Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba, arkadaşlar bugün site içinde çocuklar bisiklet ile sağ ön kapıyı çizdiler. Kapı boydan boya çizik. Bazı yerlerinde tırnak takılıyor. Derin yani. Bazı yerlerini polisaj ile kurtarabilirim gibi ama tırnak giren yerlere nasıl bi işlem gerekebilir ? Araç sedefli beyaz.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rötuş olur elbet ama renk sedefli olduğundan göze batacaktır. Polisaj ile geçtiği kadar. Geçmediği yerler için @CNR Detailing

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhaba, arkadaşlar bugün site içinde çocuklar bisiklet ile sağ ön kapıyı çizdiler. Kapı boydan boya çizik. Bazı yerlerinde tırnak takılıyor. Derin yani. Bazı yerlerini polisaj ile kurtarabilirim gibi ama tırnak giren yerlere nasıl bi işlem gerekebilir ? Araç sedefli beyaz.

Polisajla yapabilirseniz polisaj yapın tamamen yok edemezsiniz, eskisi kadar göze batmazsa öylece bırakırsınız. Göze batmaya devam ederse rötuş > zımpara > polisaj şeklinde ilerlersiniz. Daha önce tecrübeniz yoksa zımpara olayına dikkat edin çizikten kurtulurken astarı görmeyin.:)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Polisajla yapabilirseniz polisaj yapın tamamen yok edemezsiniz, eskisi kadar göze batmazsa öylece bırakırsınız. Göze batmaya devam ederse rötuş > zımpara > polisaj şeklinde ilerlersiniz. Daha önce tecrübeniz yoksa zımpara olayına dikkat edin çizikten kurtulurken astarı görmeyin.:)
Teşekkürler. Polisaj yapayım ozaman. Renk sedefli olduğundan rötuşta göze batar diye düşünmeye başladım.

nijm

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
Herkese merhabalar Flowey Ev11 i hangi oranda sulandırmalıyım ve nasıl uygularsam en iyi sonucu alırım.

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Merhabalar, dün aracımı yikarken başıma talihsiz bir olay geldi. 2.el olarak aldığım (3.yılında) Karcher pro hd600 (makinem eski tip tabancaya sahip easylock olmayan versiyon) makinemin basınca dayanıklı hortumu delindi biranda basıncın etkisiyle su kaçırmaya başladı. Hortumu şuan yakından incelediğimde yer yer başka noktalarda da çatlaklar oluşmuş. Bu hortumu tamir ettirmek mi mantikli? Nasıl tamir ettirebilirim? Yeni bir sanayi tipi hortuma bağlantı parçalarını transfer edip komple yenilenebilir mi? Resimleri aşagıya ekliyorum. Simdiden herkese tesekkur ederim

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Polisajdan sonra m700 ile aracı nasıl temizliyoruz arkadaşlar? Fısfıslayıp bezle mi siliyoruz, bir de aracı yıkadıktan sonra mı önce mi m700 ile siliyoruz?

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhabalar, dün aracımı yikarken başıma talihsiz bir olay geldi. 2.el olarak aldığım (3.yılında) Karcher pro hd600 (makinem eski tip tabancaya sahip easylock olmayan versiyon) makinemin basınca dayanıklı hortumu delindi biranda basıncın etkisiyle su kaçırmaya başladı. Hortumu şuan yakından incelediğimde yer yer başka noktalarda da çatlaklar oluşmuş. Bu hortumu tamir ettirmek mi mantikli? Nasıl tamir ettirebilirim? Yeni bir sanayi tipi hortuma bağlantı parçalarını transfer edip komple yenilenebilir mi? Resimleri aşagıya ekliyorum. Simdiden herkese tesekkur ederim

Hidrolik hortum yapan (tornacı) yerlerde yaptırabilirsiniz.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Polisajdan sonra m700 ile aracı nasıl temizliyoruz arkadaşlar? Fısfıslayıp bezle mi siliyoruz, bir de aracı yıkadıktan sonra mı önce mi m700 ile siliyoruz?
Polisajdan sonra aracı yıkayıp daha sonra wax uygulamadan önce m700'u yüzeye sıkıp bez ile silerek yapabilirsiniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Gecmis olsun, hidrolikciler sanirim yapiyorlar bu isleri. Hortumu baska yerleri de sikintiliysa yenilemek gerekebilir.

Ama kesin bir sekilde karcher orjinalden cok cok daha ucuza gelir.
M700u polisaj kalintilari icin kullanacaksaniz gereksiz. Ipa su karisimi da pasta artiklarini aliyor. Ama koruma oncesi temizlik amaci ile yapacaksaniz iki turlu de uygulayabilirsiniz. Ya beze ya panele, ama benim yaptigim hataya dusmeyin, havadar bir yerde uygulayin bir sure iyice yuzeyden ucmasini bekleyin oyle uygulayin korumayi.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Herkese güzel haftasonları dilerim. Cam temizleyici olarak neler kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz? Ben gyeon glass kullanıyorum bir seneye yakın ama çok memnun değilim. Çok çok çok dikkatli Ayıp kelime kullandığım için özür dilerim. gerekiyor aksi taktirde kalıntı bırakıyor böyle kristal kristal. Ne önerirsiniz? Aklımda cg, auto finesse ve nanolex markalarının cam temizleyicileri var, özellikle nanolexin reactivating glass cleaner.

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Herkese güzel haftasonları dilerim. Cam temizleyici olarak neler kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz? Ben gyeon glass kullanıyorum bir seneye yakın ama çok memnun değilim. Çok çok çok dikkatli silmek gerekiyor aksi taktirde kalıntı bırakıyor böyle kristal kristal. Ne önerirsiniz? Aklımda cg, auto finesse ve nanolex markalarının cam temizleyicileri var, özellikle nanolexin reactivating glass cleaner.
Bircok kisi Meguiars cam temizleyicisini kullaniyor oldukca begeniliyor ben kendim sahsen kullanmadim. Kendim Flowey S3 kullaniyorum sulandirilabilir olmasi ve fiyati beni tatmin ediyor, Flowey firmasinin kampanyasi vardi bitmedi ise S3 urununu onerebilirim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Herkese güzel haftasonları dilerim. Cam temizleyici olarak neler kullanıyorsunuz paylaşabilir misiniz? Ben gyeon glass kullanıyorum bir seneye yakın ama çok memnun değilim. Çok çok çok dikkatli silmek gerekiyor aksi taktirde kalıntı bırakıyor böyle kristal kristal. Ne önerirsiniz? Aklımda cg, auto finesse ve nanolex markalarının cam temizleyicileri var, özellikle nanolexin reactivating glass cleaner.
Meguiars Perfect Clarity
KC Speed Glass Cleaner
F/p Flowey S3 olabilir

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben Chemical Guys Glassworks Glass Cleaner kullanıyorum. Zamanında galon olarak almıştım. Ben çok memnunum. Bulursanız tavsiye ederim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Polisajdan sonra aracı yıkayıp daha sonra wax uygulamadan önce m700'u yüzeye sıkıp bez ile silerek yapabilirsiniz.

Gecmis olsun, hidrolikciler sanirim yapiyorlar bu isleri. Hortumu baska yerleri de sikintiliysa yenilemek gerekebilir.

Ama kesin bir sekilde karcher orjinalden cok cok daha ucuza gelir.M700u polisaj kalintilari icin kullanacaksaniz gereksiz. Ipa su karisimi da pasta artiklarini aliyor. Ama koruma oncesi temizlik amaci ile yapacaksaniz iki turlu de uygulayabilirsiniz. Ya beze ya panele, ama benim yaptigim hataya dusmeyin, havadar bir yerde uygulayin bir sure iyice yuzeyden ucmasini bekleyin oyle uygulayin korumayi.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peki m700 sulandırılıyor mu? Bir de polisajın her aşamasından sonra silmek gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Peki m700 sulandırılıyor mu? Bir de polisajın her aşamasından sonra silmek gerekiyor mu?
Hayır sulandırmayın. Her aşamada silmenize gerek yok. Kontrol açısından bölge bölge silebilirsiniz arzu ederseniz, geri gelme veya kapatıcılık var mı diye.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ben Chemical Guys Glassworks Glass Cleaner kullanıyorum. Zamanında galon olarak almıştım. Ben çok memnunum. Bulursanız tavsiye ederim.

Meguiars Perfect Clarity
KC Speed Glass Cleaner
F/p Flowey S3 olabilir
Bircok kisi Meguiars cam temizleyicisini kullaniyor oldukca begeniliyor ben kendim sahsen kullanmadim. Kendim Flowey S3 kullaniyorum sulandirilabilir olmasi ve fiyati beni tatmin ediyor, Flowey firmasinin kampanyasi vardi bitmedi ise S3 urununu onerebilirim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim hepsini seçeneklerim arasına alıyorum.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
İyi geceler cümleten. Şöyle bir fırça buldum kullanan oldu mu daha önce fiyat olarak nasıldır? Kullanıp memnun kalanlar var, jantlarım 5 kol elim sığıyor rahatça daha kolaylık olur belki diye almayı düşünüyorum ama ilk kez alacağım için danışmak istedim.
Jant fırçası

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Konuya müdahil oluyorum ama bez olarak twisted pile havlu almanızı oneririm, kurulama işkence değil zevk haline gelir. Şuanda forumda kampanya olan mikromarketten alabilirsiniz linkini bırakıyorum fiyat performans ürünü çünkü tabi bütçe sıkıntı değil diyorsanız purestar twisted pile havlu öneririm dostum..

Mikromarket link ;
Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi 3'lü
Kalbim mi temiz nedir tam da buna bakacaktım ki önüme çıktı :)