Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Nobran ellerine sağlık tam bahar temizliği havasında olmuş.. Koltuklar sıfırlanmış :)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilen bilir Atas Est jantlarımın verniğini yaktıktan sonra çok da özenli kullanmadım jantları. Sürtme, taş izi vs doldu jantlar. Piyasa araştırması yapınca ve birkaç youtube videosundan sonra ben bu işi hem ucuza hem de daha iyi yaparım dedim ama tekeri sökmek mesele değil esas geri takarken eşit torkla sıkmak önemli derken kendimi tork anahtarı almış vaziyette buldum. Sırf bu iş için değil tabi lastik sökülüp takılırken usta havalı anahtarı eline almadan bunu vereceğim, bununla sık diye. Bijonları zaten torklu, eşit torkta sıkmak ve belirtilen değerde sıkmak çok önemli.

Aracımın workshop kitapcığında jantlar için 110nm tork ile sıkılması gerektiği yazıyor. Aldığım anahtar da 28-210nm arasında çalışıyor. İlgilenenler için bauhausda şuan için fiyatı 195tl.

İnşallah jantları adam ederken fotoğraf falan çekebilirim

SM-J710GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Muzaffer anahtar hayırlı olsun konunun devamını bekliyoruz.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Valla anahtarınız hayırlı olsun cok isteyipte cesaret edemediğim bir ürün. Kaliperleri boyicam sırf tork yüzünden sökmek istemiyorum. Zaten makine ile sıkarken tartartar bijonu öldürüyorlar

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Konuları keyifle okudum , emeğinize sağlık böyle güzel DIY ustaları varmış forumda pek sessiz kalınmış. Anahtarda güzel bir seçim hayırlı olsun :)

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hayırlı olsun anahtarınız , fiyat olarak iyiymiş gerçekten. Malesef yaşadığımız yerde bauhaus yok internet sitelerindede göremedim :/

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilen bilir Atas Est jantlarımın verniğini yaktıktan sonra çok da özenli kullanmadım jantları. Sürtme, taş izi vs doldu jantlar. Piyasa araştırması yapınca ve birkaç youtube videosundan sonra ben bu işi hem ucuza hem de daha iyi yaparım dedim ama tekeri sökmek mesele değil esas geri takarken eşit torkla sıkmak önemli derken kendimi tork anahtarı almış vaziyette buldum. Sırf bu iş için değil tabi lastik sökülüp takılırken usta havalı anahtarı eline almadan bunu vereceğim, bununla sık diye. Bijonları zaten torklu, eşit torkta sıkmak ve belirtilen değerde sıkmak çok önemli.

Aracımın workshop kitapcığında jantlar için 110nm tork ile sıkılması gerektiği yazıyor. Aldığım anahtar da 28-210nm arasında çalışıyor. İlgilenenler için bauhausda şuan için fiyatı 195tl.

Güle güle kullanın fiyat gayet iyi. Ben iki adet lokma anahtar bozmuş biri olarak bu anahtardan da tamir takımıma ekleme niyetindeydim iyi ki paylaştınız.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Ben lastikçinin vereceği tepkiyi merak ettim :) Hayırlı olsun

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hayırlı olsun, benimde almak istediğim bir ürün, kaliperleri boyamam lazım. Korkuyorum bir yandanda gitmeye, sökerken, takarkan çizer, falan. Bi cesaret gidecem bakalım.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tork anahtarı benimde aklımdaydı, yakın zamanda çeyize eklemek istiyordum kirikoyla beraber. Konunun devamını bekliyoruz :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Nobran, bey hayırlı olsun. gerçekten fırsat ürünleri kategorisinde. çok çok uygun fiyatı. (+-) 500 bandından başlar öyle gider tork işi .zati dijitallere yanaşılmıyor bile. ben küçük farklı boy ve şekillerininde olanları bisiklet için kullanıyorum .nerdeyse her vida torklu sıkılıyor ve çok önemli.
güzel günlerde kullanın .bir de sersamik soket olsaydı tadından yenmezdi.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Hayırlı olsun. Normalde tork anahtarları çok tuzludur. Bu tork anahtarı işinizi fazlasıyla görecek bir alete benziyor. Kullandıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum. :hava:

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar tork anahtarından çok memnun kaldım bugün tekeri sökme durumu oldu. Takarken 110nm ye ayarladım çıt çıt atınca bıraktım. Bence işe yarar ürün. Değerlendirin derim.

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yeni bir uygulama ile karşınızdayım hatta 2 uygulama diyelim. İlk uygulamam corsanın bcm sini değiştirmek oldu. İki hafta oluyor sanırım değiştireli bugün yapıp bitirdiğim başka bir uygulama ile birlikte paylaşmak istedim.

Corsanın D'nin 3 paketi var bildiğiniz üzere Essentia, Enjoy ve Cosmo. Essentia pakete bcm den dolayı hiç bir ekstra donanım takılıp aktif edilemiyor. Yetkili servise gittiğinizde zaten onlar konudan bir haberler bu arabaya olmaz deyip gönderiyorlar özel servisler ise müşteri olsun diye önce takarız çok taktık diyorlar ama yarım saat sonra onlar da olmaz diyor. Bir de bu tip şeyler için güvenlik kodu mevzusu var. Ebayde satıcılar efendi gibi güvenlik kodunu vereceğiz deseler de PayPal ve gümrük durumları yüzünden yanaşılmıyor yerli çıkmacılarda kod namına bir şey yok. Söktüğü arabanın kodunu bilmiyorlar. Yıllardır araştırıyorum yerli yabancı forumları alt üst ettim bu paketteki arabaya CC takan yok. Sanırım kainatta ilk ben taktım. Başka yerlerde de paylaştım yaptığım için artık Essentia paket olup da CC si olan Corsaları görmeye başlarsınız Enjoy ve Cosmo araçlara bu donanım rahatça takılıyor. Ben bcm değiştirerek cruise control taktım ilk etapta. Denemek için ustamda haber verdim o da tanıdık çıkmacı vasıtası ile en dolu paket olan opc den çıkma bcm olduğunu söyledi. Ustam sonra bcm için bir yere gönderdi orada da bcm nin kodunu kırdılar. Sonra o kod ile araca tanıtım yapıldı kol takıldı ve cc aktif edildi. Aracım 2012 model Corsa D Essentia 1.2 her kime gittiysem bunu sat cc si olan corsa al diyenlere inat olmayanı yaptık kısaca artık araçta opc beyni var ve takılamaycak donanım yok yeterki tesisatı döşensin

Bir diğer uygulama arabanın bcm sini değiştirmenin şerefine kapı kollarını gövde rengine boyamak oldu çünkü sadece Essentia pakette kapı kolları siyah diğer paketlerde gövde rengi

Boyacılığa da ufaktan başladık özetle

Boyaya başlamadan önce tabi ki kolları t20 anahtar ile söktüm. Ardından 600 kum zımpara ile ondan sonra 1200 zımpara ile astar için hazır hale getirdim. Yüzeyi tozlardan temizledikten sonra 3 kat astar attım. Astardan sonra 3 kat da boya attım. Son katta boyanın kurulmasına yakın vernik de atarak komple kurumaya bıraktım.

Kullandığım malzemelerin tamamını bauhausdan aldım vernik boya ve astar motip marka zımlaralar bauhaus marka. Boya için boya koduna moduna bakmadım ton farkı çok önemli değildi benim için, rafta metalik gri yazanı aldım çıktım ama sanki çok çok az bir ton farkı var gibi pek bilemedim

Önünüzdeki çarşamba uzun yola çıkacağım ilk defa cc kullanacağım bakalım yakıt tüketimine etkisi ne olacak keratanın

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran eline sağlık özlüyoruz senin bu alengirli uygulamalarını ustacıklar azıcık örnek alsınlar senden süper valla
Bu arada gri de ton farkı her halükarda oluyor ama seninki güzel olmuş maşAllah

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Nobran, elinize saglık ton farkı orjinal boya dahi olsa olur kuruma yıl kullanım sürülen koruma bile fark yapıyor. Güzel günlerde olsun .iyi detaylar

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran eline sağlık özlüyoruz senin bu alengirli uygulamalarını ustacıklar azıcık örnek alsınlar senden süper valla
Bu arada gri de ton farkı her halükarda oluyor ama seninki güzel olmuş maşAllah
Çok teşekkür ederim Bugüne kadar yaptığım şeyler arasında en alengirli ve bir o kadar da basit olanı bcm değişimi ve cruise control takmak oldu. İngilizler Vauxhall forumlarında, yoksa eksik tesisati çekip tamamlamış, debriyaj ve fren müşürü de yoksa onları takmışlar yani eksik ne varsa tamamlamışlar. Daha sonra aktif olanı da var aktif olmayanı da var. Aktif olmayanlar vazgeçip cc li araç almış o konular öylece kapanmış. Almanlar biraz daha organize hareket ederek cc olan ve cc olmayan araçlardaki bcm leri kıyaslamışlar ve bir liste yapmışlar. Bu bcm de cc var bu bcm de yok bu bcm hakkında da bilgimiz yok gibisinden. Onlar da bcm değişmek için yetkili servislere sormuşlar ancak üst pakette bulunan bir bcm yi temin edememişler çünkü şase numarasına göre bcm geldiği için yeni bcm aslında eski bcm ile aynı olmak zorunda oluyor. Çıkmacılarda da güvenlik kodu önlerinde problem olmuş. Tabi her iki ülkede de alım gücü yüksek olmasından dolayı çoğu cc li Corsaya geçmiş zaten gençlerde çoğunlukla ya tek kapılı sport modeli yada opc/vxr modeli olduğu için daha fabrikadan çıkarken cc si ve bir sürü donanımı olan araçlar bunlar Bizim gariban Ruslar var bir de onlar da çözmüş olayı ama elektronik olarak çözmüşler. Bcm yi açıp içindeki entegre üstünde programlama falan yaparak yazılımsal olarak cc yi eklemişler. Onu ben hayatta yapamam zaten o tip işi de yapsam şuan artık NASA gel pazartesi başla der. Velhasıl kelam bu kadar milletten adam bcm değiştirmek istemiş, başarılı olamamış ama pek de ilerleyip de işin özü aslında uğraşmamalarından dolayı corsaya cc takmak için bence tamamlanması gereken eksik şeylerin kafamda iyice şekillendiği bir gün şaşmaz sanayide elinde Tech2 olan ustama durumu anlattım. Baktık kontrol ettik müşürler var tesiatı da ben önceden kontrol etmiştim onlar da var. Tipine bakıp essentia paketten mi çıktı enjoy paketten mi çıktı cosmo paketten mi çıktı bu bcm, hurdacı bunları anlamaz ama opc den çıkarsa anlarlar diyerek hurdaya corsa opc düşerse onu almak için haber salıp beklemeye koyulduk. O sebeple opc den çıkma bcm lazım dedim, bir gün telefon geldi opc varmış hurdacılarda diye. Koşarak gidip bcm sini aldım ve ustama götürdüm. Takmayı denedik, tabi eski araçta resetlenmediği için eski aracın güvenlik kodunu istedi. Şurada beyinci var selamımla git bi baksın dedi. Gittim bunun şifresi lazım nasıl öğreniriz dedim elimden almasıyla 10 saniye sürmedi verdiler şifreyi Şaşmaz sanayinin gözünü seveyim her yol var bunlarda. Şifreyi öğrenince ustaya gidip elimdeki bcm yi tanıttık. Tabi bu bcm deki donanım listesine de baktık Tech2 den. Afl far var esp var koltuk ısıtma var far sensörü var yağmur sensörü var ben varım sen varsın onlar var herkes var ama o donanımları takacak cash para yok şimdilik Gözünü seveyim opc nin Tanıtma işi bittikten sonra cc li kolu taktım usta da Tech2 den aktif etti, toplam 1.5 saat süren işlerin sonrasında cc ye sahip bir Essentia paket Corsa ile dükkandan ayrılarak evin yolunu tuttum

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran, elinize saglık ton farkı orjinal boya dahi olsa olur kuruma yıl kullanım sürülen koruma bile fark yapıyor. Güzel günlerde olsun .iyi detaylar
Teşekkür ederim hocam siyah olmasındansa grinin 50 tonundan biri olmasında sakınca yoktu benim açımdan Biz detaycılar bu ton farkını daha sokağın başında görür görmez anlıyoruz ne yazık ki, hastalık gerçekten.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim Bugüne kadar yaptığım şeyler arasında en alengirli ve bir o kadar da basit olanı bcm değişimi ve cruise control takmak oldu. İngilizler Vauxhall forumlarında, yoksa eksik tesisati çekip tamamlamış, debriyaj ve fren müşürü de yoksa onları takmışlar yani eksik ne varsa tamamlamışlar. Daha sonra aktif olanı da var aktif olmayanı da var. Aktif olmayanlar vazgeçip cc li araç almış o konular öylece kapanmış. Almanlar biraz daha organize hareket ederek cc olan ve cc olmayan araçlardaki bcm leri kıyaslamışlar ve bir liste yapmışlar. Bu bcm de cc var bu bcm de yok bu bcm hakkında da bilgimiz yok gibisinden. Onlar da bcm değişmek için yetkili servislere sormuşlar ancak üst pakette bulunan bir bcm yi temin edememişler çünkü şase numarasına göre bcm geldiği için yeni bcm aslında eski bcm ile aynı olmak zorunda oluyor. Çıkmacılarda da güvenlik kodu önlerinde problem olmuş. Tabi her iki ülkede de alım gücü yüksek olmasından dolayı çoğu cc li Corsaya geçmiş zaten gençlerde çoğunlukla ya tek kapılı sport modeli yada opc/vxr modeli olduğu için daha fabrikadan çıkarken cc si ve bir sürü donanımı olan araçlar bunlar Bizim gariban Ruslar var bir de onlar da çözmüş olayı ama elektronik olarak çözmüşler. Bcm yi açıp içindeki entegre üstünde programlama falan yaparak yazılımsal olarak cc yi eklemişler. Onu ben hayatta yapamam zaten o tip işi de yapsam şuan artık NASA gel pazartesi başla der. Velhasıl kelam bu kadar milletten adam bcm değiştirmek istemiş, başarılı olamamış ama pek de ilerleyip de işin özü aslında uğraşmamalarından dolayı corsaya cc takmak için bence tamamlanması gereken eksik şeylerin kafamda iyice şekillendiği bir gün şaşmaz sanayide elinde Tech2 olan ustama durumu anlattım. Baktık kontrol ettik müşürler var tesiatı da ben önceden kontrol etmiştim onlar da var. Tipine bakıp essentia paketten mi çıktı enjoy paketten mi çıktı cosmo paketten mi çıktı bu bcm, hurdacı bunları anlamaz ama opc den çıkarsa anlarlar diyerek hurdaya corsa opc düşerse onu almak için haber salıp beklemeye koyulduk. O sebeple opc den çıkma bcm lazım dedim, bir gün telefon geldi opc varmış hurdacılarda diye. Koşarak gidip bcm sini aldım ve ustama götürdüm. Takmayı denedik, tabi eski araçta resetlenmediği için eski aracın güvenlik kodunu istedi. Şurada beyinci var selamımla git bi baksın dedi. Gittim bunun şifresi lazım nasıl öğreniriz dedim elimden almasıyla 10 saniye sürmedi verdiler şifreyi Şaşmaz sanayinin gözünü seveyim her yol var bunlarda. Şifreyi öğrenince ustaya gidip elimdeki bcm yi tanıttık. Tabi bu bcm deki donanım listesine de baktık Tech2 den. Afl far var esp var koltuk ısıtma var far sensörü var yağmur sensörü var ben varım sen varsın onlar var herkes var ama o donanımları takacak cash para yok şimdilik Gözünü seveyim opc nin Tanıtma işi bittikten sonra cc li kolu taktım usta da Tech2 den aktif etti, toplam 1.5 saat süren işlerin sonrasında cc ye sahip bir Essentia paket Corsa ile dükkandan ayrılarak evin yolunu tuttum

Şaşmaz da çözülemeyecek iş yok gerçekten çok kaliteli ustalar var gerçekten işin çözülmesi sevindim ama ucu baya açık bir olay olmuş diğer özellikler eklenebilirse çıkma parçalarla baya dolu dolu bi araç olur çokta keyifli olur biraz keş olunca proje devam inş beklemedeyim şimdiden kesene bereket diyelim ellerine sağlık :)