Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #25,581
Merhaba,
Yeni araba aldım aracın kılcal çizikleri var pasta istiyor rotary ve orbital makinem var fakat hiç tecrübem olmadığı için pasta yapmak istemiyorum bende aracım parlatmak amacıyla orbital makine ile kullanmak için powerlock ürününü aldım sorularım şunlar
1- ürünü kullanmadan önce demirtozu ve kil temizliği yapmama gerek varmı?
2- makinem shine mate ex620 kaç devirde kullanmalıyım ?
3- bu ürün makine ile kullanında azda olsa çizik alırmı
4-ürünü makine ile uyguladıktan sonra kaç dakika bekleyip silmeliyim?
5- sizce pasta cilasını yapmadan bu ürünü kullanmalımıyım ?
Detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar.
Yüzey temiz olmadığı için cilanın tam performansını alamayabilirsiniz. Demirtozu kil her halukarda avantajınıza olacaktır. 2. kademede 1:1 çalışarak yani makinenin izinin üstünden geçmeden yada çeyrek şekilde geçerek atabilirsiniz. Ürünün yapısına göre isterseniz tüm arabayı dönüp silin isterseniz isterseniz aracı ikiye üçe bölüp parça parça uygulayıp silebilirsiniz. Ben polisaj yaparken aracın yarısını yapıp siliyorum.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Yüzey temiz olmadığı için cilanın tam performansını alamayabilirsiniz. Demirtozu kil her halukarda avantajınıza olacaktır. 2. kademede 1:1 çalışarak yani makinenin izinin üstünden geçmeden yada çeyrek şekilde geçerek atabilirsiniz. Ürünün yapısına göre isterseniz tüm arabayı dönüp silin isterseniz isterseniz aracı ikiye üçe bölüp parça parça uygulayıp silebilirsiniz. Ben polisaj yaparken aracın yarısını yapıp siliyorum.
Anladım peki demirtozu k2 pro roton önerirmisiniz ayrıca kil ile yüzeyi daha kötü bir hale getirmiş olmazmıyım bir sorun olurmu ?

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Cam filmi yeni çıkarılan cama yeni cam filmi hemen yapılır mı yoksa birkaç gün sonra yapılması daha mı iyi olur?
Sorun olmaz. Güzel sonuç almak için nasıl boya yüzeyi pürüzsüz hale getiriliyor aynı şekilde eski filmden kalan yapıştırıcı güzel bir şekilde temizlenirse sorunsuz bir şekilde yenisini taktirabilirsiniz. Sadece arka cam için özellikle maksimum 3 yıl kullanım sağlayın. Sonrasında rezistans cam filmiyle bütünleşiyor. Eski cam filmi sökülürken rezistansta zarar görmeye başlıyor. Bazı araçların ön camında da rezistans oluyor. Ön cam için de kural aynı. 3 yıl sonra yenilenmesi menfaatinize olacaktır :melekx:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Sorun olmaz. Güzel sonuç almak için nasıl boya yüzeyi pürüzsüz hale getiriliyor aynı şekilde eski filmden kalan yapıştırıcı güzel bir şekilde temizlenirse sorunsuz bir şekilde yenisini taktirabilirsiniz. Sadece arka cam için özellikle maksimum 3 yıl kullanım sağlayın. Sonrasında rezistans cam filmiyle bütünleşiyor. Eski cam filmi sökülürken rezistansta zarar görmeye başlıyor. Bazı araçların ön camında da rezistans oluyor. Ön cam için de kural aynı. 3 yıl sonra yenilenmesi menfaatinize olacaktır :melekx:
Kaliteli cam filmi olsada mı arka camda yine sıkıntı?
10 yıl garantili Solargard mevcut.

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Naçizane tavsiyem bu yönde. Ticari bir amaçla söylemiyorum çünkü aracınıza ben uygulama yapmıyorum. Sonuçta kimyasal ürünler. Sonuçları ağır olarak ödemektense değişim yaptırmak daha uygun. Rezistans tamiri herkesin yapabileceği bir ustalık değil maalesef. Komple cam değişimi yaptırmaktansa rezistans için. 3 yılda bir arka cam filmi değişim yaptırmak sağlıklı olacaktır.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Anladım peki demirtozu k2 pro roton önerirmisiniz ayrıca kil ile yüzeyi daha kötü bir hale getirmiş olmazmıyım bir sorun olurmu ?
Bence kil eldiveni , kil bezi veya kil takozu kullanın amatör için daha uygun ve yıkayıp tekrar tekrar kullanabilirsiniz çizik riski çok daha az bu ürünlerin. Hamur olan killeri polisajdan önce kullanmak daha mantıklı.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Naçizane tavsiyem bu yönde. Ticari bir amaçla söylemiyorum çünkü aracınıza ben uygulama yapmıyorum. Sonuçta kimyasal ürünler. Sonuçları ağır olarak ödemektense değişim yaptırmak daha uygun. Rezistans tamiri herkesin yapabileceği bir ustalık değil maalesef. Komple cam değişimi yaptırmaktansa rezistans için. 3 yılda bir arka cam filmi değişim yaptırmak sağlıklı olacaktır.
Çok teşekkürler ederim.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Suv araçlarınızın tavanını nasıl şampuanlayıp temizliyorsunuz? Uzun başlıklı mop mu almalı? Sadece su tutsak yeterli midir tavana? En olmadı benzinlikçilerdeki fırçayla erişemedigim yerlere ufak fırçalasam mı?

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

kullanılmış motor yağı değmiş ve üstünden 2 ay geçmiş olan bezi nasıl yıkamalıyım? yıkama öncesi 1-2 gün beyaz sirkede beklese nasıl olur
yağın nasıl bulaştığını sormayın :terlisırıtan: