Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Araçta polisaj çizik giderme yapmadan wax yapsam olur mu acaba? Fark göremez miyim?

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Hocam filmin en heyecanlı yerinde reklama girmişsin
6. aşama?
İşte onu ben de bilmiyorum hocam, sonax xtreme bsd öneriliyordu sanırım.
Bir numaradaki uygulamayı kuru araca köpük basıp basınçlı su geçerseniz daha iyi olur.

DENİZLİ
Hocam kilden sonra koruma yapmak zorunlu tarzında bişey okudum böyle bişey yok değil mi? Ayrıca sonax xtreme bsd veya hızlı cila yapmalı mıyım sizce? Siz Ne önerirsiniz?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İşte onu ben de bilmiyorum hocam, sonax xtreme bsd öneriliyordu sanırım.

Hocam kilden sonra koruma yapmak zorunlu tarzında bişey okudum böyle bişey yok değil mi? Ayrıca sonax xtreme bsd veya hızlı cila yapmalı mıyım sizce? Siz Ne önerirsiniz?
Kilden sonra böyle bir şart diye birşey yok ama araçta koruma olması her zaman iyidir adı üstünde aracı dış etkenlerden korumuş olursunuz. Bahsetmiş olduğunuz ürünlerde bir şekilde koruma sağlayacaktır.

DENİZLİ

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
@Dragstar Anladım hocam. Peki bu bsd tarzı bi ürün mü daha iyi olur yoksa wax mı? Yani farkları sadece ömürleri midir acaba?

Son düzenleme:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
F/p ürünü lastik parlatıcı , cam temizleyici ve metal parlatıcı önerilerinizi bekliyorum.
Lastik parlatıcı olarak nasıl sevdiğiniz de önemli.. Parlak seviyorsanız meguiars endurance, yeni görünüm veren ve benim de kullanmaktan memnun olduğum nanolex tire tercih edebilirsiniz.
Cam içinde meguiars perfect clarity glass cleaner en iyisidir diyebiliriz. Fiyat pahalı gelirse 1:10 sulandırma oranı olan flowey S3 alabilirsiniz.
Metal, krom konusunda ne yazıkki bir tecrübem yok. Üstadlar yarımcı olacaktır.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Lastik parlatıcı olarak nasıl sevdiğiniz de önemli.. Parlak seviyorsanız meguiars endurance, yeni görünüm veren ve benim de kullanmaktan memnun olduğum nanolex tire tercih edebilirsiniz.
Cam içinde meguiars perfect clarity glass cleaner en iyisidir diyebiliriz. Fiyat pahalı gelirse 1:10 sulandırma oranı olan flowey S3 alabilirsiniz.
Metal, krom konusunda ne yazıkki bir tecrübem yok. Üstadlar yarımcı olacaktır.

Selam

Endurance pahalı geldi.( Sarp'tan sonra:D) Onun yerine 3d magic dressing alacağım.

Cam içinde flowey s3 karar verdim.

Metal parlatıcı almayı diğer ay'a bırakabilirim.

Auto Glym Metal Polish Metal ve Kromaj Parlatıcı 325 ml

Gramaj açısından diğerlerine göre iyi geldi. Kullanıcı yorumlarını almak lazım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selam

Endurance pahalı geldi.( Sarp'tan sonra:D) Onun yerine 3d magic dressing alacağım.

Cam içinde flowey s3 karar verdim.

Metal parlatıcı almayı diğer ay'a bırakabilirim.

Auto Glym Metal Polish Metal ve Kromaj Parlatıcı 325 ml

Gramaj açısından diğerlerine göre iyi geldi. Kullanıcı yorumlarını almak lazım.
Endurance ilk alırken bana da pahalı gelmişti ama düşük sarfiyatı sonrası 1. Sene sonunda yarısını bir arkadaşla bölüştük :D şu an hala 100 ml kadar ürün var mesela :) sık sık lastik parlatıcı dğeiştirmem derseniz tavsiye ederim

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Meşhur kil eldiven, kil işini süper kolaylaştırıyor ve defalarca kullanım sağlıyor..

Zymöl Autowash ,rakipsiz bir şampuan bence ve kokusu ,kayganlıgı muhtesem..

Soft99 Kiwami , Waxlar arasında bence f/p oranı en iyi wax, kendisi titanyuma kafa tutuyor.. Testleri mevcut..
Hocam şöyle bir entrynizi gördüm, bişey sormak istiyorum. Kil eldiven tek kullanımlık değil mi? Hamur gibi yoğurma şansımız yok çünkü. Eldiven yüzeyine yapışan taneleri başka tarafa eviremiyoruz. Defalarca nasıl kullanılıyor acaba? Şimdiden teşekkür ederim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
1 kutu endurance en az 2 sene gidiyor. Aynı hesaba gelecek 3d magic ile :)
Aynen öyle, hani endurance alayım da zaten 470 ml falan hemen biter sevmezsem başka bişi alırım demek çok zor :D dediğim gibi yarısını bile bitiremedim bol bol sürmeme rağmen. Jel olması önemli. Fiyata göre en güçlü rakip magic dressing davlumbazlara falan da sürülüyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aynen öyle, hani endurance alayım da zaten 470 ml falan hemen biter sevmezsem başka bişi alırım demek çok zor :D dediğim gibi yarısını bile bitiremedim bol bol sürmeme rağmen. Jel olması önemli. Fiyata göre en güçlü rakip magic dressing davlumbazlara falan da sürülüyor.
Ben çoğu uygulama aracına da yapıyorum eski arabamda plastiklerde kadar kullandım 4 sene oldu alalı 3/1 I duruyor ki bir kısmı yanlışlıkla döküldü :D
Dediğiniz gibi aslında çok ekonomik. Boncuklanması dayanımı da iyi, koruma özelliği var. Parlaklık olarak mat değil, aşırı parlak da değil, tam kıvamında. Lastik parlatıcı arayışında olan arkadaşlara duyrulur :)

Mat sevseydim kesinlikle nanolex tire tercih ederdim.

Magic dressing solvent içerikli. Lastikte ne bileyim, ben tercih etmem. Edene de bir şey diyemem tabi..

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hocam şöyle bir entrynizi gördüm, bişey sormak istiyorum. Kil eldiven tek kullanımlık değil mi? Hamur gibi yoğurma şansımız yok çünkü. Eldiven yüzeyine yapışan taneleri başka tarafa eviremiyoruz. Defalarca nasıl kullanılıyor acaba? Şimdiden teşekkür ederim
Tek kullanımlık değil, genellikle polisaj ve çizik giderme işlemleri sonrasında ara bakımlarda kullanılıyor kil eldiven bu yüzden yüzeyde partikül olmasi daha az bir ihtimal. Ayrıca kil eldiveni her panelde sampuanli kovaya daldirip kullanmanız gerekmekte. Eldiveni ile işiniz bitince ılık suyla temizleyip bir sonraki kullanıma hazır etmeniz yeterlidir.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Araba yıkayacak vaktim olmadığında yıkamacıya vermeli miyim?
Yıkamacıya vermek zorunda kalırsam nasıl bir yol izlemeliyim? Boya koruma yok.