Vw Polo detailing uygulamaları

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Eline sağlık kardeşim, insanın canını siyah çektiriyorsun. Yavru yine parlamış.
Şimdi gelelim tavsiyelere:
Kirli jantlara direk olarak fırça ile girişme, bir ön yıkama yap ki jantların çizilmesin.
Davlumbazlar arkandan ağlıyor, bizide temizle diye.
Janlara bir koruma ürünü edinme vaktin geldi.
Ceviz candır, bir de tutturmuştun vp diye:boxing:
Şu şampuanı kovada bir de kullan, bence bir daha böyle yıkamazsın.
Meg. Quick waxı bir de ıslak yüzeye sıkıp kurula, antistatik özelliği daha öne çıkarırsın. Yani tozlanma daha gecikir. Bu arada canımı çektirdin. Bende mi bir nostalji yapsam:dusun:
Meg. Endurance çok severim. Güzel tercih.
Tekrar eline sağlık, güzümüzü gönlümğzü şenlendirdin.
Teşekkürler abi.

Ceviz ile ön yıkama yaptım sadece o şekilde temizledim şampuan eldiven vs yapmadım. Jantları aslında ikinci el olarak aldım haliyle eski sahibi biraz hırpalamış baya da derin çizmiş o nedenle aşırı bir ilgi veremiyorum jantlara elimden geldiğince yapacağım ancak detay fırçalarım ve davlumbaz fırçası da gelmedi hala, oyüzden davlumbazları hiç sorma bana:p o ürünler gelse onları da sokarım devreye zaten ürünler geldikçe uygulamalarım da o yönde değişecek tabiki.

Vp olayını sorma işte hurra diye girdik olaya sonu ceviz ile bitti, vpyi ancak elimde ceviz kalmaz ise alırım diye düşünüyorum.

Çift kovaya geçmeyi ciddi ciddi düşünüyorum daha performanslı olur kesinlikle.

Meguiars ürünlerinden en iyileri sanırım endurance, engine dressing, meguiars clay bar ve quick wax diye düşünüyorum gerisi tırı vırı gibi. Arada nostalji yapmak güzeldir:)

emeğine sağlık..ben sonax lastik parlatıcıyı ayakkabı boyanan süngerle uyguluyorum..çok memnunum..
O da olabilir aklıma gelmedi değil. Bir de sonaxın büyük yıkama süngeri vardı onu da deneyebilirim daha kolay olabilir.

Ellerine sağlık. Günden güne detaylara inmeye başladın. Haddim olmayarak tebrik ederim gerçekten.

Cevizi beğenmenize sevindim. Ayrıca sabah yapılan kahvaltıyı görünce çok sevindim. Yalnız değiliz demek ki dedirtti :alkisss:

Ayrıca meguiar's quik waxı siz severek kullanıyorsanız hiç bir sorun yok. Tamam yorumlar önemli ama insan birazda canının istediğini yapmalı.

Bir de lastik parlatıcıyı sürdüğünüzde lastikler tam kurumamış durumda mıydı?
Bu kahvalılık benim günlük ara öğünümdür sabah ve öğle arası iş yerinde tüketiyorum yoğurt alternatifi ile:)

Quick waxı beğeniyorum onun haricinde herkesin beğendiği Sonax Bsd yi de merak etmiyor değilim ama onu bişeyle karıştırıyormuşsunuz o neyse onu anlamadım hala:p

Lastikler nemliydi kurutmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o lastiklere dandik bezle kurulama yapmak lazım mı öncesinde.

:digidik:Güzel oyuncu :digidik:

Kaptın bu işi eline sağlık ;)
Teşekkürler arabalarımız aynı, o yüzden senden de beklerim güzel bir uygulama, polonun o asil siyahlığını ortaya çıkarmak lazım bence:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkürler abi.

Ceviz ile ön yıkama yaptım sadece o şekilde temizledim şampuan eldiven vs yapmadım. Jantları aslında ikinci el olarak aldım haliyle eski sahibi biraz hırpalamış baya da derin çizmiş o nedenle aşırı bir ilgi veremiyorum jantlara elimden geldiğince yapacağım ancak detay fırçalarım ve davlumbaz fırçası da gelmedi hala, oyüzden davlumbazları hiç sorma bana:p o ürünler gelse onları da sokarım devreye zaten ürünler geldikçe uygulamalarım da o yönde değişecek tabiki.

Vp olayını sorma işte hurra diye girdik olaya sonu ceviz ile bitti, vpyi ancak elimde ceviz kalmaz ise alırım diye düşünüyorum.

Meguiars ürünlerinden en iyileri sanırım endurance, engine dressing, meguiars clay bar ve quick wax diye düşünüyorum gerisi tırı vırı gibi. Arada nostalji yapmak güzeldir:)

O da olabilir aklıma gelmedi değil. Bir de sonaxın büyük yıkama süngeri vardı onu da deneyebilirim daha kolay olabilir.

Bu kahvalılık benim günlük ara öğünümdür sabah ve öğle arası iş yerinde tüketiyorum yoğurt alternatifi ile:)

Quick waxı beğeniyorum onun haricinde herkesin beğendiği Sonax Bsd yi de merak etmiyor değilim ama onu bişeyle karıştırıyormuşsunuz o neyse onu anlamadım hala:p

Lastikler nemliydi kurutmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o lastiklere dandik bezle kurulama yapmak lazım mı öncesinde.

Teşekkürler arabalarımız aynı, o yüzden senden de beklerim güzel bir uygulama, polonun o asil siyahlığını ortaya çıkarmak lazım bence:)
Meg. Ürün tespitlerine katılıyorum.
Bsd yi chemical guys v7 yada autobritedirect p32 ile karıştırıyoruz ki bsd nin eksik yönlerini kapatalım diye.
Lastiklere uygulama yapmadan önce atıl kullanmadığın bir bezle yada ucuz bşr bezi feda ederek kurulayıp sonra uygulamaya başlayabilirsin.

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Elinize saglik valla forum meyvesini veriyor sonuc harika gozukuyor Davlumbaz konusunda Onur abiye katiliyorim artik bir sonraki yikamada onu da aradan cikarirsiniz bence. Quik wax benimde eskiden kullandigim bir urundu tabi sonradan daha yeni daha iyi urunler cikti hala da cikiyor ama tercih meselesi, siz memnunsaniz bu isin tek dogrusu yoktur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık bence finishler baya tatmin :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim.

Elinize saglik valla forum meyvesini veriyor sonuc harika gozukuyor Davlumbaz konusunda Onur abiye katiliyorim artik bir sonraki yikamada onu da aradan cikarirsiniz bence. Quik wax benimde eskiden kullandigim bir urundu tabi sonradan daha yeni daha iyi urunler cikti hala da cikiyor ama tercih meselesi, siz memnunsaniz bu isin tek dogrusu yoktur.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkürler bu yolda tecrübelendikçe ürün gamımızı da o yönde değiştireceğiz geliştireceğiz ve optimumu yakalayacağız inş.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık
Araç alev almış maaşallah
Onur gerekli tavsiyeleri vermiş
Dikkate almanızı öneririm

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler abi.

Bsd arkasında gergin bir yüzey bırakıyor. Yani elini boyaya sürdüğünde elin kaymıyor. Bizlerde bu hissi pek sevmiyoruz. Bu nedenle de bir karışım yapıyoruz. Şimdiye kadar denenmiş karışımlar chemical guys v7 ve autobritedirect p32.

Lastikleri kullanmadığın ya da gözünden çıkardığın bir bez ile kurula. Çünkü fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere lastikte çamurumsu bir görüntü oluşuyor. Hem lastik parlatıcının etkisi törpüleniyor hem de eşit uygulama bakımından sorun çıkabiliyor.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık, güzel uygulama.
Doğru ürün tercihleri ile yola çıkmanın faydasını görüyorsunuz.
Birde zymöl ü kova da kullansanız, maharetlerinin farkına daha iyi varırsınız :)
Jant fırçası kolay deforme olabilir, ve arkada koruyu bu parça olmadığı için elinize sıçrayabilir, eldiven ile temizlik yapmak daha iyi olur...
Kazasız belasız sürüşler...

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Bsd arkasında gergin bir yüzey bırakıyor. Yani elini boyaya sürdüğünde elin kaymıyor. Bizlerde bu hissi pek sevmiyoruz. Bu nedenle de bir karışım yapıyoruz. Şimdiye kadar denenmiş karışımlar chemical guys v7 ve autobritedirect p32.

Lastikleri kullanmadığın ya da gözünden çıkardığın bir bez ile kurula. Çünkü fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere lastikte çamurumsu bir görüntü oluşuyor. Hem lastik parlatıcının etkisi törpüleniyor hem de eşit uygulama bakımından sorun çıkabiliyor.
P32yi satan bir site göremedim. Chemical ise acayip pahalı 150 tl filandı fiyatı eğer öyleyse bsdye hiç bulaşmaya gerek yok bu parlaklık yeter bana. Sadece bir carnabau özlü katı wax olsa uzun yıllar yeter.Hızlı cila da kadayıfı olur ancak.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Eline sağlık, güzel uygulama.
Doğru ürün tercihleri ile yola çıkmanın faydasını görüyorsunuz.
Birde zymöl ü kova da kullansanız, maharetlerinin farkına daha iyi varırsınız :)
Jant fırçası kolay deforme olabilir, ve arkada koruyu bu parça olmadığı için elinize sıçrayabilir, eldiven ile temizlik yapmak daha iyi olur...
Kazasız belasız sürüşler...
Teşekkürler bir sonraki yıkamada çift kovaya geçeceğim. Jant fırçası benim hoşum gitti eldiven de olur ama biraz daha efor sarfetmek gerek.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık finaller güzel görünüyor.. Fakat zymöl şampuanı boşa harciyorsunuz bu şekilde uygulayarak.. Modifiye edilmiş bir secho veya köpük atabilen kwazar ürünleri ile aracı kopukleyebilseniz daha güvenli bir yıkama yapmış olursunuz. Zymölde böylece kovada kendine yer bulur :)

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık finaller güzel görünüyor.. Fakat zymöl şampuanı boşa harciyorsunuz bu şekilde uygulayarak.. Modifiye edilmiş bir secho veya köpük atabilen kwazar ürünleri ile aracı kopukleyebilseniz daha güvenli bir yıkama yapmış olursunuz. Zymölde böylece kovada kendine yer bulur :)
Evet bundan sonra çift kovada kullanacağım zymölü.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık güzel bir yıkama olmuş gerekli noktaları arkadaşlar söylemişler. Lastikleri kurulaman şart. Bekleyip kendi kendine kurusa da üzerinden eski bir bez havlu ile geçmenizi tavsiye ederim. Ben bu iş için ayrılmış küçük el havlusu kullanıyorum koyu renk. Zymöl ya da herhangi bir çift kova şampuanı bu şekilde kullanabilirsin bence sıkıntı yok ama hala az şampuan koyuyorsun çünkü o şampuanın kapağı küçücük. Bi 25-30ml kadar şampuan ekle köpürmeden karıştır Sechonun içinde çalkalayarak 1 litre su ile. Panellere bol bol sık eldiveni ıslat sonra eldivene de sık 2 tarafına şampuan panelde gezdir köpürür bolca merak etme. 2. Bir kova kullanıp altına grit guard koyarak klasik yıkama yapabilirsin ama bence çok da elzem değil ve yorucu onun yerine bu yöntem ya da tek kova bol eldiven daha pratik. Köpük yapmaz bu şekilde şampuan demek çok da doğru değildir. Aşağıdaki videoyu referans olarak bırakıyorum.

Bu da benim kendi tecrübem. 1litre su 25-30ml Zymöl yıkama eldiveni tek taraflı uzun tüylü aliexress koyun yünü. Camlar için Autobrite sentetik yün, tamponlar ve bel altı plastikler için ne makarna sünger kullandığım yıkama. 20190221_135242.jpg
20190221_135217.jpg

Ekli dosyalar

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
@nuriksari Ölçü kabım yok ama 3 kapak koymuştum o zaman 6 kapak koysam yeterli olur mu? Bu seferde ürün hemen bitmesin:)

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Davlumbazlar arkandan ağlıyor, bizide temizle diye.
Unutmadan sorayım davlumbazları ceviz ile fırçalayıp temizledikten sonra o koyu mat görüntüyü elde etmek için ne tür bir kimyasal kullanmak icap eder klasik lastik parlatıcı sıvılardan mı?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari Ölçü kabım yok ama 3 kapak koymuştum o zaman 6 kapak koysam yeterli olur mu? Bu seferde ürün hemen bitmesin:)
Kapak bana küçük gelmişti yoksa sen de deneyimlesin aracı temizler. Yıkama eldiveni için kaygan yüzey oluşturur yeterli derecede. Ama yıkama başına 25 30ml bence ideal ve daha etkili. Ambalaj 1.4 litre. Yanını haliyle 50-60 Yıkama çıkartırsın. Ayda 3 kere yıkasan ki kışın çok daha az olur, en az 1 buçuk sene bitmez şampuanın. :) imkanın varsa cilalı şampuan da tavsiye ederim koruma zayıfladığında kullanman için zaten senin araçta koruma da yok en kısa sürede uygulaman lazım bence.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Unutmadan sorayım davlumbazları ceviz ile fırçalayıp temizledikten sonra o koyu mat görüntüyü elde etmek için ne tür bir kimyasal kullanmak icap eder klasik lastik parlatıcı sıvılardan mı?
En iyi çözümlerden birisi adams undercarriage ve cg barebones ama fiyatı yüksektir. Daha ekonomik alternatif 3d magic dressing. Herhangi bir dış plastik trim ürünü elinizde ne varsa kullanın önce deneyin.

Son düzenleme: