Akşam 8.40 gibi petrole gittim 2 peronlu bi petroldü ama kimse gelmedi tektim çünkü hava yarın %60 yağışlı

Rahatsız eden kimse olmayınca çok rahat bi şekilde yıkadım on numara oldu.
İlk olarak jantlardan başladım.
Jantlara ilk
sonaxın 140ml lik jant temizleyicisini kullandım saolsun @Cilacı Abimin hediyesiydi çok güzel temizledi. Boyutundan dolayı başlığı cok kullanışsız.
Sonrasında
marolex pompayla tekerlere
magifoam sıkıp fırçaladım.
Aynı şekil davlumbazlarada
magifoam sıkıp eğimli
davlumbaz fırçasıyla fırçaladım. Fırça efsane cok memnun kaldım ben daha önce teker fırçasıyla davlumbaz temizleyeceğim diye eziyet çekiyormuşum bununla cok kolay temizledim.
Sonrasında jantların yüzeyine magifoam sıkıp
yumuşak detay fırçası ile fırçaladım.
Jant içlerini fırçalayamadım çünkü jant fırçamı evde unuttum.
Dört jantıda bitirdikten sonra benzinliğin kostikli şampuanı ile ön yıkama yaptım.
(Araçta herhangibi bir koruma yoktu ve çamur yağmıştı tek seferde kiri indirebilmek için benzinlik şampuanı kullandım.)
Köpüğün biraz akmasını bekledikten sonra
Work stuff albino 30mm fırçasıyla plastikleri fırçaladım. Kurumuş kısımlara magifoam sıkıp öyle fırçaladım.
Sonrasında cam çevreleri yazıların olduğu yer panjur aralarınıda bir güzel fırçaladım.
Durulama işlemini yapıp 1;2 Sulandırılmış
Roton ile kaportaya demirtozu temizliği yaptım.
Ortalama 4-5 dk bekleyip duruladıktan sonra ilk önce temaslı yıkama yapıp durulamadan aynı şampuanla
kil eldivenini kullanarak kil temizliği yaptım. Kil eldivenini tavsiye etmem bana aracı çiziyormuş gibi geldi yumuşak kil almayı düşünüyorum.
Sonrasında aracı durulayıp kuruladıktan sonra
Shiny Garage’nin Water Spot Removerını beze sıkıp piano black aksamlardaki su lekeleri kireç lekelerini cıkartmak istedim ama lekeler cıkmadı ürün işlevini yerine getirmedi yada ben yanlış yaptım bilmiyorum. Sonrasında
WSR sürdüğüm yerleri
k2 klinet ile temizledim. Aracın tüm kaporta yüzeyini
K2 Klinet ile temizledikten sonra maskeleme bandı çektim plastik aksamlara. Sonrasında
Vonix Native Black Edition wax ile korumaya aldım. Araçtaki gözle görülür ufak çizikler kapandı o konuda iyiydi. Boyaya kattığı derinlik hakkında bişey diyemiyeceğim karanlıkta pek bişey anlamadım. Sürmesi ve silmesi aşırı rahattı.
Purestarın kaliteli wax bezi ilede silince aracı wax ile korumaya almak cok keyifli oldu. Waxı kullankm kolaylığı açısından sevdim. Sonrasında jantlara @Sefa46 abimin hediyesi
Auto Finesse Mint Rims jant waxını uyguladım çok beğendim yine ufak çizikleri kapadı parlaklık kattı su itermi bilmiyorum yağmur yağdığında tekrar yazarım.
Sonrasında Lastik parlatıcı olarak
Endurance sürüp plastik aksamları
Meg V40 ile korumaya aldım. En son
Aromaksın aerosol lastik parlatıcısı ile davlumbazları parlattım. Çok güzel oldu içime sindi. Yazı çok uzun oldu okuyan herkese teşekkür.