Kilometreyi bakım için sormadım Sercan, en son paragrafta yazacaklarım için sormuştum

Firmaların bakımları hem kilometreye hem de yıla göre belirlendiği için hangisi önce dolarsa o zaman bakım yapılmalı zaten. Ha bir de tolerans payı var tabi ki aracının kılavuzunda bunların hepsi yazmalı. Yazmıyorsa da gerekirse programı var oradan bakar söylerim kesin bilgiyi. Şimdi net olarak emin değilim ama kullandığım Opel' de 15 bin bakımını 1000-1500 kilometre ya da 1 ay falan esnetebiliyorsun tabi ki bu esnetme payı her seferinde tekrarlanan bir alışkanlık olmamalı. Şu da var ki sonuçta motor o kadar narin bir makine değil ama bugün bakımlı olması, aslında yarın için yatırım yapmak demek. Bugün bakımsız binersin bir şey olmaz ama yarın revizyonu için masraf edersin demek istedim.
Çenem düştü gene. Lafı uzatmadan, kilometreyi neden sordum onu söyleyeyim. Senin ona artık bir motor içi temizlik yapma zamanın gelmiş carbon cleanden söz etmiyorum, o iş benim aklıma pek yatmadı enjektör temizleyici kullanıyorum onun yerine. Düzenli olarak kullanıyorum hatta özellikle uzun yolda kullanıyorum. Engine flush' dan söz ediyorum. Eski yağ, her zaman az miktarda da olsa her zaman içeride kalır. O eski yağ, yeni yağ ile karışır ve yeni yağı bozar. Engine flush yaparsan eski yağ hem daha bir akışkan bir hale gelir eskisine nazaran daha fazla boşalır hem de motorun içindeki hareketli parçalarda birikip katılaşan yağı sökerek oralarda yeni yağın rahat çalışmasını sağlar.
Diğer türlü, dünyanın en iyi yağı hangisi ise onu koy bakım zamanı gelmeden özelliğini eski yağ yüzünden daha erken yitireceği için gene hırıltıyı zaman içinde duyarsın, ama engine flush dan sonra piyasadaki aracına uygun en kötü yağı da alsan sonuçta içi temiz bir motor olacağı için o yağ seni memnun eder. Olay burada yeni konan yağın kalitesinden ziyade, eski yağı mümkün mertebe olabilecek en fazla şekilde boşaltabilmekte kısaca.