Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öne çıkan konu #27,481
Boş Sonax Bsd şişesine su ile karışımlı Flowey alkali jant temizleyicisi koysam güvenle durur mu? Delinmesi durumu olur mu?

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
tavan için bir yılı aşkın süredir aşağıdaki ürünü kullanıyorum. Yeşil olana göre sapı da mopu da çok daha kaliteli.
Coofbe Teleskopik Saplı Ayarlanabilir Kuru Islak Araç Yıkama Fırçası Oto Yıkama Paspası Yumuşak Bez
https://app.hb.biz/pkNV4iOxBi6C
Tesekkurler hocam cvp icin, bu fiyata cikinca ufs alirim diye dusunuyorum

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sıçratma olayını leflef sünger çözdü hocam, fırçayla sürünce lastikde fazlalık kalmasın diye temiz fırçayla üstünden 1 tur daha geçip üstüne birde bezle hafif silmeme rağmen yinede sıçratma oluyordu. Leflef sünger derdime derman oldu :)
Kimisinde de tam tersi olmuş bende anlayamadım :)
Valla yıllardır fanatik leflefciydim :D forumda da epey kişiye önerdim. Ürün sarfiyatı anlamında süperdir, ürünü emmez ve olduğu gibi yüzeye aktarır. Temizlenmesi de kolay oluyor ürün emmediği için(hiç gerek duymadım ama aynı süngerle farklı parlatıcı sürenler için kritik bi konu).
Markette şöyle 10 liraya ufak sünger bulunca alıp deneyeyim dedim ve sıçratma falan kesilince bundan diye düşündüm. Sonraki yıkamada bi leflef e dönüp aynı şekilde sürüp deneyeyim.

bb yachting

sorununun çözülmesine sevindim abi, daha öncede konuşmuştuk bagajda ufak bir ölçü kabı şart :D ben hem ürün sarfiyatı hem doğru oranlama adına ölçü kabı olmadan karışım yapmıyorum.
Berke kardeşim ben de baya sevindim, gençleştik resmen, bu kadar mı farkeder :D

Bi tane 30ml ölçü Kapaklı HDPE şurup şişesi buldum. Magifoamı doldurdum ona. Hepsine onu ölçüp koyuyorum. Göz kararını bıraktım :D apc, jant temizleyici falan için göz kararına devam ama onda da ölçüye geçeceğim :D

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D
Abi nasiol'ün lastik parlatıcısı da fiyat performans olarak iyi diye biliyorum.Kullanmadım ancak sfworkz denemişti.Fiyatına göre gayet uzun dayanımı var diye biliyorum.Elimde şuan aşırı ucuz bir parlatıcı var, bitirdiğimde buna geçmeyi düşünüyorum.Iyi aksamlar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı yıkıyorum, güzelce kurutup açık otoparka park ediyorum ertesi gün arabanın üstünde bi ton toz oluyor bu tozları neyle silsem minimum çizerim aracı, üstünde soft99 kwami var

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı yıkıyorum, güzelce kurutup açık otoparka park ediyorum ertesi gün arabanın üstünde bi ton toz oluyor bu tozları neyle silsem minimum çizerim aracı, üstünde soft99 kwami var
Kullandığınız wax çok toz çekiyor olabilir, kıwami hiç kullanmadım ama vonixx blend spray wax, meguiars xpress wax, adbl syhnetic wax da toz çekme sorunu yaşamadım.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi nasiol'ün lastik parlatıcısı da fiyat performans olarak iyi diye biliyorum.Kullanmadım ancak sfworkz denemişti.Fiyatına göre gayet uzun dayanımı var diye biliyorum.Elimde şuan aşırı ucuz bir parlatıcı var, bitirdiğimde buna geçmeyi düşünüyorum.Iyi aksamlar
bende takip ediyorum da car pro dark side sipariş ettik bakalım bide onu deneyimleyelim :D

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Bence yıkamaktan başka çare yok Quick detailer ve kaliteli mikrofiber bez ile yapılan uygulamalar var bir zamanlar araştırmıştım ancak ben kesinlikle çizilmediğine inanmam.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
abi katı waxlardan en iyi parlaklık vereni vonix blend mi bide bu bi kutu katı vax ne kadar süre gidiyor
Katı wax bu zamana kadar sadece birkaç defa meguiars paste wax kullanmıştım, onun harici birşey kullanmadım ne desem yalan olur :)
Kaliteli spray wax dayanım olarak yeterli geliyor bana

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullandığınız wax çok toz çekiyor olabilir, kıwami hiç kullanmadım ama vonixx blend spray wax, meguiars xpress wax, adbl syhnetic wax da toz çekme sorunu yaşamadım.
Hocam iş waxta değil sanırım çünkü adbl sentetik wax da kullanıyorum, otoparkta ağaç çok ve toz fazla, evimin dibindeki benzinlikte basınçlı hava var sanırım onu bir deneyeceğim tozları ne kadar aldığına bakıcam