Sohbet- Muhabbet Faslı

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herhalde başka eldivene benzettiniz, fotoğrafda ki doğru.
olabilir büyük ihtimalle karıştırdım tamam o zaman bı bakayım bunlar iyimidir benim meguiars in içine zift yapışkanlari bulaştı hep work stuff ta düşündüm ama kafam karışık :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
olabilir büyük ihtimalle karıştırdım tamam o zaman bı bakayım bunlar iyimidir benim meguiars in içine zift yapışkanlari bulaştı hep work stuff ta düşündüm ama kafam karışık :)

WS nin eldivenini hiç gözümle görmedim karşılaştırma yapamıyacağım, @omrslhmms abiye sorun illa ki bir fikir verir.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Forum hızlı resmi benim de çok hoşuma gitti ya. Önceden telefonda Tapatalk üzerinden tek tek tam kalite atmasını bekliyordum. Artık yeni yöntem gelince pc den kolaylıkla yapıyorum. @Pro teşekkürler eline koluna sağlık :)

@Cavraoğlu tonyin konusunda sizden de gönderi rica ediyorum :)
Rica ederim Mustafa :)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy

Sanirim bu urunun iki farkli versiyonu var. Bendeki urun beyaz boyasiz ve kese gibi. 55tl ye almistim gecen sene, severek kullaniyorum :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
ben de servise gittiğimde özellikle GM bidon tercih ediyorum. Gerçi bakımdan 8000km sonra onu da Liqui Moly ile değiştiriyorum.
Resimdeki D1G2 yağ yani sanırım benzinli motorda kullanılacak. Yine aynı sertifikasyonda D1G2 Liqui Moly denemeni tavsiye ederim Nobran bey. :) işte burada bahsettiğiniz Ketçap mayonez tabiri bu sefer GM ile Liqui Moly arasında oluşuyor. :)
Gm alman dolum yağlar liqui moly üretimi zaten. Arkasında yazar. Yerli dolumlar lukoildi.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Gm alman dolum yağlar liqui moly üretimi zaten. Arkasında yazar. Yerli dolumlar lukoildi.
Liqui Moly Almanya’da marketlerde satılan ucuz markalardan bazılarına da dolum yapar. Ancak diğer markalara kendi patenti olan Molybdenum bileşenlerini kullanmaz. İş zaten orada bitiyor. Molybdenum dolayısıyla sürtünme daha az sonuç olarak da özellikle dizel motorlarda çok güzel bir sessizlik elde edilir ki kullanıcılar bile bu ses değişimini hisseder.

ayrıca Dexos sertifikasyon onaylarında yap geliştirme süreçlerini bizzat Almanya Rüsselsheim Opel-Liqui Moly işbirliği ile geliştirildi. 2017 yılına kadar benzinlilere bile dexos2 koyuluyordu Ta ki LSPI (Low Speed Pre-Ignition) segman piston kırılma vakalarına kadar. Ardından Opel mühendisleri ve Liqui Moly işbirliği ile Dexos1 Gen2 yağ geliştirildi. Ayrıca ani sıcaklık değişimi yağın homojen dağılımını örselediği için yazılım güncellemesi ile motorun performansını törpülediler şu an benim araba güncellemeden sonra o eski sıfır atikliği ve seri kalkışı yok :)

Ancak Würth Group Liqui Moly markasını satın aldıktan sonra dolum markalarına da artık Molybdenum teknolojisini açtıysa aynı yağı dolduruyorsa bizim için de iyi boşuna para verip daha pahalıya Liqui almayız. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Sercan20 liqui moly 5-30 yağı sormuştun, toptec 4600 5-30 bir süredir kullanıyorum. İlk çalıştırma sesinde ve ısınma süresinde gerçekten iyileşme var, 3000 devirden itibaren olan karakteristik dizel hırıltısı gitti, otobanda benzinli araba sesine yakın bir ses alıyorum, dur kalkta tabiki yine dizel :) 210 küsür hıza kadar da çıktım gerçekten rahatlama var bu arabanın yağı buymuş dedim kaliteyi hissettiriyor yağ alacaklara tavsiye

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20 liqui moly 5-30 yağı sormuştun, toptec 4600 5-30 bir süredir kullanıyorum. İlk çalıştırma sesinde ve ısınma süresinde gerçekten iyileşme var, 3000 devirden itibaren olan karakteristik dizel hırıltısı gitti, otobanda benzinli araba sesine yakın bir ses alıyorum, dur kalkta tabiki yine dizel :) 210 küsür hıza kadar da çıktım gerçekten rahatlama var bu arabanın yağı buymuş dedim kaliteyi hissettiriyor yağ alacaklara tavsiye
Berkay abi unutmadığın için teşekkürler. :)
Benimde değişim zamanı geldi hatta değişim zamanını geldiğini 2500 devirden sonra sesin fark ediyorum, sanki daha fazla hırıldıyor. Dediğin gibi abi kaliteli yağı kullanıyım uzun yolda rahat ediyim. :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benimde değişim zamanı geldi hatta değişim zamanını geldiğini 2500 devirden sonra sesin fark ediyorum, sanki daha fazla hırıldıyor. Dediğin gibi abi kaliteli yağı kullanıyım uzun yolda rahat ediyim. :)
Aracın motoru kaç bin kilometrede ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Rica ederim. Servis yağında 8-9k km sonra o hırıltı geri geliyordu, bakalım bu yağ ile ne zaman geri gelecek :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
77bin de ama her zaman kullandığım için fark edebiliyorum. Ama gidişinde çalışmasında bir sıkıntı yok daha 1 2 bin kilometre daha gider.

Kilometreyi bakım için sormadım Sercan, en son paragrafta yazacaklarım için sormuştum :) Firmaların bakımları hem kilometreye hem de yıla göre belirlendiği için hangisi önce dolarsa o zaman bakım yapılmalı zaten. Ha bir de tolerans payı var tabi ki aracının kılavuzunda bunların hepsi yazmalı. Yazmıyorsa da gerekirse programı var oradan bakar söylerim kesin bilgiyi. Şimdi net olarak emin değilim ama kullandığım Opel' de 15 bin bakımını 1000-1500 kilometre ya da 1 ay falan esnetebiliyorsun tabi ki bu esnetme payı her seferinde tekrarlanan bir alışkanlık olmamalı. Şu da var ki sonuçta motor o kadar narin bir makine değil ama bugün bakımlı olması, aslında yarın için yatırım yapmak demek. Bugün bakımsız binersin bir şey olmaz ama yarın revizyonu için masraf edersin demek istedim.

Çenem düştü gene. Lafı uzatmadan, kilometreyi neden sordum onu söyleyeyim. Senin ona artık bir motor içi temizlik yapma zamanın gelmiş carbon cleanden söz etmiyorum, o iş benim aklıma pek yatmadı enjektör temizleyici kullanıyorum onun yerine. Düzenli olarak kullanıyorum hatta özellikle uzun yolda kullanıyorum. Engine flush' dan söz ediyorum. Eski yağ, her zaman az miktarda da olsa her zaman içeride kalır. O eski yağ, yeni yağ ile karışır ve yeni yağı bozar. Engine flush yaparsan eski yağ hem daha bir akışkan bir hale gelir eskisine nazaran daha fazla boşalır hem de motorun içindeki hareketli parçalarda birikip katılaşan yağı sökerek oralarda yeni yağın rahat çalışmasını sağlar.

Diğer türlü, dünyanın en iyi yağı hangisi ise onu koy bakım zamanı gelmeden özelliğini eski yağ yüzünden daha erken yitireceği için gene hırıltıyı zaman içinde duyarsın, ama engine flush dan sonra piyasadaki aracına uygun en kötü yağı da alsan sonuçta içi temiz bir motor olacağı için o yağ seni memnun eder. Olay burada yeni konan yağın kalitesinden ziyade, eski yağı mümkün mertebe olabilecek en fazla şekilde boşaltabilmekte kısaca.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kilometreyi bakım için sormadım Sercan, en son paragrafta yazacaklarım için sormuştum :) Firmaların bakımları hem kilometreye hem de yıla göre belirlendiği için hangisi önce dolarsa o zaman bakım yapılmalı zaten. Ha bir de tolerans payı var tabi ki aracının kılavuzunda bunların hepsi yazmalı. Yazmıyorsa da gerekirse programı var oradan bakar söylerim kesin bilgiyi. Şimdi net olarak emin değilim ama kullandığım Opel' de 15 bin bakımını 1000-1500 kilometre ya da 1 ay falan esnetebiliyorsun tabi ki bu esnetme payı her seferinde tekrarlanan bir alışkanlık olmamalı. Şu da var ki sonuçta motor o kadar narin bir makine değil ama bugün bakımlı olması, aslında yarın için yatırım yapmak demek. Bugün bakımsız binersin bir şey olmaz ama yarın revizyonu için masraf edersin demek istedim.

Çenem düştü gene. Lafı uzatmadan, kilometreyi neden sordum onu söyleyeyim. Senin ona artık bir motor içi temizlik yapma zamanın gelmiş carbon cleanden söz etmiyorum, o iş benim aklıma pek yatmadı enjektör temizleyici kullanıyorum onun yerine. Düzenli olarak kullanıyorum hatta özellikle uzun yolda kullanıyorum. Engine flush' dan söz ediyorum. Eski yağ, her zaman az miktarda da olsa her zaman içeride kalır. O eski yağ, yeni yağ ile karışır ve yeni yağı bozar. Engine flush yaparsan eski yağ hem daha bir akışkan bir hale gelir eskisine nazaran daha fazla boşalır hem de motorun içindeki hareketli parçalarda birikip katılaşan yağı sökerek oralarda yeni yağın rahat çalışmasını sağlar.

Diğer türlü, dünyanın en iyi yağı hangisi ise onu koy bakım zamanı gelmeden özelliğini eski yağ yüzünden daha erken yitireceği için gene hırıltıyı zaman içinde duyarsın, ama engine flush dan sonra piyasadaki aracına uygun en kötü yağı da alsan sonuçta içi temiz bir motor olacağı için o yağ seni memnun eder. Olay burada yeni konan yağın kalitesinden ziyade, eski yağı mümkün mertebe olabilecek en fazla şekilde boşaltabilmekte kısaca.
Benim araba 8 bindeyken de aynı sesi yapıyordu, şuan 34 binde. Sıfır motora sıfır yağ koyuluyor 8 bin sonra hırıltı başlıyor, ikinci bakımda da aynı değişen bir şey yok.. Eski yağdan değil yani bendeki problem. Engine flush iyidir ama yağ çok önemli, istediğin kadar temizlesen de yeni motor taksan da bazı yağlar özelliğini erken kaybediyor.

Sonuç olarak opelin orjinal gm yağı biraz dandik demek istiyorum :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben bu sefer Opel'in orjinal dandik yağını kullanmak istiyorum, o zaman dandik yağımla bana mutluluklar.:cool:
onu bakımda alıp satacağım başka yağ koyduracağım demiştin son konuştuğumuzda. Hatta liqui nasıl diye sormuştun konuşmuştuk. Ne oldu ki gm yağa karar kıldın :)