carbon bezle geçtim. Adbl in Sandal kokusunu sıkıp bitirdim :)

Emirhan daha önce sordum mu bilmiyorum :) kağıt paspasları nereden aldın, hazır bölünmüşmü yoksa kendin mi kesiyorsun. Birde kalınlığı nasıl az bişi ıslanınca paramparça oluyormu

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben de aynı sorundan muzdaribim. katı wax, meq quik wax, adbl sentetik wax hepsini denedim. yıkama sonrası hemen toz oluyor. bence ankara çok tozlu bir şehir.

berkceylan57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
katı vawlarda en fazla parlaklığı veren hangisi birde bi kutu wax ın bitmesi ne kadar sürüyor
K2 proton kullanıyorum gayetde memnunum toz tutma yapmadı bende 4 kere uyguladım yarısından fazlası duruyor 10 kere yaparsın 2-3 ayda 1 yapsan yeter

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan daha önce sordum mu bilmiyorum :) kağıt paspasları nereden aldın, hazır bölünmüşmü yoksa kendin mi kesiyorsun. Birde kalınlığı nasıl az bişi ıslanınca paramparça oluyormu
Abi merhaba. Yok sormadın :) Kraft 130 gr paspas kağıdı diye geçiyor. Islanınca parçalanma yapmıyor yağmurlu havalarda sadece uzun süre kullanınca ortadan bölünüyor ama parçalanma olmuyor

berkceylan57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Tepesini çevire çevire açmak yerine yandan dolması güzelmiş aslında.. polhamın tepesindeki dişler pek güven vermiyor
Temuda buldum şimdi yorumları çok iyi almaya karar verdim deneyimlerimi paylaşırım sonuçta uzun bir süre polhamı kullandım bakıcaz kim daha büyükmüş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ben de aynı sorundan muzdaribim. katı wax, meq quik wax, adbl sentetik wax hepsini denedim. yıkama sonrası hemen toz oluyor. bence ankara çok tozlu bir şehir.
Tozlu ve Kalabalik bir şehir gecenlerde arabayi yikadim ertesi gün yanimdaki arabanin camlari tozlanmis benimkinde bisey yoktu çok fazla.toz olmuyor boyanin minimum toz cekmesi için yüzeyin mutlaka çok.iyi olmasi.lazim özellikle seramik kaplamada varsa buyuk etken oynuyor.onun haricinde Carnauba Sivi ve Kati Waxlar zaten tozu çekebiliyor bazi yogun Sİ02 lerde çekebiliyor.