Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bear Force Foam Lance denedim, performans olarak Cannon S'den bir farkı yok. Köpürme, tarak genişliği, gövdenin metal olması, 360 derece yönlendirebilme gibi özelliklerin hepsi güzel. Haznenin ağzının geniş olması özellikle içini yıkarken çok rahat oluyor, Cannon S'de dar ağızda yıkaması zor oluyordu.
Eksileri diyebileceğim şeyler, hazne HDPE olabilirdi, hazneye geçen kısım ve nozülün dışındaki yeşil plastik çok güven vermiyor açıkçası. Ancak fiyatına göre değerlendirmek gerekirse normal. Bugün üst segment ürünlerin yarı parasına fiyatlandırıldığı için normal. Performans olarak bir fark olacağını düşünmüyorum.
ADBL 49. gününde özellikle bazı bölgelerde bozulmalar başlamış, ancak hala idare eder durumda. 15 gün sonraki yıkamada kesinlikle yenilemek gerekir. Parlaklık olarak araç değiştiği için net olarak bir şey diyemiyorum ancak hem Double Speed hem de Elixir uygulayıp tekrar tekrar deneyeceğim. Parlaklık biraz zayıf gibi geliyor. Şimdilik kış geleceği için bir kaç tur daha ADBL geçerim diye düşünüyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşın arabasına cumartesi mesaisi ile devam ettim.

Detay öncesi fotolar

Daha önce hiç detay yapılmayan bu araca Jant, lastik, davlumbaz temizliği ile başladım.
3d orange degraser apc, K2 Neorim ve K2 roton kullandım. Yinede jant içlerini %100 temizleyemedim. :)

Adbl yeti ile ön yıkama ve temaslı yıkama yaptıktan sonra K2 roton uyguladım ve duruladım.
Kil temizliği ile devam ettim. Kil kaydırıcı olarak 3d quick detailer sulandırarak uyguladım.

Dış plastikleri newmix genel temizleyici ile fırçaladım.

Tekrar durulama yapıp kuruladım.

Adbl sentetik wax uygulaması yaptım.

Araç dışı plastik kısımları Gyeon Preserve ile canlandırdım.

Kapı direklerinde bulunan piano black kısımları Aprilla şarjlı polisaj kullanarak Auto Glym super resine polish ile canlandırdım.

Önce

Sonra

Tavan ve C sütunundaki siyah kaplamada yıkama sonrası çıkmayan lekeler mevcuttu. Aprilla ve Auto glym super resine polish ile ilk günkü durumuna getirmeyi başardım.

Önce

Sonra

Lastikleri Sonax Xtreme Jel ile parlatıp bitirdim.

ve Finish fotolar

Sabah 10 da başlayıp akşam 5 gibi bitirdim. Bol bol kahve içmeyi ihmal etmeden Kafayı detayla resetleyip fabrika ayarlarına döndüm gayet keyifli bir uygulama oldu.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
2 Aydır yıkayamadığım her baktığımda içimin ağladığı aracımıza sonunda fırsat ayırıp girişebildim :) Hava şartları kötü olunca insanın içinden gelmiyor, hava bazen güzel olduğunda bile yerdeki su birikintilerinin hemen gitmemesi detaycının motivasyonunu etkiliyor. Havalar kötüyken otoparkda sadece içini temizliyorum virüs ve toz oluşmaması için

arabayı yıkamam için hem havanın hem yerlerim kuru olması çok mühim :)

Kirli halini şöyle bırakayım.

Önden en kirli tampon ve bel altına IK Multi Spray ile Autobrite Citrus Wash attım.

60ML Magifoam + Xiaomi + IK Foam ile bir güzel köpükledim.

Lastiklere Carpro ReTyre kullandım, magifoam ile birlikte fırçaladım.

Jantlara Flowey R1 kullandım.

Ön yıkama ardından Good Stuff - Aqua Soft şampuan ile temaslı yıkama yaptım. Jantlara kovanın dibindeki suyla temaslı giriştim.

Tamponları ve bel altı plastikleri fırça ile geçtim.

Adams Garage Twist havlu ile kuruladıktan sonra jantları ucuz bir havlum ile kurulayıp Final touch ile gezdim. Araba 2 aydır yıkanmayınca tek bir ön yıkama ve temaslı yıkama malesef SUV araçda tam anlamıyla temizlik sağlayamıyor. Köşesinde sağında solunda ufak çıkmayan lekelere final touch ile müdahale ettim.

Plastiklere meguiars 40 kullandım. Aplikatör ile gezip üzerine bez ile fazlalığını aldım.

Jantları otoparka geçince tekrar final touch ile sildim ardından ADBL sentetik wax ile koruma altına aldım.

Tüm kaportayı saf IPA ile temizledikten sonra Vonix Blend wax uyguladım. Ardından deluxe havlum ile buffladım. Arabada wax diye bir şey kalmamıştı en son mevsim girişinde meguiars wash and wax ile yıkamıştım.

Arka kapıda bir kuş pisliği gördüm ne zaman olmuş nasıl olmuş anlamadım ama hem koruma olduğu için heralde hemde havalar çok sıcak olmadığı için verniğe geçmemiş. Meguiars 3 in 1 ile şarjlı matkabımla biraz bastırınca alabildim çok şükür.

Camları meguiars glass cleaner ile sildikten sonra yan ve arka cama ve farlara ADBL Hybrid glass cleaner uyguladım.

Hava durumlarına göre 2 haftada bir maintenance yıkaması yapmaya çalışacağım. 2 ay kirli çalışınca bu çalışmalar yaklaşık 4 saatime mâloldu.

Sonuçtan memnunuz

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Araca paslı su geldiği için sapsarı lekeler vardı. Allahtan iz kalmamış. Yine final çekmeyi unuttum. :sussx:
ADBL'nin 58. günü, dayanım olarak hala iyi duruyor. Tabi kaput yine yanlardan daha kötü durumda. Video olarak da durumunu ekledim.

IGL Iron hiç kızarmıyor. Artık jant temizleyici niyetine kullanacağım. FB gibi az kızaran ürünlere alışkınım ancak hiç kızarmaması ilginç. Ön jantlarda şu şekil balata tozu vardı ona rağmen kızarmadı.

Alttaki 2 fotoğrafa da sıkıp çektim ancak kızarma yoktu.

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Hızlı bir detay yapayım derken, kendimi kaptırmışım :)
İçini süpürüp, içerde plastik aksamı i2 ile geçip, meguiars supreme ile koruma altına aldım. Torpidoyu hafif nemli bez ile geçtim. Paspaslari gs ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Lastiklerde, davlumbazlarda ve jantlarda gs, R1, meguiars jant temizleyici, polham şarjlıda magifoam, cartenier lastik fırçası, jant fırçası, detay fırçası ile temizlendi.
Ön yıkamada polham şarjlı pompa magifoam kullanıldı. Çift kova yıkamada meguiars deep crystal şampuan kullanıldı. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kuruluma yapıldı. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40, kaportada sıvı wax olarak meguiars x pres kullanıldı. Camlarda K2 nuta. Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım. Öndeki kromlarda K2 krom koruyucu ile bitirdim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araca paslı su geldiği için sapsarı lekeler vardı. Allahtan iz kalmamış. Yine final çekmeyi unuttum. :sussx:
ADBL'nin 58. günü, dayanım olarak hala iyi duruyor. Tabi kaput yine yanlardan daha kötü durumda. Video olarak da durumunu ekledim.

IGL Iron hiç kızarmıyor. Artık jant temizleyici niyetine kullanacağım. FB gibi az kızaran ürünlere alışkınım ancak hiç kızarmaması ilginç. Ön jantlarda şu şekil balata tozu vardı ona rağmen kızarmadı.

Alttaki 2 fotoğrafa da sıkıp çektim ancak kızarma yoktu.
Emirhan eline saglik kardesim İGL İron Yogun Balata Tozuna ragmen kizarmiyor ve Temizlik kabilieti cok zayif hemen de kuruyor garip bir ürün çözemedim valla ADBL nin demirtozuyla.karistirip kullanacagim artik.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi.
Hızlı bir detay yapayım derken, kendimi kaptırmışım :)
İçini süpürüp, içerde plastik aksamı i2 ile geçip, meguiars supreme ile koruma altına aldım. Torpidoyu hafif nemli bez ile geçtim. Paspaslari gs ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Lastiklerde, davlumbazlarda ve jantlarda gs, R1, meguiars jant temizleyici, polham şarjlıda magifoam, cartenier lastik fırçası, jant fırçası, detay fırçası ile temizlendi.
Ön yıkamada polham şarjlı pompa magifoam kullanıldı. Çift kova yıkamada meguiars deep crystal şampuan kullanıldı. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kuruluma yapıldı. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40, kaportada sıvı wax olarak meguiars x pres kullanıldı. Camlarda K2 nuta. Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım. Öndeki kromlarda K2 krom koruyucu ile bitirdim.

Senden gözu kapali araba alinir Tertemiz.olmus hocam eline saglik.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ankara önümüzdeki günlerde yağmurlu gösterse de, aracımın çamur ve biriken toz tabakasını arındırmak için temazsız yıkama yapayım desemde sonuç yine detaya kaydı :)

ADBL Yeti ile ön yıkamasını yaptım.
Ardından Koch GSF ile temaslı yıkamasını gerçekleştirdim ve detayları fırçaladım.
Hızlı cilasız olmaz diyerek ıslak bi şekilde Koch Pw uyguladım.
Camları İpa ve karbon bezle sildim.
Durulamasını gerçekleştirdikten sonra lastiklere Meg Endurance ile son dokunuşu yaptım.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fırsatı bulunca hızlı bir yıkama gerçekleştirdik
jantlar sonax xtreme jant temizleyici
Ön yıkama ve temaslı yıkama Magifoam
Lastikler sonax xtreme jel
Camlar meguairs cam temizleyici
Kurulama Purestar dublex
İç Plastik aksam ve torpido Sonax xtreme Karayipler
Mf eldiven, Mf jant fırçası, kıl lastik fırçası

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Alındığından beri hiç motor yıkaması yapmamıştım. Sıfır olmasına rağmen yağmur ve taşınma vs. yüzünden pisti baya. Before çekmeyi unuttum temizlendikten sonraki fotoğraflarını paylaşıyorum.

Orta kısmını bez + poşetle kapatıp temizliğe başladım. Önce 1:15 ADBL Typhoon APC ile fırçaladım, sonrasında ADBL yeti ile detaylara giriştim. En son basınçla kirleri indirdim.

Mikrofiberle kurulayıp bitirdim.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracım dün akşam arıza lambası yaktı, ilk başta aracımda Lpg takılı olduğundan normaldir diyerek pek kale almasamda ertesi gün marşta tekrar yanınca Şaşmaz’ a ustamın yolunu tuttum. Lpg enjektörünün birinin arızalı olduğunu söyleyince takım halinde değişimi gerçekleştirdik. Egealarda enjektör değişimi için lifte kaldırmak gerekiyormuş.
Lastiklerde 1 haftalık (300 km) meg endurance mevcut :)

Son düzenleme:

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Merhaba detayseverler, ön cama 16 Ay önce nasiol glassshield uygulamıştım. Ancak son birkaç aydır camda silecek sonrası belirgin görüşü bozan iz yapma ve sürekli bir katman oluyordu( ön cam fotosunda sol taraf yapılmayan sağ tarafa uygulama yapılan) fotodan da fark edildiği gibi keçe ve şarjlı matkap ile menzerna 1000 uygulama sonrası tertemiz oldu. Glassshield tecrübeme göre uygulaması kolay, 90 km üzeri kesinlikle silecek ihtiyacı olmuyor, yağış bol olan bölgede dahi 1,5 yıl rahat gidiyor, silecekte atlama yaşamadım. Ancak uygulama sonrası görüşü engellemeyen sileceğin ardından iz bırakıyordu belki de benim uygulamama bağlı olabilir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haftasonu jantlara detay bir temizlik yaptim, jantlarda eskiden kalan balans kursun izleri bardi, onlari da kisliklara gecmeden cikarmak icin ab just the tonic kullanarak cikardim. Bu urunun yapiskan izi cikarmada ustune yok, cok begeniyorum.

Jantin ic tatafindaki yapiskanlara erisememistim, onlari da lastik degisimi siradinda Fatih Ustadan rica ettim, biraz bekledi ve oracik da hallediverdim :) jantlar mis gbi oldu :) sonrasinda da kisliklara gectik,

Balans kursun yapiskan cikarma videosu da instagram sayfama koydum, dileyen ordan izleyebilir :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
5-6 hafta aradan sonra sonunda arabayı yıkamaya fırsat bulabildim.
İlk başta artık bitsin diye CarPro Lift kullandım, temaslı yıkamaya Vonixx V-floc ile devam ettik. Adbl syntetich wax 3 ay geçmesine rağmen hala tutunabilmesi gerçekten ekstra.
Camlara Nuta, Lastiklere Sigma Pro uygulayarak soğuk bir yıkama akşamını hızlıca geride bıraktık. 1 haftada yapılacak 2.500km’ye hazır artık :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba detayseverler, ön cama 16 Ay önce nasiol glassshield uygulamıştım. Ancak son birkaç aydır camda silecek sonrası belirgin görüşü bozan iz yapma ve sürekli bir katman oluyordu( ön cam fotosunda sol taraf yapılmayan sağ tarafa uygulama yapılan) fotodan da fark edildiği gibi keçe ve şarjlı matkap ile menzerna 1000 uygulama sonrası tertemiz oldu. Glassshield tecrübeme göre uygulaması kolay, 90 km üzeri kesinlikle silecek ihtiyacı olmuyor, yağış bol olan bölgede dahi 1,5 yıl rahat gidiyor, silecekte atlama yaşamadım. Ancak uygulama sonrası görüşü engellemeyen sileceğin ardından iz bırakıyordu belki de benim uygulamama bağlı olabilir.
Matkap ucuna takılan aparatın ismi ne geçiyor hocam? İlerde almayı düşündüklerim arasında.