Hızlı Soru - Cevap

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
arkadaşlar ön yıkama şampuanı alacağım. ne tavsiye edersiniz ? araba bir yıldır yıkanmadı. kwazar 2lt pompa kullanacağım. belki form Lance de alabilirim.

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
arkadaşlar ön yıkama şampuanı alacağım. ne tavsiye edersiniz ? araba bir yıldır yıkanmadı. kwazar 2lt pompa kullanacağım. belki form Lance de alabilirim.
Bir yıldır yıkanmadıysa ilk yıkama için sıralamadan bağımsız;

Kc gs
K2 bora
Vonixx vmol
Fra ber neve

Sonrasında rutin yıkama için yine sıralamadan bağımsız;

K2 bela
Adbl yeti
Vonixx v-floc

Sen ne kullanıyorsun kardeşim dersen;

Ön yıkama: k2 bela
Temaslı yıkama: carpro reset ve k2 fluxo

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımın kaportasında pütürlü bi hissiyat var önce demirtozu uygulayacağım sonra da soft kil uygulaması yapacağım fakat bundan sonra polisaj işlemine gerek var mıdır acaba ve hangi killer bunun için uygundur

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aracımın kaportasında pütürlü bi hissiyat var önce demirtozu uygulayacağım sonra da soft kil uygulaması yapacağım fakat bundan sonra polisaj işlemine gerek var mıdır acaba ve hangi killer bunun için uygundur
Kardesim Soft bir kil alabilirsin Markasinin önemi yok nette satilan Mavi Renkli killerden alma hele de 3M yaziyorsa direk uzaklas :) Polisaj islemine gerek kalmamasi icin saglam bir kil kaydiri urun kullanman lazim birde uygilama yaparken sag sol asagi yukari seklinde yap oval daire cizme onun haricinde uygulamadan sonra Cleaner Wax ve Kati Wax bir tik kapaticilik saglar güzel görüntü alirsin.

osieren18

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
Merhabalar arkadaşlar, uygun fiyatlı bir ön yıkama şampuanı arayışındayım manüel pompada kullanmak için. Önerilerinizi bekliyorum. (ön yıkama sonrası kullanılacak kova şampuanı önerisi de alabilirim elimde Vonixx V-floc var ama bitmek üzere fiyatlar uçuk biraz :)

KVV675

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
merhaba arkadaşlar aracım gün boyu güneşe maruz kalıyor. Güneşden koruyabilmek için kaporta kısmına uv ışınına karşı koruma sağlamak için hangi ürünü kullanmam gerekli öneriniz nelerdir?

Slowmoti

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Selam, bütçeniz minimum - maksimum nedir..? araç marka - modeli nedir..?

Karcher ‘K5 in farklı farklı modellerinin olmasının sebebi, basınç değerlerinin modelden modele değişkenlik göstermesi, tabanca tetiğinin mekanik veya digital ekranlı olması gibi gibi hususlardan dolayı ve bazı modeller hava soğutmalıdır, bazıları su soğutmalıdır (su soğutmalı olanlar —>hem hava hem su soğutmalıdır) işte bu sebeblerden fiyatları farklılık gösterir,

Örneğin K5 Classic ele alırsak;
Motor gücü: 2,1 kW
metal döküm pompa
Basınç: 120 bar (markadan bağımsız yıkama makineleri üreticilerin verdiği maksimum basınç değerinde hiç bir zaman çalışmazlar, yani cihaz 145 bar değildir)

hava soğutmalı motor (su soğtmalı değil)

hortum ızunluğu: 8 metre (alacağınız makinenin hortumu min. 8 metre olsun çünkü daha kısa olduğunda yıkama esnasında sürekli makineyi sağa sola çekmeniz gerekir, makine olduğu yerde sabitken hortum kısa olduğun için hizmet veremez) ideali 10 metre’dir.

Esasen makinenin basınç gücü hiç bir zaman ilk öncelik olmamalıdır,

Bir yıkama nakinesinde en önemli teknik değer cihazın 1 dk. ‘da veya 1 saatte ne kadar basınçlı su sağlayabildiği önemlidir, yani cihazın (operating water flow rate) Litre/minute veya Litre/saat değerini dikkate alacaksınız,

bu teknik değerde de max water flow rate değerini dikkate almayınız çünkü dediğim gibi cihaz hiç bir zaman maksimum çalışma değerlerine çıkmak için tasarlanmamıştır, cihaz ister karcher olsun, ister bosch olsun isterse de başka marka olsun hepsinde durum aynıdır.,

Karcher ‘in dezavantajı aksesuarları çok pahalıdır, Örneğin Bosch için hortumu uzatmak için ek uzatma hortumunu 700-900 liraya alabiliyorken Karcher ‘de bu hortumu almak istediğinizde 3-4 kat pahalıdır,

Bosch’un diğer avantajı cihazların çoğu su soğutmalı ve metal döküm pompaya sahiptir, Karcher ‘de sadece K5 ve üzeri modellerde metal döküm pompa kullanılır,

Bosch Aquatak 130 veya 135 modeli öneririm , Ancak bütçenizi zorlamayacaksa Bosch Advanced Aquatak 160 modelini öneririm, 160 modeli üzün ömürlü güzel bir cihazdır,

Bosch Aquatak 130 (6 metre hortum) ve 135 (7 metre hortum) yani hortumları biraz kısadır ama dediğim gibi bosch ‘ta hortumu uzatmak için vereceğiniz ücret cebinizi yormaz yani ucuzdur

Karcher ‘de makinenin tabancası veya soket bağlantıları bir sebebten dolayı bozulursa veya kırılırsa servisler sizden yeni makine ücreti kadar fiyat isterler, hatta aldığınız karcher ‘in tabancası digital bir makine ise geçmiş olsun, özetle karcher ‘in parçaları ve aksesuarları ciddi pahalıdır,

Bosch ‘ta ise tabanca ve diğer bağlantı soketleri daha kalitelidir, aksesuarları pahalı değildir,

Bu hobide en önemli kriter yıkama işi yorucu olmamalıdır, ne kadar az yorulma o kadar fazla keyif alırsınız, bu sebebten kısa hortumlu, cihazın pompalayabildiği basınçlı su miktarı (su debisi düşük) cihazlar ile yorucu bir yıkama tecrübesi sonucu bir süre sonra sıkılır makine bir kenarda atıl halde kalır;

Bu hobide en önemli ekipmanınız yıkama makinesidir, saygılar.. :)
Değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim bütçem 13-18 bin arası düşünüyorum aracım fieasta ve yanında 1 tane de ufak atv var arada bir de bahçeyi yıkarım diye düşünüyorum şu anda düz hortum ile yıkıyorum ama sizin dediğiniz gibi yorucu olmaya başlıyor. o yüzden biraz uzun ömürlü bir yıkama cihazı almak istiyorum tek amacım araç yıkamak değil farklı yerlerde de kullanım sağlamak.

arayco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhabalar, araç iç temizliği için (koltuk, paspas, torpido(piano black detaylar ve tuş takımları))

Koch Chemie GS önerdiler ancak oda kullanım sonrası tüm yağı yok ettiği için kuruma yapabilirmiş ve Koch Chemie TS ile desteklenmesi gerekitği söylendi.

Bu şekilde çok pahalı da oluyor tabi GS konsantre olduğu için baya uzun süreler gidecek ancak

bu şekilde kaliteli memnun kalınan iç temizlik için öneriniz var mı fırça ile ovup temizliği sağlayabileceğim aracımda sorun yaratmayacak şekilde ?

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhabalar, araç iç temizliği için (koltuk, paspas, torpido(piano black detaylar ve tuş takımları))

Koch Chemie GS önerdiler ancak oda kullanım sonrası tüm yağı yok ettiği için kuruma yapabilirmiş ve Koch Chemie TS ile desteklenmesi gerekitği söylendi.

Bu şekilde çok pahalı da oluyor tabi GS konsantre olduğu için baya uzun süreler gidecek ancak

bu şekilde kaliteli memnun kalınan iç temizlik için öneriniz var mı fırça ile ovup temizliği sağlayabileceğim aracımda sorun yaratmayacak şekilde ?
Carpro innerqd, sonax torpido temizleyici ve MACWAG Interior cleaner kullanıp memnun kaldığım ürünler. Koch chemie gs yi aracın iç ve dışında kullanabilirsiniz. TS yi ise zamanla yıpranan iç plastikleri eski haline döndürmek için kullanabilirsiniz.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardesim Soft bir kil alabilirsin Markasinin önemi yok nette satilan Mavi Renkli killerden alma hele de 3M yaziyorsa direk uzaklas :) Polisaj islemine gerek kalmamasi icin saglam bir kil kaydiri urun kullanman lazim birde uygilama yaparken sag sol asagi yukari seklinde yap oval daire cizme onun haricinde uygulamadan sonra Cleaner Wax ve Kati Wax bir tik kapaticilik saglar güzel görüntü alirsin.
Abi yıkama şampuanı yeterli gelir mi acaba güzelce yumuşatıp

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kil uygulamasını özellikle güneşin etkisini kaybettiği saatlerde yapmanızı öneririm. Her ne kadar gölgede uygulasanız bile şampuanlı su yüzeyde kuruyabiliyor.

furkanatci

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, camda yıkamadan ve yağmurdan kaynaklı kireç lekeleri oluşuyor. Önerebileceğiniz cam temizleme ürünleri nelerdir? Teşekkürler

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, camda yıkamadan ve yağmurdan kaynaklı kireç lekeleri oluşuyor. Önerebileceğiniz cam temizleme ürünleri nelerdir? Teşekkürler
Merhaba, elinizde kireç temizleyici varsa ön cam hariç diğer camlara uygulayabilirsiniz.

Tavsiyem cam pastası kullanmanız olacaktır, ön camda rahatlıkla uygulayabilirsiniz. CarPro Ceriglass, Vonixx Focus veya Glaco Glass tercih edebilirsiniz. Kendiniz uğraşmayı seviyorsanız İnce Garaj’ ın pasta tarifi de çok uyguna geliyor.

furkanatci

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, elinizde kireç temizleyici varsa ön cam hariç diğer camlara uygulayabilirsiniz.

Tavsiyem cam pastası kullanmanız olacaktır, ön camda rahatlıkla uygulayabilirsiniz. CarPro Ceriglass, Vonixx Focus veya Glaco Glass tercih edebilirsiniz. Kendiniz uğraşmayı seviyorsanız İnce Garaj’ ın pasta tarifi de çok uyguna geliyor.

Teşekkür ederim. Carpro nun ürünlerini kullanıyorum. Ceriglass alıp deneyeceğim. Ancak her seferinde bu pasta işlemini yapmak zorunda kalır mıyım? Camları temizlemek için özel ürünler önerebilir misiniz?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim. Carpro nun ürünlerini kullanıyorum. Ceriglass alıp deneyeceğim. Ancak her seferinde bu pasta işlemini yapmak zorunda kalır mıyım? Camları temizlemek için özel ürünler önerebilir misiniz?
Daha önce k2 Nuta ve Meg Glass Cleaner kullanmıştım 2 üründen de memnun kalmıştım.

Sefa abi aralarındaki farkı ve diğer ürünlerle kıyaslamasını daha iyi yapacaktır topu ona paslayayım :) @Sefa46