Hızlı Soru - Cevap

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,021
Sorun oluyor :) Citrusun korumayı ellemesinin sebebi ph değil kimyasal içeriği.
Flowey b33, vp combo2 gibi ürünlerin agresif olduğu korumayı ellediği hatta çıkardığı söyleniyor. Peki bu ürünleri benzinlikteki köpüklerden ayıran temel faktör kostik maddesi mi? Diğer özellikleri benzer mi?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Flowey b33, vp combo2 gibi ürünlerin agresif olduğu korumayı ellediği hatta çıkardığı söyleniyor. Peki bu ürünleri benzinlikteki köpüklerden ayıran temel faktör kostik maddesi mi? Diğer özellikleri benzer mi?
Tamamen benzer diyemeyiz, biraz benzerlik gösterir bu tip kimyasal ürünler ama her kimyasalın içeriği farklıdır. En önemli farklardan biri kostik tabi ki. Benzinlik köpüğünün içerisinde ciddi yoğun kostik ve adi diğer kimyasal karışımlar var. Ne olduğunu ben de tam bilmiyorum. En ufak bir kalıntı kalsa ciddi iz yapıyor benzinlik köpüğü. Temizliği ile verdiği zarar kıyaslanınca yetersiz aslında. B33 ün temizlikte pek aşağı kalır yanı yok, hatta daha bile iyi. Oksidasyon, plastiklerde solma, boyada matlaşma vs. düşünüldüğünde b33 ve combo2 benzinlik köpüğüne göre çok daha zararsız ve güvenli.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba.

Aracımın koltukları parçalı suni deri. Direksiyon ve koltuklarım zaten kirli değildi ama Autoglym Leather Cleaner ile direksiyon dahil koltuklar olmak üzere komple temizledim. Mat bir görüntü elde ettim, ardından 48 saat bekledim. Dün işten gelince temizlediğim parçaları elimdeki Gyeon Leather Coat ile koruma altına alayım dedim. Ürünü çok fazlada sürmedim ama sabah garajda kontrol ettiğimde parlak bir finish bırakmış sanki. Gyeon kullanım talimatında 3 saat kurumasını bekleyin diyor ama 7 saat bekledi kurumuş olduğunu düşünüyorum.Bir yerde hata mı yaptım dersiniz? Mat bir görüntü olması gerekmez miydi?

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
5lt flowey b33 sipariş ettim. Öncelikle bu püskürtücüyle nasıl kullanabilirim modifiye gerekir mi? 5lt b33 bana ne kadar gider? Haftada 1 defa yıkıyorum. Birde seyreltme kaça kaç nasıl olacak? Hiç bilgim yok. Birde daha sonra böcek ilaçlama için kullanılabilir mi? Teşekkür ederim arkadaşlar

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
5lt flowey b33 sipariş ettim. Öncelikle bu püskürtücüyle nasıl kullanabilirim modifiye gerekir mi? 5lt b33 bana ne kadar gider? Haftada 1 defa yıkıyorum. Birde seyreltme kaça kaç nasıl olacak? Hiç bilgim yok. Birde daha sonra böcek ilaçlama için kullanılabilir mi? Teşekkür ederim arkadaşlar
Modifiye gerekir hocam, forumda konusu bolca mevcut arama kısmına "modifiye" yazıp çıkan konuları incelemeniz yeterli. B33 ün 1:50 ye kadar seyreltilmesini öneriyorlar, bu da size uzun süre yetecektir. Sonradan ilaçlama da kullanabilmek için modifiye ederken hortuma açtığınız deliği bantla kapatır orijinal nozulunu takarsanız kullanabilirsiniz

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Köpük yapmak için evet modifiye gerekir. Ama modifiye yapmadan da kullanılabilirsiniz. B33 u dikkatli kullanmak gerekir sulandırma ben korumalı aracta 2 litre suya 60 70 ml yi gecmiyorum . Temizse 40 50 ml de yeterli olur. Aşırı kirli ya da wax yenilemek için korumasız araçta 100 ml kullanabilirsiniz ama riskli ölçü bence her zaman tercih etmeyin. Bu sulandırmalarla size ürün çok uzun süre gider . Şişeyi iyi durulamak gerekir farklı bı amaç için kullanmak isterseniz biraz etkili kimyasal arındırmak zor oluyor ölçü kabından bile ilaclamanizda farklı sonuçlar vermesin dikkat edin tavsiyem başka bı pompa alıp onunla sadece ön yikama yapmanız secho FX 2 gibi .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Köpük yapmak için evet modifiye gerekir. Ama modifiye yapmadan da kullanılabilirsiniz. B33 u dikkatli kullanmak gerekir sulandırma ben korumalı aracta 2 litre suya 60 70 ml yi gecmiyorum . Temizse 40 50 ml de yeterli olur. Aşırı kirli ya da wax yenilemek için korumasız araçta 100 ml kullanabilirsiniz ama riskli ölçü bence her zaman tercih etmeyin. Bu sulandırmalarla size ürün çok uzun süre gider . Şişeyi iyi durulamak gerekir farklı bı amaç için kullanmak isterseniz biraz etkili kimyasal arındırmak zor oluyor ölçü kabından bile ilaclamanizda farklı sonuçlar vermesin dikkat edin tavsiyem başka bı pompa alıp onunla sadece ön yikama yapmanız secho FX 2 gibi .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Secho fx2 için modifiye gerekmez mi?

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
detailing işine başlamadan önce aldığım meguiars sarı şampuan ve quik wax bitmek üzere. kova şampuanı ve parlaklık olarak yıkama sonrası cila önerir misiniz, hatta cila olacak koch pw nasıl olur? ortalama 2 haftada bir yıkama yapıyorum kaç yıkamada bir uygulamak mantıklı olur?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keşke secho alsaydınız nozul modifiyesi kolay olurdur yada Bauhaus sda şuan indirimde veta pompa var onu alsaydınız. Bunu kesip biçmeniz zor olucak

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
detailing işine başlamadan önce aldığım meguiars sarı şampuan ve quik wax bitmek üzere. kova şampuanı ve parlaklık olarak yıkama sonrası cila önerir misiniz, hatta cila olacak koch pw nasıl olur? ortalama 2 haftada bir yıkama yapıyorum kaç yıkamada bir uygulamak mantıklı olur?
Kova şampuanı olarak @MoonDance hocam satıyordu konusuna bakabilirsiniz. Qw olarak pw, wet coat, bsd önerebilirim. Uygulama sıklığınız aracın kirine göre değişir ama fiyat olarak uygun olduklarından 2 3 yıkama da bir kullanabilirsiniz

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Aşağıda yer alan videoda secho veya aynı yapıda olan ilaçlama pompalarının nozul dönüşümü vardır. Burda önemli olan markadan daha ziyade nozul montajında herhangi bir kesme biçme olmaması. Direk sök tak şeklindedir. Umarım aydınlatıcı olmuştur.
Perde nozul için link önerebilirmisiniz?
29 ocak tarihli videonuzda köpük tatmin edici, kesme biçme olmadan sadece bu nozul mü var?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hızlı cilaların 2 bilemedin 3 yıkama etkisi olacağını düşünürsek 2 yıkamada bir olacak şekilde uygulamanız korumayı destekleyecektir. PW kullanım kolaylığı olarak tercih edilebilir. Ama bütçe uyarsa Wet Coat öneririm.

Son düzenleme:

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Kova şampuanı olarak @MoonDance hocam satıyordu konusuna bakabilirsiniz. Qw olarak pw, wet coat, bsd önerebilirim. Uygulama sıklığınız aracın kirine göre değişir ama fiyat olarak uygun olduklarından 2 3 yıkama da bir kullanabilirsiniz
Hızlı cilalarım 2 bilemedin 3 yıkama etkisi olacağını düşünürsek 2 yıkamada bir olacak şekilde uygulamanız korumayı destekleyecektir. Pek kullanım kolaylığı olarak tercih edilebilir. Ama bütçe uyarsa Wet Coat öneririm.
Teşekkürler, camlara bsd uyguluyorum wet coat'a da bakacağım.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Aşağıda yer alan videoda secho veya aynı yapıda olan ilaçlama pompalarının nozul dönüşümü vardır. Burda önemli olan markadan daha ziyade nozul montajında herhangi bir kesme biçme olmaması. Direk sök tak şeklindedir. Umarım aydınlatıcı olmuştur.
Elimde ki püskürtücünün ucuna uygun nozzle bulabilir miyim? Veya nasıl bir çözüm üretilebilir. Bunun dışında sadece hortuma delik açmak kalıyor sanırım.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Perde nozul için link önerebilirmisiniz?
29 ocak tarihli videonuzda köpük tatmin edici, kesme biçme olmadan sadece bu nozul mü var?
Bu videoda nozul montajı var ekstra olarak nozul arkasına keçe koyuyoruz ve iç hortuma delik deliyoruz.
Elimde ki püskürtücünün ucuna uygun nozzle bulabilir miyim? Veya nasıl bir çözüm üretilebilir. Bunun dışında sadece hortuma delik açmak kalıyor sanırım.

Bunun için biraz kesme biçmeniz gerekiyor. Link atıcam size

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Veta 16a Akülü Şarjlı İlaçlama Pompası Yedek Parçaları - n11.com
14 numaralı parçayı ve seramarketimden 110-06 yada 110-08 numaralı nozulu temin etmenisliniz. Yada Bauhaus da 20 tlye veta pompa alıp sadece Nozul ile modifiye edebilirsiniz. Aradaki fark sadece pompanın uç yapısı

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya