Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bi de benzinlikte yıkarken zamanlama çok önemli o yüzden bi sıralama yapmak lazım. Düşündüğüm en verimli sıralama şu şekilde
1.Aracı kwazar ile köpükleme
2. Köpük etki gösterirken kapı aralarını köpükleyip hızlıca secho ile durulama
3.aracı durulama ile beraber jantlardaki kaba kirleri su ile arındırma
4.çift kova yöntemi ile aracı yıkama
5. Kalan köpükle veya jant temizleyiciyle jantları ovalama
6.aracı tekrar durulayıp kurulama

eğer ortam kalabalıksa perona girmeden 1. Ve 2. Maddeyi uygulayıp peronda kalanlarını halletmek daha hızlı olur. Eğer önereceğiniz başka yöntem veya sıralama farklılıkları varmı
Ben de benzinlige dogru yavastan gecis yaptigim icin hemen hemen ayni adimlari takip edecegim diyebiliriz.

Ama nacizane benim fikrim cift kova benzinlik icin ideal degil. Hatta bence normalde de tek kova coklu eldivenden daha guvensiz.

Coklu eldiven ve tek kova oneririm size. Kirli eldiven asla temiz kovaya girmiyor ve su hep temiz kaliyor. Ne kadar grid guard falan da kullansak su kirleniyor cift kovada.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben de benzinlige dogru yavastan gecis yaptigim icin hemen hemen ayni adimlari takip edecegim diyebiliriz.

Ama nacizane benim fikrim cift kova benzinlik icin ideal degil. Hatta bence normalde de tek kova coklu eldivenden daha guvensiz.

Coklu eldiven ve tek kova oneririm size. Kirli eldiven asla temiz kovaya girmiyor ve su hep temiz kaliyor. Ne kadar grid guard falan da kullansak su kirleniyor cift kovada.

Çoklu eldiven için minimum kaç eldiven gerekli. Her panel için bir eldiven mi kullanılır. Veya bir panel için eldivenin bir yüzü diğer panel için diğer yüzünü mü kullanabiliriz

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çoklu eldiven için minimum kaç eldiven gerekli. Her panel için bir eldiven mi kullanılır. Veya bir panel için eldivenin bir yüzü diğer panel için diğer yüzünü mü kullanabiliriz
Ne kadar cok eldiven varsa o kadar iyidir ama bence minimum 4 eldiven gerekli. Tavan ve bagaj kapagi bir eldiven, kaput bir eldiven desek yanlar icin de birer tane. Etekler için ekstra 2 tane daha olsa tadindan yenmez :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
nanolex merak edilen bi ürün inceleme videosunu bekliyoruz
Elimde wash coat, hybrid wax, sifinish, final finish, trim rejuvenator, textile-leather sealant, odex, pure shampoo, nano one ve adını şimdi tam hatırlayamadığım 2-3 ürün daha var. Size ne lazım :D :D
Geçenlerde wash coat'u fısfıs şişe ile uyguladım bakalım ne akdar idare edecek.

Bu arada bu saydıklarımın arasında nanolex jant temizleyicide vardı ama onun videosu nedense bol kumlu, grenli çıkınca yayınlamadım. Zira ben bile tam ne olduğunu anlamadım. Yanlız şöyle belirteyim, fırça, sünger kullanmadan kirlere hiçbir etkisi olmuyor.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimde wash coat, hybrid wax, sifinish, final finish, trim rejuvenator, textile-leather sealant, odex, pure shampoo, nano one ve adını şimdi tam hatırlayamadığım 2-3 ürün daha var. Size ne lazım :D:D
Geçenlerde wash coat'u fısfıs şişe ile uyguladım bakalım ne akdar idare edecek.

Bu arada bu saydıklarımın arasında nanolex jant temizleyicide vardı ama onun videosu nedense bol kumlu, grenli çıkınca yayınlamadım. Zira ben bile tam ne olduğunu anlamadım. Yanlız şöyle belirteyim, fırça, sünger kullanmadan kirlere hiçbir etkisi olmuyor.
interior cleaner var mı abi :)
Torpidoda ya da kapı trimlerinde öncesi sonrasını görebileceğimiz :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
İç trim için aslında ikiside önermem ama ikisi arasında Natural Shine daha iyi olur. Nedeni bana göre çok parlak finish bırakıyor. Bu parlaklığı minimuma indirmeniz için bir bez ile üstünden geçersiniz.Ama dış trimler için Vrp kesinlikle öneririm.
Dediğin gibi VRP dıi için daha uygun ama özellikle de dış için ürün Cguys'dan isteniyorsa bu seferde adının içinde trim olması lazım. VRP dış trimlerde çok hızlı hayatını kaybediyor.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Merhabalar.
Guzel bir glass cleaner almak istiyorum. Bugune kadar hep camsil kullanan birine fark yaratsin istiyorum :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar.
Guzel bir glass cleaner almak istiyorum. Bugune kadar hep camsil kullanan birine fark yaratsin istiyorum :)

Hocam merhaba,

Fark yaratsın ve en iyisi olsun diyorsan;m meguiarsperfect clarity glass cleaner
Yada f/p açısından flowey S3 tavsiye olunur. 1/10 sulandırma oranı olduğu düşünüldüğünde epey ekonomik oluyor..

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar.

Daha önce af crystal ve flowey S3 kullandım. İkisi de yakındı birbirine ama S3 baya ekonomik, tavsiye ederim. Daha daha iyileri vardır elbet ama kendim bu kadar kullanabildim:D

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Önce cam sil yada benzeri kullanan arkadaşlar. Daha sonra meguiar’s kullanınca ne gibi fark görüyorlar ?

ben pek cam sil kullanmadan meguiar’s aldım. Ama aradaki farkı anlayacak şartları sağlayamadım . Bu meguiar’s cam temizleme sıvısında ne var ki camsilde olmayan ?

test edeceğim ama imkanım yok ondan soruyorum .
Bende 3m cam sili. , meguiar’s perfect clarity ve clin var. Camsil bitmiştir . Sadece meguiar’s kullanıyorum diğerleri yeni

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Hocam merhaba,

Fark yaratsın ve en iyisi olsun diyorsan;m meguiarsperfect clarity glass cleaner
Yada f/p açısından flowey S3 tavsiye olunur. 1/10 sulandırma oranı olduğu düşünüldüğünde epey ekonomik oluyor..
Meguiars ile s3 arasinda fiyat disinda cok fark var mi? Cunku muhtemelen meg de alsam 1.5 - 2 sene gider diye dusunuyorum.