Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #3,381

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Paylaşımlarınıza bakıyorum ve kendi otomobilime uygulama yapmış kadar seviniyorum. Fark edenler olmuştur, uzun süredir paylaşım yapmıyorum. Merak edenler varsa diye buraya yazayım istedim. Bir miktar sağlık problemim var maalesef. Aşağı yukarı her hafta hastaneye taşınıp kan tahlili, kontroller...vs yapılıyor. Halen net bir sonuca ya da sebebe varamadık. Biraz bezdim desem yeridir. Tabi bu durum sinirlerimi de germeye başladı.
Sebebini bulamadığımız bir ödem var, eğilip, kalkmak, oturmak...vs bazen işkenceye dönüyor. Romatoid artrit ya da romatizma ya da işte o familyadan bir sıfatsızdan şüpheleniliyor. Doktor iyi hoş, ilgileniyor ama sanırım onu da aşacak bir kıvama geldik. Dahiliye veya bu sıfatsız hastalıkla ilgilenen başka bir doktora yönlendirebilir. Bayram sonrası ak kara göreceğiz. Bu arada, düne kadar bastonla yürümek zorunda kaldım. Otomobille de bu nedenle uğraşamıyorum. Uğraşırsam aldığım ilaçlar boşa gidiyor tekrar başa saracak kıvama geliyorum.
Özetle, benim vaziyet belirsiz ve pek tadım yok. Belki vakit ayırırsam, stokladığım videoları düzenler, yutup efendiye yükler sonra da konuyu açarım. Herkese, sağlıklı, keyifli, huzurlu günler diliyorum.
Şimdiden iyi bayramlar dilerim.
Abi cok gecmis olsun acil şifalar dilerim bir an önce sağlığına kavuşursun inş aynı durumdan muzdaripim bende hakkımızda hayırlısı

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Paylaşımlarınıza bakıyorum ve kendi otomobilime uygulama yapmış kadar seviniyorum. Fark edenler olmuştur, uzun süredir paylaşım yapmıyorum. Merak edenler varsa diye buraya yazayım istedim. Bir miktar sağlık problemim var maalesef. Aşağı yukarı her hafta hastaneye taşınıp kan tahlili, kontroller...vs yapılıyor. Halen net bir sonuca ya da sebebe varamadık. Biraz bezdim desem yeridir. Tabi bu durum sinirlerimi de germeye başladı.
Sebebini bulamadığımız bir ödem var, eğilip, kalkmak, oturmak...vs bazen işkenceye dönüyor. Romatoid artrit ya da romatizma ya da işte o familyadan bir sıfatsızdan şüpheleniliyor. Doktor iyi hoş, ilgileniyor ama sanırım onu da aşacak bir kıvama geldik. Dahiliye veya bu sıfatsız hastalıkla ilgilenen başka bir doktora yönlendirebilir. Bayram sonrası ak kara göreceğiz. Bu arada, düne kadar bastonla yürümek zorunda kaldım. Otomobille de bu nedenle uğraşamıyorum. Uğraşırsam aldığım ilaçlar boşa gidiyor tekrar başa saracak kıvama geliyorum.
Özetle, benim vaziyet belirsiz ve pek tadım yok. Belki vakit ayırırsam, stokladığım videoları düzenler, yutup efendiye yükler sonra da konuyu açarım. Herkese, sağlıklı, keyifli, huzurlu günler diliyorum.
Şimdiden iyi bayramlar dilerim.
Geçmiş olsun ağabey, Rabbim şifa versin inşallah. Heyecanla dönüşünü bekliyoruz :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Akşam 8.40 gibi petrole gittim 2 peronlu bi petroldü ama kimse gelmedi tektim çünkü hava yarın %60 yağışlı :sırıtan1: Rahatsız eden kimse olmayınca çok rahat bi şekilde yıkadım on numara oldu.
İlk olarak jantlardan başladım.
Jantlara ilk sonaxın 140ml lik jant temizleyicisini kullandım saolsun @Cilacı Abimin hediyesiydi çok güzel temizledi. Boyutundan dolayı başlığı cok kullanışsız.
Sonrasında marolex pompayla tekerlere magifoam sıkıp fırçaladım.
Aynı şekil davlumbazlarada magifoam sıkıp eğimli davlumbaz fırçasıyla fırçaladım. Fırça efsane cok memnun kaldım ben daha önce teker fırçasıyla davlumbaz temizleyeceğim diye eziyet çekiyormuşum bununla cok kolay temizledim.
Sonrasında jantların yüzeyine magifoam sıkıp yumuşak detay fırçası ile fırçaladım.
Jant içlerini fırçalayamadım çünkü jant fırçamı evde unuttum.

Dört jantıda bitirdikten sonra benzinliğin kostikli şampuanı ile ön yıkama yaptım.
(Araçta herhangibi bir koruma yoktu ve çamur yağmıştı tek seferde kiri indirebilmek için benzinlik şampuanı kullandım.)
Köpüğün biraz akmasını bekledikten sonra Work stuff albino 30mm fırçasıyla plastikleri fırçaladım. Kurumuş kısımlara magifoam sıkıp öyle fırçaladım.
Sonrasında cam çevreleri yazıların olduğu yer panjur aralarınıda bir güzel fırçaladım.
Durulama işlemini yapıp 1;2 Sulandırılmış Roton ile kaportaya demirtozu temizliği yaptım.

Ortalama 4-5 dk bekleyip duruladıktan sonra ilk önce temaslı yıkama yapıp durulamadan aynı şampuanla kil eldivenini kullanarak kil temizliği yaptım. Kil eldivenini tavsiye etmem bana aracı çiziyormuş gibi geldi yumuşak kil almayı düşünüyorum.
Sonrasında aracı durulayıp kuruladıktan sonra Shiny Garage’nin Water Spot Removerını beze sıkıp piano black aksamlardaki su lekeleri kireç lekelerini cıkartmak istedim ama lekeler cıkmadı ürün işlevini yerine getirmedi yada ben yanlış yaptım bilmiyorum. Sonrasında WSR sürdüğüm yerleri k2 klinet ile temizledim. Aracın tüm kaporta yüzeyini K2 Klinet ile temizledikten sonra maskeleme bandı çektim plastik aksamlara. Sonrasında Vonix Native Black Edition wax ile korumaya aldım. Araçtaki gözle görülür ufak çizikler kapandı o konuda iyiydi. Boyaya kattığı derinlik hakkında bişey diyemiyeceğim karanlıkta pek bişey anlamadım. Sürmesi ve silmesi aşırı rahattı. Purestarın kaliteli wax bezi ilede silince aracı wax ile korumaya almak cok keyifli oldu. Waxı kullankm kolaylığı açısından sevdim. Sonrasında jantlara @Sefa46 abimin hediyesi Auto Finesse Mint Rims jant waxını uyguladım çok beğendim yine ufak çizikleri kapadı parlaklık kattı su itermi bilmiyorum yağmur yağdığında tekrar yazarım.
Sonrasında Lastik parlatıcı olarak Endurance sürüp plastik aksamları Meg V40 ile korumaya aldım. En son Aromaksın aerosol lastik parlatıcısı ile davlumbazları parlattım. Çok güzel oldu içime sindi. Yazı çok uzun oldu okuyan herkese teşekkür.
Eline emeğine sağlık. Hiç sıkılmadan okudum. Hatta böyle detaylı anlatilan detayı okumak daha keyifli oluyor. :) . Bende koyu renk araçtaki kılcal çizikler kapatılabilir mi diye düşünüyorum. Kuzenin arabası koyu renk. Üzerinde kılcal çizikler mevcut.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eline emeğine sağlık. Hiç sıkılmadan okudum. Hatta böyle detaylı anlatilan detayı okumak daha keyifli oluyor. :) . Bende koyu renk araçtaki kılcal çizikler kapatılabilir mi diye düşünüyorum. Kuzenin arabası koyu renk. Üzerinde kılcal çizikler mevcut.
Saolasın abi. Tabiki normal pasta gibi kapatmıyor ama kılcak çizikleri kapattı sonradan yıkadıkça meydana cıkacaktır muhtemelen.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi cok gecmis olsun acil şifalar dilerim bir an önce sağlığına kavuşursun inş aynı durumdan muzdaripim bende hakkımızda hayırlısı
Bu ödem durumu etrafımda yaygınlaşmaya başladı. Aşıya bağlayan var. Beslenmeye bağlayan var. Var oğlu var. Bende el parmaklarında, bileklerinde zaman zaman kısa süreli şişmeler oluyordu, aklıma hiç romatizma veya romatoit artrit gelmiyordu. Boy uzun diye eğilip bükülmelerde sorun yaşıyordum, bel fıtığı mı oldum derken, kalçada ödem çıktı. Kıyamet kadar ilaç alıyorum. Evdekilere söylemiyorum ama zaman zaman bulanık görmeye de başladım. Çaktırmıyorum ama midem bazen ağzıma geliyor. Sırf oğlanın huzuru bozulmasın, morali bozulmasın diye bir halt çaktırmıyorum. Bugün yine az önce göz yanması ve biraz bulanıklık olunca moralim düştü, bir şey mi oldu demeye başladılar. Yoruldum demekle yetindim.

Umarım sendeki problem bendeki kadar komplike değildir ve bir an önce atlatırsın. Geçmiş olsun :(

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu ödem durumu etrafımda yaygınlaşmaya başladı. Aşıya bağlayan var. Beslenmeye bağlayan var. Var oğlu var. Bende el parmaklarında, bileklerinde zaman zaman kısa süreli şişmeler oluyordu, aklıma hiç romatizma veya romatoit artrit gelmiyordu. Boy uzun diye eğilip bükülmelerde sorun yaşıyordum, bel fıtığı mı oldum derken, kalçada ödem çıktı. Kıyamet kadar ilaç alıyorum. Evdekilere söylemiyorum ama zaman zaman bulanık görmeye de başladım. Çaktırmıyorum ama midem bazen ağzıma geliyor. Sırf oğlanın huzuru bozulmasın, morali bozulmasın diye bir halt çaktırmıyorum. Bugün yine az önce göz yanması ve biraz bulanıklık olunca moralim düştü, bir şey mi oldu demeye başladılar. Yoruldum demekle yetindim.

Umarım sendeki problem bendeki kadar komplike değildir ve bir an önce atlatırsın. Geçmiş olsun :(
Abi çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü böyle belirsizlikler insanı cok üzüyor benim bacagım içinde düzelir diyen var düzelmez diyen var belirsizlik insanı cok yoruyor umarım tez zamanda eski sağlığına kavusursun

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü böyle belirsizlikler insanı cok üzüyor benim bacagım içinde düzelir diyen var düzelmez diyen var belirsizlik insanı cok yoruyor umarım tez zamanda eski sağlığına kavusursun
Senin için de çok geçmiş olsun. Ya birde doğru insanı bulabilmek ya da bulabilene kadar geçen zaman kaybı da cabası. Ben toplamda 5 doktora göründüm.
Ödeme kırık diyen bile oldu. Ya yok artık dedim. Bir şeyin yok diyen oldu. Sonunda birisi akıl etti de kan testi yaptı. Aşağı yukarı her hafta kan veriyorum. Kontrol ede ede ilerlemeye çalışıyoruz.
İçki yok, sigara yok, kızartma yok, şerbeti bol tatlı yok, lan ne oldu da bu oldu işte onu da bilen, bulabilen yok.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Abi tekrardan çok geçmiş olsun ne kadar burdan söylesekte durumu yaşayan bilir. ama biliyoruz ki bu bir imtihan ve bu süreç hayırlısıyla geçecek sende ph ölçümlerin ve makyaj pamuğun ile bizleri aydınlatacaksın :) Allah beterinden korusun senin en başta kendin ve ailen için dik durman gerekiyor zorda olsa sen bu zoru başarırsın. mücadeleye devam bol dua edeceğiz inşallah şifaya vesile olacak doktora rast gelirsin.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi tekrardan çok geçmiş olsun ne kadar burdan söylesekte durumu yaşayan bilir. ama biliyoruz ki bu bir imtihan ve bu süreç hayırlısıyla geçecek sende ph ölçümlerin ve makyaj pamuğun ile bizleri aydınlatacaksın :) Allah beterinden korusun senin en başta kendin ve ailen için dik durman gerekiyor zorda olsa sen bu zoru başarırsın. mücadeleye devam bol dua edeceğiz inşallah şifaya vesile olacak doktora rast gelirsin.
İyi dileklerin ve desteğin için çok teşekkür ederim :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
@Enes_10 merhaba, jeep' in deri kotuk oturma yerini temizlerken kullanılan fırça tarzı ürünü bizim araçların direksiyon temizliği ve kolçak temizliğinde kullanılabilir mi? Ürünün adı nedir?