Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eraycan' Alıntı:
@Nobran hocam benim kısalarda mercekli halojen ve bende led yapmak istiyorum ama aydınlatma performansı konusunda net bir fikir edinemedim. Kimi çok memnun kimi hiç memnun değil. Senin fikrin nedir acaba?
Nasıl anlatsam nereden başlasam bilemedim hocam :) Halojen ampullerin hepsi her çeşit far tasına uyumlu çünkü her eksende 360 derece ışıma yapıyorlar. Led ampuller öyle olmadığı için araç seçiyor, en nihayetinde ledin konumu her modelde farklı çünkü ve bu sebepten dolayı bazıları memnun kalırken bazıları memnun değil. Hatta bazı videolarda mutlaka görmüşsünüzdür, merceksiz far olmasına rağmen halojenden daha iyi aydınlatan ledleri. Ben önümüzdeki aylarda aynı ledin h7 olanını alıp kısalarda deneyeceğim. Memnun kalırsam devam ederim kalmazsam halojene dönerim. Belki uzunlarda yaşadığım bu problemi kısalarda yaşamam. Ancak mercekli farlarda durum daha farklı onlarda led kullanımının bir problem olacağını düşünmüyorum en nihayetinde far tasındaki reflektörler yerine bir mercek vasıtasıyla ışığa yön verdiklerinden dolayı. Mercekli far olmasına rağmen memnun kalmayanların da muhtemelen aldıkları ledlerin lümen değerleri düşüktür diye düşünüyorum.

Videoya bakarsan kısaları yaktığım zamanki zeminin aydınlanması ile uzunları yakarken ki farklı. Led biraz daha fazla aydınlatmış zemini. Eğer kısalarda da aynı durum olursa tabi ki ledden memnun kalırız ve ledle devam ederiz. Fırsat olduğu zaman gece vakti araç içinden bir video çekmem daha faydalı olacak yaşadığım problemi göstermek adına. Problem yaşamama rağmen uzunları yaktığım zaman karanlık yollardaki tabelaları okumakta bir problem yaşamadım neredeyse eski halojen gibi aydınlatıyor onda sorun yok ama eğer yeri aydınlattığı kadar karşıyı aydınlatabilseydi işte o zaman muhteşem olurdu :D

Not: Selektörü uyarı amacıyla kısa süreli yaptığımız için karşıdan gelenin ya da önümüzde olanın gözünü almasında bir problem görmüyorum ama kısalarda göz alırsa o zaman kullanmak doğru olmaz ve mercekli farlarda led kullanımından kaynaklanan böyle bir sorun yaşanmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Eraycan' Alıntı:
@Nobran hocam benim kısalarda mercekli halojen ve bende led yapmak istiyorum ama aydınlatma performansı konusunda net bir fikir edinemedim. Kimi çok memnun kimi hiç memnun değil. Senin fikrin nedir acaba?
Eray hocam mercekli halojen farın sarı ışık vermesinden mi yoksa aydınlatma performansından mı şikayetçisiniz.? Yeni kasa Astra'nın halojen farları bile görüntü olarak güzel duruyor., dikkatli bakmayan mercekli halojen farı intelliLUX Matrix Led far sanıyor  :cool:

Farların sarı ışık vermesinden veya aydınlatmasından şikayetiniz var ise;

-Osram Night Breaker Laser H7
-Osram Night Breaker Unlimited H7

Bu iki ürün Xenon 'a yakın yüksek beyaz ışık verir ama ömrü kısadır (3-12 ay arası)

-Osram Silverstar 2.0 H7 Bu ürün yukardaki ürünlerden performası az biraz düşüktür ama yine hem halojenden daha beyaz ışık verir., hem de yukardaki night breaker serisinden daha uzun ömürlüdür., standart tip halojenlere göre daha iyi aydınlatma sağlar., (ortalama ömür: 12-24 ay arası)

Farlarınız merceklidir ancak halojen mercekler ile Xenon veya Led mercekleri birbirinden tamamen farklıdır., Demem o ki; kit olarak satılan xenon veya led dönüşüm kitleri halojen mercekleri yapısı gereği uyum problemleri çıkarır.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
forzaGilles' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:
Eray hocam mercekli halojen farın sarı ışık vermesinden mi yoksa aydınlatma performansından mı şikayetçisiniz.? Yeni kasa Astra'nın halojen farları bile görüntü olarak güzel duruyor., dikkatli bakmayan mercekli halojen farı intelliLUX Matrix Led far sanıyor  :cool:

Bu iki ürün Xenon 'a yakın yüksek beyaz ışık verir ama ömrü kısadır (3-12 ay arası)

-Osram Silverstar 2.0 H7 Bu ürün yukardaki ürünlerden performası az biraz düşüktür ama yine hem halojenden daha beyaz ışık verir., hem de yukardaki night breaker serisinden daha uzun ömürlüdür., standart tip halojenlere göre daha iyi aydınlatma sağlar., (ortalama ömür: 12-24 ay arası)

Farlarınız merceklidir ancak halojen mercekler ile Xenon veya Led mercekleri birbirinden tamamen farklıdır., Demem o ki; kit olarak satılan xenon veya led dönüşüm kitleri halojen mercekleri yapısı gereği uyum problemleri çıkarır.
Evet hocam şimdi ledler beyaz kısalar sari o yüzden gözüme güzel gelmiyor. Aracı çok gece kullanmadığım için aydınlatma performasına pek dikkat etmedim. Bizim araçların far yuvasına photon millistone tam uyuyormuş ancak çifti 400 lira civarı ve kullananlarin yarisi memnun yarisi degil.
Night breaker ları bir arkadaş tavsiye etti sarı durmuyor tam beyaz da durmuyor ama orjinal sarılardan çok daha iyi. Onun da çifti 80 lira gibi. Ömrü bahsettiğiniz kadar kısa ise onlarda beni şüpheye düşürdü. Ancak dediğim gibi çok fazla gece kullanmadığım için alıp kullansam mi sizce ?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Eraycan' Alıntı:
forzaGilles' Alıntı:

Evet hocam şimdi ledler beyaz kısalar sari o yüzden gözüme güzel gelmiyor. Aracı çok gece kullanmadığım için aydınlatma performasına pek dikkat etmedim. Bizim araçların far yuvasına photon millistone tam uyuyormuş ancak çifti 400 lira civarı ve kullananlarin yarisi memnun yarisi degil.
Night breaker ları bir arkadaş tavsiye etti sarı durmuyor tam beyaz da durmuyor ama orjinal sarılardan çok daha iyi. Onun da çifti 80 lira gibi. Ömrü bahsettiğiniz kadar kısa ise onlarda beni şüpheye düşürdü. Ancak dediğim gibi çok fazla gece kullanmadığım için alıp kullansam mi sizce ?
Hocam gece çok araç kullanmıyorsanız ve sarı ışık sizi rahatsız ediyorsa (Xenon renk sıcaklığına yakın) ışık veren Osram Cool Blue Intense (xenon efekt) size daha tatmin eden sonuç verir., Led gündüz farları ile daha iyi uyum sağlar ancak Cool Blue Intense de ömür olarak 3-16ay arası ömür biçiliyor ama gece yolculuğu pek yapmayan bir insansanız biraz daha uzun ömürlü olacaktır., bu biraz da şans işi 3-4 dayanan da oluyor 2 sene kullananda var.,

Osram Cool Blue Intense (xenon efekt) Xenon'a yakın beyaz ışık ama aydınlatma performası Night Breaker serisine göre daha zayıftır
Night Breaker Unlimited veya Laser serisi cool blue intense göre çok daha iyi aydınlatma sağlar., ama Xenon renk sıcaklığına göre biraz daha sarıdır

Ayrıca bildiğim kadarıyla Astra K 'nın uzunları H1 idi ve uzunları da Night breaker veya Cool Blue Intense takabilirsiniz., Ancak görüntü ve xenon efect daha ön planda ise Cool Blue Intense., Aydınlatma performası öncelikli ise Night Breaker serisi., Hem aydınlatma performansı hemde uzun ömür için Silverstar 2.0

Şu kanalda tüm H7 tip ampüllerin karşılaştırması yapan bir arkadaş var videolarını izlerseniz fikir vereceğini düşünüyorum; kafanıza takılan bişey olursa yardımcı olurum..

https://www.youtube.com/user/sorcerer21ro/videos

https://www.youtube.com/watch?v=ejTYtNEco8I&t=230s

Poyraz051

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Ben yaklaşık 4-5 yıldır night breaker unlimited kullanıyorum. Arabayı değiştirdim 3. gün ampülleri değiştirdim o kadar alışmışım. (Mercekli far olan araç kısmet olmadı)
Ampullerin gece performansından çok memnunum. Normalden çok daha iyi gündüz rengi tam sarı değil tam beyazda değil. Gündüz farları led ise çok az ton farkı olur ancak gündüz farları halojense bariz farkediyor. Yinede tercih sizin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Poyraz051' Alıntı:
Ben yaklaşık 4-5 yıldır night breaker unlimited kullanıyorum. Arabayı değiştirdim 3. gün ampülleri değiştirdim o kadar alışmışım. (Mercekli far olan araç kısmet olmadı)
Ampullerin gece performansından çok memnunum. Normalden çok daha iyi gündüz rengi tam sarı değil tam beyazda değil. Gündüz farları led ise çok az ton farkı olur ancak gündüz farları halojense bariz farkediyor. Yinede tercih sizin.

Hocam peki dayanımı az olduğu söyleniyor,Siz de öyle bir durum oldu mu.

Fatih Şahin

Poyraz051

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
dati_bubu' Alıntı:
Poyraz051' Alıntı:

Hocam peki dayanımı az olduğu söyleniyor,Siz de öyle bir durum oldu mu.

Fatih Şahin

Hocam dayanım tamamen gece kullanım oranıyla alakalı ben çok gece yolculuğu yapmıyorum orta seviyede sayılır ama 2 yılı geçti son taktıklarım.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@Poyraz051 bir arkadaşım daha önerdi aynı ampulü çok memnun olduğundan bahsetti hatta resim dahi attı

Poyraz051

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Eraycan' Alıntı:
@Poyraz051 bir arkadaşım daha önerdi aynı ampulü çok memnun olduğundan bahsetti hatta resim dahi attı

@Eraycan ben ilk olarak gece daha iyi aydınlatma için araştırarak almıştım.
O zaman zenon revaçtaydı onlarıda beğenmedim malum sebeplerden.
Led ler bu kadar yaygın değildi daha belki şimdilerde led denene bilir kendi adıma sadece uzunlarda.

Yağmurlu hava (silecek yetişmiyordu) karlı hava sisli havada bol bol denedim gerçekten memnunum.
Aynı eşdeğerde philips ve general elektrik ampulleride var değerlendirebilirsiniz.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Poyraz051' Alıntı:
Eraycan' Alıntı:

@Eraycan ben ilk olarak gece daha iyi aydınlatma için araştırarak almıştım.
O zaman zenon revaçtaydı onlarıda beğenmedim malum sebeplerden.
Led ler bu kadar yaygın değildi daha belki şimdilerde led denene bilir kendi adıma sadece uzunlarda.

Yağmurlu hava (silecek yetişmiyordu) karlı hava sisli havada bol bol denedim gerçekten memnunum.
Aynı eşdeğerde philips ve general elektrik ampulleride var değerlendirebilirsiniz.

Gece sürüşüm çok olmadığı için aldığım ampül uzun süre dayanacaktır diye tahmin ediyorum. Ama benim için beyaz olması önemli videolardan biraz araştırayım bakalım hangisi nasılmis :) Çok teşekkür ederim ilginiz için

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu satırları şu saatte yazarken, bekar olduğum için o kadar mutluyum ki anlatamam. Evli arkadaşlar şu işi görünce kıskançlıktan çatlıyor olabilirler ama iş işten geçti artık kusuruma bakmasınlar :D İlk defa halen bekar olduğum için kendimi şanslı hissediyorum :D Yapmak isteyen evli arkadaşlar uygulamayı yapan kişinin evli 1 çocuklu ve 2.nin de yolda olduğundan girecek şekilde bak adam evde neler yapmış diye ikna edici bir konuşma gerçekleştirebilirler ise belki ulan ne manyaklar var ha benimki gene iyiymiş diyerek daha soft çalışmaları bundan sonra daha hoş karşılayabilirler :D

Evet konumuza geri dönelim :D

Bu haftayı aracın detaylı mı detaylı iç temizliğine ayırdım. Pazartesinden beri günde en az 2-3 saat uğraşarak tavan, taban, koltuk kanepe, halı paspas, plastik paspas, Allah ne verdiyse söktüm ılık suyla yıkaya yıkaya temizliyorum. Kullandığım tek malzeme ise a101' den alınma bir asprin ancak sulandırma oranını o kadar düşük tutmama rağmen öyle kir çıktı ki akıllara zarar. Sulandırma oranı olarak 1/5 yazsa da (evde de kullanılan bir ürün ancak direk şişeden kumaşa sıkınca renk açıyor aman dikkat, o yüzden fısfıs şişede dahi olsa ürünü başka şişede tekrar sulandırın) ben 1/10 kullanarak güvenli sularda yüzmeyi tercih ettim. Bu oranı bildiğiniz küvette hazırladım. Bir küvet dolusu, şaka değil gerçek :D Ön koltuklar, arka koltuk, kafalıklar pandizot ve taban halısını burada bir güzel üstlerine çıkıp çiğneye çiğneye yıkadım. Keşke bir video çekenim olsaydı da şamatayı görseydiniz :D Şu dikkatimi çekti, koltuklardaki esas şekli veren sünger su emmiyor, döşeme ile sünger arasında ince bir sünger var bu sünger bildiğiniz sünger ve döşeme ile sünger arasında kalan bu bahsettiğim sünger döşemeden arta kalan bütün kiri tutmuş. Zaten esas sünger su çekseydi tövbe bunların hiç birisi yerinden falan kalkmazdı. Ayrıca kusmaya sebep olan sünger o döşemenin hemen altında bulunan ince süngerin ta kendisi oluyor. Çok konuştum gene, artık birazda fotoğraflar konuşmalı :D Bu işlemleri 1 haftaya yaymama rağmen fazla bir fotoğraf çekemedim her zamanki gibi.

Not: Bakmayın bekarım diye evlilere sataştığıma :) Evlilik belkide dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi, benim evli arkadaşlara sataşma sebebim şu; çoğumuzun bir garajı yok ve eşlerinin büyük çoğunluğunun ev içinde bu tip bir faaliyete kolay kolay izin vermeyeceğini tahmin ettiğimden dolayı yaptığım bir mizahtan ibaret. Yanlış anlaşılmak istemem, yoksa koltuk temizliğini küvette yapmak çok matah bir olay değil halı yıkama makinem olmadığı için küvete soktum zaten :)

Herkesin ramazan ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Eline sağlık çok güzel olmuş koltuklar. Birde niye o kadar rengi siyahlaştı gri yerleri .

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık çok güzel olmuş koltuklar. Birde niye o kadar rengi siyahlaştı gri yerleri .
İlk fotoğraflara bakıyorum da Özgür, sanki ilk hali de koyuymuş gibi geliyor fotoğraflarda bana. Belki de böyle detaylı olarak ilk defa temizlendiğinden olabilir. Dile kolay 5 sene oldu, fabrikadan çıktığındaki halinden bile daha temiz olduğuna eminim :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, temizlik dediğin böyle olur. Koltuklar ilk günkü gibi olmuş gerçekten.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık tertemiz olmuş bekarlık sultanlık bu konuda sana katılıyorum ama eşim sağolsun bu konuda sıkıntı çıkartmaz arabayı eve soksan itiraz etmez edemez sağolsun :p