A dan Z ye layıkıyla yapamasam da yazarken bildiğimin hepsini yazmak zorunda hissediyorum kendimi vebal almamak için, sağolun siz ve sizin gibi arkadaşlar da bu eksikleri görüp yazıyor ve toparlıyoruz hep beraber. Ne yalan söyleyeyim yapa yapa bende nasıl olsa gerektiği zamanda iyi kötü bir şekilde müdehale ederim diye es geçtiğim noktalar yok değil
Takip ettiğin için ayrıca çok teşekkür ederim. Bu konuda tam bir profesyonel olmamakla beraber sadece sanayide yapılıyorsa ben de imkanlar çerçevesinde daha özen göstererek yapabilirim diyerek çıktım bu yola.
Eskiden klimayı bile çalıştırmayı beceremeyip bayiye bana klimasız araba mı sattınız ulan diye paldır küldür girmiş biriyim yoksa

Şahsıma ait bir liftim olsa neler edeceğim de, yok maalesef ama sağolsun komşular araba konusunda ne yaparsam yapayım çok anlayışla karşılıyorlar.

Yıllardır tanımaları büyük bir avantaj şüphesiz ki.
Madem kirli çamaşırları döktüm devam edeyim hatta, alırken ucuz diye en boş paketi aldım ama alırken üzerine basa basa sordum ileride bu diğer donanımları istediğim zaman takabilir misiniz dedim takarız dediler. Alıyorum o zaman deyip aldım. Aradan zaman geçti bu işlere niyet edip tekrar bayiye gittim cruise control taktırmak için, aldılar 5 dakika sonra olmuyor diyerek geri verdiler bir de servis ücreti diye para istediler. Alırken öyle demediniz ama dememe rağmen beyin şu bu falan desteklemiyor hepsi değişecek şu kadar masrafın olur ama çalışmama ihtimali de var paranı boşa harcamak yerine bunu sat o parayı ekle dolu olanından al dediler. Başlarım yapacağınız işe diyerek 3-5 yıl sırf cruise controlü nasıl takarım diye çok araştırma yaptım. Enjoy pakette sadece kol takılıp aktif ediliyor eyvallah ama bunda bcm denen beynin de değişmesi gerekiyormuş. Almanlar da çok uğramış teorik olarak ama pratiğe dökememişler ruslar pratiğe döküp çalıştırınca, oralarda gereken parçaları tespit ve tedarik edip bu tip alengirli işleri yapacak bir usta aradım. Bulunca da tarif ettim o yaptı ama dünya kadar masrafı da bir güzel aldı

Daha sonra yeni beyin çalışmaya başlayınca baktım bir sürü donanım çıkıyor listede oh ne güzel ama hepsi deaktif duruyor orada, ben de aval aval bakıyorum sadece. Tekrar tekrar bu alengirli işlere fahiş işçilik ödememek için cihazı programını ve kablo şemaları olan servis yazılımını tedarik edip o şekilde kedim yapmaya başladım ki gerçekten bu şekilde daha ucuza geldi. Usta da haklı o bakımdan, o zamanın parasıyla 100 lira alıp yarım saatte kolayca bakım yapmak varken 5 6 saat uğraşıp 2 kabloyu bu delinin istediği yerlere takmak için işi gücü bırakıp uğraşınca ona göre para istiyor adam. Son taktığım uhp4 ise hırsızlığa karşı korumaya aldı kendini, sanayide çözeriz yol yordam biliyorum artık ama maddi manevi anlamda kendimi hazırlayıp o şekilde gitmem lazım, daha gidemedim